MateuszMati Napisano 23 lutego 2020 Udostępnij #1 Napisano 23 lutego 2020 Wieńce były szalowane płytami osb. Prawdopodobnie płyty osb były zbyt długo zamocowane, gdyż po ich zdjęciu pozostały ich fragmenty na betonie. Jak je usunąć? Zwykłą szpachelką nie wszystko schodzi, gdyż te "wióry" siedzą dość głęboko. A może nie powinienem się tym przejmować? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij #2 Napisano 24 lutego 2020 Szlifierka z tarczą drucianą lub ścierną powinna pomóc. Link do komentarza
Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij #3 Napisano 24 lutego 2020 Jeżeli nie jest tego specjalnie dużo to i tak pokryje je tynk i problemu nie będzie. Link do komentarza
MateuszMati Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij #4 Napisano 26 lutego 2020 Dzięki, również myślałem o szlifierce, lecz będzie trzeba uważać, żeby nie uszkodzić ytonga na którym one stoją. Niestety mało tego nie ma, więc czeka mnie trochę dodatkowej pracy. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij #5 Napisano 26 lutego 2020 1 godzinę temu, MateuszMati napisał: Dzięki, również myślałem o szlifierce, lecz będzie trzeba uważać, żeby nie uszkodzić ytonga na którym one stoją. Niestety mało tego nie ma, więc czeka mnie trochę dodatkowej pracy. Sądzisz że tylko u Ciebie takie pozostałości po szalunkach są. Zostaw to tak jak jest w niczym to nie przeszkadza. Szlifierką to się zatyrasz i tak nie wyczyścisz tego do zera. Link do komentarza
zenek Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij #6 Napisano 27 lutego 2020 (edytowany) 18 godzin temu, MateuszMati napisał: trzeba uważać, żeby nie uszkodzić ytonga na którym one stoją. Niestety mało tego nie ma, więc czeka mnie trochę dodatkowej pracy. Zależy ci na pokazaniu tego czystego betonu zamiast tynku? Edytowano 27 lutego 2020 przez zenek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MateuszMati Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij #7 Napisano 27 lutego 2020 Nie zależy, będę przykrywał tynkiem. Dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam :-) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się