Skocz do zawartości

Agatka z garażem / HB Studio

Jowitta

Recommended Posts

Napisano
Cytat

Witam,
samodzielnie wykonywałem prace polegające na poszukiwaniu materiałów w dobrych cenach, dużo rzeczy kupowałem przez Internet lub negocjowałem z dostawcami lokalnymi ceny podając ceny z internetu i przeważnie opuszczali ceny do tego samego poziomu, trochę to pracy i wiedzy kosztuje nie powiem a tak poza tym, to żadnych prac fizycznych nie wykonywałem, miałem firmę do postawienia stanu surowego otwartego za 19000 oraz kolejną do dachu za 12000 , wszystko zależy od tego w jakim rejonie się budujesz, my akurat budujemy się na wsi z dala od większych miast i ceny robocizny są niższe pewnie niż w okolicy dużych miast.

Pozdrawiam
murek

WItam ponownie.
Dziękuję za informację. Ja również zamierzam się budować w taki właśnie sposób.
Budować będę się w Wielkopolsce a dokładnie w miejscowości Brodowo (40 km od Poznania, 5 km od Środy Wlkp.)
Jeżeli to nie problem czy mógłbym dostać namiary na firmy z których usług korzystaliście i ewentualnie jakieś zestawienie materiałów wraz cenami jezeli takowe posiadacie?.
Jeżeli to ułatwi kontakt podaję swój e-mail: kuba_kowalski@wp.pl

Pozdrawiam
Kuba
Napisano
Witam Wszystkich icon_biggrin.gif
Bardzo się cieszę, że jest tak duże zainteresowanie tym projektem.
Ja zaczynam się budować we wrześniu. Wprowadziłam kilka zmian:
- zlikwidowałam taras kosztem większego pokoju,
- nad garażem planuję zrobić pralnię i garderobę,
- zamórować drzwi do kotłowni od wewnątrz i zrobić zewnętrzne przy garażu.
Tak w ogóle to ma projekt Agatki z garażem dwustanowiskowym.
Może ma ktoś też jakieś ciekawe pomysły lub wprowadzał też jakieś zmiany?
Pozdrawiam icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Asia
Napisano
Cytat

Witam
Jestem na etapie wyboru projektu wymarzonego domu, wpadł mi w oko projekt Agatka, zastanawiam się czy z garażem czy bez, wolałbym drugi budynek który pomieści 2 samochody, może ktoś mi doradzi, czy koszt drugiego budynku będzie większy niż garaż dwustanowiskowy. Chciałbym zadaszony taras w tym projekcie tego nie uwzględniono.Może ktoś ma jakiś pomysł na mój taras?? Pozdrawiam i proszę o radę.

Nie naspiales o ktory tars ci chodzi, ale mysle ze jak zadaszony to pietro. My wprawdzie na razie odlozylismy budowe- na rzecz przygotowani do slubu, ale pomysl mamy takie ze:
-adatka z garazem 2stan. z tym ze nad garazem z polowy strychu robimy pracownie- tj ja maluje a przyszly maz jest amatorem astronomem, wiec tam upychamy sie z nasza cala graciarnia, a z drugiej polowy nad garazem robimy dosloniety taras na pietrze,(calkiem spory wychodzi). W ten sposob oszczedzamy na dachu a zyskujemy prywatny zakatek tylko dla nas. Oczywiscie mozesz nad ta polowa zrobic przezroczyst dach. Taras na parterze z duzego pokoju zostanie jak w projekcie bo chcemy postawić osobną , wolno stojaca, pólotwarta altane z murowanym grillem. Grilowanie tuz pod domem (dym) raczej nie wchodzi w gre.
Napisano (edytowany)
CYTAT(skoti @ 11.07.2010, 23:16 ) *
Witam.

Zanim zakupimy projekt i wybierzemy się do architekta adaptującego, postanowiłem nanieść nasze pomysły zmian na rzuty. Jestem ciekaw waszych sugestii do naszych zmian. Ciekawi mnie czy jest możliwość wstawienia drzwi żeby przejść z łazienki do pralni i suszarni. Taras też planujemy nieco większy.

Pytanie do tych którzy podnosili ścianke kolankową o jeden pustak. O ile przedłużaliście krokwie??

Dobrej nocy wszystkim
Witam, my mamy takie rozwiązanie, ale drzwi mamy niestandardowe (poprawka będziemy mieć) zcięte od strony dachu. Ma je zrobić stolarz. Szczerze, w tej chwili zrezygnowałbym z tego rozwiązania na rzecz obniżenia sufitu nad garażem i zrobienia wyjścia z klatki: po pierwsze nie musisz mieć tak wysokiego garażu, po drugie jak tak patrzę to pokój nad garażem byłby super i bez problemu można by było zrobić i pralnię i garderobę nie przechodnią icon_wink.gif
Pozdrawiam Edytowano przez RUDEUS (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

icon_biggrin.gif To obecny stan naszego domku, po dodaniu elewacji wyglada juz jak dom.. icon_lol.gif

Witam serdecznie,
DO GOLIATY - domek przepiękny, jak widać juz finisz - GRATULUJĘ.
Mam pytanie, jeśli możesz to odpowiedz;
1)czy robiłeś opierzenie na balkoniku jeśli tak to ile kosztuje ?
2) Podoba mi sie Wasz balkonik (taki delikatny) - czy jest wykonany z płaskownika (kuty ?) czy inaczej i jaki koszt wykonania.
Jeśli mógłbyś podać koszt elewacji to moglibysmy porównać ceny.
My budujemy na Dolnym Śłąsku i właśnie ocieplamy i malujemy elewację na biało (struktura baranek 1,5 silikatowy)
robi firma - ustalono cenę 38,- zł od metra (ocieplenie styropianem 5 i elewacja). Jesteśmy w trakcie robót. Nie wiem jak policzą okna i wstawienie parapetów.
Pozdrawiam
Napisano
Witam serdecznie icon_smile.gif
DO GOLIATY - piękny domek

DO szrenaucz- jak już zrobisz tą elewację to pochwal się, ja również planuję elewacje w kolorze białym, podmurówka, parapety i glify wokół okien z piaskowca; sama jestem ciekawa jak to wyjdzie
znajomi mi dokuczają że biała elewacja jest do kitu ale ja zawsze chciałam mieć ,,biały domek"
pozdrawiam
Napisano
do szrenaucz.za elewacje zaplacilismy 12000tys zl za robocizne razem z pomieszczeniem gosp.tynk silikonowy greinplasta.za tynk dalismy 5300zl ,a balkonik jest kuty z pelnego plaskownika i takie samo bedzie ogrodzenie z przodu(50 m)
Napisano
Cytat

do szrenaucz.za elewacje zaplacilismy 12000tys zl za robocizne razem z pomieszczeniem gosp.tynk silikonowy greinplasta.za tynk dalismy 5300zl ,a balkonik jest kuty z pelnego plaskownika i takie samo bedzie ogrodzenie z przodu(50 m)

matko i córko, tyle za robociznę icon_eek.gif
pewnie majstrem był Barak Łobama, a przy mieszarce Andżela Merkel dorabiała icon_rolleyes.gif
Napisano
Do Agi i Damiana icon_biggrin.gif
Śliczna jest ta Wasza Agatka. Ja mam taki sam projekt i tak samo ustawiony (z garażem dwustanowiskowym).
Ktoś wcześniej na forum prosił o fotki wnętrza i chcę się do tej prośby dołączyć icon_biggrin.gif
Jakbyście dali radę wrzucić kilka fotek to by było super icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Pozdrawiam
Asia
Napisano
Cytat

GOLIATY dziękuje za odpowiedź. Cena jest porównywalna (my jeszcze ostatecznie nie rozliczyliśmy się).
Bardzo Cie proszę jak byś mógł podać cenę wykonania balkonika z płaskowniaka wraz z materiałem - na dniach ma przyjść Pan który będzie nam go robił a ja nie mam pojęcia jaki to jest koszt czy 1500,- z materiałem starczy ?
Inny fachura który nam będzie robił opierzenie tego balkonika powiedział 1.800,- z blachą ? (tylko za opierzenie) Drogo to czy tanio ?
Może ktoś się orientuje to prosze o odpowiedź. Pozdrawiam
Napisano
Cytat

matko i córko, tyle za robociznę icon_eek.gif
pewnie majstrem był Barak Łobama, a przy mieszarce Andżela Merkel dorabiała icon_rolleyes.gif

No oczwiscie jesli chesz to wez pana Czesia, ktory bedzie siedzial z miesiac na budowie, weznie po znajomosci niewiele, a po kilku miesiacach wszystko odpadnie icon_eek.gif To wtedy jeszcze raz bedziesz musiał placic i nie wiadomo co wyjdzie dro
żej
Napisano (edytowany)
Cytat

No oczwiscie jesli chesz to wez pana Czesia, ktory bedzie siedzial z miesiac na budowie, weznie po znajomosci niewiele, a po kilku miesiacach wszystko odpadnie icon_eek.gif To wtedy jeszcze raz bedziesz musiał placic i nie wiadomo co wyjdzie drożej

Za balkon zapłacilismz 1100 zł wliczajac materiał i montaż

goliaty - a może zanim zaczniesz wypisywać te swoje „mądrości” dokładnie przeczytaj to, co w swojej nieomylności i spostrzegawczości, raczysz komentować.
.Skoro uważasz, że 12000 tysięcy zł (czyli dwanaście milionów złotych) za elewację jest ceną odpowiednią i normalną, to sobie dalej tak uważaj, ale nie komentuj faktu „fachowością”.

Tam jest błędnie podana kwota - tak myślę. icon_biggrin.gif

Ale skoro, Ty wiesz lepiej, a sam pisałeś .......

Poprawiłem kwotę końcową. Edytowano przez bajbaga (zobacz historię edycji)
Napisano
Cytat

za balustrade dalismy 1100zl z jego materialem i montazem. icon_biggrin.gif

Witam tak sobie liczyliśmy że 1000zł na balustradę nie wystarczy czas się poważnie tym tematem zainteresować. A to fotka z pozdrowieniami dla budujących i tych co mają w planie.

DSC01446.jpg

Napisano
Cytat

za balustrade dalismy 1100zl z jego materialem i montazem. icon_biggrin.gif

Witam serdecznie, dziękuje za odpowiedź. My już rozliczyliśmy się w ykonawca i tak za ocieplenie, osadzenie parapetów, położenie struktury słowem wszystkie prace elewacyjne zapłaciliśmy za robocizne 8.700,- zł. Jestesmy bardzo, bardzo zadowoleni z firmy. A oto wyniki:

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Napisano
Witam ja również buduje Agatke z garażem jutro będziemy układać więżbe i mam do was pytanie,podniosłem ścianke kolankową o dwa bloczki,w ostatniej chwili zmieniliśmy zdanie ,może się orientujecie o ile powinny być dłuższe krokwie.Troche póżno natrafiłem na to forum,ale na szczęście krokwie przyjechały dłuższe o metr.Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Chyba nikt tu nie zagląda,panowie postanowili,że założymy więżbe i zobaczymy na jakiej długości będzie wyglądało najlepiej i tam utniemy.

witam,
my mamy taki sam problem, podnieśliśmy ściankę kolankową o dwa pustaki i jesteśmy na etapie zamawiania więźby. Mam prośbę jak już zdecydujesz na jakiej wysokości uciąć te krokwie, proszę o informację czy wystarczy wydłużenie krokwi o metr. Jak będziesz miał możliwośc prosze również o zdjęcia. Z góry dzięki śliczne.
pozdrawiam
Napisano
Chłopaki na razie stoją z robotą, u nas cały czas pada.Mój znajomy podniósł ścianke o jeden bloczek i krokwie wydłużył o 10 cm.Jak tylko się z tym uporamy to dam znać,pozdrawiam.
Napisano
Cytat

Chłopaki na razie stoją z robotą, u nas cały czas pada.Mój znajomy podniósł ścianke o jeden bloczek i krokwie wydłużył o 10 cm.Jak tylko się z tym uporamy to dam znać,pozdrawiam.

Rysiek10 dzięki i czekam na info.
Mam jeszcze jedno pytanie tym razem do wszystkich, możecie podać jakiej wielkości zostawiliście otwór w stropie na schody? Czy robiliście według projektu czy coś może zmienialiście? My mamy projekt z przesuniętą kotłownią i ten otwór wydaje nam się jakiś wielki, pomocy prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Napisano
witam my jestesmy nowymi agatkowiczami co prawda projekt w 1000% ma byc ten i zaden inny ale niestety papiery utkwily w urzedzie icon_sad.gif(((( wiec wylanie fundamentów jesienia stoi pod duzym znakiem zapytania.
ps. jesli mozecie powiedzcie ile gdzies czekaliscie na warunki zabudowy bo my juz ponad 2 miesiace a w urzedzi mowia ze to jeszcze drugie tyle potrwa
pozdrawiamy icon_smile.gif

witam my jestesmy nowymi agatkowiczami co prawda projekt w 1000% ma byc ten i zaden inny ale niestety papiery utkwily w urzedzie icon_sad.gif(((( wiec wylanie fundamentów jesienia stoi pod duzym znakiem zapytania.
ps. jesli mozecie powiedzcie ile gdzies czekaliscie na warunki zabudowy bo my juz ponad 2 miesiace a w urzedzi mowia ze to jeszcze drugie tyle potrwa
Napisano
Cytat

Witaj!Bardzo fajnie,że dołączasz do naszego grona Agatkowiczów!Nie martw się papierologią-jakoś musicie przez to przejść-ale faktycznie cała procedura może trochę pozmieniać Wasze plany budowy..Coś wiem na ten temat-ja mam problemy z działką i nic nie mogę na to poradzić-tez muszę czekać a wszytsko odwleka się niemiłosiernie w czasie icon_sad.gif
Co do czasu oczekiwania na W.Z.Wszystko zalezy od tego:
-gdzie się budujesz(miasto czy wieś?) ,
-jaki staus ma działka(rolna,budowlana?)
-Czy dany obszar objęty jest Miejscowym Planem Zagospodarowania?
W moim mieście i gminie oczywiście go nie ma: na W.Z na działkę rolną czekam(choś juz zrezygnowałam z jej kupna) ponad rok, w mieście-gdzie działka ma status rolnej,ale w związku z ustawą została automatycznie odrolniona-czekałam około 1,5 miesiaca do 2 miesięcy.Napisz coś więcej na temat Twojej sytuacji icon_biggrin.gif
Napisano
Wczoraj byliśmy na działce i zdecydowaliśmy,że krokwie będą dłuższe o 30 cm,dłuższe są za długie,żle to wygląda za mocno odstają.

Wczoraj byliśmy na działce i zdecydowaliśmy,że krokwie będą dłuższe o 30 cm,dłuższe są za długie,żle to wygląda za mocno odstają.
Napisano (edytowany)
Witam,
zapraszam zainteresowanych do zakupu projektu domu AGATKA z garażem w wersji "odbicie lustrzane" na mojej aukcji w serwisie allegro. Sprzedaję projekt ponieważ zakupiłem dom w stanie surowym otwartym i nie potrzebuję już tego dokumentu. Cena nowego projektu to około 1800PLN, u mnie jest on za 800PLN icon_biggrin.gif
http://allegro.pl/item1199324023_projekt_d...i_hbstudio.html Edytowano przez jacoo (zobacz historię edycji)
Napisano
Witajcie,wyobrażcie sobie,że dzisiaj przyjechała nasza kierownik budowy i zabroniła wydłużyć krokwie i okap dachu.Powiedziała,że krokwie nie wytrzymają i wiatr będzie podwiewał angry.gif Tyle się ostatnio naczytaliśmy,że zaleca się wydłużenie żeby domek nie stracił na wyglądzie,zastanawiam się czy to nie przypadkiem jej widzimisie !!! Jutro się skontaktujemy z jakimś fachowcem zobaczymy co nam doradzi.
Napisano
no to nieźle, daj znać co powiedzieli fachowcy bo w tym tygodniu chcemy zamawiać więźbę i nie wiemy czy zamawiać dłuższą czy nie, mam nadzieje, że jest to tylko widzimisię Pani kierownik. Z drugiej strony już tyle osób podniosło ściankę kolankową, wydłużyło krokwie i jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, że może być coś nie tak.
Napisano
Witam po długiej przerwie wszystkich Agatkowiczów icon_smile.gif
Goliaty wasza Agatka wygląda pięknieee ! ! ! Naprawdę domek wygląda super.
Czy ktoś z Agatkowiczów może mi powiedzieć ile Agatka ma powierzchni elewacji zewnętrznej... ?
Planujemy w następny weekend ocieplenie domku i chciałabym zakupić styripian. Niestety nie wiem ile będziemy go potrzebować...
My pomalutku zaczeliśmy wykończeniówkę... szpachlujemy ściany. Poddasze mamy już zagruntowane. Woow zroniło się fajnie i przytulnie w tych pokoikach na poddaszu. Aż chciałoby się już zamieszkać w tej naszej Agatce... Powoli zaczęłam oglądać sie za drzwiami wewnętrznymi i działamy z projektantem od kuchnii...
Pozdrowionka dla wszystkich Agatkowiczów w Polsce ! ! icon_smile.gif)
Napisano (edytowany)
Cytat

Witajcie,wyobrażcie sobie,że dzisiaj przyjechała nasza kierownik budowy i zabroniła wydłużyć krokwie i okap dachu.Powiedziała,że krokwie nie wytrzymają i wiatr będzie podwiewał angry.gif Tyle się ostatnio naczytaliśmy,że zaleca się wydłużenie żeby domek nie stracił na wyglądzie,zastanawiam się czy to nie przypadkiem jej widzimisie !!! Jutro się skontaktujemy z jakimś fachowcem zobaczymy co nam doradzi.

Witam.

Co kierownik budowy to inne zdanie, u nas są krokwie wydłużone o pół metra i sam kierownik nam powiedział żeby tak zrobić.
Osobiście bez pytania kierownika bym je wydłużył przecież nie będzie chyba z miarą po dachu latał?
Podpowiedzcie kierownikowi ,że w oryginale grubość krokwi to 6 cm i można by je pogrubić do 7 cm co na pewno je wzmocni.Lepiej do konstrukcji dachu dołożyć kilkaset złotych niż do końca życia oglądać AGATKĘ z " BERETEM NA GŁOWIE" A tak na marginesie, nasz majster który robił dach jak zobaczył jego plan to parsknął śmiechem i wytknął kilka błędów w konstrukcji:
1) Właśnie wspomniana grubość krokwi 6 cm tym bardziej ,że projekt przewiduje dachówkę ceramiczną.
2) Brak belki kalenicowej która przejmuje spore obciążenia, tylko deska do której czołowo są dobijane krokwie.
3) Brak stolcy ( to te dwie belki które idą wzdłuż całego domu mniej więcej po środku dachu) one sprawiają że dach jest bardziej stabilny , nie kołysze się od szczytu do szczytu.

Ogólnie jak by zrobić dach zgodnie z projektem to jest spora szansa że po jakimś nie długim czasie pod ciężarem dachówki nam się ugnie.
Tak więc niech kierownik czepi się czegoś innego a nie długości krokwi bo raczej wszyscy żeśmy je wydłużali i nikt z tego powodu żadnych problemów nie ma.
Edytowano przez Marek i Renatka (zobacz historię edycji)
Napisano
Właśnie tak robimy wydłużamy krokwie,bez jej pozwolenia,pytaliśmy dwóch Panów i obaj powiedzieli,że wydłużenie jest konieczne ,sami się zastanawiamy dlaczego baba jest taka uparta .Kierowniczka budowy przyjeżdza co chwile, wszystko mierzy i sprawdza.Co do belki kalenicowej i stolcy to mamy kazała zamówić.Pozdrawiam.
Napisano
Cytat

Witam po długiej przerwie wszystkich Agatkowiczów icon_smile.gif
Goliaty wasza Agatka wygląda pięknieee ! ! ! Naprawdę domek wygląda super.
Czy ktoś z Agatkowiczów może mi powiedzieć ile Agatka ma powierzchni elewacji zewnętrznej... ?
Planujemy w następny weekend ocieplenie domku i chciałabym zakupić styripian. Niestety nie wiem ile będziemy go potrzebować...
My pomalutku zaczeliśmy wykończeniówkę... szpachlujemy ściany. Poddasze mamy już zagruntowane. Woow zroniło się fajnie i przytulnie w tych pokoikach na poddaszu. Aż chciałoby się już zamieszkać w tej naszej Agatce... Powoli zaczęłam oglądać sie za drzwiami wewnętrznymi i działamy z projektantem od kuchnii...
Pozdrowionka dla wszystkich Agatkowiczów w Polsce ! ! icon_smile.gif)

Witam, nam poszło 230 m styropianu (piątki) i tak za robocizne policzyli nam wykonawcy czyli 230 m X 40,- zł ( za ocieplenie i strukturę)
Pozdrawiam
Napisano (edytowany)
Witam, nam poszło 230 m styropianu (piątki) i tak za robocizne policzyli nam wykonawcy czyli 230 m X 40,- zł ( za ocieplenie i strukturę)
Pozdrawiam

Witaj

Dziękuję za informację.

Ja niestety jestem zmuszona dać grubszy styropian. Zastanawiam się nad zamówieniem piętnastki. Budowaliśmy naszą Agatkę z siporeksu...
No to się szykuje nam się kolejny niemały koszt.... oooch ta wykończeniówka...! ! ! Chyba się wykończę...

Pozdrówki

Ps. Piękna ta Twoja Agatka. Aż oko cieszy ! Edytowano przez Justyna i Tomek (zobacz historię edycji)
Napisano
Jeśli chodzi o krokwie to oczywiście my również je wydłużyliśmy. Sam kierownik budowy nam to doradził.

Jeśli ktoś zdecydował się na podniesienie ścianki kolankowej to sądzę, że koniecznie musi też pomyśleć o wydłużeniu krokwi.

My załujemy tylko, że nie daliśmy mocniejszych tzn. grubszych krokwi niż są w projekcie. No ale cóż. Ponoć pierwszy dom buduje się dla wroga.... drugi dla przyjaciela... a trzeci dla siebie... Hi Hi
Napisano
[quote name='RUDEUS' date='30.08.2010, 22:54 ' post='129577']
Nasza łazienka na dole...jeszcze trochę i będziemy na swoim
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów icon_wink.gif

Witaj Rudeus.

Łazienka wygląda pieknie icon_smile.gif Śliczna... aż miło ... i aż oko cieszy.

Mam taki sam układ łazienki... cieszę się że pozmieniałam. Wygląda super! W końcu zlew pod oknem (tak bowiem jest w projekcie) to niezbyt praktyczne rozwiązanie !

Napisano
Widzę, że grono Agatkowiczów rośnie i rośnie. I każdy robi niewielką modyfikację pierwotnego projektu. Super zawsze można podpatrzyć coś nowego, oczywiście jeżeli jeszcze się nie skończyło budowy icon_smile.gif .
RUDEUS świetna łazienka, widzę że wykończeniówka idzie pełną parą. Jak masz zdjęcia z innych wykończonych pomieszczeń to pochwal się i wrzuć kilka fotek.
Jakoś chwalenie się wykończonymi Agatkami wszystkim przchodzi z trudem, why icon_confused.gif??:
Napisano
[quote name='tosia' date='2.09.2010, 08:19 ' post='130265']
Widzę, że grono Agatkowiczów rośnie i rośnie. I każdy robi niewielką modyfikację pierwotnego projektu. Super zawsze można podpatrzyć coś nowego, oczywiście jeżeli jeszcze się nie skończyło budowy icon_smile.gif .
RUDEUS świetna łazienka, widzę że wykończeniówka idzie pełną parą. Jak masz zdjęcia z innych wykończonych pomieszczeń to pochwal się i wrzuć kilka fotek.
Jakoś chwalenie się wykończonymi Agatkami wszystkim przchodzi z trudem, why icon_confused.gif??:

No właśnie ! ! Zgadzam się z Tobą w 100 % . Prosimy o zdjęcia wnętrz Agatek !!

Pozdrawiam i życzę miłego budowania icon_wink.gif
Napisano
witam
a ja ponawiam prośbę o fotki kuchni
u mnie w przyszłym tygodniu tynki i elewacja
jak tylko coś zrobię wrzucę na forum
pozdrawiam
P.S. Przez te ,,anomalie" pogodowe jestem 2 tygodnie w plecy... icon_sad.gif
Napisano
Cytat

witam
a ja ponawiam prośbę o fotki kuchni
u mnie w przyszłym tygodniu tynki i elewacja
jak tylko coś zrobię wrzucę na forum
pozdrawiam
P.S. Przez te ,,anomalie" pogodowe jestem 2 tygodnie w plecy... icon_sad.gif

Zdjęcia kuchni oraz parę innych dodałam do mojego albumu.
Napisano
ojanna, wow jestem pod wrażeniem, przepiękna aranżacja i wykończenie wnętrz, widzę że mamy podobny gust co do urządzania domu. Naprawdę wszystko wygląda prześlicznie. Mam tylko jedno ptanko zamurowaliście przejście z wiatrołapu do salonu? czy dobrze widziałam? Jeśli tak to świetnie to wygląda tylko napisz jak to się sprawdza w praktyce.
Napisano
Witam serdecznie wszystkich Agatkowiczow.
Zastanawiamy sie z zona odnosnie wyboru tego projektu, a wlasciwie to sie juz prawie zdecydowalismy i tu pojawia sie pytanie czy ktos z budujacych sie w oklolicach Krakowa zgodzilby sie pokazac nam swoja budowe.

Pozdrawiam
Napisano (edytowany)
Cytat

ojanna, wow jestem pod wrażeniem, przepiękna aranżacja i wykończenie wnętrz, widzę że mamy podobny gust co do urządzania domu. Naprawdę wszystko wygląda prześlicznie. Mam tylko jedno ptanko zamurowaliście przejście z wiatrołapu do salonu? czy dobrze widziałam? Jeśli tak to świetnie to wygląda tylko napisz jak to się sprawdza w praktyce.

Dzięki ciesze się, że się podoba icon_lol.gif Faktycznie zamurowaliśmy przejście z wiatrłapu do salonu. W praktyce w niczym to nie przeszkadza a salon jest o wiele bardziej ustawny , można pobawić się z aranżacją. Może jeszcze w terminie późniejszym załącze pare zdjęć pokoi a tym czasem oto nasza jadalnia

DSC01446.jpg

Edytowano przez ojanna (zobacz historię edycji)

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• W większości (zdecydowanej) przypadków zalecenie stosowania wybranego gruntu jest zabiegiem marketingowym, a nie technologicznym. Czyli grunt jest gruntem i nie powinno się nic dziać, jeśli stosuje się inny. A czy jest tak w tym przypadku? Pewnie tak, ale 100% pewności nie mam. Najlepiej wyszukać w necie kartę techniczną jednego i drugiego wyrobu po czym porównać ich właściwości. Jeśli nie różnią się znacznie, to nie ma się co zastanawiać.
    • 現代社会において、対話型AIは私たちのコミュニケーション、情報収集、そして学習のあり方を根本から変革しています。グローバルな情報が瞬時に手に入る時代だからこそ、母国語での円滑かつ自然な対話の重要性は増すばかりです。特に、ChatGPT 日本語 は、その名の通り日本語に特化した高度な理解力と生成能力を持つことで、日本のユーザーにとって計り知れない価値を提供しています。これは単なる翻訳ツールや情報検索エンジンを超え、人間の思考プロセスに寄り添い、複雑なニュアンスや文化的な背景を深く理解する、まさに「対話のパートナー」として機能します。このAIは、ビジネスシーンでの効率化から、個人の学習支援、さらにはクリエイティブな活動まで、あらゆる領域で新たな可能性を切り拓き、私たちがデジタル世界と関わる方法を再定義するでしょう。直感的で使いやすいインターフェースは、AI技術に不慣れなユーザーでも安心してその恩恵を享受できる環境を提供します。 日本語特化の真価:言語の壁を越えた深い理解と共感 多くのAIが英語を基盤に開発される中、日本語の持つ独特な文法構造、豊富な同音異義語、そして繊細な表現のニュアンスを深く理解することは、極めて高度な技術を要します。ChatGPT 日本語は、この課題に対し、大規模な日本語データセットと最先端の機械学習技術を組み合わせることで、驚くべき精度と自然さを実現しました。例えば、日本語特有の敬語表現や婉曲的な言い回し、さらにはインターネットスラングや流行語に至るまで、幅広い言語現象に対応可能です。これにより、ユーザーはまるで人間と話しているかのような、ストレスフリーな対話体験を得ることができます。ビジネス文書の作成時における適切なフォーマル表現の選択、友人間でのカジュアルなメッセージ作成時の自然な口調、学術論文における専門用語の正確な使用など、シーンに応じた最適な言葉選びをAIがサポートします。この深い言語理解は、単なるテキストの生成に留まらず、ユーザーの意図や感情を汲み取り、共感に基づいた対話を実現することで、より本質的なコミュニケーションを可能にします。言語の壁が、もはや情報アクセスの障壁ではなくなる未来が、ここにあります。   ユーザーファーストの設計思想:安心と利便性が生む信頼 デジタルサービスを利用する上で、プライバシー保護とセキュリティは最も重要な懸念事項の一つです。特にAIのような新しい技術においては、個人情報の取り扱いに対する不安は少なくありません。しかし、ChatGPT 日本語は、この点において徹底したユーザーファーストの設計思想を貫いています。その最大の特長は、個人情報の登録が一切不要である点です。煩雑なアカウント作成手続きや、メールアドレス、電話番号といった個人データの提供を求めることなく、ユーザーはプラットフォームにアクセスし、即座にAIとの対話を始めることができます。これにより、情報漏洩のリスクを最小限に抑えながら、ユーザーは安心してAIの高度な機能を活用できるのです。この設計は、単なる利便性だけでなく、ユーザーの信頼を獲得するための揺るぎないコミットメントを示すものです。企業が機密性の高い情報を扱う際にも、個人情報が収集される懸念がないため、安心して業務にAIを組み込むことが可能です。また、ユーザーインターフェースは直感的で分かりやすく、年齢やITリテラシーに関わらず、誰もが迷うことなくAIの恩恵を享受できるよう配慮されています。これは、技術の力をより多くの人々に届けたいという開発チームの強い願いが込められた結果と言えるでしょう。   AIが変える多様な生活シーン:未来の日常を彩る活用術 chatGPTは、私たちの生活のあらゆる側面に深く根差し、単なる情報提供を超えて、創造性や生産性を高める多角的なサポートを提供します。 学生の学習支援において、AIはまさにパーソナルな家庭教師のように機能します。歴史の複雑な出来事の背景を分かりやすく解説したり、科学の難解な概念を具体例を交えて説明したり、数学の問題の解法を段階的に示したりすることで、理解を深める手助けをします。論文やレポートのテーマ選定に悩んだ際には、関連情報の網羅的な収集をサポートし、構成案のアイデア出しにも貢献します。また、英語学習においては、自然な英会話の練習相手となったり、英文ライティングの添削を行ったりすることで、実践的な語学力向上を強力に後押しします。 ビジネスパーソンの業務効率化において、AIは強力な右腕となります。例えば、会議の議事録作成において、議論の主要なポイントをリアルタイムで要約させ、アクションアイテムを抽出することで、後からのまとめ作業を大幅に効率化できます。プレゼンテーション資料の作成では、ターゲット層に響くキャッチコピーやスライド構成のアイデアを瞬時に生成し、説得力のある資料作りを支援します。顧客へのメールやレポート作成においても、丁寧かつ適切な表現を提案し、プロフェッショナルなコミュニケーションをサポートします。市場調査や競合分析においては、大量のデータを迅速に処理し、トレンドやインサイトを抽出することで、戦略的な意思決定を加速させます。 クリエイターの創造性向上において、AIはアイデアの無限の泉となります。小説家や脚本家は、AIに物語のプロットの多様な展開案、キャラクターの深掘り、あるいは特定のシーンの会話文を生成させることで、創作の幅を広げることができます。作詞家は、特定の感情やテーマに基づいた歌詞のフレー想や、韻を踏む言葉のアイデアを求めることで、斬新な楽曲を生み出す手助けとなります。デザイナーは、コンセプトを言語化する際にAIの支援を受けたり、視覚的なアイデアの方向性を探るためのブレインストーミングを行ったりできます。AIとの協業を通じて、クリエイターは自身の潜在的な才能を最大限に引き出し、新たな芸術的表現を追求することが可能となるでしょう。 日常生活の質の向上においても、AIはあなたのパーソナルアシスタントとして活躍します。今日の献立に悩んだ時、冷蔵庫にある食材から栄養バランスを考慮したレシピを提案したり、アレルギー対応の食事アイデアを提供したりします。旅行の計画立案では、目的地の観光スポット、ホテル、交通手段、さらには現地の文化やマナーに関する情報まで、パーソナライズされたプランを迅速に提供し、旅の準備をサポートします。趣味の世界でも、新しい趣味を探す際の情報提供、専門知識の深掘り、あるいはDIYプロジェクトの手順説明など、あなたの好奇心と探求心を刺激し、生活をより豊かなものにします。   AIの進化と未来への展望:共に創る新たな可能性 ChatGPT 日本語の進化は、単なる技術的なブレイクスルーに留まらず、私たち人間とAIの関係性を再定義し、未来社会における新たな可能性を切り拓くものです。AIは、人間の知性を置き換えるものではなく、むしろその能力を拡張し、これまで人間だけでは到達し得なかった領域へと私たちを導くパートナーとなるでしょう。 今後の展望としては、AIの対話能力がさらに洗練され、より複雑な感情や文脈を理解できるようになることが期待されます。これにより、カウンセリングや教育、顧客サービスといった、より人間的な触れ合いが求められる分野でも、AIがその役割を拡大していく可能性があります。また、AIが生成するコンテンツの品質は飛躍的に向上し、クリエイティブな分野での共同作業がさらに深化するでしょう。例えば、AIがデザインの初期スケッチや音楽のデモトラックを生成し、それを人間が洗練させるという共同制作の形が一般化するかもしれません。 さらに、パーソナライゼーションの精度も向上し、ユーザー一人ひとりのニーズや好みに合わせた情報提供やサービスが、よりきめ細やかに行われるようになるでしょう。これは、医療分野における個別化された健康アドバイスから、エンターテイメント分野における個人の好みに合わせたコンテンツ推薦まで、あらゆる分野でユーザー体験を劇的に向上させる可能性を秘めています。 AIの倫理的な側面や、社会への影響についても継続的な議論と配慮が必要です。ChatGPT 日本語の開発チームは、透明性、公平性、そして説明責任を重視し、安全で責任あるAIの発展に貢献することを目指しています。私たちは、AIが人間の生活を豊かにし、社会全体の進歩を促進するためのツールであり続けるよう、技術的な進化と同時に、社会的な受容性を高める努力を続けていきます。 この強力なツールを賢く活用することは、間違いなくあなたの潜在能力を最大限に引き出し、新たな高みへと到達するための鍵となります。ぜひ、この新しい時代の幕開けを体感し、AIがもたらす豊かな恩恵を最大限に享受してください。AIと共に、これまで想像し得なかった未来を創造しましょう。 --------------------- こちらの情報をご利用いただき、お気軽にお問い合わせください: メールアドレス:chatgptjp.jp@gmail.com 電話番号:+81 89525049 ウェブサイト:https://chatgptjp.com/
    • Hej, mam zamiar zrobić hydroizolacje w łazience, kupiłem hydroizolację sikalastic w-220, w karcie produktu piszą zeby do gruntowania podłoża użyć gruntu sikafloor 01 primer. Czy uzycie tego gruntu jest koniecznością? Czy mogę użyć inny grunt np. Atlas unigrunt głęboko penetrujący, albo atlas npk? Zostało mi ponad 5l łącznie npt i unigruntu, wiec nie wiem czy jest sens przepłacać. 
    • Nawet jeśli zwykłe już są to trzeba je wyjąć i obsadzić głębokie, nie ma innego wyjścia. Chyba że już są głębokie.
    • Koniecznie głębokich, ale i z nimi będie zabawa z upychaniem wszystkiego. Jednak z opisu wnioskuję, że puszki to pewnie już są obsadzone.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...