Skocz do zawartości

Problem z T.Brzęczkowskim

Gość adiqq

Recommended Posts

Napisano
wystarczy, że indywidualnie PeZet-a i ogólnie innych

no i teraz wszyscy mogą zobaczyć (patrząc na avatar Stacha) jak wygląda prawdziwe zamawianie 5 piw, a nie jak to zrobił pewien poseł
Napisano
Wiem że już już po sprawie, ale przez przypadek znalazłem taką wypowiedź TB.
Wklejam tu żeby później nie szukać.

Cytat

Pobierałem próbki wiertłem ( rurka z koroną ) gdzie sie tylko dało ( nawet bez zgody właścicieli)

To tak w kontekście stawianego przez niego pytania.

Cytat

chcę wyjaśnić, konkrety kogo oszukałem, kto jest niezadowolony. Padło oskarżenie, muszą być dowody.

Szkodnik niszczył ludziom izolacje dla swoich eksperymentów icon_lol.gif
Napisano
wiesz, Jani .... dla fizyki - wszystko .... :hahaha2:

przychylam się do prośby Barbossy .... choć minęło kilkanaście lat , z ciekawości poczytałabym cóż to za rewelacje napisał TB w sławetnym artykule na który tak chętnie się powołuje .... czy Redakcja może udostępnić na forum ?
Napisano
ACH
PRZEPRASZAM
jeszcze ma odszczekać te wyzwiska w stosunku do bajbagi
za to chamstwo też powinien przeprosić, bo ni jak tego nie można zapomnieć, a tym bardziej odpuścić
Napisano
Cytat

Konto T. Brzęczkowski zostało czasowo zablokowane.

Pozdrawiam
Marcin Szymanik

Szkoda, T.B. zawsze mnie dowartościowywał w prowadzeniu biznesu.

Cytat

Kiedy przyjdą podpalić twój dom,
ten, w który mieszkasz w Żyrardowie,
kiedy rzucą przed siebie grom,
kiedy o niecentralnym ktoś powie
i pod drzwiami staną, i nocą
zadaniowym w drzwi załomocą -
Ty, ze snu podnosząc skroń,
stań u drzwi.
i wrzaśnij: sp... Brzęczkowski, mam broń!
Żądnym krwi!

Mój ulubiony.
Napisano
Cytat

wiesz, Jani .... dla fizyki - wszystko .... :hahaha2:

przychylam się do prośby Barbossy .... choć minęło kilkanaście lat , z ciekawości poczytałabym cóż to za rewelacje napisał TB w sławetnym artykule na który tak chętnie się powołuje .... czy Redakcja może udostępnić na forum ?

Ale takiego wpuścić na posesję to jakby Ci myszy zalęgły w ociepleniu icon_lol.gif

Znalazłem jeden artykuł w sieci, z lutego 2002 roku, ale w nim takie samo ble ble jak we wątkach.
http://wentylacja.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/P...roga-28646.html

Reszta w gestii Redakcji icon_wink.gif
Napisano
mi raczej chodziło z tym artykułem o coś w stylu Brzęczkowski Geneza
czyli genesis jego bufonady i chamstwa, ale ok, może być o jego idei z ociepleniem i ogrzewaniem

taki dżołk
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej? 2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam 
    • Hej, Obecnie jestem na etapie elektryki w budynku (SSZ + wod-kan gotowy). Na przełomie lipca/sierpnia zaplanowane mamy tynki i rekuperacje. W sierpniu chcemy się zająć podłogówką. Nasuwa nam się kilka technicznych pytań, może któryś z kolegów koleżanek byłby w stanie podpowiedzieć. Kilka kwestii na temat budynku poniżej. - Dom na płycie z poddaszem użytkowym - Na parterze gotowa podłoga na wysokości 24 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience, kotłowni i kuchni płytki - Na poddaszu gotowa podłoga na wysokości 19 cm - w pomieszczeniach mieszkalnych panale winylowe, a w łazience płytki - Podłogówka we wszystkich pomieszczeniach - Wylewka anhydrytowa 5cm   Moje pytania: 1) Sporządziłem małą tabelkę z grubościami styropianu jakie chciałbym zastosować. Czy grubość jaką zostawiłem na wykończenie podłogi jest wystarczająca? Czy grubości styropianu można dobrać jakoś optymalniej?   2) Z racji tego, że w niektórych pomieszczeniach będą panele, a w niektórych płytki, grubość styropianu będzie się różnić między nimi. W jaki sposób prowadzi się rurki od ogrzewania podłogowego pomiędzy takimi pomieszczeniami, bo podejrzewam, że trzeba uniknąć spadków itp. Czy rurki do tych pomieszczeń prowadzi się w warstwie styropianu?   3) Czy biorąc pod uwagę punkt 2, na etapie podłogówki muszę wykonać jakąś dodatkową przerwę dylatacyjną między tymi pomieszczeniami? Czy tym zajmują się już posadzkarze?   4) W jaki sposób ułożyć styropian przy klatce schodowej na poddaszu? Czy zakończyć układanie w jakiejś odległości od krawędzi schodka/krawędzi klatki? Tak aby umożliwić lepsze zakotwiczenie barierek?   Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam    
    • No widze ze z plaszczem wodnym bardziej problemowy montaz itd. A jakie rodzaje kominkow z dgp co warto wziąść pod uwage ?
    • Choroba - drobna dziurkowatość liści drzew pestkowych albo drobna plamistość.  Wiśnie są bardzo podatne i w zasadzie nie da się prowadzić sadu bez ochrony chemicznej. Drzewka należy pryskać przeciwko tej chorobie wczesną wiosną - dwukrotnie. Teraz tylko wygarbić liście i spalić lub wyrzucić (nie kompostować).
    • Wie ktoś dlaczego w tym roku wiśnie zrzucają już liście? Nie jest to susza, bo po sąsiedzku są śliwy i jabłoń, które nawet nie myślą się zażółcić. A wiśnia jakby miała już październik. Przecież zielone, soczyste, wiśniowe liście dodawałem do soku z aronii, a to bywało w sierpniu. W dodatku wiśnia nie miała owoców, bo wszystko wymarzło na etapie tuż po kwitnieniu. I raczej nie są to szkodniki, bo liście nie mają żadnych widocznych uszkodzeń, są takie jesienne. 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...