1basia Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij #101 Napisano 26 lipca 2018 Ja jestem zakochana w dywanach i ciężko byłoby mi je wyrzucić z mojego otoczenia. W każdym jednak razie trzeba dbać o dywan, żeby nie stał się źródłem kurzu i bakterii - sama swojego Shaggy czyszczę codziennie. Link do komentarza
Chaton Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij #102 Napisano 26 lipca 2018 Nie wiem czemu wszyscy sie tak cykają tych roztoczy, ma to sens tylko kiedy sie jest uczylonym, wiem z autopsji wiele lat bylam, teraz mam 5 dywanow, wszedzie firanki i zadnej alergii. Link do komentarza
Sfomum Napisano 27 lipca 2018 Udostępnij #103 Napisano 27 lipca 2018 Nie polecam dywanu. Siedlisko bakterii. Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 27 lipca 2018 Udostępnij #104 Napisano 27 lipca 2018 Z drugiej strony na piętrze się przyda - zawsze trochę ogranicza rozprzestrzenianie się hałasu. Link do komentarza
anjauke Napisano 1 sierpnia 2018 Udostępnij #105 Napisano 1 sierpnia 2018 Dywan to świetny element dekoracji wnętrza pokoju, więc warto Link do komentarza
karina_nowaczyk Napisano 2 sierpnia 2018 Udostępnij #106 Napisano 2 sierpnia 2018 Nie wyobrażam sobie pokoju bez dywanu. Wygląda zbyt pusto Link do komentarza
emmik Napisano 11 listopada 2018 Udostępnij #107 Napisano 11 listopada 2018 Nie warto, siedlisko roztoczy .... 1 Link do komentarza
Jowialny Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij #108 Napisano 10 lipca 2019 (edytowany) A ja ostatnio taki dywan dla dzieciaka kupiłem: i jest zachwycony i żadne roztocza mu nie straszne, bo od razu zadbałem o odpowiednie środki do czyszczenia Proste jak drut - wystarczy chwilę "pogłówkować" i tam, gdzie przed momentem był problem - znika i pojawia się po prostu opcja Edytowano 10 lipca 2019 przez Jowialny (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij #109 Napisano 10 lipca 2019 Ten dywan to chyba nie w skali 1:1 Link do komentarza
Jowialny Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij #110 Napisano 10 lipca 2019 Nie, no jasne, że nie Jakaś miniaturka się wgrała, czy coś Link do komentarza
AgataaK Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij #111 Napisano 8 sierpnia 2019 Ja dopiero ostatnio zdecydowałam się na kupno dywanu. Na fanpage pracownia znalazłam bardzo ładny sznurkowy. Przyszedł kilka dni temu. Mięciutki jest i dobrze wykonany. Dobrze wybrałam :) Link do komentarza
Karol112 Napisano 18 września 2019 Udostępnij #112 Napisano 18 września 2019 Ja akurat za dywanami niespecjalnie przepadam... Link do komentarza
moniam91 Napisano 20 września 2019 Udostępnij #113 Napisano 20 września 2019 a ja myślę, że to świetny element dekoracyjny, a poza tym ciepło w stópki Link do komentarza
retrofood Napisano 20 września 2019 Udostępnij #114 Napisano 20 września 2019 Dnia 20.09.2019 o 11:24, moniam91 napisał: a ja myślę, że to świetny element dekoracyjny, a poza tym ciepło w stópki Rozwiń Nie mówiąc już o doskonałym siedlisku brudu, bakterii, roztoczy i całego bogactwa flory domowej. Tfu! Link do komentarza
Z_Krainy_Czarów Napisano 13 maja 2020 Udostępnij #115 Napisano 13 maja 2020 Dywan to taki element wystroju pokoju który albo się kocha albo nienawidzi Z jednej strony zbiera się w nim wszystko co ląduje na podłodze i ciężko z utrzymaniem bardzo wysokich standardów jeżeli chodzi o jego czystość. Z drugiej jednak pomieszczenie, w którym się znajduje staje się bardziej przytulne i ciepłe w odbiorze. Jeżeli się już na niego decydujemy trzeba wybrać taki, który będzie nam najbardziej odpowiadał i o który będziemy w stanie zadbać pod względem higienicznym Link do komentarza
Wyrzynio Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij #116 Napisano 3 czerwca 2020 Ja zrezygnowałem z dywanów ze względu na ilość osadzającego się na nim kurzu itp. (tak, jestem alergikiem ). Dodatkowo uwielbiam minimalizm, prostotę i ład. Jak ktoś np. posiada zwariowane zwierzęta lub dzieci, to często trzeba poprawiać jego położenie i prać. Link do komentarza
NeuszMa Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij #117 Napisano 23 czerwca 2020 Jak lubisz dywany to pewnie, że warto Link do komentarza
Anetta Napisano 13 lipca 2020 Udostępnij #118 Napisano 13 lipca 2020 Ja dywan mam tylko w salonie i nie żałuję bo zdecydowanie cieplej w nogi ale no moich włosów i kurzu jest na nim mnóstwo Link do komentarza
tomno Napisano 15 lipca 2020 Udostępnij #119 Napisano 15 lipca 2020 To raczej kwestia upodobania. Ja dywanów nie lubię, ale oglądając programy z aranżacją wnętrz to Szelągowska i Miruć dywany często się u nich pojawiają. Nowoczesne dywany to raczej dywaniki, małe, które mają trochę ocieplić wnętrze. No, ale jak mówiłem, ja nie lubię. Link do komentarza
Jako8 Napisano 16 lipca 2020 Udostępnij #120 Napisano 16 lipca 2020 To zależy Jest to fajny dodatek do pokoju, ale też zależy jaki dywan. Ja miałem w salonie dywan typu shaggy, bo ładnie się prezentował. Do czasu. Może był słabej jakości, ciężko mi powiedzieć, ale efekt po jakimś czasie przestał robić wrażenie. To był dywan, który miał pełnić tylko funkcje dekoracyjną, a nie użytkową. Poza tym był ciężki w codziennej pielęgnacji, a sprawy nie ułatwiał fakt, że mam psa w domu. Więc nie, dzięki. Koniec z dywanami w domu. Link do komentarza
TmekZalew Napisano 6 września 2021 Udostępnij #121 Napisano 6 września 2021 No z alergią i dywanami prosto nie jest ale się da tylko trzeba więcej siły włożyć w czyszczenie takiego dywanu. W ogóle to są specjalne dywany dedykowane dla alergików, tylko przy dzieciach jak są zwierzaki i dywany to wtedy już może być ciężko. Link do komentarza
daggulka Napisano 6 września 2021 Udostępnij #122 Napisano 6 września 2021 Dnia 6.09.2021 o 11:21, TmekZalew napisał: No z alergią i dywanami prosto nie jest ale się da tylko trzeba więcej siły włożyć w czyszczenie takiego dywanu. W ogóle to są specjalne dywany dedykowane dla alergików, tylko przy dzieciach jak są zwierzaki i dywany to wtedy już może być ciężko. Rozwiń Tak naprawdę dywany świetnie wyglądają. Super "udomawiają" wnętrza, kojarzą się z przytulnością. I to prawda Zawsze jednak, również tutaj, jest jakieś "ale" Ale zbierają kurz - dla alergików niepolecane. Ale wbija się w nie sierść - zwierzaki mają raj, właściciele niekoniecznie. Ale trudniej usunąć z nich plamy, niż z paneli lub płytek. Ale niszczą się i po kilku miesiącach nie wyglądają już tak pięknie. Itd Ale .... kto bogatemu zabroni wymieniać dywan co kilka miesięcy Link do komentarza
podczytywacz Napisano 6 września 2021 Udostępnij #123 Napisano 6 września 2021 Z tymi kilkoma miesiącami na dywan, to "lekko" poleciałaś... Mam dywan jakieś 8 - 9 lat... nie za milion monet, ale dobry jakościowo i ładny - tzn. nie znalazłem, razem z koleżanką małżonką nie znaleźliśmy "NASTĘPCY"... Raz w roku, pod jesień wiozę go do znajomej auto-myjni do prania... nie wiem czym, nie wiem jak go piorą, ale odbieram go po z grubsza tygodniu - jak nowy... Na szczęście nie jesteśmy kurzowo-roztoczowymi alergikami, więc nie cierpimy... Nie mamy zwierzaków, więc nie ma kto mieć raju... Plamy usunąc faktycznie trudniej, ale da się... namierzyłem piankę - nazwy nie pamiętam - psiukam, szczoteczkuję, suszę, odkurzam i jest ok... resztę załatwi doroczne pranie... Usuwanie plam utrudnia - póki co - wnuczek, co i raz dostarczając nowe... Obsługa sklepu KOMFORT zna już nas jako "przymierzaczy" - bierzemy jakiś dywan, który, jak się nam wydaje, będzie nam pasował i się podobał, płacimy (z opcją zwrotu po kilku godzinach), wsadzamy do samochodu, przymierzamy, i.... odwozimy... Pranie kosztuje +- 90 PLN, więc po paru latach już można było ze dwa razy kupić coś nowego, ale nie ma ładniejszego... Widać, że jest używany, ale jest NAJŁADNIEJSZY! Link do komentarza
daggulka Napisano 9 września 2021 Udostępnij #124 Napisano 9 września 2021 Dnia 6.09.2021 o 18:56, podczytywacz napisał: Z tymi kilkoma miesiącami na dywan, to "lekko" poleciałaś... Rozwiń Być może, ale w przypadku osób, które nie mają zwierzaków i małych dzieci Posiadając na wyposażeniu 3 koty i psa - uwierz mi, po kilku miesiącach nie wyglądałby Dokładając do tego pociechę - to już w ogóle Link do komentarza
retrofood Napisano 9 września 2021 Udostępnij #125 Napisano 9 września 2021 Dywany są dobre tylko do latania. Link do komentarza
Haroldini Napisano 29 września 2021 Udostępnij #126 Napisano 29 września 2021 Dywan warto, ale tylko koło kanapy. Im mniej się po nim chodzi, tym lepiej. Link do komentarza
Mikeala Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij #127 Napisano 3 listopada 2021 Przy sprzątaniu ciężko będzie. Lepiej panele. Są łatwe przy wycieraniu Link do komentarza
Nina.33 Napisano 25 lutego 2022 Udostępnij #128 Napisano 25 lutego 2022 Dla alergika dywany to dramat, szczególnie jeszcze ze zwierzętami - u nas jest tylko mały dywanik w sypialni i to tyle Link do komentarza
podczytywacz Napisano 25 lutego 2022 Udostępnij #129 Napisano 25 lutego 2022 Dnia 25.02.2022 o 15:14, Nina.33 napisał: mały dywanik Rozwiń Zatem masz teraz tylko mała alergijkę, nieprawdaż... i to tyle... Link do komentarza
Mateusz 1973 Napisano 9 sierpnia 2022 Udostępnij #130 Napisano 9 sierpnia 2022 Razem z żoną już dawno zrezygnowaliśmy z dywanów. Jeśli coś to już mały ozdobny dywanik, ale na pewno nie całe podłogi... Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się