jarecki88 Napisano 5 lutego 2013 Udostępnij #1 Napisano 5 lutego 2013 HejCo sądzicie o tym, aby wybudować basen w ogrodzie? Czy jest to dobre rozwiązanie i pomysł z takim basenem?Jak już to chciałbym skorzystać z gotowych form, nie budować wszystko od zera. Nie chodzi mi o basen pływacki... Proszę o opinie. Link do komentarza
retrofood Napisano 5 lutego 2013 Udostępnij #2 Napisano 5 lutego 2013 Zapas wody do podlewania? Link do komentarza
asia.EL Napisano 15 lutego 2013 Udostępnij #3 Napisano 15 lutego 2013 Zależy jaki ogród. Ale takie baseny małe, ala jacuzzi - fajna sprawa, moja znajoma miała i super się tam w lecie siedziało wieczorem. Link do komentarza
Blanka123 Napisano 18 marca 2013 Udostępnij #4 Napisano 18 marca 2013 Basen w ogrodzie, aż się miło robi na sama myśl o tym, rewelacyjna sprawa Ja nie mogę się doczekać lata aż wyciągnę swój na ogród. Link do komentarza
Elektrotip Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #5 Napisano 27 marca 2013 Basen w ogrodzie to świetna sprawa,ale pod warunkiem,ze jest to kryty basen. Droższy w wykonaniu,ale dużo łatwiejszy w kwestii utrzymania czystości. Niestety nasz klimat nie sprzyja posiadaniu otwartego basenu przez cały rok,zimą jest to niemożliwe. Link do komentarza
ewamariusz Napisano 27 marca 2013 Udostępnij #6 Napisano 27 marca 2013 Witam. Jak najbardziej basen w ogrodzie to fajna sprawa, co do przykrycia to można zrobić z palndeki na prowadnicach i jest ok. Pozdrawiam Link do komentarza
17remi58 Napisano 4 kwietnia 2013 Udostępnij #7 Napisano 4 kwietnia 2013 Cytat Witam. Jak najbardziej basen w ogrodzie to fajna sprawa, co do przykrycia to można zrobić z palndeki na prowadnicach i jest ok. Pozdrawiam Rozwiń Trochę odgrzeję temat. Z tym przykryciem macie rację obejrzyjcie zdjęcia czym jest stały basen bez przykrycia [attachment=1 5897:Zdj_cie_0031.jpg] Link do komentarza
kaloa Napisano 6 listopada 2017 Udostępnij #8 Napisano 6 listopada 2017 O basen moje marzenie, może wreszcie uda mi się takie coś wykonać koło domu. Link do komentarza
hmsl Napisano 7 listopada 2017 Udostępnij #9 Napisano 7 listopada 2017 Basen okey - ale proponuję podłączyć go pod panele słoneczne, aby było podgrzewanie. Tak, aby osiągnąć te minimum 30 st C. Zupełnie inaczej spędza się czas. Link do komentarza
bajbaga Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij #10 Napisano 21 grudnia 2017 Tiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa. Zanim się zdecydujesz na budowę basenu, oczka wodnego - zapamiętaj: Cytat Od nowego roku osoby, które będą chciały sprzedać dom, na którego terenie mają oczko wodne, sadzawkę czy basen, mogą mieć problem. Zgodnie z nowym prawem, właściciel takiej nieruchomości będzie musiał zapytać starosty, czy chce ją kupić. To nowe przepisy prawa wodnego. Przyznaje ono starostom prawo pierwokupu nieruchomości, na których znajdują się prywatne baseny, oczka wodne czy zbiorniki retencyjne. Rozwiń Uważajcie też, na akwaria - bo kto wie, to też niewielki zbiornik wodny. Link do komentarza
retrofood Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij #11 Napisano 21 grudnia 2017 Dnia 21.12.2017 o 12:38, bajbaga napisał: Tiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa. Zanim się zdecydujesz na budowę basenu, oczka wodnego - zapamiętaj: Uważajcie też, na akwaria - bo kto wie, to też niewielki zbiornik wodny. Rozwiń A jak se postawię taki basen jak szpitalny, to też działka podpadnie pod tę ustawę? Link do komentarza
bajbaga Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij #12 Napisano 21 grudnia 2017 A to zależy od tego z jakiej opcji (politycznej) jest sprzedający, a z jakiej starosta. Możliwe też jest, że starosta jest po przeszkoleniu OTK i postąpi analogicznie do definicji kałuży: kałuża – niewielki akwen wodny bez znaczenia strategicznego Link do komentarza
retrofood Napisano 21 grudnia 2017 Udostępnij #13 Napisano 21 grudnia 2017 Dnia 21.12.2017 o 12:58, bajbaga napisał: A to zależy od tego z jakiej opcji (politycznej) jest sprzedający, a z jakiej starosta. Możliwe też jest, że starosta jest po przeszkoleniu OTK i postąpi analogicznie do definicji kałuży: kałuża – niewielki akwen wodny bez znaczenia strategicznego Rozwiń Tak się zastanawiam... czy to czasami nie będą pojemniki do pojenia kota? Znaczy, wizytacje są przewidywane... Link do komentarza
kilko Napisano 23 lutego 2018 Udostępnij #14 Napisano 23 lutego 2018 Zależy jaki ogród Ważne jest żeby basen był kryty. Inaczej będzie zniszczony przez warunki pogodowe. Moja koleżanka ze studiów ma taki niewielki basen i jest zadowolona. Od czasu do czasu zbieramy się z dziewczynami u niej. W lecie, kiedy jest gorąco, jest to prawdziwe zbawienie! Link do komentarza
Kokoszka82 Napisano 13 marca 2018 Udostępnij #15 Napisano 13 marca 2018 Basen w ogrodzie - marzenie ale jak już brać się za taki projekt to niech ma juz ręce i nogi.... na co komu taka wanna w ziemi? Link do komentarza
maianbesko Napisano 19 marca 2018 Udostępnij #16 Napisano 19 marca 2018 jak to po co na imprezy i chlupanie się Link do komentarza
Agnieszka Matlachowska Napisano 10 grudnia 2018 Udostępnij #17 Napisano 10 grudnia 2018 Super sprawa My mamy taki duży, ale rozporowy, a taki na stałe to jeszcze lepsze rozwiązanie, ale fakt faktem, musi być przykryty. Link do komentarza
SkyWalker Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij #18 Napisano 1 lutego 2019 Osobiście też chciałbym mieć taki basen Link do komentarza
TV BudujemyDom Napisano 21 maja 2019 Udostępnij #19 Napisano 21 maja 2019 Zobaczcie nasz film o tym, jak można ogrzać wodę w basenie. Jak? Basenową powietrzną pompą ciepła PCWB Hewalex. Link do komentarza
Qworum Napisano 17 czerwca 2020 Udostępnij #20 Napisano 17 czerwca 2020 Rewelacyjny pomysł taka opcja w ogrodzie to marzenie myślę wielu, ale nie każdy z nas może sobie na to pozwolić. Osobiście mieszkam w bloku więc odpada, ale moja przyjaciółka ma domek na wsi, na zupełnym odludziu i co roku robimy sobie kilkudniowy wypad latem Ma piękny duży basen i mnóstwo miejsca na grillowanie i zabawę Są to chwile, które wspominamy z uśmiechem na twarzy Link do komentarza
adamkolo Napisano 4 marca 2021 Udostępnij #21 Napisano 4 marca 2021 To na pewno lepsze rozwiązanie, niż kupowanie co 3/4 lata nowego basenu z plastiku. Jeden, porządny i na lata - jak dla mnie brzmi to świetnie. Tylko nie zapomnij o dobrym filtrze. Filtr plus odkurzacz do dna i będziesz miał czysty basen przez cały sezon. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 4 marca 2021 Udostępnij #22 Napisano 4 marca 2021 Jeśli masz na dachu solary (nie PV) to możesz podgrzać wodę nawet w zimie w słoneczny dzień. Taki bufor jest dobry ale by musiał mieć bardzo dużą pojemność lub jakiś czujnik :). Może zrobisz sobie taką własną Islandię? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się