bajbaga Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #1 Napisano 8 lutego 2011 Mam wątpliwości, czy forum zmierza w dobrym kierunku – dotyczy usuwania tylko pewnych wpisów.Wychodzi, ze nastała era równych i równiejszych.Usuwa się wpisy typu „co na to ojciec” a zostawia pełne pogardy „insynuacje” innego forumowicza.Nikt, nie usuwa wpisów Pana TB, a ten leci równo.Zatem pozostaje pytanie co z ta cenzurą?Czy na Forum są dopuszczalne złośliwości, czy też nie?Chcę być dobrze zrozumiany – usunięte dzisiaj wpisy nikogo nie obrażały i nie były typową „pyskówką”. Fakt, że nie wszystkie były merytoryczne – tak jak zawsze. Czy to był wystarczający powód do ich usuwania? Zatem mam pytanie – czy dopuszczalne jest tylko czysto merytoryczne zabieranie „głosu”?Jeśli tak jest to dostosuje się do wymogów, wpisując tylko „tak”, lub „nie” z ewentualnym podaniem „paragrafów”.Czy o to chodzi?Ten wpis nie ma na celu „dyskredytowania” Redakcji, ani odbierania prawa do interwencji w tym zakresie. Po prostu chcę się dostosować do „wymagań”. Link do komentarza
Barbossa Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #2 Napisano 8 lutego 2011 uff, dobrze że nie napisałeś o "schodzeniu na psy" bo teraz to chyba już nikt nie wie o co w tym sformułowaniu chodzi,czy na tak czy na niejednakze masz racjędodam, że wpis Cytat banda domoroslych znawcow ktorzy opowiadaja basnie o mchu i paproci. jest również jak najbardziej nie na miejscutak jak i wpis, że mam(y) problem czytania za zrozumieniemi w takim razie nie wiem czemu akurat to CHAMSTWO można tolerować,NIE WIEMjak ma być niesprawiedliwie porżnięty temat, to niech będzie to sprawiedliwie niesprawiedliwie, wyp... i te obraźliwe tekstya co do tego łachmyty i jego bólu dotyczącego określenia "ojczulek" to sam on użył tego sformułowaniawskazał, że to on zajmie się wykonaniem dokumentacjiczy określenie "ojczulek" jest obraźlliwe? jeżeli jest to i tak pierd..liłbym takiego synka, który obraża własnego Ojca, bo mie ma gorszej obrazy niż syn obrażajacy Ojca, a nie obca osobaale nie, słownik jezyka polskiego twierdzi: pieszczotliwie: ojciec; tatuś,nasuwa się wieć pytanie to kim jest ten "ojczulek" że zajmie się dokumentacją, ale nie ma o tym bladego pojęcia, co może?tzn to on tą dokumentację na stworzyć, czy po prostu ma zająć się załatwieniem tej dokumentacji?jeżeli tylko to drugie to i tak osoba do której się skieruje wytłumaczy mu o co w tym wszystkim chodzi, roztrząsać tego nie ma co, wystarczy informacja, że nie jest to tak hop siup i że może to pociagnąć za sobą duże konsekwencjepajac dostał wcześniej przesłodką informację, że nawet jeżeli nie jest to po jego mysli, to i tak jest to najlepsze z możliwych rozwiązań (najtańszych)takie samo info, bądź nawet mniej wybredne, uzyskał na forum muratoraproszę wskazać, gdzie tego ..... obraziłem, GDZIE KJM? Link do komentarza
retrofood Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #3 Napisano 8 lutego 2011 Cytat nasuwa się wieć pytanie to kim jest ten "ojczulek" Może Dyrechtor... Link do komentarza
bajbaga Napisano 8 lutego 2011 Autor Udostępnij #4 Napisano 8 lutego 2011 (edytowany) Raczej nie jestem wyznawcą teorii spiskowych, ale mnie usunęli wpis kierujący delikwenta do Pana TB w celu konsultacji w sprawie folii jajecznej – fakt, ze forma była złośliwa (co sam zaznaczyłem), ale merytoryczna.Potwierdzałoby to teorię, ze Jemu (TB) wolno więcej i jest pod specyficzną „ochroną” Redakcji Edytowano 8 lutego 2011 przez bajbaga (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Barbossa Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #5 Napisano 8 lutego 2011 widzisz, problem jest w tym, że zaznaczasz, że złośliwienie rób tego i będzie gitwiesz, każdy ... na swój strój, czyli niech każdy myśli czy złośliwie, czy z troską, wtedy interpretacje będą różne, a co za tym idzie - niejednoznaczneresztę olej, szkoda zachodu Link do komentarza
bajbaga Napisano 8 lutego 2011 Autor Udostępnij #6 Napisano 8 lutego 2011 Racja – już olałem Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #7 Napisano 8 lutego 2011 Cytat Nikt, nie usuwa wpisów Pana TB, a ten leci równo. Gdyby Pan rozumiał fizykę i miał wykształcenie nie ośmieszałby się Pan - Wojowniku z Izolacją. Link do komentarza
bajbaga Napisano 8 lutego 2011 Autor Udostępnij #8 Napisano 8 lutego 2011 Cytat Gdyby Pan rozumiał fizykę i miał wykształcenie nie ośmieszałby się Pan - Wojowniku z Izolacją. I co Redakcja na tego rodzaju wpisy - są obraźliwe, czy też nie?Pomijając, że są kłamliwe, albowiem nigdy i nigdzie nie „zwalczałem” (ocieplenia) izolacji – a wręcz przeciwnie.A dodać należy, że tak traktowany jest każdy, kto ma odmienne zdanie niż „pupilek”.Co raz częściej żałuję, że nie poparłem tych, którzy takie wystąpienia TB chcieli „ukrócić” – ba jak skończony debil broniłem Go .Jest prawda w powiedzeniu, że jak masz miękkie serce, to musisz mieć twarda d..pę.Prawdą jest też to, że nie bardzo umiem zniżyć się do takiego poziomu argumentacji jaki stosuje „pupilek”.Zgodnie z uzyskana radą - OLEWAM TO. Link do komentarza
Barbossa Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #9 Napisano 8 lutego 2011 Cytat .......... Wojowniku z Izolacją. małpujesz pana niby nie czytasz o Bezdyplomowy Bo Nie Ogarniałeś Link do komentarza
kingaj Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #10 Napisano 8 lutego 2011 trochę mnie tu nie było, wracam i od razu czuję się jak w domu:) Link do komentarza
Barbossa Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #11 Napisano 8 lutego 2011 a tak sobie zmieniłempowinna być możliwość kasowania Link do komentarza
Redakcja Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #12 Napisano 8 lutego 2011 Witam,wywołany do tablicy przez Pana Bajbagę stawiam się. Czy sprawiedliwe usuwam wpisy? - Prawdopodobnie nie zawsze.Czy kogoś faworyzuję? Nie sądzę.Czy się mylę w ocenie sytuacji? Tak.Czy podejmuję właściwe decyzje? Tak.Staram się chłodno oceniać "niechłodne" dyskusje. Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem...Marcin Szymanik Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #13 Napisano 8 lutego 2011 Cytat I co Redakcja na tego rodzaju wpisy - są obraźliwe, czy też nie?Pomijając, że są kłamliwe, albowiem nigdy i nigdzie nie „zwalczałem” (ocieplenia) izolacji – a wręcz przeciwnie.A dodać należy, że tak traktowany jest każdy, kto ma odmienne zdanie niż „pupilek”.Co raz częściej żałuję, że nie poparłem tych, którzy takie wystąpienia TB chcieli „ukrócić” – ba jak skończony debil broniłem Go .Jest prawda w powiedzeniu, że jak masz miękkie serce, to musisz mieć twarda d..pę.Prawdą jest też to, że nie bardzo umiem zniżyć się do takiego poziomu argumentacji jaki stosuje „pupilek”.Zgodnie z uzyskana radą - OLEWAM TO. Może jeszcze raz Szanownemu Panu wyjaśnię... 1 - rolą izolacji termicznej jest marginalizacja roli ogrzewania. Propagator pomp ciepła czy gazu do centralnych systemów ogrzewania jest z natury zwalczającym izolowanie.2- umieszczanie izolacji termicznej za stałym odbiornikiem ciepła - nie jest izolowaniem - może tak robić tylko ktoś kto zwalcza izolację3 - izolacje termiczne w XXI wieku zaczynają się od - grunt 30 cm ( 0.1W/m2 x K ) jak to powiedział audytor z nr 1 - kto dziś projektuje mniej - jest niedouczonym szkodnikiemściana 0.1W/m2 xK i dach 0.08W/m2 xK4- dom energooszczędny zużywa do 30kWh/m2 x K - i projektowanie gorszego to szkodzenie inwestorowi. Link do komentarza
daggulka Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #14 Napisano 8 lutego 2011 temat wątku jest : "gdzie jest admin" ... a zeszło na .... jak zwykle .... Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #15 Napisano 8 lutego 2011 Cytat temat wątku jest : "gdzie jest admin" ... a zeszło na .... jak zwykle .... ... na budownictwo! Link do komentarza
daggulka Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #16 Napisano 8 lutego 2011 Cytat ... na budownictwo! na izolacje w szczególności .... czyli nie w temacie wątku, prawda? Link do komentarza
retrofood Napisano 8 lutego 2011 Udostępnij #17 Napisano 8 lutego 2011 Cytat Czy się mylę w ocenie sytuacji? Tak.Czy podejmuję właściwe decyzje? Tak. A czyż to nie jest sprzeczność Szanowna Redakcjo??? Bo ja bym (na miejscu Redakcji oczywiście) odpowiedział tak:1. Pewnie tak, jak każdy.2. Staram się. Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 9 lutego 2011 Udostępnij #18 Napisano 9 lutego 2011 Cytat na izolacje w szczególności .... czyli nie w temacie wątku, prawda? Co do "izolacji" ja na idiotów używam filtra. A izolacja też mieści się tematyce forum budowlanego. Link do komentarza
daggulka Napisano 9 lutego 2011 Udostępnij #19 Napisano 9 lutego 2011 Cytat Co do "izolacji" ja na idiotów używam filtra. W sąsiednim wątku wytyka mi Pan złośliwość .... a to powyżej co Pan napisał - to co niby jest? Superlatywy i komplementy? Cytat A izolacja też mieści się tematyce forum budowlanego. Oczywiście , że się mieści ..... ale ten dział , a w szczególności ten wątek jest skierowany do administratora forum. Jak i wiele innych na tym forum - są działy tematyczne , ale są też działy nietematyczne jak ten - i fajnie by było to uszanować.... Link do komentarza
T. Brzęczkowski Napisano 9 lutego 2011 Udostępnij #20 Napisano 9 lutego 2011 Oczywiście , że się mieści ..... ale ten dział , a w szczególności ten wątek jest skierowany do administratora forum. Jak i wiele innych na tym forum - są działy tematyczne , ale są też działy nietematyczne jak ten - i fajnie by było to uszanować.... [/quote]Informacja, że jest filtr - że tym filtrem można sobie wyłączyć idiotów to złośliwość? Można nie tylko idiotów, Pani może mnie a ja Panią. Po to go wymyślono. Link do komentarza
Recommended Posts