LozkaWodne Napisano 21 lipca 2012 Udostępnij #51 Napisano 21 lipca 2012 Naturalnie zależy to od wystroju mieszkania. Osobiście jestem ogromną zwolenniczką dywanów. Naprawdę dzięki nim pokój wygląda przytulniej. Bardzo podobają mi się dywany z długim włosem. Jednak trzeba o nie dbać, gdyż szybko się niszczą i sprawiają wrażenie "wydeptanych". Link do komentarza
BasterMeble Napisano 6 sierpnia 2012 Udostępnij #52 Napisano 6 sierpnia 2012 To zależy kto co lubi. Ja osobiście bardzo lubię dywany. Pokój bez dywanu wydaje mi się taki chłodny i nie przytulny. A dodasz chociaż malutki dywanik i pokój od razu robi się przytulniejszy. Link do komentarza
ewka0 Napisano 18 listopada 2012 Udostępnij #53 Napisano 18 listopada 2012 Ja w salonie mam mały dywan w zasadzie tylko przed sofa i pod stolikiem, większość podłogi to panele.Mam dużo dodatków w tych kolorach: zasłony, poduchy itp. Link do komentarza
mojdom Napisano 22 listopada 2012 Udostępnij #54 Napisano 22 listopada 2012 Czasami szczególnie jak podłoga nie jest zbyt piękna to faktycznie warto ją czymś przykryć ale jak się ma piękny jesion to za nic w świecie nie chce się go chować ;) Link do komentarza
Domartstyl Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #55 Napisano 14 grudnia 2012 To kwestia gustu,ja np nie wyobrażam sobie aby chociaż pod samą ławę w salonie nie dać mniejszego dywanu,wtedy całość prezentowałaby się dosyć dziwnie i jak dla mnie: pusto. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #56 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat To zależy kto co lubi. Ja osobiście bardzo lubię dywany. Pokój bez dywanu wydaje mi się taki chłodny i nie przytulny. A dodasz chociaż malutki dywanik i pokój od razu robi się przytulniejszy. Rozwiń myślę, że to kwestia tego co kto lubi niektórzy po prostu nie mogą mieć dywanów (kwestia alergii) , albo ze względu na zwierzęta domowe (psy , koty) , które gubią sierść na potęgę i dywan w chwilę staje się naturalnie włochaty Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #57 Napisano 19 grudnia 2012 Jedni lubia mieć pustą podłogę, inni dywan pod ławą a jeszcze inni futro przed kominkiem.Każdy ma własny gust. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #58 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Jedni lubia mieć pustą podłogę, inni dywan pod ławą a jeszcze inni futro przed kominkiem.Każdy ma własny gust. Rozwiń dywan pod ławą i futro przed kominkiem można mieć za jednym zamachem i tanim kosztem posiadając tylko dywan i jak ja trzy psy i kota Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #59 Napisano 19 grudnia 2012 Lub "salon" 22m2 Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #60 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Czasami szczególnie jak podłoga nie jest zbyt piękna to faktycznie warto ją czymś przykryć ale jak się ma piękny jesion to za nic w świecie nie chce się go chować ;) Rozwiń Ja mam parkiet jesionowy, ale tak na parkiecie... brrrr! Zimno! Wolę na dywanie...A właściwie na skórze futrzastej. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #61 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat brrrr! Zimno! Wolę na dywanie...A właściwie na skórze futrzastej. Rozwiń ale że... co właściwie wolisz? Link do komentarza
retrofood Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #62 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat ale że... co właściwie wolisz? Rozwiń Opierać stopy. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #63 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Opierać stopy. Rozwiń no cóż ... i nie ślizgają się tak bardzo , nie? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #64 Napisano 19 grudnia 2012 I kolana nie bolą... jak człowiek klęknie. Link do komentarza
r-32 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #65 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat I kolana nie bolą... jak człowiek klęknie. Rozwiń ..zez męczenia Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #66 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat I kolana nie bolą... jak człowiek klęknie. Rozwiń no tak, racja .... co do dywanów .... to w młodszej córy pokoju miałam dywan okrągły , krótkowłosy .... zawsze miałam wrażenie, że tak nie "ciągnie" jej od podłogi .... no i się milej bawiło , klocki układało jak cieplej w zadek .... ale co się nazgrzytałam zębami przy czyszczeniu i odkurzaniu z sierści to moje ... Link do komentarza
coolibeer Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #67 Napisano 19 grudnia 2012 NIe lubie dywanów w salonach Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #68 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat ..zez męczenia Rozwiń na przykład Link do komentarza
Jani_63 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #69 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat ..zez męczenia Rozwiń Albo dla zmiany pozycji jak człowiek ścierpnie np. od długiego kucania. Cytat co do dywanów .... to w młodszej córy pokoju miałam dywan okrągły , krótkowłosy .... zawsze miałam wrażenie, że tak nie "ciągnie" jej od podłogi .... no i się milej bawiło... Rozwiń O tym mowa Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #70 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat O tym mowa Rozwiń Link do komentarza
vip42 Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #71 Napisano 19 grudnia 2012 i dywan trochę tłumi odgłosy Link do komentarza
ultramaryna Napisano 11 stycznia 2013 Udostępnij #72 Napisano 11 stycznia 2013 Średniej wielkości dywan w centralnej części salonu (z kanapą i stołem) wydaje mi się być adekwatny. Link do komentarza
Dywilan Napisano 23 stycznia 2013 Udostępnij #73 Napisano 23 stycznia 2013 Polecam klasykę: Link do komentarza
WiktoriaK Napisano 28 stycznia 2013 Udostępnij #74 Napisano 28 stycznia 2013 Mały dywanik pod kominek wystarczy Link do komentarza
marlenak Napisano 28 stycznia 2013 Udostępnij #75 Napisano 28 stycznia 2013 Wszystko zależy jaki masz parkiet, jeśli nowy i naprawdę piękny to po co go ukrywać pod dywanem? Link do komentarza
Lucy20 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij #76 Napisano 25 maja 2013 Jeśli masz piękną drewnianą podłogę to szkoda kupować dywan, oczywiście dużo zależy od wystroju samego pokoju, bo w niektórych pokojach goła podłoga aż się prosi o dywan. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 25 maja 2013 Udostępnij #77 Napisano 25 maja 2013 Ładny, gustowny dywan dobrany do wnętrza jest ozdobą każdej podłogi Link do komentarza
Readytofly Napisano 26 maja 2013 Udostępnij #78 Napisano 26 maja 2013 Dywan w salonie pasuje wówczas, gdy salon jest ogólnie dość duży. Wówczas można wyeksponować dywan, a do tego pozostawić również "gołą" podłogę. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #79 Napisano 29 maja 2013 Tak jak ktoś napisał wcześniej - wnętrza bez dywanów sa chłodne i puste. Dywan urozmaici każde wnętrze.U mnie zawsze obecne były (i są nadal) dywany.Polskie realia są inne niż w stanach, tam po domu chodzi się przeważnie w butach. W Polsce albo na bosaka, albo w klapkach. Dlatego też przyjemnie mieć coś miękkiego oddzielającego nasze stopy od zimnej posadzki. Link do komentarza
bajbaga Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #80 Napisano 29 maja 2013 Cytat Tak jak ktoś napisał wcześniej - wnętrza bez dywanów sa chłodne i puste. Dywan urozmaici każde wnętrze. Rozwiń Subiektywne stwierdzenie - nawet bardzo subiektywne. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #81 Napisano 29 maja 2013 Cytat Polskie realia są inne niż w stanach, tam po domu chodzi się przeważnie w butach. Rozwiń Nie wszyscy. Zapomniałeś że oni bardzo lubią skarpety, w których to śpią i przemieszczają się po domu. Mam tylko nadzieję że nie w tych samych Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #82 Napisano 29 maja 2013 Fora służą właśnie do tego aby wymieniać się subiektywnymi opiniami. Ja ogólnie nie lubię nowoczesnych rozwiązań, mebli na wysoki połysk itd. Jednak wielu ludzi je kupuje.Jani_63 Też mam taką nadzieję. Jednak nie zdziwiłoby mnie to, nie są znani z dbałości o higienę :P Link do komentarza
retrofood Napisano 29 maja 2013 Udostępnij #83 Napisano 29 maja 2013 Cytat Subiektywne stwierdzenie - nawet bardzo subiektywne. Rozwiń Własnie.Jestem akuratnie po remoncie chaty. Wszystkie dywany odfrunęły... w niebyt. Dość! Tak jak ktoś tu już napisał: dywan tylko w bardzo dużych pomieszczeniach.Ani do naszych domów, a tym bardziej mieszkań, się nie nadaje. Link do komentarza
Dream Napisano 31 maja 2013 Udostępnij #84 Napisano 31 maja 2013 Hmmm...podłogę miałam ładną, nawet bardzo...dopóki na pewne święta nie wleciało na nią stado na szpilkach. W jednym miejscu z podłogi zostały niemal wióry ;) Szybko więc zainwesowałam w dywany, a że pomieszczenie duże musiałam kupić aż trzy. Moje pełzająco-raczkujące dziecko jest megazadowolone...może się z radością turlać po całym salonie. Link do komentarza
MyLed Napisano 15 czerwca 2013 Udostępnij #85 Napisano 15 czerwca 2013 Moim zdaniem dywan w salonie to dobry pomysł,o ile pasuje nam do całości wnętrza i wystroju,wtedy można o nim spokojnie pomyśleć. Oczywiście takim większym z ładnym wzorem. Link do komentarza
coookie Napisano 2 sierpnia 2013 Udostępnij #86 Napisano 2 sierpnia 2013 A macie jakiś pomysł jak łatwo usuwać plamy z kawy, ostatnio mi się wylała na dywan, i nie mogę jej tak do końca sprać Link do komentarza
vip42 Napisano 21 sierpnia 2013 Udostępnij #87 Napisano 21 sierpnia 2013 polecam nożyczki lub Vanish.Skuteczne niekiedy okazuje się zastosowanie ciepłej wody z dodatkiem amoniaku lub gliceryny. Plamę przetrzyj roztworem, a następnie wypłucz. Innym sposobem jest użycie ciepłej wody z dodatkiem środka piorącego, a następnie czyszczenie spirytusem. Trzeci sposób to mieszanka spirytusu i gliceryny – kilkukrotnie posmaruj nią plamę i pozostaw na dłuższy czas. Na koniec dokładnie wypłucz ciepłą wodą. Link do komentarza
Leszek782 Napisano 26 września 2013 Udostępnij #88 Napisano 26 września 2013 D o dużego salonu zawsze można kupić dwa mniejsze dywany z tym samym wzorem, łatwiej je utrzymać w czystości, a i efektowna podłoga nie zostanie zakryta, W domu mam dywany Agnelli, uważam, że się sprawdzają i są dobrej jakości. Link do komentarza
Gonzorro Napisano 26 września 2013 Udostępnij #89 Napisano 26 września 2013 Ja też jestem zwolennikiem dywanów jeśli są dobrze dobrane kolorystycznie ;) Link do komentarza
Michalina82 Napisano 27 września 2013 Udostępnij #90 Napisano 27 września 2013 Ja mam Ikeowski dywan,klasyka raczej nie jest mi bliska. Link do komentarza
asiakamien Napisano 2 października 2013 Udostępnij #91 Napisano 2 października 2013 Ja mam dywan w salonie położony pod stołem jadalnym. Kiedy leżał na środku pokoju niestety zbierał całą sierść po moim psie. A tak jest zastawiony, więc pies nie wchodzi. Ale ogólnie jestem za położeniem dywanu na środku pomieszczenia. Link do komentarza
wisienka23 Napisano 17 października 2013 Udostępnij #92 Napisano 17 października 2013 Mi się podobają mniejsze lub średniej wielkości dywany położone na środku pokoju, świetnie ocieplają wnętrze. Oczywiście trzeba pamiętać, że dywan musi być dobrany kolorystycznie do wystroju wnętrza i pasować do jego stylistyki Link do komentarza
Spednet Napisano 6 marca 2014 Udostępnij #93 Napisano 6 marca 2014 Bardzo często kładziemy dywan na podłogę licząc na to,że zapewni nam dodatkowe ciepło a nie jest to prawdą. Mom zdaniem tutaj warto byłoby pokusić się ogrzewanie podłogowe,które znakomicie się sprawdzi,sam dywan to tylko dodatek. Link do komentarza
vip42 Napisano 6 marca 2014 Udostępnij #94 Napisano 6 marca 2014 a co z okresem kiedy nie grzejemy? Link do komentarza
bajbaga Napisano 6 marca 2014 Udostępnij #95 Napisano 6 marca 2014 Cytat Bardzo często kładziemy dywan na podłogę licząc na to,że zapewni nam dodatkowe ciepło a nie jest to prawdą.. Rozwiń Jak nie jest, jak jest. Dywan to dodatkowa izolacja termiczna (od wewnątrz). Link do komentarza
m-alina Napisano 6 marca 2014 Udostępnij #96 Napisano 6 marca 2014 uważaj na dywany z długim włosiem, są trudne w utrzymaniu, łapią dużo kurzu i paprochów, nie wspomnę o sierści zwierząt. Link do komentarza
Kira35 Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #97 Napisano 30 kwietnia 2014 To zależy jaką będziesz mieć podłogę. Jak ładna to szkoda ją przysłaniać a wnętrze można ocieplić np zasłonami Link do komentarza
PieceMans Napisano 13 maja 2014 Udostępnij #98 Napisano 13 maja 2014 Dywan to moim zdaniem większa wygoda i komfort,zapewnia nam przytulność i to niezależnie czy będzie on położony w salonie czy sypialni,sprawdza się znakomicie. Link do komentarza
hauz Napisano 31 lipca 2014 Udostępnij #99 Napisano 31 lipca 2014 Proponuję gruby dywan, w kolorze fioletowo-zielonym Olas, który ociepli salon i doda mu przytulności. Produkt ten składa się z tych dwóch barw, które układają się w sposób niesymetryczny, bez żadnych wzorków itp. Link do komentarza
Konrad31 Napisano 3 sierpnia 2014 Udostępnij #100 Napisano 3 sierpnia 2014 Wszystko zależy od wystroju salonu. U nas dywanów w całym domu brak, ale to z racji alergii córki jest wykluczone. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się