Jagódka Napisano 10 listopada 2007 #1 Napisano 10 listopada 2007 Kupiłam 40 metrowe mieszkanie, chciałabym mieć podłogę drewnianą, ale nie mam możliwości zamontowania typowych desek ( podniesienia podłogi ).Co polecacie w takiej sytuacji? Czekam na porady, za które z góry dziękuję
igor28 Napisano 10 listopada 2007 #2 Napisano 10 listopada 2007 Parkiet i mozaika są bez wątpienia najlepsze- mam tu na myśli walory użytkowe.Jednak jest to spory koszt: cena parkietu+cena lakieru+robocizna parkieciarzaMoim zdaniem do tak małego mieszkania w bloku lepiej wybrać panele- jeśli mi się kiedyś znudzą, wymienię je na inne-a koszt wymiany będzie proporcjonalny do ceny cyklinowania
Narnia Napisano 10 listopada 2007 #3 Napisano 10 listopada 2007 Byłam niedawno w OBI. Mają tam spory dział z panelami. Jest z czego wybrać.
edit Napisano 16 listopada 2007 #4 Napisano 16 listopada 2007 Też polecam panele - doskonale imitują drewo - układa sie je w kilka godzin. Te nowe panele są nie do odróżnienia od drewna. Widziałam też wykładzinę PCV (z izolacją pod spodem), która wyglądała jak podłoga z desek - no i nie trzeba tracić czasu na układanie - to tylko godzinka i podłoga gotowa.
Obestef Napisano 20 listopada 2007 #5 Napisano 20 listopada 2007 Nic nie zastąpi podłogi z desek. Szkoda, że dla małych mieszkań to nieopłacalne rozwiązanie
Laurio Napisano 2 grudnia 2007 #6 Napisano 2 grudnia 2007 O ile się podnosi podłogę przy kładzeniu desek?
Histerion Napisano 29 grudnia 2007 #8 Napisano 29 grudnia 2007 To by strasznie zmniejszyło mieszkanie. Lepiej pozostać przy panelach.
Laurio Napisano 31 grudnia 2007 #9 Napisano 31 grudnia 2007 Racja. Małe mieszkania o standardowej wysokości nie mogą sobie pozwolić na taki luksus.
adamis Napisano 31 grudnia 2007 #10 Napisano 31 grudnia 2007 Panele mają jedną,bardzo poważną,jak dla mnie,wadę.Są niesamowicie głośne i śliskie.Nigdy w życiu nie chcę czegoś takiego w swoim domu.Zawsze jak jestem u kogoś,kogo sąsiad z góry ma panele, irytują mnie odgłosy stukania przy chodzeniu piętro wyżej.I nie pomagają tu żadne pianki i pseudo izolacje akustyczne.
Ireski Napisano 1 stycznia 2008 #11 Napisano 1 stycznia 2008 Deski nie, panele nie... nie proponujmy człowiekowi wyłożenia podłogi kafelkami. Wtedy to będzie ślisko.
Obestef Napisano 8 stycznia 2008 #12 Napisano 8 stycznia 2008 Kafelki dobrze się sprawdzają w kuchni. W pokojach - to rzecz gustu. Nie każdy lubi jak mu chłodno pod kapciem. Ja nie lubię.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się