Meble-Bogart Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #1 Napisano 14 grudnia 2012 Jakie waszym zdaniem są najpopularniejsze rozwiązania w dziedzinie mebli tapicerowanych do salonu?Co sądzicie o połączeniu eko-skóry i materiału w sposób jak na zdjęciu:- Sofa ZuziaTakie połączenie pozwala w łatwy sposób wyczyścić te elementy które są najbardziej podatne na zabrudzenia - spód mebla. Jednocześnie nie zmusza nas do siedzenia na chłodnej i klejącej się do ciała skórze.Innym, stosunkowo nowym - a za razem cieszącym się popularnością rozwiązaniem (w kwestii designu) są boczki z prześwitem. Dodają wnętrzu dużo świeżości, nie będąc za razem zbyt ekscentrycznym wyborem.- Sofa RitaTe i więcej zdjęć jest do zobaczenia w naszym sklepie internetowym www.Meble-Bogart.plJakie rozwiązania wy preferujecie? Link do komentarza
Domartstyl Napisano 14 grudnia 2012 Udostępnij #2 Napisano 14 grudnia 2012 Takie połączenie ekoskóry z elementami naturalnymi z wyglądu prezentuje się bardzo fajnie,jednak nie wiem jak jest z jakością po jakimś czasie użytkowania- nad tym należy się w szczególności zastanowić. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 17 grudnia 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 17 grudnia 2012 Problemy z ekoskórą - w wypadku gorszych jakościowo materiałów pojawiają się w miejscach mocno eksploatowanych - jak siedzisko, dopiero po kilku latach. W wypadku spodów i boczków, takie problemy nie muszą pojawić się wcale, a takie usytuowanie skóry pomaga w utrzymaniu czystości mebla. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 17 grudnia 2012 Udostępnij #4 Napisano 17 grudnia 2012 Ładnie to wygląda - fakt. Link do komentarza
daggulka Napisano 19 grudnia 2012 Udostępnij #5 Napisano 19 grudnia 2012 Cytat Ładnie to wygląda - fakt. oczami wyobraźni już widzę jak sie tą skórą mój kot opiekuje , a konkretnie jego szpony Link do komentarza
mm88 Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #6 Napisano 14 stycznia 2013 Czegoś mi brakuje w tych meblach,nie do końca je czuje..... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #7 Napisano 14 stycznia 2013 Cytat Czegoś mi brakuje w tych meblach,nie do końca je czuje..... Zamknij oczy,pomyśl o czymś miłym,przyjemnym i wtedy poczujesz ... Link do komentarza
solange63 Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #8 Napisano 14 stycznia 2013 no to ja znowu bede odstawac od reszty, ale mi sie nie podobaja i to nawet lagodnie okreslajac. Strasznie kosmiczne i wygladaja... tanio. moze w pokoju nastolatka, ktory chce "zaszpanowac" by sie sprawdzilo... Link do komentarza
retrofood Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #9 Napisano 14 stycznia 2013 Cytat no to ja znowu bede odstawac od reszty, ale mi sie nie podobaja i to nawet lagodnie okreslajac. Strasznie kosmiczne i wygladaja... tanio. moze w pokoju nastolatka, ktory chce "zaszpanowac" by sie sprawdzilo... Mam podobne odczucia. Byłem na studniówce i panienki były wyłącznie w miniówach. Ja się pytam, to co to za bal? Potańcówka, a nie bal! Na bal to się chodzi w kreacjach wieczorowych. I wtedy panienki wyglądają jak damy, a nie galerianki.Te meble przypominają mi taką dzisiejszą, głupawą modę. Do salonu nie dałbym ich nigdy; dla małolatow - a niech tam, jeśli chcą... Link do komentarza
małymiki Napisano 14 stycznia 2013 Udostępnij #10 Napisano 14 stycznia 2013 A mi się podoba 1 zdjęcie , 2 nie. Link do komentarza
sylwia_g Napisano 14 czerwca 2013 Udostępnij #11 Napisano 14 czerwca 2013 Lubię połączenie starego designu z nowoczesnym, nie znoszę tych sztampowych mebli. Tych sof okropnych i meblościanek... Link do komentarza
Tonina Napisano 12 lipca 2013 Udostępnij #12 Napisano 12 lipca 2013 Oj mnie się nie bardzo podoba łączenie skóry ze zwykłym materiałem. Nie jestem też fanką eko skóry, jak już chce się mieć skórę to lepiej naturalną. No i moim zdaniem najlepiej mieć mebel cały skórzany lub cały tapicerowany. Link do komentarza
tamcia Napisano 22 kwietnia 2014 Udostępnij #13 Napisano 22 kwietnia 2014 Mi się osobiście średnio podoba. Albo jedno, albo drugie, połączenie w tym wypadku nie wychodzi na plus. ja jestem zdania, że jak już się stawia na jakiś określony styl to raczej nie powinno się już kombinować. Sama gustuje w meblach rustykalnych no i lubię prostotę. Czasem mniej znaczy więcej, raczej na odwrót to się nie sprawdza. Może to też zależy od tego jakie są indywidualne preferencje - o gustach sie przecież nie dyskutuje. Pozdrawiam! Link do komentarza
mimi70 Napisano 30 czerwca 2014 Udostępnij #14 Napisano 30 czerwca 2014 Teraz jest tego wszystkiego pełno i naprawdę ciężko się opowiedzieć za czymkolwiek ja osobiście lubie meble nowoczesne, ale bez przesady muszą mieć w sobie trochę ciepełka ;) A najlepsze są takie stare odrestaurowane szafki i komody do tego skórzana kanpa obowiązkowo Link do komentarza
meblonista Napisano 21 lipca 2014 Udostępnij #15 Napisano 21 lipca 2014 Osobiście nie jestem entuzjastką łączenia w tapicerowanych meblach skóry i materiału,albo jedno, albo drugie.Jednak jeżeli komuś to odpowiada, to ok, bo jeden woli córkę, a drugi teściową Bardziej bym się skłoniła do połączenia dwóch kolorów tego samego materiału, tak jak w tych Krzesłach Trio:Maxi Link do komentarza
OMuzyka9876 Napisano 22 lipca 2014 Udostępnij #16 Napisano 22 lipca 2014 Ja mam w domu coś w stylu tego: Odwiedź moją stronę Unowocześniona wersja stolika z IKEA Link do komentarza
Elfir Napisano 23 lipca 2014 Udostępnij #17 Napisano 23 lipca 2014 Cytat Bardziej bym się skłoniła do połączenia dwóch kolorów tego samego materiału, tak jak w tych Krzesłach Trio:Maxi Trochę wstrząsająca kolorystyka. Jestem ciekawa, jak to zgrać we wnętrzu, by nie wyszlo kiczowato. Link do komentarza
meblonista Napisano 23 lipca 2014 Udostępnij #18 Napisano 23 lipca 2014 (edytowany) Cytat Trochę wstrząsająca kolorystyka. Jestem ciekawa, jak to zgrać we wnętrzu, by nie wyszlo kiczowato. Krzesła owszem, przykuwające uwagę.Kolorystyka może być dowolna, tutaj akurat wysłałam zdjęcie krzeseł, które chciał klient Tutaj także wersja dwukolorowa, ale w spokojniejszych barwach. Edytowano 23 lipca 2014 przez meblonista (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się