animus Napisano 23 grudnia 2013 #101 Napisano 23 grudnia 2013 (edytowany) Cytat ... to prawda ... smak jednak nie ten sam jak w metodzie tradycyjnej Polecam robię już któryś rok :Mazurek z orzechamiPrzepisNa 3 dzień smakuje najlepiej . Edytowano 23 grudnia 2013 przez animus (zobacz historię edycji)
bajbaga Napisano 23 grudnia 2013 #102 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat Cytat ... to prawda ... smak jednak nie ten sam jak w metodzie tradycyjnej Mazurek z orzechami z kiszoną kapustą
solange63 Napisano 23 grudnia 2013 #103 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat Votum separatum - w tym zakresie o polski sklep w Danii mi się rozchodziło
Chef Paul Napisano 23 grudnia 2013 #104 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat o polski sklep w Danii mi się rozchodziło jeżeli "kupić" to u mnie lepiej w "niemieckim sklepie" ;)
animus Napisano 23 grudnia 2013 #105 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat Mazurek z orzechami z kiszoną kapustą Nawiązanie do słów, smak w metodzie tradycyjnej,ale jak ktoś się uprze to i z kiszoną kapustą może próbować.
bajbaga Napisano 23 grudnia 2013 #106 Napisano 23 grudnia 2013 Metoda tradycyjna i smak - powiadasz.Mazurek = kruche ciasto + kajmak = Wielkanoc.
animus Napisano 23 grudnia 2013 #107 Napisano 23 grudnia 2013 (edytowany) Cytat Metoda tradycyjna i smak - powiadasz.Mazurek = kruche ciasto + kajmak = Wielkanoc. Mazurek w mojej rodzinie przewija się b. długo ,może nie w takiej postaci pierwotnie wyglądał ,ale ten ma jeszcze jedną niewątpliwą zaletę ,jego najwyższa świeżość datuje się na około 3 dni po wypieku ,w tym czasie można skupić się na innych...... potrawach,które powinny być tworzone najlepiej w Wigilię (mrożone jest bee..) ale rąk i czasu jak wiadomo jest niewiele . Edytowano 23 grudnia 2013 przez animus (zobacz historię edycji)
solange63 Napisano 23 grudnia 2013 #108 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat jeżeli "kupić" to u mnie lepiej w "niemieckim sklepie" ;) u mnie kiszona jest tylko w polskim sklepie i to najgorsza z możliwych, z dodatkiem masy E, zapakowana w folię.
Gość adiqq Napisano 23 grudnia 2013 #109 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat u mnie kiszona jest tylko w polskim sklepie i to najgorsza z możliwych, z dodatkiem masy E, zapakowana w folię. to dziwię ci się że nie zakisisz sobie, to przecież proste
solange63 Napisano 23 grudnia 2013 #110 Napisano 23 grudnia 2013 Cytat to dziwię ci się że nie zakisisz sobie, to przecież proste no to zakisiłam, ino szybszym sposobem
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się