Skocz do zawartości

WYBIERAMY OŚRODEK I OPCJE CATERINGU


Recommended Posts

Proszę się określać .....
przypomnę, że to koszt orientacyjny - może ulec zmianie o kilka złotych z powodu np. ilości uczestników (koszt sali, kuligu ...)



"ŚWIERKI"


http://www.pod-swierkami.pl/oferta-pobytu

- noclegi - 55zł za dobe od osoby
- kulig - około 20zł od osoby
- catering do wyboru:

Wariant I - 35zł
- Drugie danie do wyboru (kotlet schabowy, pieczeń wieprzowa, rolada
wieprzowa, rumsztyk, pierś z grilla, pierś panierowana, pierś zawijana z
szynką i serem, karczek, udziec z kurczaka faszerowany itd)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz

Wariant II - 55zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz z pasztetem/żurek/flaczki/bogracz - do wyboru

Wariant III - 70zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta
- Ciepła kolacja - do wyboru kita wieprzowa, karczek na placku, pierś z
grilla w sosie czosnkowym, szaszłyk na ryżu, bacówka (schab z oscypkiem),
beuf strogonow, bogracz, gulasz
- Barszcz




"Pod Przylazem"


http://www.podprzylazem.eu/index.php?optio...0&Itemid=79

- noclegi 45zł od osoby za dobe
- sala - około 15zł od osoby
- kulig 25zł od osoby
- catering do wyboru:


Propozycja I 60 zł/ os

Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Pieczony prosiaczek ( pieczona szynka w kształcie prosiaka serwowana przy gościach), pieczone ziemniaczki, kapusta zasmażana 20 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: wędliny: necówka, salceson, boczek, deska serów: ser żółty, ser pleśniowy, oscypek, swojski smalec, zestaw warzyw świeżych: ogórek zielony, pomidor, zestaw warzyw konserwowych: pieczarki marynowane, papryka konserwowa, ogórek kiszony, sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i cebulą, sałatka z selera konserwowego z ananasem i kukurydzą, pieczywo 19 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os



Propozycja II 54 zł/ os
Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana 18 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, ser żółty, ser pleśniowy, pomidor ogórek zielony, ogórek kiszony, swojski smalec, sałatka warzywna z kapusty pekińskiej
15 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
  Cytat

Daga, może dołącz do tej sondy, także propozycje z tego pierwszego ośrodka "Pod Przyłazem", żebyśmy mieli co porównać..

Rozwiń  


no właśnie tu jest problem .... bo nie wiem jak to zrobić żeby było z głową ....

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....


w takim razie ta sonda powinna wyglądac inaczej ....

proszę jeszcze nie głosować , zmienię ...
Link do komentarza
  Cytat

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....

Rozwiń  


no chyba, póki co.. właśnie po to czekaliśmy na inną ofertę, by porównać jedną z drugą i wtedy dopiero wybrać..
w takim przypadku, najlepiej chyba zebrać wszystkie informacje do, za przeproszeniem, kupy, zrobić ogólne porównanie ośrodków, wszelkie za i przeciw i dopiero wtedy głosować na konkrety. tak se tez głośno myślę icon_smile.gif
Link do komentarza
  Cytat

Choć się nie zapisałam (ale cały czas mam nadzieję, że pojadę) to głosuję za świerkami i wersją kateringu 55.
W przyłazie nie podoba mi się ta sala oddalona od ośrodka - na starość za wygodna się chyba zrobiłam. Idę kliknąć odpowiednią kropkę.

Rozwiń  



no przecież w przyłazie sala jest w jednym z domków w których mieszkamy - na górze, Bara ....
sala oddalona była w pierwszym miejscu które rozeznawała Cieszka z Piotrem .... icon_wink.gif
Link do komentarza
Ja na domki się nie pisze mam złe doświadczenia niestety co do kateringu nigdy nie należy brac maxa bo najwięcej kradną jak bieżesz wersje mniejsza nie mają za bardzo z czego
Link do komentarza
Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania? Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
  Cytat

Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania?

Rozwiń  


jak pamiętam te biedne chabety z Koniakowa, tak to siakoś mi nie podchodzi sad.gif
najwyżej popilnuję baru icon_mrgreen.gif (miejsca, nie osoby) i przetestuję kuchnię
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Naturalny wygląd Podkreśla strukturę drewna – słoje i naturalne usłojenie stają się bardziej widoczne i wyraziste. Matowe lub satynowe wykończenie – wygląda bardziej naturalnie niż połysk lakieru. Oddychająca powierzchnia Drewno zachowuje zdolność do oddychania, co pomaga w regulacji wilgotności w pomieszczeniu. Mniejsze ryzyko wypaczeń przy zmianach temperatury i wilgotności. Łatwa konserwacja i naprawa Nie trzeba cyklinować całej podłogi przy uszkodzeniu – można punktowo odnowić fragment. Regularna konserwacja (np. środkiem do pielęgnacji olejowosków) wydłuża żywotność wykończenia. Przyjemność użytkowania Ciepłe i przyjemne w dotyku – idealne dla osób chodzących boso lub z małymi dziećmi. Mniej śliskie niż lakierowane podłogi. Ekologia i zdrowie Produkty olejowoskowe są często na bazie naturalnych olejów i wosków – bezpieczne dla zdrowia. Brak intensywnego zapachu chemii, przyjazne alergikom.   Osmo to jedna z najbardziej znanych marek oferujących wysokiej jakości olejowoski do podłóg drewnianych (i nie tylko). Produkty tej firmy są bardzo cenione zarówno przez profesjonalistów, jak i osoby samodzielnie wykańczające wnętrza.
    • Zgadza się, dlatego uważam że w skrajnych przypadkach, czyli pewnie dwie noce w roku lepiej dogrzać grzałką, niż przepłacać za większą pompę i martwić się o taktowanie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Mam człowieka na miejscu. Będzie obserwował.
    • Dziś po południu test obciążeniowy z tego co mi tutaj alert pogodowy wysyła.  
    • To nie do końca tak. Po pierwsze T-CAP nie są jedynymi pompami na rynku, które utrzymują nominalną moc grzewczą w skrajnie niskich temperaturach (-20°C lub mniej). Ale inne o takiej charakterystyce są od nich wyraźnie droższe.  Po drugie, zdolność do utrzymywania mocy nominalnej w trudnych warunkach nie oznacza większej skłonności do taktowania. W praktyce jest wręcz odwrotnie. Taka pompa jest w stanie utrzymać moc nominalną w całym przewidywanym zakresie pracy (mniej więcej od -20 do +15°C). Ale równocześnie to i tak są pompy inwerterowe, czyli z możliwością automatycznego dostosowywania mocy do chwilowych potrzeb. Dla większości pomp powietrze/woda minimum to 30%. Czyli pompa nominalnie np. 9 KW jest w stanie działać w sposób ciągły już z mocą ok. 3 kW.  Natomiast w typowych pompach, których moc spada wraz ze spadkiem temperatury zewnętrznej, też mamy nominalnie np. 9 kW. Ale osiągane dopiero np. przy +7°C na zewnątrz. Natomiast przy -10°C taka pompa będzie miała np. 5-6 kW mocy. Właśnie wtedy będzie potrzebne użycie grzałek. Natomiast przy wysokiej temperaturze zewnętrznej i tak potrzebne będzie wykorzystanie funkcji inwertera. Ale co się stanie, jeżeli wiedząc o spadku mocy wraz z temperaturą zewnętrzną, zdecydujemy się na pompę nominalnie już nie 9 lecz 12 kW? Wtedy powyżej 0°C zakresu regulacji mocy może już zabraknąć.
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...