rokit Napisano 30 października 2012 Udostępnij #1 Napisano 30 października 2012 Witam wszystkich, czy ktoś się orientuje jakie sa koszty przygotowania działki (juz budowlana) 12 arów do budowy (dom szkieletowy), tzn. pozwolenia, przyłączenia, fundamenty itd. Jestem zielony zupełnie w tych sprawach. Proszę o pomo0c. I ile mniej więcej to potrwa? Da radę jeszcze w tym roku postawić szkieletowca, czy raczej niemożliwe? Link do komentarza
Jani_63 Napisano 30 października 2012 Udostępnij #2 Napisano 30 października 2012 Popuściłeś wodze fantazji... nie ma co Link do komentarza
rokit Napisano 31 października 2012 Autor Udostępnij #3 Napisano 31 października 2012 No własnie nie znam się. Czyli nie da rady, bo gdzieś czytałem, ze szkieletowca można postawić w 3 tygodnie? A te formalności to długo trwają? I ile to wszystko kosztuje (pomijajac cene działki)? Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 31 października 2012 Udostępnij #4 Napisano 31 października 2012 Cytat No własnie nie znam się. Czyli nie da rady, bo gdzieś czytałem, ze szkieletowca można postawić w 3 tygodnie? A te formalności to długo trwają? I ile to wszystko kosztuje (pomijajac cene działki)? Trzy tygodnie to może i postawią a ile trwa przygotowanie? Widzę,że faktycznie się nie znasz ,więc najlepszą radę jaką mogę Ci udzielić to jeżeli myślisz na poważnie o budowie domu to poczytaj sobie na temat budowy i rozmawiaj z kimś kto buduje lub już wybudował się w Twojej okolicy. Link do komentarza
przemty Napisano 31 października 2012 Udostępnij #5 Napisano 31 października 2012 Cytat tzn. pozwolenia samo to zajmie czas do konca roku Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 31 października 2012 Udostępnij #6 Napisano 31 października 2012 Cytat samo to zajmie czas do konca roku A gdzie projekt?A jakieś poprawki?A jakieś brakujące papierki lub inne trudności ? O innych sprawach nie wspomnę bo mamy tak dużo informacji od rokit ,że nie wiadomo na co odpowiadać. Link do komentarza
Miecz Napisano 4 listopada 2012 Udostępnij #7 Napisano 4 listopada 2012 Cytat Trzy tygodnie to może i postawią a ile trwa przygotowanie? Widzę,że faktycznie się nie znasz ,więc najlepszą radę jaką mogę Ci udzielić to jeżeli myślisz na poważnie o budowie domu to poczytaj sobie na temat budowy i rozmawiaj z kimś kto buduje lub już wybudował się w Twojej okolicy. Dokładnie. Najlepiej będzie pogadać z kimś z okolicy, bo każdy urząd działa w innym tempie i tak naprawdę pomimo przepisów budowlanych, jedni urzędnicy zlewają cię bardziej inni mniej, chociaż jedni i drudzy teoretycznie muszą się zmieścić w ustawowych terminach Link do komentarza
joks Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #8 Napisano 5 listopada 2012 A nikt nie oglądał w tv ,, Dom nie do poznania "???? Cytat A nikt nie oglądał w tv ,, Dom nie do poznania "???? tydzień i stoi , i mało tego to jeszcze można mieszkać !!!! Link do komentarza
bajbaga Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #9 Napisano 5 listopada 2012 Jak nie do poznania, to może do krakowa ? Link do komentarza
joks Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #10 Napisano 5 listopada 2012 Cytat Jak nie do poznania, to może do krakowa ? Array="" style="vertical-align:middle" Array alt="icon_mrgreen.gif" border="0"> do krakowa to cos było powiązanego ze stolicą .. Link do komentarza
solange63 Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #11 Napisano 5 listopada 2012 Cytat A nikt nie oglądał w tv ,, Dom nie do poznania "????tydzień i stoi , i mało tego to jeszcze można mieszkać !!!! mhm, ale oni tam maja kilkaset osob w ekipie i pracuja 24/7 Link do komentarza
joks Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #12 Napisano 5 listopada 2012 Cytat mhm, ale oni tam maja kilkaset osob w ekipie i pracuja 24/7 No wlaśnie , mało tego to i jeszcze sponsorów im nie brakuje ... Link do komentarza
solange63 Napisano 5 listopada 2012 Udostępnij #13 Napisano 5 listopada 2012 Cytat No wlaśnie , mało tego to i jeszcze sponsorów im nie brakuje ... pazerna nie jestem, ale chociaz jednego mogliby do mnie podeslac Link do komentarza
rokit Napisano 29 listopada 2012 Autor Udostępnij #14 Napisano 29 listopada 2012 (edytowany) Cytat pazerna nie jestem, ale chociaz jednego mogliby do mnie podeslac No tak, pomarzyć zawsze można... Sprawdziłem jak to załatwianie, jeszcze przed budową długo wszystko trwa (znalazłem tutaj: http://zapytaj.onet.pl/Category/009,007/2,...om_z_bali.html. Pół roku mniej więcej trzeba liczyć. Koszty może nie są wysokie, około 5000 tysiaków (dużo zależy od projektu), ale są. Edytowano 30 listopada 2012 przez rokit (zobacz historię edycji) Link do komentarza
bajbaga Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #15 Napisano 29 listopada 2012 Cytat Koszty może nie są wysokie, około 5000 tysiaków (dużo zależy od projektu), ale są. Pomijając link do niczego. Link do komentarza
Jani_63 Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #16 Napisano 29 listopada 2012 Ale za to na stronie głównej możesz odpowiedzieć na pytanie -"Jak często płaczesz?" Link do komentarza
Draagon Napisano 29 listopada 2012 Udostępnij #17 Napisano 29 listopada 2012 (edytowany) Panowie - wystarczy skasować nawias na końcu linku o taki ")" Edytowano 29 listopada 2012 przez Draagon (zobacz historię edycji) Link do komentarza
rokit Napisano 30 listopada 2012 Autor Udostępnij #18 Napisano 30 listopada 2012 Cytat Panowie - wystarczy skasować nawias na końcu linku o taki ")" Przepraszam, przyplatał się nawias niechcący.do bajbagano te 5000 tys to mówię o kosztach papierologii, bo im dalej tym bardziej płakac się chce. A swoją drogą ten Stollux, co odpowiadał ma jeden domek, na który miałbym chrapke: http://stollux.com/299,promocje-miesiaca.html Chodzi mi o ten drugi projekt. Gdby za 150 tys. dało sie go zrobić to brałbym z zamknietymi oczami. Hmm, może bdeą miec jaką zniżke... Link do komentarza
bajbaga Napisano 30 listopada 2012 Udostępnij #19 Napisano 30 listopada 2012 Wykonanie projektu 5.000.000zł Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się