stokrotka.35 Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #1 Napisano 31 sierpnia 2013 (edytowany) Które są lepsze ...Muszę jakiś nabyć, bo wory mi się walają po garażu i ciągle o nie się potykam.A może jakieś inne rozwiązania ? Edytowano 31 sierpnia 2013 przez stokrotka.35 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
huhra Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #2 Napisano 31 sierpnia 2013 które lepsze? to chyba tylko kwestia estetyki bo rolę oba stojaki/wieszaki spełnią taką samą. Ten "mobilny" może stać i na środku garażu, a jak przeszkadza to przestawiasz w inne. Z przykręcanymi to już nie takie proste. Jednak u tych wolno stojących różnie bywa ze stabilnością, cena idzie z jakością i użytymi materiałami. Więc na początek musisz sobie odpowiedzieć na pytanie jakie ma owy stojak spełnić oczekiwania.... 1 Link do komentarza
Jani_63 Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #3 Napisano 31 sierpnia 2013 Zdecydowanie opcja II... jest zamykana. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #4 Napisano 31 sierpnia 2013 opcja 2,ale dla mnie osobiście, ta opcja zamykania nie ma większego znaczenia, bo te odpady z założenia powinny być bezapachowe Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #5 Napisano 31 sierpnia 2013 Tez obstawiam za opcja II . Żaden zwierzak nie wejdzie czy inne latające dziadostwo, bo są zamykane.No i zapewne cenowo opcja I jest tańsza i nawet do wykonania we własnym zakresie a zamkniecie to można wykorzystać ze starej beczki wieko które jest zamykane na takie zatrzaski opasowe jak widać na fotce( te które trzymają worki) ale II opcja jest bardziej estetyczna Link do komentarza
gry-darek Napisano 31 sierpnia 2013 Udostępnij #6 Napisano 31 sierpnia 2013 Też druga opcja, zwłaszcza, że śmieci w garażu są Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 1 września 2013 Autor Udostępnij #7 Napisano 1 września 2013 Znalazłam jeszcze coś takiego .... ale ten model akurat średnio mi się podoba, mimo, że solidniejszy Link do komentarza
Jani_63 Napisano 1 września 2013 Udostępnij #8 Napisano 1 września 2013 Fajne.A jako zewnętrzny pojemnik nawet bardzo fajne, ale zewnętrzny. Cytat (...) zamkniecie to można wykorzystać ze starej beczki wieko... Rozwiń A jak ma być dizajnerko, to... trzy deski sedesowe w kolorach dobranych do worków Link do komentarza
caban Napisano 5 września 2013 Udostępnij #9 Napisano 5 września 2013 Ja też jestem za tymi modelami zamkniętymi, bo jeśli mają być na zewnątrz to nie wyobrażam sobie bez przykrycia. Jak napada deszcze i będziesz przenosić worek z butelkami przed posesję by panowie załadowali do samochodu to gwarantowany wzrost masy worka + duża szansa oblania się Po za tym są ładniejsze. Ta budka wygląda jak nie z tej bajki (jak domek dla krasnoludków w czapeczkach w 4 kolorach ) Link do komentarza
animus Napisano 6 września 2013 Udostępnij #10 Napisano 6 września 2013 (edytowany) Cytat Które są lepsze ...Muszę jakiś nabyć, bo wory mi się walają po garażu i ciągle o nie się potykam.A może jakieś inne rozwiązania ? Rozwiń Na ogrodzonej posesji to może by przeszło ,u mnie nie bo psy by "pootwierały" sobie od dołu wory zębami .Taki worek po napełnieniu nie może przekroczyć pewnej wagi (kg) bo folia w słońcu się nagrzeje i pęknie ,po doinformowaniu się u mnie pojemniki muszą mieć kółka bo inaczej nie będą odbierać ,wysypywać (dzwigać) Edytowano 6 września 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Jani_63 Napisano 6 września 2013 Udostępnij #11 Napisano 6 września 2013 Ale Stokrotka coś wspominała że toto w garażu ma rezydować, więc słoneczka tam raczej mało.Co do inteligencji psów się nie wypowiadam, bo jak je coś zaintryguje, to znajdą sposób żeby się temu przyjrzeć (zębami) z bliska Link do komentarza
kalina33 Napisano 6 września 2013 Udostępnij #12 Napisano 6 września 2013 Ja zdecydowanie wybieram drugą opcję Też muszę sobie sprawić takie stojaki. Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 7 września 2013 Udostępnij #13 Napisano 7 września 2013 nie wiem jak to gdzie indziej wygląda, ale u nas standardowo wystawia się worki z posegregowanymi śmieciami wieczorem dzień wcześniej przed posesję. Nawet gdybym nabył takie ładne kolorowe kosze, to i tak nie wiem czy by mi te śmieci z koszy odebrali (odbiór polega na tym, że jedzie auto i wrzucają wszystkie wystawione worki na pake)nawet nie wiem czy można inaczej, bo segregacja od dawna funkcjonuje (od X lat), różnica taka, że teraz to miasto przejęło i ceny się zmieniły Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 7 września 2013 Autor Udostępnij #14 Napisano 7 września 2013 Mi nie chodzi o to by te stojaki taszczyć czy stawiać w punktach odbioru.Tylko by porządek w garażu był.Na razie nie mam śmietnika przy posesji i gdzieś te wory muszą stać Link do komentarza
animus Napisano 7 września 2013 Udostępnij #15 Napisano 7 września 2013 (edytowany) Cytat Mi nie chodzi o to by te stojaki taszczyć czy stawiać w punktach odbioru.Tylko by porządek w garażu był.Na razie nie mam śmietnika przy posesji i gdzieś te wory muszą stać Rozwiń Ale jak wypełnisz wory ustawione w garażu ,bo to nie czarna dziura muszą się kiedyś wypełnić ,to trzeba je taszczyć gdziekolwiek przez kogokolwiek . Najlepiej więc postawić w punkcie odbioru i małymi porcjami uzupełniać pojemniki ,aż przylecą ze śmieciarą z innej galaktyki i zabiorą ,opróżnią je . Edytowano 7 września 2013 przez animus (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 7 września 2013 Udostępnij #16 Napisano 7 września 2013 Cytat Ale jak wypełnisz wory ustawione w garażu ,bo to nie czarna dziura muszą się kiedyś wypełnić ,to trzeba je taszczyć gdziekolwiek przez kogokolwiek . Najlepiej więc postawić w punkcie odbioru i małymi porcjami uzupełniać pojemniki ,aż przylecą ze śmieciarą z innej galaktyki i zabiorą ,opróżnią je . Rozwiń to nie takie proste i oczywiste - wszystko zależy od uwarunkowań lokalnych w tym względzie...nie wszędzie jest tak samo jak u ciebie... Link do komentarza
bobiczek Napisano 7 września 2013 Udostępnij #17 Napisano 7 września 2013 (edytowany) chyba już pisałemnie segreguję - podpisałem lojalkę droższą o niesortowanemam jeden kubeł dużyi święty spokój......za 6.50zł - na miesiąc Edytowano 7 września 2013 przez bobiczek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość adiqq Napisano 7 września 2013 Udostępnij #18 Napisano 7 września 2013 Cytat chyba już pisałemnie segreguję - podpisałem lojalkę droższą o niesortowanemam jeden kubeł dużyi święty spokój......za 6.50zł - na miesiąc Rozwiń co "kraj" to obyczaj...u nas nie moża było zadeklarować nie-sortowania....pewnie dla polepszenia statystyk...jedynie co można, to konsekwentnie wrzucać do kubła wszystko jak leci, wtedy firma powinna nas zgłosić do UM i potem nam stawkę dzwigną z 40/m na 60/m (5zł od osoby więcej za niesortowane)dzieci mają zabawe z sortowaniem, więc póki co sortujemy....i to bardzo sumiennie, bo dzieci pilnują Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 8 października 2013 Udostępnij #19 Napisano 8 października 2013 Link do komentarza
asiakamien Napisano 11 października 2013 Udostępnij #20 Napisano 11 października 2013 Jak dla mnie 2 wersja z pierwszego postu Ha! U mnie na osiedlu nowe kontenerki postawili to i ja mogę się w takie stojaczki zaopatrzyć ;) Link do komentarza
liliowiec Napisano 14 października 2013 Udostępnij #21 Napisano 14 października 2013 Moim zdaniem też lepsze te zamieszczone na drugim zdjęciu z pierwszego posta Link do komentarza
coolibeer Napisano 14 października 2013 Udostępnij #22 Napisano 14 października 2013 Ja mam takie i jak na razie wytrzymują Link do komentarza
elutek Napisano 17 października 2013 Udostępnij #23 Napisano 17 października 2013 ja kupiłam taki, na razie jeden, żeby "przetestować"... Link do komentarza
Michalina_Za Napisano 23 października 2013 Udostępnij #24 Napisano 23 października 2013 Ja mam wersję biurową ;) Sprawdza się znakomicie. W sumie szukałam czegoś praktycznego, a zarazem estetycznego Link do komentarza
bobiczek Napisano 23 października 2013 Udostępnij #25 Napisano 23 października 2013 a moje wiszą zaczepione na moich kręconych drewnianych ogrodowych panelkach wory dostarczone za moją kasę - i zaczyna mnie wcurrwiwawać ta cała szopka z wynoszeniem i sprawdzaniem kalendarza związanego z dostarczaniem.. Link do komentarza
retrofood Napisano 23 października 2013 Udostępnij #26 Napisano 23 października 2013 A ja mam własne, stare reklamówki w kuchni, segreguję do nich wszystko uczciwie, ale kiedy się wnerwię, to biorę je wszystkie do jednej ręki, w drugą rękę kubeł z odpadkami biodegradowalnymi i niosę to alle zusammen do kontenera, rzucając w ch... jedno na drugie.Jakoś to funkcjonuje...Szkoda, że na wsi liści nie odbierają, miałbym parę ciężarówek do załadowania... Link do komentarza
bobiczek Napisano 23 października 2013 Udostępnij #27 Napisano 23 października 2013 Cytat Szkoda, że na wsi liści nie odbierają, miałbym parę ciężarówek do załadowania... Rozwiń ja palę po cichu nocązanim mi w drzwi nie załopocąstraz pożarna Link do komentarza
Anna Nowak Napisano 28 października 2013 Udostępnij #28 Napisano 28 października 2013 Ostatnio w sklepie ogrodniczym widziałam stojak na worki, na 3 sztuki. Cena 150zł. Warto? Link do komentarza
labron-james Napisano 8 listopada 2013 Udostępnij #29 Napisano 8 listopada 2013 Ta biurowa wersja bardzo fajna a co do tych dwóch pierwszych to druga, bo zamykana Link do komentarza
nadiale Napisano 22 grudnia 2013 Udostępnij #30 Napisano 22 grudnia 2013 Wersja 2 wydaje się praktyczniejsza. Link do komentarza
NOTO Napisano 21 stycznia 2014 Udostępnij #31 Napisano 21 stycznia 2014 Jęsli ma być do garażu to polecam jednak wersję zamykaną. U nas segregowane wywożą co miesiac. Zapach swoje robi. Link do komentarza
marzenaew Napisano 21 stycznia 2014 Udostępnij #32 Napisano 21 stycznia 2014 Opcja 2 Dużo bardziej poręczna. Link do komentarza
lokers Napisano 21 stycznia 2014 Udostępnij #33 Napisano 21 stycznia 2014 nie będę oryginalny, opcja 2 lepsza Link do komentarza
jacekfarek Napisano 4 kwietnia 2014 Udostępnij #34 Napisano 4 kwietnia 2014 Patrząc na te dwie opcje to zdecydowanie 2. Też muszę się nad tym zastanowić, bo już mam dosyć tego bałaganu, który tworzy się przez leżące worki na segregowane śmieci. Link do komentarza
kratka Napisano 8 kwietnia 2014 Udostępnij #35 Napisano 8 kwietnia 2014 To już zależy, co się komu podoba, najważniejsze jednak, żeby stojak miał pokrywy, bo w workach lądują różne odpady i dobrze byłoby, żeby były ukryte. Ja u siebie mam akurat coś takiego: Link do komentarza
domciopaluch Napisano 22 grudnia 2015 Udostępnij #36 Napisano 22 grudnia 2015 kwestia przechowywania śmieci od zawsze stała w jakiejś sprzeczności z estetyką. Kuzyn który budował dom, rozwiązał to tak jak w pierwszym poście; do ściany przymocował kątowniki, które utrzymują okrągły uchwyt z obejmą. Jednak różnica jest taka, że dodatkowo zrobił drewnianą, lekką zabudowę. Wygląda to estetycznie i jest praktyczne; ma uchylne "drzwi" od góry i z przodu. Jak u niego będę zrobię foto i wrzucę. Link do komentarza
MójDom Napisano 30 grudnia 2015 Udostępnij #37 Napisano 30 grudnia 2015 Ja wolę mobilne rozwiązania. Bo lubię móc zmieniać. Nawet jeśli to tylko zmiana miejsca dla kosza. Jednak jeśli chcesz je zamontowac w nikomu nieprzeszkadzającym miejscu, nie widzę przeciwskazań do zamontowania stojaków na stałe... Link do komentarza
bobiczek Napisano 15 marca 2016 Udostępnij #38 Napisano 15 marca 2016 Cytat kwestia przechowywania śmieci od zawsze stała w jakiejś sprzeczności z estetyką Rozwiń a nie do końca i nie zawsze! Link do komentarza
domciopaluch Napisano 19 kwietnia 2016 Udostępnij #39 Napisano 19 kwietnia 2016 rozwiązań jest kilka. Zresztą zostały tu już omówione. Ja natomiast z racji posiadania dużej działki, rekreacyjno - uprawnej, i sporej ilości różnych odpadów zdecydowałem że zrobię drewnianą, prostokątną konstrukcję na 3 worki. Kupiłem kantówki, które oszlifowałem i zaimpregnowałem. Przez sieć kupiłem kątowniki i zawiasy. Kupiłem też trochę boazerii na wykończenie i większe kółka z hamulcami na www.promag.pl. Rezultat jest taki że mam mobilny, drewniany zabudowany kontener mieszczący 3 stanowiska na worki do odpadów. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się