ABCMeble Napisano 6 września 2013 Udostępnij #51 Napisano 6 września 2013 Powiem szczerze,że niektóre z tych krzeseł są mocno przesadzone i mają mało wspólnego z praktycznością.. Ja zdecydowanie bardziej wolę te tradycyjne drewniane z jakimś fajnym i stylowym wzorem. Link do komentarza
pinezzka Napisano 17 października 2013 Udostępnij #52 Napisano 17 października 2013 Zgadzam się, na części z tych krzeseł bałabym się usiąść, ale designerskiego wyglądu im nie można odmówić Nie mniej jednak wydaje mi się, że takie specyficzne krzesła pasują do nowatorskich wystrojów wnętrz, a nie do klasycznych. Link do komentarza
budownicza1 Napisano 7 grudnia 2013 Udostępnij #53 Napisano 7 grudnia 2013 Cytat W porównaniu do innych ze zdjęć powyżej te nie wydają się szczególnie wyjątkowe Chyba dlatego, ze kolory takie mało wyraziste , ale dla mnie klasa:) Link do komentarza
LysyBudowlaniec Napisano 12 grudnia 2013 Udostępnij #54 Napisano 12 grudnia 2013 Ciekaw jestem praktyczności niektórych krzeseł. Chociaż wydaje mi się, że w tym wątku przykłady tych mebli są nieco przesadzone. Link do komentarza
budownicza1 Napisano 12 grudnia 2013 Udostępnij #55 Napisano 12 grudnia 2013 Cytat Ciekaw jestem praktyczności niektórych krzeseł. Chociaż wydaje mi się, że w tym wątku przykłady tych mebli są nieco przesadzone. Dal mnie to one raczej ozdobne są. Link do komentarza
Elfir Napisano 16 grudnia 2013 Udostępnij #56 Napisano 16 grudnia 2013 Krzesła Bulle sa świetne:Chętnie widziałabym je w jadalni.Niestety, cena 2700 zł/szt poraża. Link do komentarza
tavish Napisano 17 grudnia 2013 Udostępnij #57 Napisano 17 grudnia 2013 Ten jest super http://www.okazje.info.pl/dd/dla-dziecka/a...fotel-tipi.html ale trafiłem też na świetne, nietypowe hokery: http://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogr...hoker-flod.html Link do komentarza
Eini Napisano 7 lutego 2014 Udostępnij #58 Napisano 7 lutego 2014 tutaj też można znaleźć ciekawe krzesła i fotele Link do komentarza
OnaiDom_ Napisano 13 lutego 2014 Udostępnij #59 Napisano 13 lutego 2014 niesamowite projekty... muszę mieć podobne modele w swoim sklepie:) podziwiam Link do komentarza
m-alina Napisano 10 marca 2014 Udostępnij #60 Napisano 10 marca 2014 niektóre są całkiem ciekawe, inne natomiast, hmmm - zdaje się, że nie do użytku... niewygodne, niefunkcjonalne... Link do komentarza
gielaznik Napisano 24 marca 2014 Udostępnij #61 Napisano 24 marca 2014 Cytat tutaj też można znaleźć ciekawe krzesła i fotele super sa te krzesla ale trzeba miec juz w takim stylu wnetrze. z takich designerskich ale bardziej przyziemnych to ten model mi sie podoba, czysta prostota Link do komentarza
Atlantic Polska Napisano 27 marca 2014 Udostępnij #62 Napisano 27 marca 2014 (edytowany) Origami Chair znalazłem na jakiejś zagranicznej stronce, wątpię czy kupi się takie w Polsce Edytowano 27 marca 2014 przez Atlantic Polska (zobacz historię edycji) Link do komentarza
PolskieMaterace Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #63 Napisano 1 kwietnia 2014 Te ostatnie zdecydowanie odpadają,jakoś ich design do mnie nie przemawia. Jeżeli wybieram krzesła do domu,to najpierw liczy się praktyczność i solidność, na końcu natomiast ich wygląd. Link do komentarza
gielaznik Napisano 1 kwietnia 2014 Udostępnij #64 Napisano 1 kwietnia 2014 to ostatnie jest piekne ale bardzo abstrakcyjne. wolalbym takie krzesla jak podalem wyzej, bo sa nowoczesne ale przyziemne Link do komentarza
meblonista Napisano 9 maja 2014 Udostępnij #65 Napisano 9 maja 2014 Z designerskich krzeseł poleciłabym krzesło insp. One Oryginalny design i atrakcyjny wygląd zwróci uwagę każdego Link do komentarza
Elfir Napisano 9 maja 2014 Udostępnij #66 Napisano 9 maja 2014 to nie jest design tylko kopiowanie czyjejś własności intelektualnej - a więc rzecz wtórna, bez wartości. To taka różnica jak między oryginalnym Monetem a reprodukcją czy kopią. Link do komentarza
hauz Napisano 14 maja 2014 Udostępnij #67 Napisano 14 maja 2014 Proponuję krzesło Argela wykonane metodą patchworkową, generalnie wygląda jakby powstało ze skrawków materiału jakie zostały po całym dniu pracy krawcowej :-). Krzyżakowe nogi z bukowego drzewa dopełniają całości. Wpasuje się w awangardowy pokój, w którym samo w sobie będzie dekoracją. Link do komentarza
Elfir Napisano 14 maja 2014 Udostępnij #68 Napisano 14 maja 2014 Cytat Proponuję krzesło Argela jednym słowem proponujesz podróbkę krzesła Armchair DAW projektu Eamsów, do której prawa patentowe ma firma Vitra.A może by tak producenci mebli zamiast robić tandetną podróbę, zapłacili jakiemuś projektantowi mebli za dobry projekt? Link do komentarza
piekarski Napisano 23 maja 2014 Udostępnij #69 Napisano 23 maja 2014 Cytat poszukuję krzeseł - "wykręconych", w różnych kolorachchce je ustawić w salonie, bo do stołu w jadalni raczej nie będą odpowiedniektos widzial cos w tym stylu jak te ponizsze ? kojarzycie wogole sklep ktory je oferuje ? (italiastyle.pl) Fajnie wyglądają ale wydają się być maksymalnie niewygodne Cytat super sa te krzesla ale trzeba miec juz w takim stylu wnetrze. z takich designerskich ale bardziej przyziemnych to ten model mi sie podoba, czysta prostota no tak jak to się mówi "geniusz tkwi w prostocie" te krzesła mi pasują, właśnie szukam czegoś w tym stylu ale równie wygodnego jak ładnego Link do komentarza
skoczekTosia Napisano 28 maja 2014 Udostępnij #70 Napisano 28 maja 2014 Stylowe fotele można też znaleźć tutaj: http://www.quadre.pl/nowoczesne-meble-fotele,c2.htmlMi sie strasznie podoba fotel Coco, jak tylko będę mieć gdzie go postawic to kupuję Link do komentarza
Elfir Napisano 3 czerwca 2014 Udostępnij #71 Napisano 3 czerwca 2014 Cytat Stylowe fotele można też znaleźć tutaj: http://www.quadre.pl/nowoczesne-meble-fotele,c2.htmlMi sie strasznie podoba fotel Coco, jak tylko będę mieć gdzie go postawic to kupuję Kolejna reklama chińskich podróbek i kradziezy własności intelektualnej.Moze by tak promowac jakieś polskie wzornictwo? Link do komentarza
meblonista Napisano 9 czerwca 2014 Udostępnij #72 Napisano 9 czerwca 2014 Cytat Kolejna reklama chińskich podróbek i kradziezy własności intelektualnej.Moze by tak promowac jakieś polskie wzornictwo? Fotel Fin z podłokietnikami czy Fotel Neon są idealnym przykładem polskiego wzornictwa z wykorzystaniem ciepłych, pastelowych kolorów. Link do komentarza
Elfir Napisano 9 czerwca 2014 Udostępnij #73 Napisano 9 czerwca 2014 Cytat Fotel Fin z podłokietnikami czy Fotel Neon są idealnym przykładem polskiego wzornictwa z wykorzystaniem ciepłych, pastelowych kolorów. Sa piękne! Jaka jest wysokosć siedziska? Fotelowa czy krzesłowa?A z resztą, zaraz je sobie poszukam. Link do komentarza
meblonista Napisano 9 czerwca 2014 Udostępnij #74 Napisano 9 czerwca 2014 Cytat Sa piękne! Jaka jest wysokosć siedziska? Fotelowa czy krzesłowa?A z resztą, zaraz je sobie poszukam. Oba fotele dostępne są na naszej stronie www.meblonista.pl Link do komentarza
Ceramika Design Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #75 Napisano 21 sierpnia 2014 Te fotele też fajnie wyglądają. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #76 Napisano 21 sierpnia 2014 Cytat Te fotele też fajnie wyglądają. nie podobają mi się Link do komentarza
Elfir Napisano 21 sierpnia 2014 Udostępnij #77 Napisano 21 sierpnia 2014 to nie jest wzorowane na projekcie Swan Arnie Jakobsena? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 22 sierpnia 2014 Udostępnij #78 Napisano 22 sierpnia 2014 (edytowany) Cytat Te fotele też fajnie wyglądają. Cytat to nie jest wzorowane na projekcie Swan Arnie Jakobsena? Tak na moje oko to są takie same krzesła A swoją drogą co dzisiaj nie jest podrabiane? szczególnie jak marka produktu jest znana i cieszy się wzięciem . Edytowano 22 sierpnia 2014 przez mhtyl (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Ceramika Design Napisano 23 sierpnia 2014 Udostępnij #79 Napisano 23 sierpnia 2014 Cytat Tak na moje oko to są takie same krzesła A swoją drogą co dzisiaj nie jest podrabiane? szczególnie jak marka produktu jest znana i cieszy się wzięciem . Jak podaje producent meble są inspirowane twórczością Arnie Jakobsena i jego kolekcją Swan. Link do komentarza
Elfir Napisano 23 sierpnia 2014 Udostępnij #80 Napisano 23 sierpnia 2014 Nie lubie podróbek.To tak samo jak nosić podrabianą torebkę "Chanell" czy chińskie buty "Abibas".Lepiej zainwestowac w dobre, ale tańsze wzornictwo polskie. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 sierpnia 2014 Udostępnij #81 Napisano 23 sierpnia 2014 Cytat Jak podaje producent meble są inspirowane twórczością Arnie Jakobsena i jego kolekcją Swan. Wzór , wzorem ale co z jakością podróbka będzie zawsze podróbka. Link do komentarza
Ciocia_Zosieńka Napisano 3 września 2014 Udostępnij #82 Napisano 3 września 2014 O matulu... Lubię nowoczesny design i w ogóle, ale niektóre wrzucone tu propozycje są wręcz tandetne. Ja jednak jestem zwolenniczką stylu skandynawskiego. Meble staram się wybierać nowoczesne, ale raczej nie przesadnie wymyślne. Kolorowe u siebie daję raczej tylko dodatki, ale uważam, że i z kolorowych mebli można skomponować bardzo ładną aranżację. Jakość oczywiście jest bardzo ważna, zwłaszcza w przypadku mebli do siedzenia, które przecież przede wszystkim - mają być wygodne! Ostatnio w oko wpadła mi oferta i nawet pokusiłam się o wprowadzenie małych zmian w mojej kuchni ;) Poniżej wstawiam zdjęcie krzeseł, które wybrałam - teraz czekam tylko na przesyłkę Link do komentarza
solange63 Napisano 3 września 2014 Udostępnij #83 Napisano 3 września 2014 Cytat Jak podaje producent meble są inspirowane twórczością Arnie Jakobsena i jego kolekcją Swan. inspirowane?!toć to te same krzesła, tylko w innych kolorach. tandeta. Link do komentarza
bajbaga Napisano 3 września 2014 Udostępnij #84 Napisano 3 września 2014 Co się dziwujesz. Tandeta też może być inspiracją Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 września 2014 Udostępnij #85 Napisano 3 września 2014 Cytat Co się dziwujesz. Tandeta też może być inspiracją A wiesz ile ta "tanedta" kosztuje?Lepiej sobie usiądź albo najlepiej się połóż cobyś się nie przewrócił z wrażenia. Uwaga podaję cenę! Oryginał kosztuje ponad 5000 ale nie zł tylko Euro A jeszcze zapomniałem dopisać, że to cena promocyjna Link do komentarza
bajbaga Napisano 3 września 2014 Udostępnij #86 Napisano 3 września 2014 Z uwagi na nazwisko - sądziłem, że drożej Link do komentarza
centralne_odkurzacze Napisano 3 września 2014 Udostępnij #87 Napisano 3 września 2014 (edytowany) OMG nie wiem ile musialbym zarabiac zeby zaplacic tyle za jedno krzeslo Dla bardzo bogatych fanatykow co ciekawe oryginaly z podrobkami roznia sie tylko kolorem na zdjeciu, kadr i ustawienie krzesel jest to samo. Moze nawet zdjec swoich rzeczywistych nie zrobili tylko zwineli z oryginalow Edytowano 3 września 2014 przez centralne_odkurzacze (zobacz historię edycji) Link do komentarza
anerita Napisano 3 września 2014 Udostępnij #88 Napisano 3 września 2014 Magis Chair First Na zdjęciach nie robią wrażenia, ale są ładne i przede wszystkim - wygodne.Szkoda, że póki co są dla mnie zbyt drogie :( Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 3 września 2014 Udostępnij #89 Napisano 3 września 2014 Cytat OMG nie wiem ile musialbym zarabiac zeby zaplacic tyle za jedno krzeslo Dla bardzo bogatych fanatykow co ciekawe oryginaly z podrobkami roznia sie tylko kolorem na zdjeciu, kadr i ustawienie krzesel jest to samo. Moze nawet zdjec swoich rzeczywistych nie zrobili tylko zwineli z oryginalow Sądzisz, że robione są te krzesła tylko w jednym kolorze? Zapewniam Cię, że są w różnych kolorach i w różnym rodzaju obić. Jedynie co się nie zmienia to ich kształt. Link do komentarza
skoczekTosia Napisano 15 września 2014 Udostępnij #90 Napisano 15 września 2014 Szczerze to dla mnie nie ma dużego znaczenia, na czyim projekcie opiera się dany mebel, ma być porządny, podobać mi się i pasować do stylu mieszkania, mi wystarczy ;) Link do komentarza
kolorka Napisano 19 września 2014 Udostępnij #91 Napisano 19 września 2014 jej tu mnóstwo krzeseł jest świetnych i po prostu nieprawdopodobnie oryginalnych, ale pytanie jest inne super krzesła ale gdzie je można dostać bo to kluczowa kwestia sama zainwestowałabym w coś ciekawego do gabinetu i salonu ale gdzie takich cudaków szukać tego nie wiem ;p Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 19 września 2014 Udostępnij #92 Napisano 19 września 2014 Cytat gdzie takich cudaków szukać tego nie wiem ;p Jak to gdzie? w necie Które krzesła Cię interesują? Link do komentarza
meblonista Napisano 22 września 2014 Udostępnij #93 Napisano 22 września 2014 Często wystarczy wpisać w google: krzesła designerskiei wyskoczy Ci pełno stron z zakresu bardzo ciekawych krzeseł.Nie wszystkie muszą być drogie, wystarczy poszukać Link do komentarza
EwaK77 Napisano 21 listopada 2014 Udostępnij #94 Napisano 21 listopada 2014 Ogólnie jestem zdecydowana na zakup 6 sztuk, poleci ktoś stół do kompletu? Link do komentarza
marekdesign1 Napisano 19 grudnia 2014 Udostępnij #95 Napisano 19 grudnia 2014 Hahah to przypominające węża jest przerażające. Idealnie dla jakiegoś złoczyńcy w filmie o superbohaterach Ja ostatnio znalazłem takie designerskie krzesło na osiedlowym bazarku. Myślicie, że jakbym kupił cały zestaw takich krzeseł, to bardzo by się gryzły z tradycyjnie urządzonym wnętrzem? Link do komentarza
tadam Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij #97 Napisano 13 stycznia 2015 Cytat poproszę o więcej propozycji zwariowanych krzeseł-są po prostu co niektóre odlotowe:) a to fajne? Link do komentarza
meblonista Napisano 13 stycznia 2015 Udostępnij #98 Napisano 13 stycznia 2015 Cytat [attachment=20850:nowoczes...gn._19.1.jpg]a to fajne? Osobiście obawiałabym się takiego Krzesła, ponieważ drewno niszczeje i nie wiem czy kiedyś pode mną by się nie zerwało :PDo designerskich krzeseł dodałabym poniższe:- Krzesło Sorisso- Fotel GT Spaw (może być tapicerowany materiałem, eko-skórą lub skórą) Link do komentarza
kalamia Napisano 26 stycznia 2015 Udostępnij #99 Napisano 26 stycznia 2015 to nie jest co prawda kolorowe, ale na pewno "wykręcone" tam gdzie je znalazlam jest jeszcze kilka dziwnych krzesel Link do komentarza
ada-adam Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #100 Napisano 12 marca 2015 znajomi kupili za kupę kasy (jak dla mnie) jakieś super designerskie krzesła do stołu w jadalni i teraz siedzą na taboretach bo zbytnio wygodne to one nie są.Ada Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się