wydmuszka Napisano 21 maja 2013 Udostępnij #1 Napisano 21 maja 2013 Jakiś czas temu natknęłam się na fototapety na drzwi. Z jednej strony kusi mnie cena oraz ciekawe zdjęcia. Czy ktoś mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Link do komentarza
eko-m2 Napisano 21 maja 2013 Udostępnij #2 Napisano 21 maja 2013 Cytat Jakiś czas temu natknęłam się na fototapety na drzwi. Z jednej strony kusi mnie cena oraz ciekawe zdjęcia. Czy ktoś mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Rozwiń To zależy do jakiego wnętrza, jakie drzwi i co przedstawia tapeta. Np. motyw zebry może czasem wpasować się w nowoczesne wnętrze, ale np. motyw matrix to chyba tylko do pokoju dla młodzieży- dla kogoś kto jest fanem ( no ale trzeba mieć na uwadze, że zainteresowania się z czasem zmienią, człowiek wydorośleje i pozostanie problem z drzwiami..).Jeśli mamy stare, nieciekawe drzwi i nie zamierzamy ich wymieniać to, odpowiednio dobrana, naklejka może uatrakcyjnić. Jeśli jednak mamy fajne drzwi, to wówczas należy się 10 razy zastanowić. Takie jest moje zdanie.Pozdrawiam,Eko-m2 Link do komentarza
Lucy20 Napisano 23 maja 2013 Udostępnij #3 Napisano 23 maja 2013 Jeśli masz białe drzwi to ok, tylko pasowałoby poszukać czegoś dobrej jakości, wtedy możesz jakoś ciekawie dostosować wygląd drzwi do wystroju pokoju. Link do komentarza
waclaw-66 Napisano 23 maja 2013 Udostępnij #4 Napisano 23 maja 2013 (edytowany) Wydaje mi się, że fototapeta na drzwi to dobre rozwiązanie. Jeśli wybierzesz odpowiedni wzór, może jedynie poprawić wygląd wnętrza. Ale wiadomo... wszystko z umiarem Edytowano 4 lipca 2013 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
MyLed Napisano 3 lipca 2013 Udostępnij #5 Napisano 3 lipca 2013 W sumie nie wiem czy zdecydowałbym się na takie połączenie, jeżeli już miałbym drzwi w salonie to w miejsce fototapety, wolałbym dąc jakiś fajny,ciekawy plakat jako ozdobe. Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 3 lipca 2013 Udostępnij #6 Napisano 3 lipca 2013 Takie fototapety to raczej do pokoju nastolatka Link do komentarza
pezetek Napisano 9 lipca 2013 Udostępnij #7 Napisano 9 lipca 2013 Ale tak właściwie to po co fototapeta na drzwi? Chcecie je ukryć? Link do komentarza
caban Napisano 11 lipca 2013 Udostępnij #8 Napisano 11 lipca 2013 Kiedyś wystarczyło nakleić kilka plakatów z jakiegoś czasopisma ale teraz jest dużo możliwości, polecam tapetę lub jakieś wzorki Link do komentarza
pezetek Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #9 Napisano 12 lipca 2013 (edytowany) Albo w ogóle wymontować drzwi jak się nie podobają. Edytowano 12 lipca 2013 przez pezetek (zobacz historię edycji) Link do komentarza
karuzel11 Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #10 Napisano 12 lipca 2013 Cytat Albo w ogóle wymontować drzwi jak się nie podobają. Rozwiń Ja mam naklejkę na drzwi - nie trzeba było wymontowywać świetnie wygląda Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #11 Napisano 12 lipca 2013 Cytat Kiedyś wystarczyło nakleić kilka plakatów z jakiegoś czasopisma Rozwiń Ja takie drzwi miałam w młodości, a nie lada sztuką było zdobyć taki plakat ... he he Cytat Ja mam naklejkę na drzwi - nie trzeba było wymontowywać świetnie wygląda Rozwiń Okropna Link do komentarza
pezetek Napisano 16 lipca 2013 Udostępnij #12 Napisano 16 lipca 2013 Chce to niech ma. Ja chciałbym zobaczyć jak to komponuje się z resztą pomieszczenia. ;) Link do komentarza
Kajmakowa Napisano 12 sierpnia 2013 Udostępnij #13 Napisano 12 sierpnia 2013 (edytowany) Fototapeta na drzwiach? Ale w sensie na szybie czy tak na całej drzwi? Naklejanie czegoś na drzwi zawsze kojarzyło mi się z pokojem nastolatka broniącego swojej prywatności ;) Wolałabym zmienić drzwi na trafiające w gust. Edytowano 12 sierpnia 2013 przez Kajmakowa (zobacz historię edycji) Link do komentarza
wielki szu Napisano 23 września 2013 Udostępnij #14 Napisano 23 września 2013 Cytat Fototapeta na drzwiach? Ale w sensie na szybie czy tak na całej drzwi? Naklejanie czegoś na drzwi zawsze kojarzyło mi się z pokojem nastolatka broniącego swojej prywatności ;) Wolałabym zmienić drzwi na trafiające w gust. Rozwiń Heheh miałem to samo skojarzenie gdy przeczytałem temat Moim zdaniem fototapeta jest dobra na ścianę, ale na drzwi to już niekoniecznie. Lepiej zostawić białe drzwi niż bawić się w naklejanie fototapety. Link do komentarza
bismart Napisano 24 września 2013 Udostępnij #15 Napisano 24 września 2013 Zastanawiam się nad taką aranżacją drzwi, żeby zlewały się z kolorem ścian, taki trochę pokój bez drzwi. Ktoś robił coś podobnego? Boję się, że będzie zbyt psychodelicznie... Link do komentarza
Gonzorro Napisano 26 września 2013 Udostępnij #16 Napisano 26 września 2013 Ogólnie fototapeta na drzwi już z samej nazwy jakoś mnie zniechęca, ale może jakby to jakoś fajnie wmontować w wystrój... ;) Link do komentarza
PieceMans Napisano 29 września 2013 Udostępnij #17 Napisano 29 września 2013 Witam Wszystkich na forum. A czemu fototapeta Cię zniechęca? Moim zdaniem jeżeli dobrze dobierzemy jej motyw to nie ma się czego obawiać i zawsze będzie ona fajnym dodatkiem. Link do komentarza
Gonzorro Napisano 29 września 2013 Udostępnij #18 Napisano 29 września 2013 Zniechęca mnie na drzwi akurat, ponieważ mocno podobają mi się takie tradycyjne - drewniane. Na ścinę ok, ale co do drzwi nie jestem do końca przekonany 1 Link do komentarza
wielki szu Napisano 1 października 2013 Udostępnij #19 Napisano 1 października 2013 Cytat Zniechęca mnie na drzwi akurat, ponieważ mocno podobają mi się takie tradycyjne - drewniane. Na ścinę ok, ale co do drzwi nie jestem do końca przekonany Rozwiń Dokładnie. Ja też nie mam nic przeciwko fototapetom, ale nie na drzwiach. Po prostu tak już mam że na drzwiach mi nie pasuje Link do komentarza
asiakamien Napisano 2 października 2013 Udostępnij #20 Napisano 2 października 2013 W tym momencie przychodzi mi do głowy tylko jeden pomysł. Fototapeta jakichś pięknych drzwi, naklejona na zwyczajne drzwi. Tanio, ale efektownie. Link do komentarza
marzena22 Napisano 19 października 2013 Udostępnij #21 Napisano 19 października 2013 Jak dla mnie fototapety to tylko na ścianę lub na dużą szafę, ale nie na drzwi, to moim zdaniem mało praktyczne i jakoś mi się nie podoba. Link do komentarza
remonterier Napisano 20 października 2013 Udostępnij #22 Napisano 20 października 2013 Jakiś czas temu czytałem i widziałem drzwi firmy VOX, których elementy szklane miały formę graficzną. Może coś takiego, wykonanie takich drzwi przez producenta daje gwarancję jakości.Poniżej link do artykułu:Drzwi z nadrukiem Link do komentarza
Elfir Napisano 25 października 2013 Udostępnij #23 Napisano 25 października 2013 (edytowany) Świetnie wygląda ściana i drzwi pokryte wspólną fototapetą. Wówczas drzwi (najlepiej zlicowane ze sciana, bez widocznych zawiasów) wtapiają się w tło. Edytowano 25 października 2013 przez Elfir (zobacz historię edycji) Link do komentarza
pomyslove Napisano 29 października 2013 Udostępnij #24 Napisano 29 października 2013 O nieee, nie wiem czemu, ale ta "moda" na fototapety w ogóle mnie nie przekonuje, ani w przypadku ścian, ani w przypadku drzwi. Dla mnie wygląda to po prostu kiczowato i nic na to nie poradzę. Link do komentarza
PieceMans Napisano 20 listopada 2013 Udostępnij #25 Napisano 20 listopada 2013 Mnie z kolei wręcz przeciwnie,właśnie przekonuje. Niektóre motywy są oklepane,ale można przecież dobrać coś naprawdę ciekawego do swojego wnętrza,wystarczy tylko trochę kreatywności. Link do komentarza
Dekea Napisano 22 listopada 2013 Udostępnij #26 Napisano 22 listopada 2013 Okleiny na drzwi i meble to bardzo modne rozwiązanie. Dużo tego typu oklein projektujemy i bardzo fajnie sie sprawdzają. ... Link do komentarza
ZłotyChłop Napisano 12 maja 2014 Udostępnij #27 Napisano 12 maja 2014 Cytat Jakiś czas temu natknęłam się na fototapety na drzwi. Z jednej strony kusi mnie cena oraz ciekawe zdjęcia. Czy ktoś mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Rozwiń Jakoś mi się to nie widzi, drzwi to mają być drzwi a nie wodospad Link do komentarza
Dekea Napisano 12 maja 2014 Udostępnij #28 Napisano 12 maja 2014 Cytat Jakoś mi się to nie widzi, drzwi to mają być drzwi a nie wodospad Rozwiń Okleiny na drzwi to nie tylko fototapety - okleina może być jednokolorowa, może mieć też motywy graficzne i wcale nie wyglądać "kiczowato" z wodospadem czy drogą przez las.Generalnie staramy się zawsze namawiać Klientow na tapety czy okleiny z motywami graficznymi- o wiele ciekawiej wyglądają - a my z wybranej grafiki tworzymy projekt idealnie dopasowany do wnętrza.Taki pomysł na drzwi przedstawiliśmy naszej Klientce i wyszło to całkiem fajnie- drzwi wejściowe już tak nie drażnią swoją oryginalną okleiną. Teraz idealnie wkomponowują się w tapetę deKEA. Link do komentarza
malina103 Napisano 13 maja 2014 Udostępnij #29 Napisano 13 maja 2014 zdecydowanie tapety na ścianie razem z drzwiami wygladają duzo lepiej niż fototapeta i to jeszcze w na samych drzwiach i w salonie no to chyba lekka przesada. Link do komentarza
theme Napisano 28 maja 2014 Udostępnij #30 Napisano 28 maja 2014 Wyszło całkiem całkiem. Jeszcze można byłoby coś pomalować ościeżnicę, bo widzę że jest chyba stalowa pełna spawana więc przemalowanie od strony mieszkania byłoby wskazane. 1 Link do komentarza
Maćkos Napisano 3 czerwca 2014 Udostępnij #31 Napisano 3 czerwca 2014 Jeżeli masz stare drzwi i chcesz je jakoś ozdobić to czemu nie? Link do komentarza
myloview Napisano 5 czerwca 2014 Udostępnij #32 Napisano 5 czerwca 2014 Ciekawie wyglądają naklejki na drzwi, wsumie to ten sam gatunek. Jesli drzwi są stare, lub przemalowane przez administracje brzydką farbą to zdecydowanie wskazana byłaby dla nich jakaś metamorfoza. Proponowałabym wybrac lekki wzór, który nie przytłoczy przedpokoju, a zazwyczaj te są ciemne. Sam wzór, zależy tak naprawdę od wystroju przedpokoju, czy jest w starym stylu, czy zupełnie nowoczesnym jeśli starym to polecąłabym, kierować się drewnem, bambusem, korkiem a może nawet stara winną piwnicą Natomiast wzory naklejek na ściany czy fototapet na drzwi w nowoczesnym stylu, to z pewnością abstrakcja, kwadraty jakaś nieprzytłaczająca geometria. Np wzór Mondriana prawdopodobnie ze względu na swoje intensywne barwy będzie odpowiedni do dużych przedpokoi, ale już seria geometrycznych zwierząt, może ciekawie zagospodarować przestrzeń na ścianie w formie małego elementu: Link do komentarza
tadeo_g Napisano 6 czerwca 2014 Udostępnij #33 Napisano 6 czerwca 2014 Takie najklejki są super, jest ich wielkim fanem, sprawdzają się przy panelach, bo nie trzeba ich odmalowywać, a można wymieniać ozdoby. generalnie to super patent, ale czy sprawdzi sie na drzwi....miałbym wątpliwości, jednak drzwi najlepiej wyglądają jak są po prosru drzwami, w danym kolorze i tyle Link do komentarza
Kubaj Napisano 10 czerwca 2014 Udostępnij #34 Napisano 10 czerwca 2014 U siebie nie wyobrażam sobie takich fototapet na drzwiach, ale pewnie w niektórych przypadkach mogą się sprawdzić. Ciekawy jestem, czy taka fototapeta nie odparzy okleiny na drzwiach - wtedy raczej gwarancja już nie pomoże... Chociaż takie drzwi "drewniane" Jak przeglądałem drzwi wejściowe stalowe, jeden z producentów miał w ofercie różnokolorowe drzwi. W katalogu wyglądało to ciekawie: Link do komentarza
malina103 Napisano 12 czerwca 2014 Udostępnij #35 Napisano 12 czerwca 2014 w pokoju młodzieżowym to jeszcze może jakoś to wyglądać, ale w salonie to dla mnie nieporozumienie, nie jestem zwolennikiem wieszania fototapet w takich pomieszczeniach. Link do komentarza
wielki szu Napisano 3 lipca 2014 Udostępnij #36 Napisano 3 lipca 2014 Cytat Ogólnie fototapeta na drzwi już z samej nazwy jakoś mnie zniechęca, ale może jakby to jakoś fajnie wmontować w wystrój... ;) Rozwiń Nie wiem czy sie da fajnie to wmontować... Link do komentarza
Jolinkas Napisano 5 września 2014 Udostępnij #37 Napisano 5 września 2014 Moim zdaniem fototapeta wygląda fajnie, jeżeli komponuje się z resztą wnetrza, czyli np. jest dopasowana do ściany itd. Jeżeli natomiast ma być to po prostu "przyklejone" na drzwi o tak, bez żadnej kompozycji, to lepiej zrezygnowac z tego pomysłu... Link do komentarza
Spednet Napisano 5 września 2014 Udostępnij #38 Napisano 5 września 2014 To moim zdaniem tylko i wyłącznie kwestia gustu,dopasowania do wnętrza. Osobiście na drzwi nie daję żadnych dekoracji bo są jak dla mnie czymś zbędnym a często wręcz psują styl. Link do komentarza
adam_69 Napisano 19 października 2014 Udostępnij #39 Napisano 19 października 2014 ja wlasnie dlugo zastanawialem sie nad drzwiami i urzadzeniem przedsionka i pod to wybralem wlasnie kolor drzwi i sposob ich wykonczenia i wyglada tak jak prezentujecie, ale bez fototapet xD Link do komentarza
milenazet Napisano 29 października 2014 Udostępnij #40 Napisano 29 października 2014 u mnie na drzwiach fototapeta odpada... ale moi znajomi mają i wygląda to oryginalnie. robili ją z własnego zdjęcia (z pobytu w Chorwacji) Link do komentarza
Justyna Pol Napisano 5 listopada 2014 Udostępnij #41 Napisano 5 listopada 2014 Mnie osobiście bardzo podobają się fototapety, szczególnie te z widokami miast. W niedługim czasie razem z Mężem będziemy urządzać mieszkanie i na pewno użyjemy jakiegoś pomysłu z takimi tapetami Link do komentarza
Basia41 Napisano 17 listopada 2014 Udostępnij #42 Napisano 17 listopada 2014 (edytowany) Fototapeta świetnie się sprawdza zarówno na ścianie jak i na drzwiach. Zobaczcie jak fajnie to u mnie wyszło. Edytowano 17 listopada 2014 przez Basia41 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
sebastianD Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #43 Napisano 20 listopada 2014 Całkiem fajne rozwiązanie Oj ... chciałbym mieć drzwi z nadrukiem panoramy NY A powiedzcie mi jak potem jest ze zdzieraniem tego? Bez problmeu odchodzi ta fototapeta? Link do komentarza
Dekea Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #44 Napisano 20 listopada 2014 (edytowany) Sebastian - wszystko zalezy od tego jaki rodzaj okleiny kupujesz. Fototapeta na drzwi to nie jest dobre określenie . Typowa fototapeta nadaje sie tylko na ściany (dobrze wiąże się z podłożem)..drzwi wykonane sa zupełnie innego materaiłu. Tutaj polecamy trzy rodzje okleiny : Okleina tzw. permanentna, która jest idealna na lata i klej tutaj bardzo mocno trzyma, inna to Art Design - która ma klej tzw. repozycjonowany - on spokojnie odchodzi od oklejonej powierzchni- ale zarazem kiedy jest w danym miejscu bardzo dobrze się tej powierzchni trzyma i trzecia - Mutlistick..tutaj folię możemy przyklejać i odklejac kilkukrotnie - ale uwaga powierzchnie musza byc idealnie czyste i sama okleina od strony kleju niczym nie zabrudzona.Okleine zawsze można jeszcze dodatkowo zabezpieczyć - laminatem błyszczącym lub matowym.Co do wzorów- oferuje,my ich bardzo dużo - nie tylko zdjęcia - ale równiez ilustracje czy grafiki - ktore można dodakowo modyfikowac tak aby idealnie pasowały do danego wnętrza Edytowano 20 listopada 2014 przez Redakcja (zobacz historię edycji) Link do komentarza
ania.w Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #45 Napisano 20 listopada 2014 Ja przez kilka lat miałam fototapetę na drzwiach ale jednak zrezygnowałam, bo fototapeta się zniszczyła - wbrew pozorom nie jest to trwały materiał. Link do komentarza
Dekea Napisano 20 listopada 2014 Udostępnij #46 Napisano 20 listopada 2014 Dlatego zdecydowanie polecamy okleiny na drzwi - fototapety tylko na ściany, prosze ich nie stosowac na meble ani na drzwi. To zupełnie inny materiał. Dekoracyjna okleina jest trwała i mozna ja jeszcze dodatkowo zalaminowac. Więcej na ten temat znajdziecie na naszych stronach i blogu. Link do komentarza
szpro Napisano 22 listopada 2014 Udostępnij #47 Napisano 22 listopada 2014 Cytat Jakiś czas temu natknęłam się na fototapety na drzwi. Z jednej strony kusi mnie cena oraz ciekawe zdjęcia. Czy ktoś mógłby mi coś więcej na ten temat powiedzieć? Rozwiń Są firmy, które się w tym specjalizują, w wyszukwiarce pewnie sporo takich znajdziesz, ale mi się wydaje, że to trochę jak z tatuażem - usunięcie tego będzie bardzo trudne, więc upewnij się, że wybierzesz coś, co nie znudzi Ci się po tygodniu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się