pigia Napisano 22 lutego 2012 #1 Napisano 22 lutego 2012 (edytowany) Witam bardzo mi się podobają białe meble do kuchni , ale obawiam się czy po krótkim czasie nie zżółkną proszę o opinie , kto ma białe lub kremowe meble , fotki bardzo mile widziane jeszcze kwestia matowe czy połysk , podobają mi się też takie coś w stylu angielskiej kuchni Edytowano 22 lutego 2012 przez pigia (zobacz historię edycji)
autorushd Napisano 22 lutego 2012 #2 Napisano 22 lutego 2012 od razu mogę napisać że ja tez chciałbym właśnie białe. Liczę że przekonam zonkę. A czy zżółkną to chyba kwestia jakości.
mafiasty Napisano 22 lutego 2012 #3 Napisano 22 lutego 2012 Ja mam białe meble w kuchni, kupiłem je 3 lata temu, mniej więcej takie jak na zdjęciu - żona wybierała bo tez chciała mieć kuchnię w "angielskim stylu". Meble zostały zakupione w firmie Atlas Kuchnie i szczerze mogę polecić tą firmę. Nic się z nimi nie dzieje, nie żółkną, łatwo się je czyści, świetnie wyglądają - ogólnie jest bardzo ok. Bardzo fajne meble, polecam http://www.atlas-kuchnie.com.pl/pl/oferta/MARZENA_BIALA/
Jani_63 Napisano 22 lutego 2012 #4 Napisano 22 lutego 2012 To jakie masz te meble w końcu... z Ikei czy od p. Marzeny? Bo coś mi tu nie pasuje.
Gość mhtyl Napisano 22 lutego 2012 #5 Napisano 22 lutego 2012 Cytat To jakie masz te meble w końcu... z Ikei czy od p. Marzeny? Bo coś mi tu nie pasuje. Jani a czy Ty dobrze dojrzałeś a może byłeś jeszcze zaspany po obiadowej drzemce Bo mafiasty pisze ,że kupił z firmy Atlas Kuchnie wersję Marzena Biała to już wynika z podanego linka.
Jani_63 Napisano 22 lutego 2012 #7 Napisano 22 lutego 2012 Cytat Jani a czy Ty dobrze dojrzałeś Wsio ryba... ważne że ma dwie kuchnie
szarotka Napisano 23 lutego 2012 #9 Napisano 23 lutego 2012 Ponad 10-letnie białe szafli kuchenne mojej mamy (Forte, o ile pamiętam) nie zżółkły, ale w domu się nie pali, a kuchenka jest elektryczna - sądzę, że to też ma znaczenie.
pigia Napisano 23 lutego 2012 Autor #10 Napisano 23 lutego 2012 Cytat Ponad 10-letnie białe szafli kuchenne mojej mamy (Forte, o ile pamiętam) nie zżółkły, ale w domu się nie pali, a kuchenka jest elektryczna - sądzę, że to też ma znaczenie. właśnie ja niestety mam gazową i obawiam się że zżólkną :(
pumpaluna Napisano 23 lutego 2012 #11 Napisano 23 lutego 2012 (edytowany) Pigia my będziemy mieli białe lakierowane, na wysoki połysk. Stoalrz daje gwarancję, że nie zżółkną bo od tego lakiernika od lat bierze i nie ma żadnych reklamacji. Gdzieś czytałam, że foliowane mogą zmienić kolor ale nie wiem ile w tym prawdy. Edytowano 23 lutego 2012 przez pumpaluna (zobacz historię edycji)
bee Napisano 23 lutego 2012 #12 Napisano 23 lutego 2012 Podoba mi się ta kuchnia pokazana przez Mafiastego. Od razu kojarzy mi się angielskim domkiem na wsi - takim z kominkiem i dużym ogrodem, który wygląda jakby cywilizacja do niego nigdy nie dotarła...oj, puściłam trochę wodze fantazji.
pigia Napisano 23 lutego 2012 Autor #14 Napisano 23 lutego 2012 Cytat Podoba mi się ta kuchnia pokazana przez Mafiastego. Od razu kojarzy mi się angielskim domkiem na wsi - takim z kominkiem i dużym ogrodem, który wygląda jakby cywilizacja do niego nigdy nie dotarła...oj, puściłam trochę wodze fantazji. lakierowane na połysk bardzo mi się podobają , myślę że w utrzymaniu czystości będą lepsze niż matowe ale co sadzisz o ewentualnych rysach , trzeba chyba uważać żeby nie zadrapać ?
Adam123 Napisano 24 lutego 2012 #15 Napisano 24 lutego 2012 Nawet jak zżółkną to możesz przemalować i dalej cieszyć się piękną klasyczną bielą Warto zobaczyć sobie filmik jak malują szafki, na samym dole strony:http://www.majic.pl/pl/porady_malarskie_i_...lko/id_487.htmlChyba nawet kiedyś podawałem ten link. tak czy inaczej gościu jest niezły i daje typowe rady dla amerykanów
pigia Napisano 25 lutego 2012 Autor #16 Napisano 25 lutego 2012 wczoraj obleciałam meblowe sklepy , maja fronty foliowane na połysk i matowe , oraz fronty akryl na połysk mi się bardzo podobają takie fronty jak ma IKeA , Adel ale że do Ikei mam daleko więc nie wchodzi w rachubę
pumpaluna Napisano 4 marca 2012 #17 Napisano 4 marca 2012 a ja mam pytanie do właścicieli białych mebli kuchennych - w jakim kolorze macie 'boki'? Biała płyta ta na którą nas stać wygląda kiepsko (znać klejenie) i stolarz próbuje albo drewnopodobną albo w kolorze aluminium. Blat mamy w kolorze ciemny beton. Boczna płyta będzie obudową wysokiej zabudowy więc bardzo widoczna i z korytarza i z salonu i ze schodów, podłoga woodentic ochra, cały dół przewidujemy w odcieniach szarości. Jakieś pomysły?
molytek Napisano 5 marca 2012 #18 Napisano 5 marca 2012 Cytat a ja mam pytanie do właścicieli białych mebli kuchennych - w jakim kolorze macie 'boki'? Biała płyta ta na którą nas stać wygląda kiepsko (znać klejenie) i stolarz próbuje albo drewnopodobną albo w kolorze aluminium. Blat mamy w kolorze ciemny beton. Boczna płyta będzie obudową wysokiej zabudowy więc bardzo widoczna i z korytarza i z salonu i ze schodów, podłoga woodentic ochra, cały dół przewidujemy w odcieniach szarości. Jakieś pomysły? chyba poszłabym w to aluminium.. jeśli tylko są takie dwie opcje.. gdyby była jeszcze opcja boków w kolorze blatów, czyli ciemny beton, to zrobiłabym właśnie tak, żeby nie było zbyt wielkiego misz-maszu..
pumpaluna Napisano 6 marca 2012 #19 Napisano 6 marca 2012 Cytat chyba poszłabym w to aluminium.. jeśli tylko są takie dwie opcje.. gdyby była jeszcze opcja boków w kolorze blatów, czyli ciemny beton, to zrobiłabym właśnie tak, żeby nie było zbyt wielkiego misz-maszu.. Też o betonowym boku myślałam ale płyt w takim kolorze nie ma. Byliśmy obejrzeć płytę i ten kolor aluminium wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że moje wyobrażenie całości mnie nie zawiedzie ;)
coolibeer Napisano 6 marca 2012 #20 Napisano 6 marca 2012 Cytat Witam bardzo mi się podobają białe meble do kuchni , ale obawiam się czy po krótkim czasie nie zżółkną proszę o opinie , kto ma białe lub kremowe meble , fotki bardzo mile widziane jeszcze kwestia matowe czy połysk , podobają mi się też takie coś w stylu angielskiej kuchni Białych bym ci nie polecił ale kremowe tak. Mieszkając w blokach miałem kuchnie w kolorze kremowym i mogę spokojnie polecic kolor kremowy. Jak tylko odnajdę zdjęcia bloków to wkleję
pigia Napisano 7 marca 2012 Autor #21 Napisano 7 marca 2012 Cytat Białych bym ci nie polecił ale kremowe tak. Mieszkając w blokach miałem kuchnie w kolorze kremowym i mogę spokojnie polecic kolor kremowy. Jak tylko odnajdę zdjęcia bloków to wkleję fajnie że polecasz kremowe meble , tylko w sklepach w mojej okolicy są bardziej tak zw waniliowe takie żółtawe a te mi nie bardzo pasują czekam na obiecaną fotkę
prospektinwestycje Napisano 12 marca 2012 #22 Napisano 12 marca 2012 Biała kuchnia wygląda bardzo nowoczesnie, przestronnie i świerzoswieŻo
Meble-Bogart Napisano 14 marca 2012 #23 Napisano 14 marca 2012 Najlepszym wyborem będą kremowe meble.Białe jak zżółkną to nie będą tak równo wybarwione jak fabrycznie kremowe ;)
prospektinwestycje Napisano 14 marca 2012 #24 Napisano 14 marca 2012 ''porządne '' białe meble nie zżółkną''porządne '' białe meble nie zżółkną
Domartstyl Napisano 15 marca 2012 #25 Napisano 15 marca 2012 Porządne nie,to akurat racja. Problem w tym,że często idziemy na łatwiznę i zamiast kupić te dobre meble,to decydujemy się na tańsze,więc nie ma sie co dziwić że za kilka lat całkowicie żółkną. Wg mnie o białe meble trzeba odpowiednio dbać,czyścić je. Poza tym o wiele szybciej widać na nich kurz,weźmy to pod uwagę.
pigia Napisano 16 marca 2012 Autor #26 Napisano 16 marca 2012 Cytat Porządne nie,to akurat racja. Problem w tym,że często idziemy na łatwiznę i zamiast kupić te dobre meble,to decydujemy się na tańsze,więc nie ma sie co dziwić że za kilka lat całkowicie żółkną. Wg mnie o białe meble trzeba odpowiednio dbać,czyścić je. Poza tym o wiele szybciej widać na nich kurz,weźmy to pod uwagę. co do kurzu to wydaje mi się że na ciemnych bardziej widać , mam białe szafeczki na połysk w łazience i na nich kurzu w ogóle nie widać , odciski palców tak
Gość stach Napisano 17 marca 2012 #27 Napisano 17 marca 2012 Cytat Też o betonowym boku myślałam ale płyt w takim kolorze nie ma. Byliśmy obejrzeć płytę i ten kolor aluminium wygląda ciekawie. Mam nadzieję, że moje wyobrażenie całości mnie nie zawiedzie ;) Jeśli bardzo Ci zależy na płycie z betonowym wzorem i kolorem, masz czas ( 9 - 10 tygodni) i "trochę" (nie wiem ile i jakiego rzędu, ale pewnie nie są to powalające ilości) pieniędzy, to możesz zamówić sobie takie płyty, a nawet gotowe formatki na wykonanie szafek: firma JUAN oferuje takie usługihttp://juan.pl/oferta/laminaty_581/laminat...realizacje_547/Podejrzewam, że wytwórca Twoich szafek może zamówić specjalnie dla Ciebie takie płyty i wykonać szafki dokładnie takie, jakie sobie wymarzyłaś
blum Napisano 17 marca 2012 #28 Napisano 17 marca 2012 Witam.Tak sobie czytam i czytam,wiec do rzeczy. Zajmuje sie wykonaniem kuchni ,to co moge ci polecic o ten tzw. beton to laminaty FORMICA z kolekcji RIVERWASH.Wygogluj sobie to znajdziesz ,róznego rodzaju betony.Choc polecam zobaczyc taki laminat zywo.Pozdrawaim
pigia Napisano 18 marca 2012 Autor #29 Napisano 18 marca 2012 Cytat Witam.Tak sobie czytam i czytam,wiec do rzeczy. Zajmuje sie wykonaniem kuchni ,to co moge ci polecic o ten tzw. beton to laminaty FORMICA z kolekcji RIVERWASH.Wygogluj sobie to znajdziesz ,róznego rodzaju betony.Choc polecam zobaczyc taki laminat zywo.Pozdrawaim jeżeli jesteśmy już przy laminatach , to mam pytanie czy fronty kuchenne będą trwałe z laminatu i jakiej firmy polecacie? czy są odcienie bieli ?
blum Napisano 19 marca 2012 #30 Napisano 19 marca 2012 Cytat jeżeli jesteśmy już przy laminatach , to mam pytanie czy fronty kuchenne będą trwałe z laminatu i jakiej firmy polecacie? czy są odcienie bieli ? Nie musisz sie obawiac o trwalosc takich frontow .Podaje link gdzie znajdziesz wiecej informacji, i kolorystyke ich.http://www.sassc.com.pl/oferta/produkty/fr...oki_polysk_ar1/
pigia Napisano 19 marca 2012 Autor #31 Napisano 19 marca 2012 Cytat Nie musisz sie obawiac o trwalosc takich frontow .Podaje link gdzie znajdziesz wiecej informacji, i kolorystyke ich.http://www.sassc.com.pl/oferta/produkty/fr...oki_polysk_ar1/ dziękuję za linka czy te fronty laminowane są na bazie płyty wiórowej czy mdf ? pytam żeby mnie meblarze nie zbili z tropu , bo jak ja coś tu wyczytam i pytam się o daną rzecz to oni oczy otwierają i taka gadka: '' nie proszę pani , frontów lakierowanych w macie nie ma !!!!! są tylko w połysku , w macie są foliowane """u innego pana """ fronty laminowane są tylko w macie , w połysku nie istnieją , z jasnych kolorów tylko wanilia """więc chciałam się upewnić czy są fronty np na mdfie lakierowane w macie lub półmacie?i czy są fronty z płyty wiórowej laminowanej w połysku lub pół połysku?
blum Napisano 19 marca 2012 #32 Napisano 19 marca 2012 Ta firma robi fronty na mdf,ale sa one laminowane,a nie lakierowane ,to jest róznica.Co do tych panow,w pierwszym i drugim przypadku sa w błedzie .Moze tak mowia dlatego, zeby uzyskac mat na lakierze potrzeba wiecej pracy.Krotko na mdf robi sie i polysk i mat .Ogolnie, plyty wiorowej do frontow ,z laminatu, i do lakieru sie nie stosuje.
GlazuraStrzelin Napisano 23 kwietnia 2012 #33 Napisano 23 kwietnia 2012 Ja osobiście mam kuchnie z frontami z laminatu i o ich solidność oraz trwałość nie masz się co obawiać. Poza tym bardzo ładnie się prezentują,więc to dodatkowy atut.
pigia Napisano 24 kwietnia 2012 Autor #34 Napisano 24 kwietnia 2012 Cytat Ja osobiście mam kuchnie z frontami z laminatu i o ich solidność oraz trwałość nie masz się co obawiać. Poza tym bardzo ładnie się prezentują,więc to dodatkowy atut. jaki kolor masz mebli , może jakaś fotkę wrzucisz ? męczę się nad wyborem koloru i materiału z czego mają być fronty:)
Karolina_BOŚ_Elbląg Napisano 24 kwietnia 2012 #35 Napisano 24 kwietnia 2012 My wstawiamy Białe fronty z płyty (MDF), białe szafki [Adastol, Elbląg], na wysoki połysk. Są dwie szkoły że jak błyszczące to sie bardziej brudząże jak matowe to sie bardziej brudzą. Kwestai doświadczeń HEHERobimy zwykłe szafki żeby zostało na blat z konglomeratu kwarcytowego(twardsze od granitu)
blum Napisano 26 kwietnia 2012 #36 Napisano 26 kwietnia 2012 Cytat jaki kolor masz mebli , może jakaś fotkę wrzucisz ? męczę się nad wyborem koloru i materiału z czego mają być fronty:) Jezeli zdecydujesz sie na fronty z laminatu,zwróc uwage na kanty.
LozkaWodne Napisano 26 maja 2012 #37 Napisano 26 maja 2012 Cytat Witam bardzo mi się podobają białe meble do kuchni , ale obawiam się czy po krótkim czasie nie zżółkną proszę o opinie , kto ma białe lub kremowe meble , fotki bardzo mile widziane jeszcze kwestia matowe czy połysk , podobają mi się też takie coś w stylu angielskiej kuchni Jeśli fronty meblowe będą z wysokiej jakości płyt nie powinny żółknąc, jedynie z czasem moga pojawić się osady z tłuszczu i pary wodnej, które można z łatwością zmyć.
pumpaluna Napisano 4 lipca 2012 #38 Napisano 4 lipca 2012 jaki środek do mycia biały lakierowanych frontów polecacie? nasz stolarz zostawił mi nawet ulotkę z nazwą ale zgubiłam i nie wiem; do kupienia albo w sklepach sprzedających fronty meblowe albo online tyle że wszytko co pamiętam to to, że na obrazku był spray w czarnej butelce a w nazwie było słowo SHINE, ponoć ta firma ma też nasączane ściereczki; szukam w googlach ale nic nie wynalazłam
tosia Napisano 17 grudnia 2012 #39 Napisano 17 grudnia 2012 (edytowany) Ja też ma białą kuchnię, fronty lakierowane na wysoki połysk. Jestem baaaaaaaaardzo zadowolona. Kuchnia wygląda naprawdę ładnie, świeżo. Jedyny minus to taki, że widać poodbijane paluchy (niestety przy dwójce małych dzieci nieuniknione ), ale wystarczą ściereczki zakupione w biedronce lub cif i szybciutko paluszki znikają . Naprawdę polecam u mnie coś takiego z tym, że blat i lodówkę mam czarne a zamiast zieleni szarości Edytowano 17 grudnia 2012 przez tosia (zobacz historię edycji)
tosia Napisano 17 grudnia 2012 #40 Napisano 17 grudnia 2012 o nawet udało mi się znaleźć zdjęcie z montażu kuchnia tylko jeszcze bez blatu
daggulka Napisano 18 grudnia 2012 #41 Napisano 18 grudnia 2012 też mi się podobają białe meble w nowoczesnych wnętrzach - u kogoś.... sama chyba nie miałabym odwagi sobie takich sprawić przy zwierzyńcu , dzieciach .... mam niedobre doświadczenia z białym kolorem, do dziś żałuję białych wewnętrznych framug w oknach ... ciężko domyć, zostają ślady łapek .... ech - pięknie wyglądają, ale coś za coś...
coolibeer Napisano 19 grudnia 2012 #42 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat o nawet udało mi się znaleźć zdjęcie z montażu kuchnia tylko jeszcze bez blatu[attachment=15084:post_146...38_thumb.jpg] Już widzę siebie przychodzącego z kotłowni po czyszczeniu pieca i krzyk żony gdzie z tymi brudnymi łapami na te meble ;)
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 #43 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Już widzę siebie przychodzącego z kotłowni po czyszczeniu pieca i krzyk żony gdzie z tymi brudnymi łapami na te meble ;) właśnie
tosia Napisano 19 grudnia 2012 #44 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Już widzę siebie przychodzącego z kotłowni po czyszczeniu pieca i krzyk żony gdzie z tymi brudnymi łapami na te meble ;) hmm, chyba jak wychodzisz brudny z kotłowni to idziesz umyć się do łazienki, no chyba że się mylę
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 #45 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat hmm, chyba jak wychodzisz brudny z kotłowni to idziesz umyć się do łazienki, no chyba że się mylę idąc po piwo do lodówki nie warto o łazienkę zahaczać
coolibeer Napisano 19 grudnia 2012 #46 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat hmm, chyba jak wychodzisz brudny z kotłowni to idziesz umyć się do łazienki, no chyba że się mylę eeeee idę najpierw coś zjeść :P
tosia Napisano 19 grudnia 2012 #47 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat eeeee idę najpierw coś zjeść :P no tak, po ciężkiej pracy należy się posiłek
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 #48 Napisano 19 grudnia 2012 po pracy w kotłowni to "wysuszenie" organizmu grozi
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 #49 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat ... mam niedobre doświadczenia z białym kolorem... Nie wiem czemu, ale tak mi się jakoś skojarzyło z białymi rajstopami, lat temu kilkanaście
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 #50 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Nie wiem czemu, ale tak mi się jakoś skojarzyło z białymi rajstopami, lat temu kilkanaście Jak kominiarz przyszedł?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się