Jackowy Napisano 30 czerwca 2016 Udostępnij #151 Napisano 30 czerwca 2016 Jakie udogodnienia - masaż, radio, telefon... Czego to ludzie nie wymyślą, a inni nie kupią... Ale jeśli ktoś lubi spędzać całe dnie pod prysznicem to idealna opcja dla niego. Ja mam zwykły prysznic z brodzikiem i jestem bardzo zadowolony. Po tym jak przez wiele lat miałem wannę to całkiem miła odmiana. Zależało mi tylko, żeby nie miała zupełnie gładkich drzwi, a to wcale nie było łatwe zadanie... Link do komentarza
rower Napisano 17 sierpnia 2016 Udostępnij #152 Napisano 17 sierpnia 2016 A można zapytać czemu nie chciałeś gładkich drzwi? Link do komentarza
retrofood Napisano 17 sierpnia 2016 Udostępnij #153 Napisano 17 sierpnia 2016 Cytat A można zapytać czemu nie chciałeś gładkich drzwi? Rozwiń Bo trzeba pucować po każdym używaniu kabiny. Link do komentarza
Msss Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij #154 Napisano 24 sierpnia 2016 Cytat Bo trzeba pucować po każdym używaniu kabiny. Rozwiń to chyba akurat kwestia konserwacji i mycia - moja żona psika jakimś cudem po którym zacieki nie zostają Link do komentarza
bobiczek Napisano 24 sierpnia 2016 Udostępnij #155 Napisano 24 sierpnia 2016 Cytat Bo trzeba pucować po każdym używaniu kabiny. Rozwiń bzdurzysz Stachu.Mam gładką, przyciemnianą - i niczego nie pucuję (może tak raz na 3 miesiące - jak każda inną w przypadku domowego kwartalnego sprzątania ekstra u nas na Śląsku będącego już tradycją) Link do komentarza
rower Napisano 25 sierpnia 2016 Udostępnij #156 Napisano 25 sierpnia 2016 U mnie kabina też ma gładkie ścianki, pomazana jest tą rockową powłoką maxi clean i chyba w tym zasługa. Na pewno też ważne jest by spłukiwanie prysznica nie ograniczyć tylko do brodzika, pamiętać również o ściankach. Tyle mi przyszło do głowy. Link do komentarza
Mirekk. Napisano 26 sierpnia 2016 Udostępnij #157 Napisano 26 sierpnia 2016 Według mnie im kabina bardziej klasyczna tym lepiej wpasuje się w całą aranżację łazienki. Link do komentarza
rower Napisano 30 sierpnia 2016 Udostępnij #158 Napisano 30 sierpnia 2016 Cytat Według mnie im kabina bardziej klasyczna tym lepiej wpasuje się w całą aranżację łazienki. Rozwiń Co to znaczy im bardziej klasyczna? Klasyczna to znaczy jaka? Link do komentarza
martyn84 Napisano 14 września 2016 Udostępnij #159 Napisano 14 września 2016 Jeśli kabina narożnikowa, to tylko szklana i z płaskim dnem. Takie zawsze pasują do każdego wnętrza. Sama zastosowałam takie rozwiązanie. Mam bardzo malutką łazienkę i u mnie sprawdziła się kabina kolista, gdybym miała większą powierzchnie pewnie zdecydowała bym się na kwadratową. Taka kabina jest elegancka i ładnie się wtapia w każde otoczenie. Link do komentarza
rower Napisano 18 września 2016 Udostępnij #160 Napisano 18 września 2016 Nie zgodzę się z Tobą. Do małych łazienek zupełnie lepsze są kabiny nie na planie kwadratu, tylko takie: Link do komentarza
Edek G. Napisano 22 września 2016 Udostępnij #161 Napisano 22 września 2016 Też mi sie tak wydaje. Narożna kabina zajmie mniej miejsca. Do tego płaski brodzik np Malaga o wys. 4 cm. Link do komentarza
rower Napisano 27 września 2016 Udostępnij #162 Napisano 27 września 2016 Te 4 cm brodziki to dużo lepsza alternatywa dla bezbrodzikowych kabin prysznicowych. Praktycznie nie ma żadnego progu pomiędzy podłogą a brodzikiem, wygląda również bardzo dobrze. Link do komentarza
malgosia06 Napisano 29 października 2016 Udostępnij #163 Napisano 29 października 2016 Witam serdecznie.Potrzebuję pomocy w wyborze kabiny 4ściennej . Widziałam w internecie kabiny bezsilikonowe Sanotechnik.Czy może ktoś mi doradzić czy warto kupić taką kabinę? Może Duschy np.5305 ? Może coś jeszcze innego. Nie zależy mi na bajerach , chciałabym tylko coś w miarę solidnego, żeby nie walić silikonu kilogramami. Tak niestety mam teraz. Kabina ma co prawda z 5-6 lat , ale od samego początku potrzebowała baaardzo dużo silikonu, inaczej zawsze znalazło się jakiejś miejsce gdzie przeciekało . Link do komentarza
rower Napisano 20 listopada 2016 Udostępnij #164 Napisano 20 listopada 2016 Wybierz może coś z naszych podpowiedzi. Solidnych kabin na rynku jest sporo. Link do komentarza
borro Napisano 27 grudnia 2016 Udostępnij #165 Napisano 27 grudnia 2016 Nie wiem czy zdecydowałbym się na kabinę bez brodzika. Ogólnie wygląda to bardzo ciekawie i widziałem rozwiązanie w wielu nowoczesnych aranżacjach. Nie wiem jednak czy byłoby to praktyczne w niewielkiej łaziene w bloku, którą sam posiadam.... Jesli o mnie chodzi to najbardziej podobają mi się takie proste kwadratowe szklane kabiny prysznicowe: https://deante.pl/pl/Kabiny-prysznicowe Plus brodzik. Link do komentarza
hansloren Napisano 3 kwietnia 2017 Udostępnij #166 Napisano 3 kwietnia 2017 Najlepsze do małych łazienek, są tzw. kabiny prysznicowe typu bifold, tzn. składane na ścianę gdy ich nie używamy. Przy zastosowaniu odpływu liniowego zamiast brodzika, takie rozwiązanie daje nam 1 m2 powierzchni użytkowej w łazience więcej, jest to bardzo wygodne i praktyczne. 1 Link do komentarza
SkyWalker Napisano 4 kwietnia 2017 Udostępnij #167 Napisano 4 kwietnia 2017 Takie kabiny na pewno są ok, ale tylko do małych łazienek. Nie wyglądają wcale na solidne, więc wątpię, by były trwałe. W dużych łazienkach, lepiej postawić na coś znacznie bardziej solidnego. Link do komentarza
rower Napisano 19 kwietnia 2017 Udostępnij #168 Napisano 19 kwietnia 2017 Wygląda ładnie, to prawda. Chyba nikt nie napisze, że coś z wyglądem tej kabiny nie tak. Ale zarzut o solidność też może być uzasadniony. Wg. mnie im mniej elementów ruchomych tym trwalszy produkt, w tej kabinie na zdjęciu drzwi składają się jeszcze na jeden raz więcej. Link do komentarza
babeczka 24 Napisano 13 czerwca 2017 Udostępnij #169 Napisano 13 czerwca 2017 Pierwszy raz widzę składane drzwi od prysznica. Wydaje mi się, że to praktyczne rozwiązanie w małych łazienkach. Link do komentarza
Piter Be Napisano 20 lipca 2017 Udostępnij #170 Napisano 20 lipca 2017 Polecam zainwestować w kabinę szklaną a nie plastikową. Po pierwsze wyglada to o wiele lepiej. Po drugie jest to rozwiązanie o wiele bardziej wytrzymałe. A kabina taka nie jest wcale dużo droższa od plastiku ( sugeruję wybrać się do OBI, ostatnio mieli naprawdę ciekawe promocje na takie wyposazenie do lazienki). Aktualnie mamy kabinę marki Kerra ( kupiona we wspomnianym markecie). Model Miranda z hydromasażem. Bardzo dobra jakość. 1 Link do komentarza
monetay Napisano 13 października 2017 Udostępnij #171 Napisano 13 października 2017 Wegług mnie kabina przysznicowa to zły pomysł. Bród będzie się osadzał na takiej kabienia a na białej będzie to straszne... Polecam zabudować scianką i brodzik z płytek. Link do komentarza
Qworum Napisano 21 marca 2018 Udostępnij #172 Napisano 21 marca 2018 O wiele lepiej jest ściankę prysznicową postawić szklaną. O wiele lepiej to także wygląda. Link do komentarza
retrofood Napisano 21 marca 2018 Udostępnij #173 Napisano 21 marca 2018 Dnia 20.07.2017 o 09:58, Piter Be napisał: Polecam zainwestować w kabinę szklaną a nie plastikową. Rozwiń To raczej oczywiste. Plastik jest dobry na kolorowych jarmarkach, a nie w łazience. Link do komentarza
loren83 Napisano 29 marca 2018 Udostępnij #174 Napisano 29 marca 2018 Dobre kabiny prysznicowe na wymiar, robi firma Świat ze Szkła z Warszawy http://www.swiatzeszkla.pl/26/6-kabiny-prysznicowe.html miałem bardzo nietypowe ułożenie ścian i ze skosami poddasze, a ta firma ze wszystkim sobie poradziła. Po kilka miesiącach użytkowania kabina prysznicowa działa idealnie, po prostu dobra robota. Link do komentarza
Armatura_cc Napisano 2 lipca 2018 Udostępnij #175 Napisano 2 lipca 2018 Moim zdaniem to też zależy ściśle od tego jaki budżet możemy przeznaczyć na zakup kabiny prysznicowej, akurat na tym aspekcie nie warto oszczędzać i zdecydować się na jej pewną, wysoką jakość. Link do komentarza
mateuszurad Napisano 1 października 2018 Udostępnij #176 Napisano 1 października 2018 Podpinam się z pytaniem o kabinę. Szukam w miarę dobrej kabiny prysznicowej, odpływ liniowy. Co polecacie w kwocie do 1000 zł? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
BożenaW Napisano 13 sierpnia 2019 Udostępnij #177 Napisano 13 sierpnia 2019 Moja kabina natryskowa przyścienna niestety zajmuje sporo miejsca. Więc nie polecam zbytnio inwestycji w taki rodzaj kabiny. Zamówiłam sobie teraz typową kabinę narożną na wymiar - mam nadzieję, że będzie to dobry wybór. Bo męczyć się z niefunkcjonalną łazienka mija się zupełnie z celem. Link do komentarza
Adamowski Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij #178 Napisano 21 lutego 2020 Dnia 17.06.2009 o 09:55, pyskacz napisał: Witam Zwracam się do was z prośba o pomoc, a raczej do osób, które posiadają małą łazienkę i mają w niej zamontowaną kabinę prysznicową, ale narożną. O ile normalnych kabin na rynku jest dużo to jeśli chodzi o narożne, to zaczyna się mały problem. Przeglądałem ostatnio oferty w internecie i są całkiem fajne komplety prysznicowe. Ale nie wiem jak sprawdzają się te kabiny w praktyce. Proszę o pomoc. Rozwiń WItam, post z 2009 a jednak problem aranżacji małej łazienki i wybór kabiny prysznicowej nadal aktualny. Mam podobne rozterki, z tym że po 10 latach oferta na rynku ejst pogatsza i nie trzeba zamawiać specjalnej kabiny 80x80- to stanard w każdym markecie. Również posiadam małą łazienkę- 3,8m kw z oknem na całej szerokości ściany. Jedyne rozsądne rozwiązanie- wanna pod oknem lub kabina prysznicowa 70cm na przeciwległej ścianie... Poprzedni lokatorzy faktycznie zdecydowali się na prysznic. Kabina prysznicowa 90x90 z Sanplastu - porządna, ładna. Szkło przezroczyste, biały brodzik. No ładna. Zasłoniłą pół okna łącznie z klamką- efekt był taki, że niewietrzona łazienka bez dobudowanej wentylacji zagrzybiała. Sama kabina robiła efekt- pozostawiła maksymalnie dużo miejsca do funkcjonowania w łazience. Okna nie chce się pozbywać, wieć stawiam na kabinę 70x100 na przeciwległej ścianie zaraz za drzwiami. Link do komentarza
Gość Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij #179 Napisano 21 lutego 2020 Może jakiś szkic tej łazienki, bo opis... taki sobie... Ja mam brodzik narożny 80x80 i jest wystarczający... \poprzednio miałem 70x70 - starczał, ale był przyciasny U Ciebie będzie dłuższy, ale o wygodzie zadecyduje miejsce baterii prysznicowej i ewentualnej deszczownicy. Bateria nie powinna się znaleźć na dłuższej ścianie brodzika. a jeżeli już, to gdzieś w samym kącie, tak, aby można było się swobodnie obrócić, nie zaczepiając bokiem o baterię! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się