Osuszanie ścian - (u)znane metody
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Podczas wykonywania ocieplenia poddasza, zrobiłem szczelinę między deskowaniem a wełną mineralną, które w górnym fragmencie łączy się z pustą przestrzenią powyżej jętek. Na ściankach szczytowych planuję też zrobić otwory wentylacyjne aby ta opisana powyżej wentylacja mogła działać prawidłowo. Na zdj. poniżej strzałka pokazuje otwór w którym zamierzam zrobić przebitkę przez styropian z zewnętrznej strony. Same otwory w ściankach już były zrobione. A moje pytanie to: Czy czerpnia powietrza z okapnikiem taka jak na zdjęciach poniżej jest dobrym pomysłem na zakończenie tej wentylacji i czy średnica 150 mm. jej otworu przyłączenia jest wystarczająca, czy też wybrać taką ze śr. 200 mm. ?
-
Michał mi odpisał, że mamy się nie martwić, spotkanie na pewno się odbędzie Szuka dla nas fajnej miejscówki. Napisze tu kilka słów w wolnej chwili
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Monika: Witam Chciałam zapytac dokładnie o nr farby, jaką zastosowaliście na obiekcie -
Kaskada Kompleks w Okrzeszyńcu w Rybniku to kolejny obiekt, który wpisujemy na listę referencyjną Farby KABE Polska. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budownictwob2b.pl/wykanczanie/puls-branzy/51251-kaskada-kompleks-w-okrzeszyncu-w-rybniku-z-farbami-kabe
-
Planuję dach dwuspadowy z pełnym deskowaniem i montażem blachy na rąbek. Jakie rozwiązanie najlepiej zastosować jako warstwę podkładową? membrana wysokoparoprzepuszczalna – jeśli tak, to jaka sprawdzona marka? papa podkładowa albo folia bitumiczna – czy to lepsze rozwiązanie? Jak w takim układzie zapewnić prawidłową wentylację połaci, żeby uniknąć problemów w przyszłości? Chodzi mi o trwałość i zgodność z normami.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się