Skocz do zawartości

jakie okulary ochronne na budowę?

mariano55

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Nie wiedziałem gdzie umieścić temat więc pytam tutaj ;) Wkrótce zaczynam pracę przy rozbiórce i muszę zaopatrzyć się w odpowiednią odzież ochroną. Koledzy polecają dodatkowo zakup okularów ochronnych. Jednak zanim dokonam zakupu chciałbym się Was dopytać o zdanie. Czy nosicie takie okulary? Jeśli tak to jakie? Nie wiem czym się kierować przy zakupie takich okularów więc chętnie zapoznam się z Waszymi wskazówkami.
Napisano
  Cytat

Witam,

Nie wiedziałem gdzie umieścić temat więc pytam tutaj ;) Wkrótce zaczynam pracę przy rozbiórce i muszę zaopatrzyć się w odpowiednią odzież ochroną. Koledzy polecają dodatkowo zakup okularów ochronnych. Jednak zanim dokonam zakupu chciałbym się Was dopytać o zdanie. Czy nosicie takie okulary? Jeśli tak to jakie? Nie wiem czym się kierować przy zakupie takich okularów więc chętnie zapoznam się z Waszymi wskazówkami.

Rozwiń  

Czyszczenie było icon_smile.gif ktoś koledze linka wycioł
Proponuję różowe ponoć rewelacyjnie podkreślają efekty własnej pracy : D
Napisano
Kurcze jak rozbiórka to uważaj na wate szklaną. Jeden raz bez specjalnego ubioru się wybrałem na zbieranie i zrywanie i żałowałem z tydzień... Zwykły prysznic i kąpiel nie wystarczył. od serca Ci polecam dobrze poszukać bo byle co nie zawsze się sprawdza. Tak samo jak z narzędziami lepiej kupić drożej a mieć pewność, że będzie gitara.
Napisano
Widzę, że rozbawiło Was moje pytanie, różowe nie są w moim guście ;) Pytałem, ponieważ słyszałem, że te okulary dostępne za kilka złotych w sklepach budowlanych nie są zbyt bezpieczne. Będę pracował przy dużych rozbiórkach więc chciałbym się odpowiednio zabezpieczyć. Zdecydowałem się na okulary ochronne UVEX Skyguard 9175.261. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak się sprawdzą.
Napisano
Pracodawca zobowiązany jest do zaopatrzenia pracownika we właściwy (z odpowiednim atestem) sprzęt ochronny.
Tak więc nie wiem, czy przypadkiem w Twoim wpisie nie chodzi o coś zupełnie innego niż "normalne" zapytanie". icon_cool.gif
Napisano
Pracodawca zobowiązał się zwrócić całkowitą kwotę za zakupiony sprzęt ochronny. Co wg mnie również jest nieco dziwne. Moje zapytanie było jak najbardziej normalne icon_smile.gif
Napisano
  Cytat

Pracodawca zobowiązał się zwrócić całkowitą kwotę za zakupiony sprzęt ochronny. Co wg mnie również jest nieco dziwne. Moje zapytanie było jak najbardziej normalne icon_smile.gif

Rozwiń  

Nic dziwnego. Bo obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić odzież ochronną.
Napisano
  Cytat

ze stosownym atestem.

Rozwiń  

Tylko nieraz ten atest ma się ni jak do ... w tym przypadku do odzieży.
Napisano
  Cytat

Ale kasy mogą nie oddać icon_cool.gif

Rozwiń  

A jeśli mogą to nie oddadzą na pewno!

Cytat

Widzę, że rozbawiło Was moje pytanie, różowe nie są w moim guście ;) Pytałem, ponieważ słyszałem, że te okulary dostępne za kilka złotych w sklepach budowlanych nie są zbyt bezpieczne. Będę pracował przy dużych rozbiórkach więc chciałbym się odpowiednio zabezpieczyć. Zdecydowałem się na okulary ochronne UVEX Skyguard 9175.261. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak się sprawdzą.

Rozwiń  

kup też kask, bo jeszcze znowu coś na główkę spadnie...
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Wygodne w użyciu. Wygodnie je się nosi, są lekkie oraz nie przeszkadzają podczas pracy. Świetna powłoka przed zaparowaniem, brak refleksów świetlnych. Dobrze zabezpieczające nasze oczy przed uszkodzeniem.
  • 7 miesiące temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...