-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
@Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne 1. Tak, jak powstanie aneks w salonie, to będziemy wyburzać otwór pomiędzy kuchnia a pokojem. Opiszemy to we wniosku do spółdzielni, chociaż wiemy już, że to jest ścianka działowa bo sąsiedzi z niższych kondygnacji mają ja wyburzona i mają połączoną kuchnie z tym pokojem. 2. Sprawdziłem dokładnie wszystkie kanały i tak: w kuchni jeden mamy indywidualny, drugi (do tego był podłączony okap) idzie z niższych pięter. W łazience kanał idzie połączony z niższymi piętrami, w wc kanał indywidualny. 3. Nie, nie ma nawiewników, są to okna PVC z jakiś początków lat 2000 4. Na 95% tak 5. Ok, taki otwór i tak zrobimy, druga sprawa czy instalować tam wentylator czy nie. W łazience jest zainstalowany wentylator łazienkowy, tak zainstalowali którzyś z poprzednich właścicieli, a my "odziedziczyliśmy"
-
Przez voyager2550 · Napisano
Szlifujemy wieniec z nierówności szczególnie w miejscach szpilek pod murłatę. Jak pamiętacie - powstały pod drewnianymi klepkami podczas betonowania. Położyliśmy również papę pod przyszłą murłatę - Icopal Fundament 4,0. Będzie konkretna izolacja przeciwwilgociowa. Poranek obudził nas śniegiem i zasypanym stropem. Łopaty w dłoń! -
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Gnoom: Na działce rodos można sobie pomalować. Z daleka wygląda ok, z bliska tragicznie. Kiedyś dałem się skusić n a pomalowanie łazienki, po miesiącu wszystko skułem i położyłem nowe kafle. -
Jeśli płytki w łazience są stare i mają okropny kolor, można je pomalować zamiast skuwać i układać nowe. Ważny jest wybór dobrej farby do malowania płytek. Czy płytki na podłodze też można odświeżyć w ten sposób? Wyjaśniamy. Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/wystroj-wnetrz/lazienka/a/118468-malowanie-plytek-zamiast-kucia
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Agus77: Ach te kuny… długo walczyłam wszystkich metod próbowałam. Jedyne rozwiązanie na cwaną kune jest pastuch.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts