retrofood Napisano 12 maja 2010 Udostępnij #1 Napisano 12 maja 2010 Wszystkie rybki śpią w jeziorzeCzy widok lepszy znasz,Czy jest piękniejsza rzeczJak zastawiony stół,A w szkle wiadoma ciecz...Pośrodku stołu zaśJak najpiękniejszy skarb,Ubrany jak na bal,Dostojny imć pan karp.Wszystkie rybki śpią w jeziorze,Pewnie powinno tak być!Jedna rybka spać nie może,Bo pod nią będziemy pić!Tutaj leży szczupak z wody,Obok karafki są dwie,Karp się trzęsie w galarecieI ma marchewkę na łbie.Kieliszek dobra rzecz,A jeszcze lepsza - dwa.A już najlepiej pićDo następnego dnia.Gdy ty masz mocny łeb,A sznaps właściwą moc,Więc hokus-pokus, brzdęk,I już zleciała noc.Wszystkie rybki śpią w jeziorze,Skumbria, sardynka i śledź.Ja się dzisiaj nie położę;Nawet mi nie chce się chcieć!Jeden chciałby pić pod rybkę,Drugi pod grzybka by chciał.Ja tam mogę rybkę z grzybkiem,Bylebym podlać czym miał.Wszystkie rybki śpią w jeziorze,A pies ich drapał! Niech śpią!Ja się dzisiaj nie położę,Szkoda mi nocy, ot co! Link do komentarza
daggulka Napisano 12 maja 2010 Udostępnij #2 Napisano 12 maja 2010 Na mur beton być musi ..... Ukraina ..... 1. Hej, tam gdzieś znad czarnej wodySiada na koń kozak młody,Czule żegna się z dziewczyną,Jeszcze czulej z Ukrainą.ref Hej, hej, hej sokołyOmijajcie góry, lasy doły,Dzwoń, dzwoń, dzwoń dzwoneczku,Mój stepowy skowroneczku.2. Pięknych dziewcząt jest niemało,Lecz najwięcej w Ukrainie,Tam me serce pozostało,Przy kochanej mej dziewczynie.Hej, hej...3. Ona biedna tam została,Przepióreczka moja mała,A ja tutaj w obcej stronie,Dniem i nocą tęsknię do niej.Hej, hej...4. Żal, żal za dziewczyną,Za zieloną Ukrainą,żal, żal serce płacze,że jej więcej nie zobaczę.Hej, hej...5. Wina, wina, wina dajcie,A jak umrę pochowajcieNa zielonej UkrainiePrzy kochanej mej dziewczynie.Hej, hej... Link do komentarza
retrofood Napisano 12 maja 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 maja 2010 Ragazzo da Napoli Ragazzo da Napoli zajechał mirafioriNa sam trotuar wjechał kołami,Nosem prezent poczułaś, już taka jesteś czuła,Że pomyślałaś o nim "bel ami".On ciemny był na twarzy, a prezent ci się marzył,Za dziesięć centów torba w Peweksie.Ty miałaś cztery złote, on proponował hotelI nie musiałaś zameldować się.Ty z nim poszłaś w ciemno damo bez matury,Koza ma prezencję lepszą niźli ty.Czemu smutną minę masz i wzrok ponury,Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi!On miał w kieszeni paszport, sprawdziłaś a więc znasz to,Lecz on nie sprawdził, ile ty masz lat.On mówił "bella bionda", a popatrz, jak wyglądasz,Te włosy masz jak len, co w błoto wpadł.Jak w oczy spojrzysz teraz swojego prezentera,Co dyskotekę robi i ma styl.Straciłaś fatyganta, chciał kupić ci trabanta,Czy warto było za tych parę chwil?Twój Ragazzo forda capri ci nie kupi,"Buona notte" pewnie też nie powie ci.Jeszcze wierzysz, że dla ciebie śpiewa DrupiCiao bambina, spadaj mała, tam są drzwi.Poznałaś Europę, więc nie mów do mnie "kotek"Ja nie wiem, co volkswagen, a co ford,Nie jestem tak bogaty, nie wezmę cię do chatyI przestań mnie nazywać "my sweet lord".Ty nie będziesz moją Julią Capuletti,Inny wszak niż ja Romeo ci się śni,W żadnym calu nie wyglądam jak spaghetti,Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi.Gdy ci pizzę stawiał rzekł "Prego, mangiare"To pamiętać będziesz po kres swoich dni,Tęskniąc za nim, jak złotówka za dolarem.Ciao bambina, spadaj mała, tam są drzwi.Jacek Zwoźniakhttp://www.youtube.com/watch?v=fviQD3Vf08c Link do komentarza
retrofood Napisano 12 maja 2010 Autor Udostępnij #4 Napisano 12 maja 2010 Czego się boisz głupia Była już chata, w chacie szkłoi łapka w łapkę wszystko szło...Co twoje było, prawie mojei nagle szept: "Nie, ja się boję"!Tak prysnął nastrój bardzo łatwo,pogasły zmysły, błysło światło,trzasnął policzek, potem drzwi,nie było sprawy, koniec gry.Czego się boisz, głupia?Czemu nie chcesz iść na całość?Czasem warto dobrze upaść,tak niewiele brakowało...Czego się boisz, głupia?Przecież to jest takie ludzkie,że aż wstyd tak nagle uciec!Mała, nie bądź taki głupiec!A potem przyszedł tęskny list:"Przyjedź, kochany, nawet dziś!Będziemy w domu tylko dwoje"!Ciekawy plan, lecz ja się boję...Znowu zasłonisz mi się mamą,znów będą płacze i to samo (o nie, tym razem na pewno nie),znów się rozmyślisz, przerwiesz grę (dlaczego?),zamiast obietnic, wolę "Nie"!Czego się boisz, głupi?Czemu nie chcesz iść na całość?Ja się mogę wstępnie upić,bo to dobre jest na śmiałość...No to czego się boję, głupi (właśnie!),przecież to jest zwykła sprawa!A jak uda się zabawa,mogę ci pierścionek kupić.La, la, la, la, la, la, la.......Skąd ta rozterka durna,czemu seks jest dla nas tabu?"Muszę najpierw skończyć studia"!A ja zdobyć jakiś zawód (koniecznie!).http://www.youtube.com/watch?v=hyjHWHCXqIs Link do komentarza
retrofood Napisano 12 maja 2010 Autor Udostępnij #5 Napisano 12 maja 2010 Góralu , czy ci nie żalGóralu, czy ci nie żalOdchodzić od stron ojczystych,Świerkowych lasów i halI tych potoków srebrzystych?Góralu, czy ci nie żal,Góralu, wracaj do hal!A góral na góry spozieraI łzy rękawem ociera,Bo góry porzucić trzeba,Dla chleba, panie dla chleba.Góralu, czy ci nie żal ...Góralu, wróć się do hal,W chatach zostali ojcowie;Gdy pójdziesz od nich hen w dalCóż z nimi będzie, kto powie?Góralu, czy ci nie żal ...A góral jak dziecko płacze:Może już ich nie zobaczę;I starych porzucić trzeba,Dla chleba, panie, dla chleba.Góralu, czy ci nie żal ...Góralu, żal mi cię, żal!I poszedł z grabkami, z kosą,I poszedł z gór swoich w dal,W guńce starganej szedł boso.Góralu, czy ci nie żal ...Lecz zanim liść opadł z drzew,Powraca góral do chaty,Na ustach wesoły śpiew,Trzos w rękach niesie bogaty.Góralu, czy ci nie żal...http://www.youtube.com/watch?v=BuV0doNI0zg Link do komentarza
Gość stach Napisano 13 maja 2010 Udostępnij #6 Napisano 13 maja 2010 Stanisław GrzesiukKomu dzwonią temu dzwoniąKomu dzwonią temu dzwoniąMnie nie dzwoni żaden dzwonBo takiemu pijakowiJakie życie taki zgonKsiędza do mnie nie wołajcieNiech nie robi zbędnych szopTylko ty mi przyjacieluSpirytusem głowę skropW piwnicy mnie pochowajcieW piwnicy mi kopcie gróbI głowę mi obracajcieTam gdzie jest od beczki szpuntW jedną rękę kielich dajcieW drugą rękę wina dzbanI nade mną zaśpiewajcieUmarł pijak ale panA po smierci na mym grobieBeczka wina będzie staćI gdy przyjdziesz się pomodlićMożesz kufel sobie wlać Komu dzwonią temu dzwonią Mnie nie dzwoni żaden dzwon Bo takiemu pijakowi Jakie życie taki zgon http://www.teksty.org/Stanis%C5%82aw_Grzes...mu_dzwoni%C4%85 Link do komentarza
brzoza Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #7 Napisano 14 maja 2010 no, ja Wam podpowiadam "jagódki" czarnehttp://lacky.wrzuta.pl/audio/6KZuCqyK58u/czarne-jagodki Link do komentarza
coolibeer Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #8 Napisano 14 maja 2010 Hymn ostatniego zlotu na którym byliśmy Gdy ujrzała go był maj, pachniały bzyw twarz uderzył wiatr stanęły w oczach łzyon uśmiechnął się i podniósł dłoń spojrzeniem przywołał jądo siebie ujęła jego dłoń, ścisnęła mocno gdzieś w oddali ptak wzniósł pieśń radosną czy to wiosny czar czymiłosny żar sprawiły to.....ref: że ona robi loda mu, bo umirobi loda mu bo lubi torobi loda mu jakie to piękne jestrobi loda mu bo umirobi loda mu bo lubi torobi loda mu, a w okół kwitną bzyCiepłem swoich warg, ogrzała go całegoon palce w jej włosy wplótł i spojrzał w niebow welurze jego ud znalazła schronienie swei radośc przed końcem drogi tej, nie czuł już lęku wcalecytować zaczął więc Getego w orginalepo chwili białym bzem udekorował włosy jejref: bo ona robi loda mu bo umi.. Link do komentarza
racer Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #9 Napisano 14 maja 2010 aaa, to tu jesteście! Link do komentarza
daggulka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #10 Napisano 14 maja 2010 Cytat aaa, to tu jesteście! na zlot się rozumiem, wybierasz? Link do komentarza
elutek Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #11 Napisano 14 maja 2010 Cytat Hymn ostatniego zlotu na którym byliśmy Gdy ujrzała go był maj, pachniały bzyw twarz uderzył wiatr stanęły w oczach łzyon uśmiechnął się i podniósł dłoń spojrzeniem przywołał jądo siebie ujęła jego dłoń, ścisnęła mocno gdzieś w oddali ptak wzniósł pieśń radosną czy to wiosny czar czymiłosny żar sprawiły to.....ref: że ona robi loda mu, bo umirobi loda mu bo lubi torobi loda mu jakie to piękne jestrobi loda mu bo umirobi loda mu bo lubi torobi loda mu, a w okół kwitną bzyCiepłem swoich warg, ogrzała go całegoon palce w jej włosy wplótł i spojrzał w niebow welurze jego ud znalazła schronienie swei radośc przed końcem drogi tej, nie czuł już lęku wcalecytować zaczął więc Getego w orginalepo chwili białym bzem udekorował włosy jejref: bo ona robi loda mu bo umi.. w imie ojca i syna coś takiego mam śpiewać??? chyba mi przez gardło nie przejdzie... Link do komentarza
daggulka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #12 Napisano 14 maja 2010 Cytat w imie ojca i syna coś takiego mam śpiewać??? chyba mi przez gardło nie przejdzie... da rade , Elcia ... da rade ... wszyscy śpiewali na afterparty ....już sie ucz .... http://www.youtube.com/watch?v=ibjxJdC3xVsa ta wersja najbardziej mi sie podoba .... http://www.youtube.com/watch?v=eNMp7TqePFc Link do komentarza
elutek Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #13 Napisano 14 maja 2010 no, pięknie, pięknie, ...te pisuary... ale chciałabym, aby ktoś zaśpiewał /i zaprezentował, bo ja się nie nadaję/ moją ulubioną piosenkę biesiadną:"Tańczę na stole, kieckę zadzieram" Link do komentarza
daggulka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #14 Napisano 14 maja 2010 Cytat ale chciałabym, aby ktoś zaśpiewał /i zaprezentował, bo ja się nie nadaję/ moją ulubioną piosenkę biesiadną:"Tańczę na stole, kieckę zadzieram" to? http://www.youtube.com/watch?v=si8jQCKA_VQja odpadam .... w kieckach nie chodzę .... w ogóle .... ale sie nie martw ... znajdziemy chętne ... Link do komentarza
jętka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #15 Napisano 14 maja 2010 Jeżeli faceci wystąpią w takim repertuarze i choreografii to obiecuję, że przyjadę:http://www.youtube.com/watch?v=IjxJfm5mkCo...layer_embedded#! Link do komentarza
daggulka Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #16 Napisano 14 maja 2010 Cytat Jeżeli faceci wystąpią w takim repertuarze i choreografii to obiecuję, że przyjadę:http://www.youtube.com/watch?v=IjxJfm5mkCo...layer_embedded#! ożesz .... ale postawiłaś poprzeczkę .... to może niech się mężczyźni nasi forumowi wypowiedzą czy dadzą radę ... Link do komentarza
acia Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #17 Napisano 14 maja 2010 Cytat Jeżeli faceci wystąpią w takim repertuarze i choreografii to obiecuję, że przyjadę:http://www.youtube.com/watch?v=IjxJfm5mkCo...layer_embedded#! SUPEEER Link do komentarza
elutek Napisano 14 maja 2010 Udostępnij #18 Napisano 14 maja 2010 Cytat to? http://www.youtube.com/watch?v=si8jQCKA_VQja odpadam .... w kieckach nie chodzę .... w ogóle .... ale sie nie martw ... znajdziemy chętne ... znajdziemy, to tylko kwestia pieniędzy... Link do komentarza
dzempel Napisano 26 maja 2010 Udostępnij #19 Napisano 26 maja 2010 Cytat to? http://www.youtube.com/watch?v=si8jQCKA_VQja odpadam .... w kieckach nie chodzę .... w ogóle .... ale sie nie martw ... znajdziemy chętne ... znaczy się niby ja i becia ??? Link do komentarza
dzempel Napisano 26 maja 2010 Udostępnij #20 Napisano 26 maja 2010 Cytat znajdziemy, to tylko kwestia pieniędzy... Jasny gwint jeszcze kasę dostaniemy już zaklepuję miejsce na stole z koleżanką Link do komentarza
daggulka Napisano 27 maja 2010 Udostępnij #21 Napisano 27 maja 2010 Cytat Jasny gwint jeszcze kasę dostaniemy już zaklepuję miejsce na stole z koleżanką Aga ... daje sobie rekę uciąć , że tak właśnie by było ... no, może z wyjątkiem tej płatności ... dlatego tym bardziej żałuje jak nie wiem co , że Ciebie z Wojtkiem nie będzie .... trza będzie zatem znaleźć kogoś innego .... zębata nieszczerbata dobrze sie rusza ... trza będzie z nią pogadać ... a jak jeszcze swojego namówi , który też notabene niczego sobie zadkiem wywija to już będzie full wypas ... Link do komentarza
retrofood Napisano 30 maja 2010 Autor Udostępnij #22 Napisano 30 maja 2010 Jo się bedę łopierała, wy mnie chłopy ciągta!Jo się bedę łopierała, wy mnie chłopy ciągta!Zaciągta mnie za stodołe, tam mi dupę zrąbta... hej!Tam mi dupę zrąbta!Chycili pod ręce za stodołę wiedą.Chycili pod ręce za stodołe wiedą!Cosik mi się widzi, że jom dup..yć bedą!... hej!Że jom dup..yć bedą! Link do komentarza
daggulka Napisano 30 maja 2010 Udostępnij #23 Napisano 30 maja 2010 Cytat Jo się bedę łopierała, wy mnie chłopy ciągta!Jo się bedę łopierała, wy mnie chłopy ciągta!Zaciągta mnie za stodołe, tam mi dupę zrąbta... hej!Tam mi dupę zrąbta!Chycili pod ręce za stodołę wiedą.Chycili pod ręce za stodołe wiedą!Cosik mi się widzi, że jom dup..yć bedą!... hej!Że jom dup..yć bedą! no prrrrrrrosze Cie ..... to na każdej imprezie wyjemy ..... na tej też musieć być - na bank .... Link do komentarza
daggulka Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij #24 Napisano 1 czerwca 2010 Nie do śpiewania chyba ..... ale warte utrwalenia ..... Cytat Uwaga, uwaga nadciąga zjazdbudowlanego forum gwiazdniecierpliwie już nań czekają W gotowości kieliszki trzymają Ach będzie się działo! Oj będzie się lało! Tak ostro chlało! Że aż wódy mało! Normy wszelkie po przekraczają Bo zdrowie jeszcze ze stali mają Muzyczne grzeją się zespoły Tańczyć będą ostro, nie jak jakieś woły Gdzieś mają zdrowie, ekg wyniki Gdy tylko zagrają, ruszą jak wirniki Schabowy bigosik i młode kartofelki I dzban wina.. Oj jaki wielki Zakąsek różnych pełne stołów blaty Tyle, że aż na bok odstawiono kwiaty Kelnerzy lecą z nakryciem do zmiany I już daggulka wyrywa idąc dalej w tany Jeszcze łyczek gorzkiej, butelka na raty Kto się dziś martwi, jakie będą straty I tak aż do świtu w tanecznym mozole Rano bajbaga na stół zerka.. o ja pier.... O świcie, cisza, błogi spokój Potem chrapaniem wypełniony pokój Nagle świt! Nagle huk! Pęka łeb! Boli brzuch Ciężko, powolutku, zupełnie ospale Redrofood wali klina by podnieść morale Ach kto i po co tak we łbie rozrabia Dłużej nie dam rady, rzucę chyba pawia Już do normalności brakuje niewiele Lecz jeszcze sobota, spać będę w niedzielę Dzisiaj poprawiny formowej rodziny Trzeba znów balować kolejne godziny Pić, tańczyć i śpiewać do muzyki znanej Unikać jak ognia powszedniości zasranej Gdy kryzys przyjdzie przespać się na górze Bo lepiej balować niż chorować… na emeryturze! Link do komentarza
retrofood Napisano 1 czerwca 2010 Autor Udostępnij #25 Napisano 1 czerwca 2010 No, ale bez korekty ani rusz... Link do komentarza
daggulka Napisano 1 czerwca 2010 Udostępnij #26 Napisano 1 czerwca 2010 Cytat No, ale bez korekty ani rusz... a co trza wykorektorować? Link do komentarza
retrofood Napisano 3 czerwca 2010 Autor Udostępnij #27 Napisano 3 czerwca 2010 Cytat a co trza wykorektorować? No literówki (błędy, znaczy się)TRATWA BLUES1. Zbuduję sobie tratwę, | C I spłynę rzeką w dół. | G7 C Zbuduję sobie szałas | F Na prerii, pośród ziół. | C A7 Ref.: Bo blues jest wtedy, <kiedy?> | | D G Kiedy człowiekowi jest źle. |bis | G7 C 2. W fotelu na biegunach Bujałem się nie raz, Choć ludzie mi mówili, Że można skręcić kark. 3. W fotelu na biegunach Bujałem się nie raz, Lecz dzisiaj się nie bujam, Bo dziś bujają nas. 4. Zabrałem ją na tańce, Tańczyła z nim nie raz. Po ślubie przysięgała: Ten ktoś to był jej brat. 5. Przedwczoraj na mym polu Grasował jeden chrząszcz. Dziś trzy tysiące chrząszczy Bawełnę zżera mą. 6. Przedwczoraj w mojej sieci Grasował jeden śledź. Dziś trzy tysiące śledzi Pożera moją sieć. 7. Przedwczoraj na mym polu Znalazłem ruski hełm. Dziś trzy tysiące ruskich Kartofle zżera me. 8. Przedwczoraj na mej koi Siedziały druhny dwie. Dziś trzy tysiące druhen Po sądach ciąga mnie. 9. Przedwczoraj w mym namiocie Grasowały mrówki trzy. Dziś trzy tysiące mrówek Dziewczynę zżera mi. 10. Przedwczoraj na mym łóżku Chodziły pluskwy dwie. Dziś trzy tysiące pluskiew Po dupie gryzie mnie. 11. Kupimy skrzynkę piwa, W kajucie będzie mrok. Zrobimy wszystkim ludziom Seksowny five o'clock. 12. Zbudujemy drugą Polskę, Zbudujemy drugi Świat! Zbudujemy drugą Polskę... ...Za trzy tysiące lat! (I złączymy z Krajem Rad!) (Na gruzach Kraju Rad!) (I kupię sobie Fiata za 120 lat.) Link do komentarza
bobiczek Napisano 4 czerwca 2010 Udostępnij #28 Napisano 4 czerwca 2010 Ja dużo nie znam - ale myślę że potrafię jeszcze zaintonować:"Ni mom zalu do nikogo!!!!!!!!Ze mi córke wyłunancył !!!!!!!!!!Ale ze sie zesroł w siyniAze by go diabi wzini"Hej! - Link do komentarza
Baru Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #29 Napisano 7 czerwca 2010 Ja z tych, co to im lepiej gęby nie otwierać jak inni śpiewają, ale ten kawałek bardzo lubię. Słuchać!! PRZEPIÓRECZKASłużyłem u pana przez całe latoDał ci mi, ci mi, dał ci mi, ci miPrzepióreczkę za to.A ta przepióreczkaLatała, skakałaAż się zesrała. (bis)Służyłem u pana przez drugie latoDał ci mi, ci mi, dał ci mi, ci miDał kurę za to.A ta kura dupą szura,A ta przepióreczkaLatała, skakałaAż się zesrała. (bis)Służyłem u pana przez trzecie latoDał ci mi, ci mi, dał ci mi, ci miKoguta za to.A ten kogut krasnopióryWali tylko tłuste kury.A ta kura dupą szura,A ta przepióreczkaLatała, skakałaAż się zesrała. (bis)Służyłem u pana przez czwarte latoDał ci mi, ci mi, dał ci mi, ci miJamnika za to.A ten jamnik cierpi srodzeCiągnie jaja po podłodze,A ten kogut krasnopióryWali tylko tłuste kury.A ta kura dupą szura,A ta przepióreczkaLatała, skakałaAż się zesrała. (bis)Służyłem u pana przez piąte latoDał ci mi, ci mi, dał ci mi, ci miDał kaczkę za to.A ta kaczka kwa, kwa, kwakSypie jej się z d**y mak,A ten jamnik cierpi srodzeCiągnie jaja po podłodze,A ten kogut krasnopióryWali tylko tłuste kury.A ta kura dupą szura,A ta przepióreczkaLatała, skakałaAż się zesrała. (bis) Link do komentarza
Baru Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #30 Napisano 7 czerwca 2010 Kuurde!Widzę, że brakuje zwrotki o córce i o polu... Link do komentarza
coolibeer Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #31 Napisano 7 czerwca 2010 Cytat Kuurde!Widzę, że brakuje zwrotki o córce i o polu... I można wymyślać dalej i dalej i o trolu i o rybce Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #32 Napisano 7 czerwca 2010 Cytat Kuurde!Widzę, że brakuje zwrotki o córce i o polu... masz córkę w Opolu?a co studiuje? - Link do komentarza
coolibeer Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #33 Napisano 7 czerwca 2010 Uwaga grających i szarpiących o przyswojenie chwytów MORSKIE OPOWIEŚCI Kiedy rum zaszumi w głowie, aCały świat nabiera treści, GWtedy chętniej słucha człowiek a CMorskich opowieści. G E7 aKto chce, ten niechaj słucha,Kto nie chce, niech nie słucha,Jak balsam są dla uchaMorskie opowieści.Hej, ha! Kolejkę nalej!Hej, ha! Kielichy wznieśmy!To zrobi doskonaleMorskim opowieściom.Łajba to jest morski statek,Sztorm to wiatr co dmucha z gestem,Cierpi kraj na niedostatekMorskich opowieści.Pływał raz marynarz, któryŻywił się wyłącznie pieprzem,Sypał pieprz do konfituryI do zupy mlecznej.Był na "Lwowie" młodszy majtek,Czort, Rasputin, bestia taka,Że sam kręcił kabestanemI to bez handszpaka.Jak pod Helem raz dmuchnęło,Żagle zdarła moc nadludzka,Patrzę - w koję mi przywiałoNagą babkę z Pucka.Niech drżą gitary struny,Niech wiatr grzywacze pieści,Gdy płyniemy pod banderąMorskich opowieści.Od Falklandu-śmy płynęli,Doskonale brała ryba,Mogłeś wędką wtedy złapaćNawet wieloryba.Rudy Joe, kiedy popił,Robił bardzo głupie miny,Albo skakał też do wodyI gonił rekiny.I choć rekin twarda sztuka,Ale Joe w wielkiej złościŁapał gada od ogonaI mu łamał kości.Może ktoś się będzie zżymałMówiąc, że to zdrożne wieści,Ale to jest właśnie klimatMorskich opowieści.Kto chce, ten niechaj wierzy,Kto nie chce, niech nie wierzyNam na tym nie zależy,Więc wypijmy jeszcze.Pij bracie, pij na zdrowie,Jutro ci się humor przyda,Spirytus ci nie zaszkodzi,Idzie sztorm - wyrzygasz.Raz bosmana rekin pożarł,Lecz nie smućcie się kochani,Bosman żyje, rekin umarł,Zatruł się zbukami.Znałem kiedyś Chinkę w barze,Co śpiewała piosnki sprośne,Gdy kimono swe rozdziała,Cycki miałaskośne.Pływał raz marynarz, któryŻywił się wyłącznie wódkąDawał wódkę małolatomNo i prostytutkom.Pływał z nami raz szantymen,Śpiewał bardzo niskim basem,W rękach zawsze miał gitarę,Ster trzymał... rękami.Znałem raz murzynkę w Rio,Co w miłości była śmiała,Nie uwierzysz daję słowo,Całkiem w poprzek miała.Kolumb odkrył Amerykę,Kiedy ścigał się z Halikiem,Indianie się zarzekali,Że pierwszy był Halik.O wyprawie wokół globu,Też fałszywe są pogłoski,Pierwszy żaden tam Magellan,Tylko Baranowski.Nelson, angielski Admirał,Strzeliłby se w łeb i kwita,Gdyby wiedział co dokonał,Kloss, zwykły Kapitan.Żyła w Gdańsku cnotka Zocha,Z każdym chciałaby się kochać,Lecz stalową cnotę miała,Rzewnie więc płakała.Zośka dzięki swym przymiotom,Podpuszczalska była wielce,Wielu więc miało złamane,Niekoniecznie serce.Larsen choć był harpunnikiem,Nie mógł Zośce przebić cnoty,Chociaż raz rzutem harpuna,Przebił trzy U-Booty.Grant Kapitan z żoną pływał,Nie dopatrzył raz załogi,Odtąd ma bachorów kupę,A na głowie rogi.Słuchaj rady młody majtku,Strzeż się dziewcząt w Yokohamie,Tam są gejsze takie szybkie,Zgwałcą nim ci stanie.Gdy Kapitan zachorował,Zrobiono mu lewatywę,Wlano w niego galon wody,Przez prezerwatywę.Może biedak by wyzdrowiał,Bo kuracja pierwsza klasa,Ale kondom był dziurawy,Dostał adidasa.Kiedy Bosman trypra złapał,Obciął sobie własnym nożem,A gdy rzucił go za burtę,To wezbrało morze.Mały John z Krzywym Pyskiem,Na "Darze Pomorza" pływał,A że krzywy miał interes,Pysk se obsikiwał.Znałem raz zwykłego majtkaCo uwielbiał wodne sporty,Stawiał se na pale fokaI wychodził z portu.Kiedy znudzą ci się szantyI żegluga, i Mazury,To pierdolnij kapitanaI uciekaj w góry.Powiedziała mi dziewczyna,Żeby wodą wódkę popić.A ja na to: "Idź do diabła,Czy chcesz mnie utopić".Znałem kiedyś pannę sliczną.Maszty stawiać uwielbiała,Chłopa z łajbą pomyliła,Lecz nie żałowała.Kumpel nazwać swoją łajbęChciał tytułem jakiejś pieśni,Ja mu na to - daj jej imię"Morskie opowieści".Pływał raz marynarz, których... miał jak trzy armatyi wytryskiem z tej giweryzatapiał fregatyKiedy szliśmy przez Pacyfikbyła wtedy straszna flautawprost na łajbę nam się zjebałruski kosmonautaZnałem kiedyś marynarza,kochał piwo no i tańcejak się odlał to wypełniałśluzę na GuzianceRaz stanąłem w Mikołajkachpatrzę, a tu z pod "Pagaja"wychodzi stary marynarzbez lewego jajaDo Giżycka dziś płyniemynieźle daje, szóstka wiejejak tak dalej dobrze pójdzierozpier.... kejęZnałem kiedyś kapitana,co zieloną miał papugę,która była znaną w świeciemistrzynią w minecieŻyła raz w Londynie kur...co się zwała Ruda Bronkakiedy zaciskała udaobcinała członkaI żadnemu żeglarzowinie udało się jej dosiąśćbo dostawał opatruneka ona korkociągAż się znalazł pewien młodzianmieszkał podobno w Poczdamiei drewnianą swą protezązrobił kuku damieW dawnych czasach na okrętachżyły kozy tresowaneco w rzemiośle zastąpiłykażdą kurtyzanęA gdy kozy szły do kotłabo czasami tak się zdarzato wtedy cała załogajebała kucharzaPewien majtek miał papugęnajsłynniejszą w całym świecieno bo była okrętowąmistrzynią w minecieZa usługi tej papugimajtek pobierał dolaranic dziwnego w długim rejsiewzbogacił się zarazA dla kogo za papugębyła to za duża kwotamógł pożyczyć od bosmanaszczerbatego kotaMiała baba Mikołajkai ciągnęła go za jajkaraz za jedno, raz za drugiepotem za to długieZnałem raz pewnego majtkakto nie wierzy niech się śmiejeco swym chujem podczas wzwodumógł zastąpić rejęA ten majtek bestia takaw to już uwierzycie chybaco wytryskiem własnej spermyzabił wielorybaA jego kapitan co byłwielkim sympatykiem sportustawiał foka na swym członkui wchodził do portuMiała baba Mikołajkawciąż ciągnęła go za jajkanagle patrzy Mikołajekże już nie ma jajekTam na końcu korytarzabosman gwałcił marynarzaczy go zgwałcił, czy nie zgwałciłotwór mu zniekształciłZnałem raz pewnego majtkaco miał oczy jak dwie cipyzłapał syfa w środku morzaw dodatku od kipyA w połowie tego rejsumajtek ów popełnił gafęi z grotmasztu wpadł do wodyjajami na rafęHej, od zachodu wiejehej, od zachodu wiejehej, od zachodu wiejerozjebało kejęKiedy szliśmy przez Pacyfikwiatr pozrywał wszystkie wantyprzytuliłem się do klopai śpiewałem szantyZnałem raz pewnego majtkanazywaliśmy go Pszczółkajebał wszystko prócz zegarkachyba, że z kukułkąKiedy ci na rejsie smutnochcesz rozerwać się troszeczkęwsadź se granat między nogiwyciągnij zawleczkęPewien majtek miał dwie nogico się nie trzymały kupybo przed laty zbił majątekna dawaniu dupyŻadna kurwa, żadna dziwkanie zastąpi kufla piwkakto nie wierzy niech spróbujejak piwko smakujeByła raz w Londynie kurwatak w rzemiośle wyrobionaco w dwie doby obskoczyłaeskadrę NelsonaPływał raz po morzu kucharzw rękach praktyk był onanaa załoga się dziwiłaskąd w kawie śmietanaPływał raz marynarz któryjak nie jebał przez rok całyto wytryskiem własnej spermyzabił wielorybaHej wiatr nam w dupę wiejehej wiatr nam w dupę wiejejeśli zaraz nie przestanierozjebiemy kejęHej ho butelka piwaw czas burzy jest osłodąpijmy więc dużo piwaz tą brzozową wodąPływał raz marynarz którymyślał, że go dupa bolipatrzy, a tu sam kapitanw koi go pierdoliPłynie sobie rower wodnypłynie sobie rower wodnyjak w niego przypierdolimyto będzie podwodnyPij bracie, pij na zdrowieJutro Ci się humor przydaSpirytus Ci nie zaszkodziSztorm idzie - wyrzygasz Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #34 Napisano 7 czerwca 2010 SAm sie ucz tylu zwrotek i refrenów cwaniaczku - Link do komentarza
coolibeer Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #35 Napisano 7 czerwca 2010 Cytat SAm sie ucz tylu zwrotek i refrenów cwaniaczku - Bobiczek tu sa przykładowe zwrotki a słowa można na poczekaniu rymować. Coś o forum coś o pupci coś o piwku itp Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #36 Napisano 7 czerwca 2010 Forum, piwko, pupcia.....Źle kojarzysz brachu.Wszystkie z wymienionychOmijam ze strachu - Link do komentarza
coolibeer Napisano 7 czerwca 2010 Udostępnij #37 Napisano 7 czerwca 2010 Cytat Forum, piwko, pupcia.....Źle kojarzysz brachu.Wszystkie z wymienionychOmijam ze strachu - To ucz się tej zwrotki Link do komentarza
Baru Napisano 8 czerwca 2010 Udostępnij #38 Napisano 8 czerwca 2010 Cytat masz córkę w Opolu?a co studiuje? - Ojjj BobiczekTaż widziałeś moje laski! Małolaty jeszcze są - najstarsza do gimnazjum pójdzie od września, potem do trzeciej klasy kolejna i bliźniaczki do 1.PS. Nie wszyscy tak szybko zaczęli się rozmnażać Zwrotka o córce: Służyłem u pana przez ... któreś tam... latodał ci mi ci mi, dał ci mi ci midał córkę za toA potem w refrenie:A ta córka jak to córkaZ przodu dziurka, z tyłu dziurka... Link do komentarza
retrofood Napisano 9 czerwca 2010 Autor Udostępnij #39 Napisano 9 czerwca 2010 A gdzie wół, gęś, cielę (znaczy zwrotki) Link do komentarza
Baru Napisano 10 czerwca 2010 Udostępnij #40 Napisano 10 czerwca 2010 Cytat A gdzie wół, gęś, cielę (znaczy zwrotki) Ooooo właśnie!!Do woła znam, ale do gęsi i cielęcia - nie! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się