Jakim impregnatem zabezpieczyć drewniany domek ogrodowy?
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Otóż to, tak jak Retro pisze, musiałbyś autorze trochę dokładniej opisać, albo porobić fotki. Bo np u mnie też nie było do czego profili na skosach przykręcić, ale u mnie np na profilach na skosach jest wzmacniająca OSB 9mm, więc na to został profili UD przykręcony, poza tym profile CD na skosach idą dużo dalej niż sama powierzchnia skosów, na końcu tych CD skosowych jest też wzmacniąjący wszystkie CD profil UD i dopiero na to jest przykręcony UD ścienny. Co do sufitowych UD było dużo gorzej, ale przykręciłem do krokwi 30mm deskę na całej długości sufitu i do tego obydwa profile UD, czyli ścienny i sufitowy. Także takie rzeczy muszą być wszystkie przewidziane zanim powstanie cała konstrukcja, bo w trakcie ciężko improwizować. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Cały problem w tym, że takie mocowania trzeba sobie stworzyć. Nawet przed zabieraniem się do montażu profili. Listwy, deski... wyobraźnię uruchomić i do przodu! Ja mam słabą wyobraźnię przestrzenną, muszę widzieć wszystko, żeby coś kombinować. Ale takie kombinacje to standard na budowie.
-
Witam, Mam pytanie robiąc suchą zabudowę na poddaszu do czego przykręcić profile UW górne. Mam już obudowane płytą gk skosy. Jeśli ściana będzie stawiana wzdłuż skosu to przykręcić profil uw przez płytę do rusztu CD? Natomiast co jeśli ściana będzie prostopadle do skosu i nie będzie trafiała w profil CD? Tak samo do czego przykręcić profil UA u góry w otworze drzwiowym ?
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Obstawiałbym rekuperator (centralę wentylacyjną). Pomysł robienia drugiego wejścia tuż obok wejścia głównego mnie nie przekonuje. Tym bardziej, że z sieni jest przejście do tego pomieszczenia. -
a BMS-y mata? no i w domu? chyba Carringtonów
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się