Skocz do zawartości

Moose"owa ostoja...

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
Cytat

Nie... icon_rolleyes.gif icon_mrgreen.gif
Sister, muszę małża przydusić coby siem dowiedział, czy będzie miał wolny ten weekend...

Ino go tak za mocno nie przyduszej, bo jak Ci się rynce zacisnom za bardzo - to kłopot może być icon_mrgreen.gif Edytowano przez Baru (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

Ino go tak za mocno nie przyduszej, bo jak Ci się rynce zacisnom za bardzo - to kłopot może być icon_mrgreen.gif

EEE ni mom tyle siły... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

Cytat

Ładna gadzina icon_smile.gif

Małż czy pies...? icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Może to i lepij... terozki wim, że Królikowi siem pies spodobał... icon_mrgreen.gif

mnie też się podoba
Mój sąsiad jest od lat hodowcą takich właśnie
Dlatego wiem z tego co pamiętam - że powinny mieć każde oko inne
Jedne czerwone a drugie chyba błękitne (albo jakoś tak)
Jedno co wiem - to na pewno wiem.....
Nigdy
NIGDY!
Nie wlazłem za furtkę do niego sam icon_smile.gif
Chociaż regularnie kości co tydzień im wożę wołowe na obiady, bo mam możliwość za darmo dostać icon_smile.gif
Chyba mnie za to lubią - ale na razie nie sprawdzam icon_smile.gif
Napisano
Cytat

mnie też się podoba
Mój sąsiad jest od lat hodowcą takich właśnie
Dlatego wiem z tego co pamiętam - że powinny mieć każde oko inne
Jedne czerwone a drugie chyba błękitne (albo jakoś tak)
Jedno co wiem - to na pewno wiem.....
Nigdy
NIGDY!
Nie wlazłem za furtkę do niego sam icon_smile.gif
Chociaż regularnie kości co tydzień im wożę wołowe na obiady, bo mam możliwość za darmo dostać icon_smile.gif
Chyba mnie za to lubią - ale na razie nie sprawdzam icon_smile.gif

Odwrotnie zalecane jest we wzorcu coby były ślepia jednakie... różne dopuszczalne są jedynie u arlekinów...
Prezesu, ten pies ma właśnie swoim wyglądem a nie agresją wzbudzać dystans więc reagujesz prawidłowo icon_smile.gif
Szare dostało dziś nowe posłanko z ekoskóry i chyba się spodobało, bo jak się wkitrał do niego po rozpakowaniu, to od 2 godzin nie wylazł tylko łypie co robimy... icon_rolleyes.gif icon_lol.gif
Napisano
icon_eek.gif różne rzeczy mogą być h,,,e ale że klamki to tego to nie słyszałem, widac dzidzi jestem jeszcze
Napisano
Cytat

Prezesu, ten pies ma właśnie swoim wyglądem a nie agresją wzbudzać dystans więc reagujesz prawidłowo icon_smile.gif

wiem, wiem....
Twój facet ma tak samo.....wiem.......widziałem.....
Pozazdrościć icon_smile.gif
PS:
czasami mu tego nie pokazuj

Napisano

A tak w ogóle to ne rozumim... pełnia już była a Wam ciągle bałwaństwa we łbach... icon_eek.gif
ŁOTSAP...??? :biggrin:

Cytat

eeeeee tam
Podgląda.....
daj mu spokój icon_smile.gif

Funny_moose_face_001.jpg

Prezesu, a skąd masz wzdencia z prywatnego albuma...??? icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

A mogłabyś dać fotkę psa na tle elewacji domu - ciekawe czy kolorystycznie pasuje icon_smile.gif Inaczej trza by psa ufarbować icon_smile.gif

Mam takie fotkie... ale jest tam też beczka, która nijak nie pasi... najsampierw muszę się beczek pozbyć... icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Dobrze prawi!
Ale nie polewajcie nu - odwyk mu źle nie zrobi icon_mrgreen.gif

morderczyni........
zabić chce Stacha..........

Cytat

Złośliwiec...

zazdrośnica zwykła....

Cytat

Prezesu, a skąd masz wzdencia z prywatnego albuma...??? icon_rolleyes.gif

nie chciej - żebym zaczął publikować - te niepublikowane dotąd.....

qqvvux7ppbvf5LhL.jpg
Napisano
Cytat

Umiejętnie pali głupa... wszystko rozumie ale bałwani się koncertowo...że niby nie wie o co chodzi... icon_mrgreen.gif

on tam wie dobrze co robi.....
Kumple go uświadamiają - jak Cię nie ma
A kumpli to on ma, ho,ho.....
zdziwiłabyś sie
Widuję ich......
w bibliotece.............

Brak obrazka
Napisano
Cytat

Złośliwiec...

Nosz wcale, że nie!! Nie zgadzam się z Tobą!!!
Retro!
Ja po prostu dbam o Ciebie! Chcę, żebyś na kulkę ze mną pojechał... A Ty tak od razu!
Że już nie wspomnę o kolejnych odcinkach, na które czekam z niecierpliwością okrutną.
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

A mogłabyś dać fotkę psa na tle elewacji domu - ciekawe czy kolorystycznie pasuje icon_smile.gif Inaczej trza by psa ufarbować icon_smile.gif

to jego babcia......
On pewnie strasznie podobny jest...........
icon_smile.gif

Brak obrazka
Napisano
Cytat

Ośka no zajefajnie masz w domku icon_biggrin.gif ale psiutka to masz chyba cudowniejszego icon_biggrin.gif ;)

Cudaczniejszego - byłoby może właściwszym określeniem... icon_lol.gif
A w chałpie wciąż się coś zmienia, ale docelowości i logiki nijakiej się w tym dopatrzyć nie mozna.. icon_redface.gif
Napisano
Siem naprawiła...SAMA!!! icon_smile.gif
CHYBA MNIE GDZIESIK RURA WLOTOWA PODMARZŁA I POMPA ZDECHŁA A JAK MRÓZ ZELŻAŁ TO ZACZĘŁA DZIAŁAĆ icon_smile.gif
A dziś ogacili my gadzinę styropianem i folią tudzież pianką i obaczym przy kolejnym spadku temperatury... icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Nooo, to masz powiedzmy problem z głowy. Tanim kosztem poszło.

Na razie tanim...
Na wiosnę musimy odkopać rurę, ocieplić i zakopać z powrotem coby była pewność, że nie zmarznie icon_smile.gif
Napisano
Ty się ciesz, że to pompa, bo sąsiedzi dzisiaj odkopywali kabel energetyczny, żeby prądu trochę mieć.
Gdzieś na długości 80m szukali czegoś, co im prąd zabrało. Inny fakt jest taki, że się podłączali do swojego starego domu na głębokości 0,5m, takim kablem bodaj 5 żyłowym, ale bez rej grubej otuliny. Dlatego wiem ile tam kręconych drutów prowadziło icon_eek.gif
Napisano
Koczowanie zaczyna być coraz przyjemniejsze...

DSC01446.jpg

Widoki z domostwa ...

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Jemioły kawał dostarczył mi autochton przed Świętami...

DSC01446.jpg

A tak wygląda na tarasie...

DSC01446.jpg

już po rozebraniu choinki przewróconej którejś nocy przez wietrzysko.

Domek w zimowej kurteczce pospacerowo

DSC01446.jpg

No i clou programu...
Amerykański wskaźnik do mierzenia zawartości szamba...
Rozmawialiśmy z K. na ten temat ze 2 miechy temu... W sobotę przyjechał K i zamontował CUDOKA własnej produkcji ...

DSC01446.jpg

Amerykański dlatego, iż butla po cocacoli icon_wink.gif

A i na dodatek Szare...
Pracowałam sobie spokojnie z kompem...wylazłam na kwilkie do drugiego pokoju... i CO WIDZĘ??? icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
PAN PREZES PRZY PRACY... icon_mrgreen.gif

DSC01446.jpg

Dodam, iż spał snem sprawiedliwego chrapiąc aże siem powała unosiła a jak po 3 minutach wróciłam to j. w. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

I to by było na tyle...

DSC01446.jpg

Napisano
Fiu fiu fiu tu się robi luksusowo jaki wypoczynek i w ogóle. icon_eek.gif Gratulacje.

Gdzie i za ile kupiłaś te roletki do drzwi balkonowych bo poluje na takie i nie mogę dostać za nic icon_evil.gif
Napisano
Cytat

Fiu fiu fiu tu się robi luksusowo jaki wypoczynek i w ogóle. icon_eek.gif Gratulacje.

Gdzie i za ile kupiłaś te roletki do drzwi balkonowych bo poluje na takie i nie mogę dostać za nic icon_evil.gif

Piotrek, najtańsze roletki... icon_lol.gif
Coś ok 35 zł za szt...
Wypoczynek i mebelki z demobilu... ale mnie się podobują no i.... są wygodne icon_smile.gif

Cytat

Jaki piękny mebel! Normalnie cudo. icon_smile.gif A chatka piękna już pisałam zresztą. icon_smile.gif Trochę jak na wiecznych wakacjach. icon_smile.gif

Raczej wietrznych... bo ostatnio duje... jak szlag icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Piotrek, najtańsze roletki... icon_lol.gif
Coś ok 35 zł za szt...
Wypoczynek i mebelki z demobilu... ale mnie się podobują no i.... są wygodne icon_smile.gif

Ok dzięki gdzie te roletki kupiłas bo ja już szukałem wszedzie zawsze kur ,,a coś nie tak icon_evil.gif
Napisano
troche daleko moze kiedys sie wybiore o czekaj będe u mamy kolo białobrzegow to podjade bo zapomnioałem ze mam urlop
Napisano
No tak starośc nie radośc jutro jade na chwilkę na kontrole i urlop zaczynam od wtorku
Napisano
A dziękuje bardzo jak dożyję to może nawiedzę będziemy w tzw kontakcie icon_wink.gif
Napisano
Cytat

A i na dodatek Szare...
Pracowałam sobie spokojnie z kompem...wylazłam na kwilkie do drugiego pokoju... i CO WIDZĘ??? icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif
PAN PREZES PRZY PRACY... icon_mrgreen.gif

[attachment=12557:Prezes_G...pracy....jpg]
Dodam, iż spał snem sprawiedliwego chrapiąc aże siem powała unosiła a jak po 3 minutach wróciłam to j. w. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

jeno sie cieszyć, że zarabia na siebie ... no, chyba że to jeno bezwzględna inwigilacja icon_lol.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Taras z naturalnego drewna to inwestycja w estetykę i komfort przestrzeni zewnętrznej. Aby jednak drewno zachowało swoje walory na długie lata, kluczowa jest odpowiednia impregnacja i konserwacja już na etapie przygotowania desek. Poniżej przedstawiamy sprawdzony sposób impregnacji nowej deski tarasowej, oparty na produktach marki OSMO. 1. Wstępna impregnacja – WR Aqua Osmo Pierwszym krokiem jest wstępne zabezpieczenie desek. Impregnat WR Aqua Osmo to bezbarwny środek ochronny na bazie wody, który skutecznie zabezpiecza drewno przed sinizną, pleśnią oraz szkodnikami. Kiedy? Impregnację wykonujemy przed montażem, najlepiej 2 dni przed planowanym olejowaniem. Jak? Środek nanosimy pędzlem lub wałkiem na wszystkie powierzchnie deski – zarówno widoczne, jak i niewidoczne – w jednej warstwie. Po co? Zapewnia to równomierną ochronę drewna i zapobiega jego degradacji od środka. 2. Olejowanie przed montażem – Osmo Olej Tarasowy Po upływie co najmniej 48 godzin od impregnacji WR Aqua, przystępujemy do pierwszego olejowania. Produkt: Olej tarasowy OSMO – bezbarwny lub kolorystycznie dobrany do naturalnego odcienia deski. Jak? Nakładamy z dwóch stron deski cienką warstwę oleju, używając pędzla, szmatki lub wałka. Pozwalamy na dokładne wchłonięcie i wyschnięcie. Dlaczego? Takie przygotowanie pozwala zabezpieczyć również powierzchnie deski, które po montażu będą niewidoczne, co znacząco zwiększa trwałość całej konstrukcji. 3. Montaż desek i finalne wykończenie Po wyschnięciu oleju przystępujemy do montażu tarasu. Gdy deski są już solidnie zamocowane, możemy wykonać drugą warstwę oleju tarasowego – tym razem tylko na widocznej stronie. Cel: Ta warstwa nadaje ostateczny wygląd i zapewnia pełną ochronę przed działaniem czynników atmosferycznych – deszczu, UV i zmian temperatury. Wskazówka: Prace najlepiej prowadzić w suchy, ciepły dzień, unikając pełnego słońca, które może zbyt szybko wysuszyć produkt. Dlaczego warto trzymać się tej kolejności? Poprawna impregnacja i olejowanie przed montażem to inwestycja w trwałość i wygląd tarasu. Chroniąc drewno z każdej strony, zapobiegamy jego wypaczaniu, pękaniu i przedwczesnemu starzeniu. Produkty OSMO tworzą elastyczną, mikroporowatą powłokę, która nie łuszczy się i pozwala drewnu oddychać, co jest szczególnie ważne przy konstrukcjach zewnętrznych.   Podsumowanie – schemat impregnacji nowej deski tarasowej: Impregnacja WR Aqua OSMO – minimum 2 dni przed olejowaniem Pierwsza warstwa oleju tarasowego – z dwóch stron przed montażem Montaż desek tarasowych Druga warstwa oleju – na wierzchnią, widoczną stronę po montażu
    • Planuje dzialke na wsi, lub na obszarze znacznie oddalonym od miasta (tak, wiem ma malo czasu - do polowy nast. roku, dlatego badam temat).
    • Mógłbyś to przetłumaczyć na język polski?
    • Nie we wszystkich lokalizacjach takie rozwiązanie jest dozwolone, Zależy gdzie masz działkę. 
    • Mieszkanie w budynku to akurat nie problem bo budowa i tak przeciągnie się przez dłuższy czas - tu akurat mam pomysł jak to rozwiązać.   Siec ciepłownicza – planuje ogrzewać dom piecem na paliwo stale i będę posiadał zbiornik na ciepłą wodę, którą podgrzeje piecem albo elektrycznie, więc logicznie rzecz biorąc nie powinienem potrzebować oświadczenia o podłączeniu do sieci ciepłowniczej.   Dziękuje za odp. - mam przynajmniej kolejny temat do poruszenia z radcą.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...