Skocz do zawartości

Nowy zlot!

Recommended Posts

Napisano
W zwiazku z licznymi plamami na sloncu proponuje pilna organizacje nowego zlotu - a wlasciwie ustawki.
Panowie dadza sobie po gebach, Panie wytarzaja sie w blocie, atmosfera sie oczysci i forum znowu bedzie czytelne.
Tylko koniecznie zrobcie fotki!
Napisano
no czytam rozne tematy i sondaze ale nigdzie nie widze z czego to wyniknelo i o co tak naprawde chodzi? Widze,ze jetka zostala moderatorem... Zle sie dzieje w panstwie polskim icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Mozecie po krotce napisac o co chodzi?icon_smile.gif Jakis link do tematu gdzie sie kloca czy cos?icon_smile.gif

Kurde 3 dni mnie nie było... i nie wiem nic.

A ja zawsze myślałem że to ja doprowadzam do upadku, niszczę wszystko itp itd... ktoś mi powie kto przejął moje obowiązki? icon_smile.gif
Napisano
Cytat

no czytam rozne tematy i sondaze ale nigdzie nie widze z czego to wyniknelo i o co tak naprawde chodzi?

tego to nikt chyba nie wie
o całoksztalt?
Napisano
Cytat

ale caloksztalt czego?icon_biggrin.gif Po zlocie sie cos posypalo czy jak?

Tak pewnie po zlocie. 2 albo 3 osoby teraz chyba mają żal do siebie że nie były i wariują... Psycha siada.
Napisano
Cytat

Ale to sie rozlewa na cale forum i zaszlo chyba za daleko zeby sie rozejsc po kosciach.
Dlatego zaproponowalem ustawke;-)

Fakt zrobiło sie bardzo nie przyjemnie icon_confused.gif Może ta ustawka trochę by pomogła ,ale wątpię. Sama nie wiem co by pomogło ,ale jest fatalna atmosfera i mam nadzieję że mało komu ona sie podoba !
Napisano
Cytat

dzempel - łeeee, my weżmiemy na gołe klaty (w końcu cyckami tyż można zadusić wydawane odgłosy icon_wink.gif )

albo na gołe sisiory icon_wink.gif

a jeśli cyckami to chętnie przyjmę np. lewy cyc sierpowy icon_smile.gif
Napisano
Mało kumam...
Staniemy w koło, potem każdy da se po pysku i wytarza w błocie?
Do tego - zrobią nam zdjęcia? icon_surprised.gif

Po co?

Zaś bym się z Wami piwa napił...
To chyba lepsza rozrywka.
Adam M.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Witam wszystkich forumowiczów!   Mam stary budynek, w którym ściany zewnętrzne są już ocieplone, ale dach pozostaje nieocieplony i przez niego ucieka dużo ciepła. Planuję na wiosnę ocieplić dach od góry styropianem EPS 100 (styropian dach/podłoga) o łącznej grubości 23 cm. Dach jest płaski z lekkim nachyleniem, powierzchnia około 100 m², pokryty papą, która zachowała się w całkiem dobrym stanie – nie jest uszkodzona, nie planuję jej zrywać, tylko oczyścić i zostawić jako podłoże.Na styropianie ma być położona papa termozgrzewalna (jedna lub dwie warstwy). Montaż styropianu będę wykonywał samodzielnie (klejenie + kołkowanie), a papę zgrzewalną zlecić fachowcowi, który się na tym zna.Mam kilka wątpliwości i pytań – bardzo proszę o Wasze opinie na podstawie doświadczeń: 1. Grubość i układanie styropianu: Czy lepiej położyć jedną warstwę 23 cm, czy podzielić na dwie warstwy (np. 11 cm + 12 cm) układane na mijankę? Wiem, że dwie warstwy lepiej eliminują mostki termiczne, ale to więcej pracy. Pomijając aspekt czasu i wysiłku – czy takie rozwiązanie naprawdę ma sens i daje zauważalną różnicę w izolacyjności?   2. Montaż i mocowanie styropianu: Dach nie będzie dodatkowo obciążony (tylko papa na wierzchu, bez chodzenia czy tarasu), ale ważne jest solidne mocowanie, żeby wiatr nie oderwał warstw. Planuję kleić styropian (klejem bitumicznym lub poliuretanowym) + kołkować.Dla grubości 23 cm – jakie kołki polecacie? Czy wystarczą o długości ok. 30 cm (żeby wystawały trochę w podłoże betonu)? Czy lepiej stosować metodę z otwornicą – wyciąć otwór w styropianie, włożyć kołek, a potem zatkać wyciętym krążkiem (żeby kołek nie wystawał i nie tworzył mostka)? Jeśli dwie warstwy: Czy wystarczy kołkować tylko dolną warstwę (do podłoża), a górną tylko przykleić do dolnej? Czy kołki muszą przechodzić przez obie warstwy dla lepszej stabilności?   3. Warstwa separacyjna na styropianie pod papę: Czytałem różne opinie – jedni polecają geowłókninę polipropylenową (200-300 g/m²) jako ochronę przed wysoką temperaturą palnika i separację, drudzy grubą folię PE (0,2 mm). Geowłóknina wydaje mi się lepsza (przepuszcza parę, nie topi się tak łatwo). Czy zgadzacie się, że geowłóknina to najlepsze rozwiązanie w takim przypadku, czy polecacie coś innego (np. folię PE)?
    • Zupełnie nie mam pojęcia gdzie to pęknięcie Od strony grzejnika? od strony zasilania? na korpusie zaworu?
    • Cześć, jak samodzielnie zabezpieczyć lekkie pęknięcie na rurce z termostatem? Jest to mikroskopijne pęknięcie bo moze z kropla dziennie sie wydostaje:)   Zalaczam zdjęcie, do lepszego nie mam dostępu. Ps. Pęknięcie jest na ten najszersze części 
    • Komentarz dodany przez Tomek: zdecydowanie odradzam.
    • Hurtownia budowlana: OLI - Tomasz Kraska Województwo: lubelskie Miasto: Puchaczów Pełny opis hurtowni pod adresem: https://budujemydom.pl/hurtownie-budowlane/lubelskie/oli-tomasz-kraska
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...