Skocz do zawartości

WYBIERAMY OŚRODEK I OPCJE CATERINGU


Recommended Posts

Proszę się określać .....
przypomnę, że to koszt orientacyjny - może ulec zmianie o kilka złotych z powodu np. ilości uczestników (koszt sali, kuligu ...)



"ŚWIERKI"


http://www.pod-swierkami.pl/oferta-pobytu

- noclegi - 55zł za dobe od osoby
- kulig - około 20zł od osoby
- catering do wyboru:

Wariant I - 35zł
- Drugie danie do wyboru (kotlet schabowy, pieczeń wieprzowa, rolada
wieprzowa, rumsztyk, pierś z grilla, pierś panierowana, pierś zawijana z
szynką i serem, karczek, udziec z kurczaka faszerowany itd)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz

Wariant II - 55zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta i przekąski w formie szwedzkiego stołu
- Barszcz z pasztetem/żurek/flaczki/bogracz - do wyboru

Wariant III - 70zł
- Drugie danie (dwa mięsa do wyboru)
- Kawa ciasto
- Zimna płyta
- Ciepła kolacja - do wyboru kita wieprzowa, karczek na placku, pierś z
grilla w sosie czosnkowym, szaszłyk na ryżu, bacówka (schab z oscypkiem),
beuf strogonow, bogracz, gulasz
- Barszcz




"Pod Przylazem"


http://www.podprzylazem.eu/index.php?optio...0&Itemid=79

- noclegi 45zł od osoby za dobe
- sala - około 15zł od osoby
- kulig 25zł od osoby
- catering do wyboru:


Propozycja I 60 zł/ os

Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Pieczony prosiaczek ( pieczona szynka w kształcie prosiaka serwowana przy gościach), pieczone ziemniaczki, kapusta zasmażana 20 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: wędliny: necówka, salceson, boczek, deska serów: ser żółty, ser pleśniowy, oscypek, swojski smalec, zestaw warzyw świeżych: ogórek zielony, pomidor, zestaw warzyw konserwowych: pieczarki marynowane, papryka konserwowa, ogórek kiszony, sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym i cebulą, sałatka z selera konserwowego z ananasem i kukurydzą, pieczywo 19 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os



Propozycja II 54 zł/ os
Na rozgrzewkę: grzane piwo 0,5 l/ os (6 zł) lub wino 0,2 l/ os (6 zł)
Danie główne: Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana 18 zł/ os
Deser: kawa lub herbata piernik w czekoladzie przekładany konfiturą 8 zł/ os
Zimna płyta: szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, ser żółty, ser pleśniowy, pomidor ogórek zielony, ogórek kiszony, swojski smalec, sałatka warzywna z kapusty pekińskiej
15 zł/ os
Napoje: woda mineralna w dzbankach, sok w dzbankach, herbata w termosie 7 zł/ os Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Cytat

Daga, może dołącz do tej sondy, także propozycje z tego pierwszego ośrodka "Pod Przyłazem", żebyśmy mieli co porównać..



no właśnie tu jest problem .... bo nie wiem jak to zrobić żeby było z głową ....

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....


w takim razie ta sonda powinna wyglądac inaczej ....

proszę jeszcze nie głosować , zmienię ...
Link do komentarza
Cytat

głośno myślę .... skoro padło takie Twoje pytanie , to rozumiem że jesteśmy niezdecydowani co do opcji menu , tylko przede wszystkim opcji ośrodka ....



no chyba, póki co.. właśnie po to czekaliśmy na inną ofertę, by porównać jedną z drugą i wtedy dopiero wybrać..
w takim przypadku, najlepiej chyba zebrać wszystkie informacje do, za przeproszeniem, kupy, zrobić ogólne porównanie ośrodków, wszelkie za i przeciw i dopiero wtedy głosować na konkrety. tak se tez głośno myślę icon_smile.gif
Link do komentarza
Cytat

Choć się nie zapisałam (ale cały czas mam nadzieję, że pojadę) to głosuję za świerkami i wersją kateringu 55.
W przyłazie nie podoba mi się ta sala oddalona od ośrodka - na starość za wygodna się chyba zrobiłam. Idę kliknąć odpowiednią kropkę.




no przecież w przyłazie sala jest w jednym z domków w których mieszkamy - na górze, Bara ....
sala oddalona była w pierwszym miejscu które rozeznawała Cieszka z Piotrem .... icon_wink.gif
Link do komentarza
Ja na domki się nie pisze mam złe doświadczenia niestety co do kateringu nigdy nie należy brac maxa bo najwięcej kradną jak bieżesz wersje mniejsza nie mają za bardzo z czego
Link do komentarza
Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania? Edytowano przez daggulka (zobacz historię edycji)
Link do komentarza
Cytat

Ustalenia w sprawie kuligu sa takie:
do jednego "wozu" wchodzi 15 osób - więc tak czy siak musimy zamówić dwa .... koszt z ogniskiem i kiełbaską za dwa zaprzęgi to 400zł -ponieważ biorę opcjonalnie ilość uczestników -20 sztuk - myślę, że mniej nie będzie - to wychodzi po 20 zł od głowy .... jeśli okaże się, że osób będzie więcej - np. 30- wtedy za kwotę która zostanie kupimy sobie coś rozweselającego na przykład na podróż ... icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Jeśli nie będzie śniegu - jest opcja kuligu w wozach na kołach zamiast na płozach ... więc tak czy siak kulig się odbędzie icon_smile.gif
wstępnie zarezerwowałam wszystko , dziś wieczorem zadzwonię potwierdzić szczegóły ....
więc kosztem kuligu liczymy 20zł - czyli cała kwota zamknie się w 185zł od osoby za pobyt od piątku do niedzieli ...
czy są jakieś pytania?



jak pamiętam te biedne chabety z Koniakowa, tak to siakoś mi nie podchodzi sad.gif
najwyżej popilnuję baru icon_mrgreen.gif (miejsca, nie osoby) i przetestuję kuchnię
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Utwórz nowe...