Skocz do zawartości

studnia kręgowa - koszt i wykonawca?

Recommended Posts

Gość mhtyl
Napisano
A czemu kręgowa? Nie może być wiercona? Wiercona z tego co wiem jest tańsza i prostsza w wykonaniu.
Gość mhtyl
Napisano
Na 4 metrach zachodzi ryzyko że to wody podskórne. U mnie sąsiad ma studnie kręgową i woda w niej jest na głębokości 7-8 m . Ja też rozważałem kopać kręgową. Uważam że taniej było by wywiercić a jeszcze taniej podłączyć się do studni sąsiada mam do niej jakieś 25-30 m. Tyle że to jeszcze przede mną , najpierw dom a później dodatki icon_smile.gif
Napisano
mi ta woda jest potrzebna tylko do budowy i ewentualnego podlewania ogrodu. Liczę ze 2m będą pod wodą powinienem mieć do dyspozycji 1,5m3 wody do jednorazowego użytku i wydaje mi się ze to ,mi wystarczy.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
No to jak będzie icon_smile.gif jest ktoś kto mi to studnię zbuduje?

W tej kwestia odczuwam niezłą posuchę icon_sad.gif Do wiercenia każdy do kręgów nikt.

( ile jest ważne zawiadomienie starostwa o budowie studni?)

Autorus
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
mam pytanie
jak jest optymalna odleglosc studni kregowej od domu?
slyszalem ze 10m z uwagi na niekorzystne oddzialywanie ciekow wodnych/zyl wodnych ktore moga sie w niej laczyc...
a jezeli bedzie to 20m to czy pompa pociagnie na taka odleglosc(sa podobno pompy z zarorami zwrotnymi czy jakos tak)?
Napisano (edytowany)
no to spoko ze pompa wode pociagnie...

Cytat

u mnie miała być jakoś ok 5m, może nawet nie całe. Miała być bo chwilowo wykonawcy brak.

ja sam kopie(tzn z ojcem i bratem)
z braku fachowca
szukalem w okolicy i nie znalazlem
a woda potrzebna
szpic,czy glebinowka odpada
jak do tej pory 3 kregi metrowe wkopane,dwa czekaja

duzo powiedzial mi dziadek
ale najciezsza robota dopiero sie zaczyna
wody w studni juz jest na 1m
kupilem pompe do brudnej wody,agregat pradotworczy,wyciagarke,wodery,aluminiowa drabine...
wszystkie te rzeczy z pewnoscia sie przydadza w dalszej budowie(wodery raczej na rybki icon_surprised.gif ) Edytowano przez kiwaczek (zobacz historię edycji)
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

kto szuka ten znajdzie icon_smile.gif

Znalazłem wykonawcę, dosłownie 10km ode mnie. Koszt 350zł/mb + zamknięcie i dekiel żeliwny.
W środę-czwartek już będę miał icon_smile.gif

Czy można namiar na wykonawcę dostac?

Pozdrawiam,
M.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...