Skocz do zawartości

Naprawa sufitu, odpadającej płyty

Recommended Posts

Napisano

Witam, piszę z prośbą o rady dotyczące naprawy sufitu który niedługo spadnie mi na głowę, a od tygodni się na niego patrzę i nie wiem jak można by to naprawić. Płyta gipsowa na środku pokoju była już przyklejona jak się wprowadzałem z 14 lat temu ale od około roku z jednej strony zaczęła odpadać od sufitu nie jest to jeden kawał tylko jak widać składa się z dwóch łączonych na środku wzdłuż. Myślę, że zdjęcia zobrazują sytuację dodatkowo dodam, że na suficie będzie likwidowana lampa i tworzone oświetlenie składające się z 8 wiszących przewodów z żarówką typu retro edison. Także w samej płycie będą wkręcone 6 haczyków co może jakoś pomóc w naprawie. Pozdrawiam

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Reszta sufitu się trzyma, myślę, że to było w jakiś sposób przyklejane do sufitu bo całość to żel-beton budownictwo w bloku. Ze zrywaniem chciał bym się powstrzymać bo przerasta to chyba moje umiejętności. Chyba że całkowita rezygnacja z tego elementu na suficie.
Napisano
PS
Czy to był taki oryginalnie wystający ponad sufit owal (jakaś forma ozdoby?)?
Teraz widzę, że to symetryczne jest.
Może wystarczy do po prostu oderwać i wyrównać sufit?
Napisano
kup piankę montażową niskoprężną z wężykiem , wężyk wciśnij jak głęboko się da , wpuść trochę pianki - z wyczuciem , podstempluj jakąś deską , po trzech godzinach zdjąć podpórkę , brzegi zagłaskać akrylem , maznąć ewentualnie farbą i po zawodach
Napisano
To jest ozdoba zrobiona na styl rozety.
Tak jak pisze joks albo klej montażowy i kołki na kotwy chemiczne. Po całej operacji nie obędzie się bez ponownego szpachlowania i malowania bo nie schowa się ta rozeta w to samo miejsce, zawsze ciut będzie wystawało.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Восстановление бампера автомобиля — это популярная услуга, которая позволяет вернуть заводской вид транспортного средства после небольших повреждений. Передовые технологии позволяют убрать сколы, трещины и вмятины без полной замены детали. При выборе между ремонтом или заменой бампера [url=https://telegra.ph/Remont-ili-zamena-bampera-05-22]https://telegra.ph/Remont-ili-zamena-bampera-05-22[/url] важно рассматривать уровень повреждений и экономическую рентабельность. Профессиональное восстановление включает выравнивание, грунтовку и покраску. Замена бампера требуется при критических повреждениях, когда реставрация бамперов нецелесообразен или невозможен. Стоимость восстановления варьируется от материала изделия, характера повреждений и типа автомобиля. Пластиковые элементы допускают ремонту лучше металлических, а современные композитные материалы требуют профессионального оборудования. Профессиональный ремонт продлевает срок службы детали и обеспечивает заводскую геометрию кузова. Охотно дам содействие, когда потребуется по вопросам Фольксваген поло замена заднего бампера - пишите в Telegram jje60
    • Dzięki za odp.   Mam właśnie bardzo złe przeczucie ze jak przegadam temat z radca to okaże się ze prawo to jedno a urzędy i tak mogą chcieć dokumentów.   Na ten moment nie mam nawet działki - próbuje się rozeznać ogólnie w temacie.   Ogólne informacje da się jakoś znaleźć, ale szukając detali następuje niestety zderzenie ze ścianą.
    • Odpowiedź może być tylko jedna. Metalowe! Może je zniszczyć tylko siła fizyczna. Plastyk zniszczy nawet promieniowanie słoneczne UV.
    • Muszę wymienić rynny i zastanawiam się, czy iść w te plastikowe, czy może zainwestować w metalowe? Plastikowe są tańsze, ale boję się, że słońce i mróz szybko je zniszczą. Metalowe z kolei są droższe, ale podobno niezniszczalne. Jakie macie doświadczenia z jednymi i drugimi? Które rynny są łatwiejsze w montażu i które wymagają mniej konserwacji? Chciałabym podjąć dobrą decyzję, żeby nie żałować za parę lat.
    • To trzeba zainteresować sprawą jakiegoś dziennikarza, najlepiej reportera.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...