Skocz do zawartości

Pękniecia na umywalce

Recommended Posts

Napisano

Witam
Chciałbym się zorientować czy jest jakaś możliwość zlikwidowania/zamaskowania rys/pęknięć, które pojawiają się na umywalce. Czy może jest jakaś pasta lub inny preparat, który się nada?
Będę wdzięczny za pomoc.

IMG_20250912_125723.jpg

Napisano

Najskuteczniejszy jest środek o nazwie WYMIANA na nową. Na naprawę pęknięć w ceramice szkoda czasu i atłasu. Można by się bawić gdyby to coś było starożytne (czyli bardzo cenne), a po naprawie stało w hermetycznej gablocie. Jednak umywalka będzie zawsze, jak wyżej wspomniano, narażona na zabrudzenia i te rysy ponownie się ujawnią. Dlatego taniej jest wymienić na nową i nie zawracać sobie rzyci.

PS. Kiedyś pęknięcie szklanki naprawiałem sokiem z czosnku, ale w użytkowaniu to wszystko się wypłucze i rysa znowu będzie.

Napisano
4 godziny temu, retrofood napisał:

PS. Kiedyś pęknięcie szklanki naprawiałem sokiem z czosnku

Ty to napisałeś tak na poważnie, czy dla jaj?:scratching:

4 godziny temu, retrofood napisał:

Najskuteczniejszy jest środek o nazwie WYMIANA na nową.

Z tym absolutnie się zgadzam!!!

Ale pod warunkiem, że to pęknięcie grozi rozwaleniem się wyrobu, czy też bardzo przeszkadza właścicielowi...

Moja umywalka przeżyła już z dziesięć lat temu upadek buteleczki z szafki, umieszczonej nad tą umywalką, zrobiła się mała "pajęczynka", ale że na pierwszy rzut oka jej nie widać, nie wyczuwa się krawędzi przy myciu tejże umywalki i nie przecieka - przyjaźnie współistniejemy :yahoo:

Napisano
7 godzin temu, retrofood napisał:

PS. Kiedyś pęknięcie szklanki naprawiałem sokiem z czosnku, ale w użytkowaniu to wszystko się wypłucze i rysa znowu będzie.

Wierzę w takie wynalazki! Różne sytuacje już widziałem w życiu więc przyszło mi do głowy, że może i taką 'pajęczynę' da się jakoś zamaskować. 

Ale skoro nie da rady to trudno, domęczę umywalkę i wymienię.

Dzięki za patent z czosnkiem :D

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...