tosia Napisano 2 maja 2012 Autor Udostępnij #151 Napisano 2 maja 2012 Przeprowadzka miała być na ten długi majowy weekend, ale oczywiście nie obyło się bez problemów więc przeprowadzka została przełożona. To, że dopiero dzisiaj dojedzie zamówiona lodówka to małe piwo, ale jak zwykle nawalili elektrycy. Mieli dzisiaj przyjechać, zrobić odbiory no i co? no i byli tylko, że zaczęli wymyślać jakieś pierdoły i mają przyjechać dopiero w poniedziałek (pewnie im się dzisiaj nie chciało nic robić) . Czyli z przeprowadzki nici bo nie mam siły aby podłączyć płytę indukcyjną. No to może się uda po niedzieli - mam taką nadzieję. Link do komentarza
kachna_30 Napisano 3 maja 2012 Udostępnij #152 Napisano 3 maja 2012 Ja nie wiem, co to jest z tymi elektrykami ale chyba najtrudniej właśnie o solidną ekipę z tej dziedziny! Rozumiem, Twoje rozczarowanie bo ja nie mam jeszcze nawet wymurowanej piwnicy z już doczekac się nie mogę TEGO DNIA;)pociesz się , że weekend niebawem minie i już nic Was nie powstrzyma:)Trzymam kciuki! Link do komentarza
tosia Napisano 3 maja 2012 Autor Udostępnij #153 Napisano 3 maja 2012 wiem, że weekend majowy szybko minie, ale ja bym chciała już , a poza tym tak strasznie cieszyłam się, że najpóźniej w sobotę będę spała w moim nowym domku, a tu jak zwykle lipa. Myślałam, że na spokojnie sobie wszystko poukładam, posprzątam a tak to będę musiała robić wszystko na wariata w kolejny weekend, a w poniedziałek padnięta pójdę do pracy ( noooo jedynym pocieszeniem będzie to, że wyruszę do niej z nowego domu). Link do komentarza
Moose Napisano 3 maja 2012 Udostępnij #154 Napisano 3 maja 2012 Tosia, tak to już jest, że nigdy nie ma tego co chcielibyśmy na czas...Pomyśl sobie, że już za tydzień... Link do komentarza
tosia Napisano 8 maja 2012 Autor Udostępnij #155 Napisano 8 maja 2012 Masz rację, to się nazywa "złośliwość rzeczy martwych". Już się tak nie nastawiam jak będzie przeprowadzka za tydzień to będzie, jak za dwa też dobrze Dzisiaj mają przyjść elektrycy i wszystko się okaże. Link do komentarza
retrofood Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #156 Napisano 8 maja 2012 Cytat Przeprowadzka miała być na ten długi majowy weekend, ale oczywiście nie obyło się bez problemów więc przeprowadzka została przełożona. To, że dopiero dzisiaj dojedzie zamówiona lodówka to małe piwo, ale jak zwykle nawalili elektrycy. Mieli dzisiaj przyjechać, zrobić odbiory no i co? no i byli tylko, że zaczęli wymyślać jakieś pierdoły i mają przyjechać dopiero w poniedziałek (pewnie im się dzisiaj nie chciało nic robić) . Czyli z przeprowadzki nici bo nie mam siły aby podłączyć płytę indukcyjną. No to może się uda po niedzieli - mam taką nadzieję. Rozwiń Trzeba było zadzwonić do mnie. Bym się sprężył i przyjechał... Cytat Ja nie wiem, co to jest z tymi elektrykami ale chyba najtrudniej właśnie o solidną ekipę z tej dziedziny! Rozwiń No, no! Nie generalizuj! Link do komentarza
tosia Napisano 8 maja 2012 Autor Udostępnij #157 Napisano 8 maja 2012 Cytat Trzeba było zadzwonić do mnie. Bym się sprężył i przyjechał... Rozwiń że ja głupia nie wiedziałam Link do komentarza
kachna_30 Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #158 Napisano 8 maja 2012 No, no! Nie generalizuj! [/quote]No ale im trudniej tym bardziej cenimy pradziwych rymocholików;) Link do komentarza
BeaTom Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #159 Napisano 8 maja 2012 Witaj Tosia, mam do Ciebie pytanie, o ile cm wydłużaliście krokwie! Na całym forum każdy tylko pisze, że wydłuża w związku z podniesieniem ścianki kolankowej, ale nikt nie napisał dokładnie o ile. Może pamiętasz! My tak samo podnosimy o jeden pustak.Mam nadzieje, że dzisiaj u Was elektrycy zrobią co mają i na dniach będzie przeprowadzka! Też bym się wkurzała na Twoim miejscu! być już tak blisko celu Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 8 maja 2012 Autor Udostępnij #160 Napisano 8 maja 2012 małżonek dał cynk, że elektrycy działają - oby ze skutkiemco do wydłużonych krokwi to jeżeli Ci to coś pomoże to od okapu czyli od muru w dół wystaje 140 albo 145 cm - dokładnie nie pamiętam Link do komentarza
BeaTom Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #161 Napisano 8 maja 2012 Super, dziękuję Ci bardzo, pomogłaś mi bardzo!Podniesienie ścianki kolankowej jest konieczne to każdy wie, no ale ważne też jest aby bryła domu nie straciła na wyglądzie. Ale niestety jak niektóre "agatki" widzę, to nie zawsze to wygląda dobrze!Jeszcze raz trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę i czekam na ewentualne nowe zdjęcia, jak już się wprowadzicie. Może wrzucisz umeblowany już salon. U nas już mury pną się do góry! Link do komentarza
Barbossa Napisano 8 maja 2012 Udostępnij #162 Napisano 8 maja 2012 a na obrazku: a to ile dokładasz (podnosisz ściankę)alfa - kąt pochylenia dachuc - długość jaką musisz dołożyć do pierwotnej długości krokwi aby okap był na tym samym poziomiea sinus to f.trygonometryczna do policzenia nawet na stronie internetowejczyli c=a/sin alfa et voila Link do komentarza
rajdek2010 Napisano 30 maja 2012 Udostępnij #163 Napisano 30 maja 2012 proszę jeśli możesz i znajdziesz chwilkę o odpowiedź:---temat schody (bardzo ładnie wyglądają), czy udało się Wam zrobić schody ze spocznikiem?czy jednak tak jak w projekcie?i czy mogę zapytać o cenę Waszych, schodów?ewentualnie firmę która robiła? no i czy jesteście zadowoleni?jak długo czekaliście na schody?jeśli chcesz możesz odpisać na maila: rajdek2010@interia.pldzięki za infopozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 5 czerwca 2012 Autor Udostępnij #164 Napisano 5 czerwca 2012 odpowiedz wraz z zdjęciami wysłałam na maila Link do komentarza
tosia Napisano 5 czerwca 2012 Autor Udostępnij #165 Napisano 5 czerwca 2012 (edytowany) no i w końcu mieszkamy przeprowadzka się przeciągnęła w czasie i to całkiem nieźle, no ale w końcu na swoim od 31.05.2012. Na pewno będzie to dla nas pamiętna data . Oczywiście jest jeszcze masę rzeczy do wykończenia, ale powoli, powoli jak to mówią... nie od razu Kraków zbudowano. W większości pomieszczeń mamy nadal dizajnerskie oświetlenie (czytaj żarówki w osłonkach) ale jakoś mi to nie przeszkadza. Po prostu cieszę się jak cholera, że w tak krótkim czasie przy liczbie pracowników - wykonawców dwóch (małżonek i teściu) udało nam się skończyć nasz wymarzony dom. Więc kilka fotek i dla Ciebie BeaTom salon jeżeli chodzi o ustawność salonu to spokojnie wszedł stół z czterema krzesłami, narożnik, ława, szafka pod telewizor i jeszcze jest duuuuuużo miejsca. Edytowano 5 czerwca 2012 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
daggulka Napisano 5 czerwca 2012 Udostępnij #166 Napisano 5 czerwca 2012 Z całego serca gratuluję przeprowadzki, Tosia Link do komentarza
Moose Napisano 5 czerwca 2012 Udostępnij #167 Napisano 5 czerwca 2012 Tosia GRATY I wszelkiej pomyślności na nowym miejscu Link do komentarza
kachna_30 Napisano 6 czerwca 2012 Udostępnij #168 Napisano 6 czerwca 2012 Gratuluję serdecznie!piękne lato przed Wami:) Link do komentarza
tosia Napisano 7 czerwca 2012 Autor Udostępnij #169 Napisano 7 czerwca 2012 dzięki dziewczyny Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 7 czerwca 2012 Udostępnij #170 Napisano 7 czerwca 2012 Cytat no i w końcu mieszkamy Rozwiń Wszystkiego najlepszego w nowym domku No i tak się zapytam nieskromnie kiedy parapetówa Link do komentarza
tosia Napisano 7 czerwca 2012 Autor Udostępnij #171 Napisano 7 czerwca 2012 parapetówa odroczona bo nawet na flaszkę w tym miesiącu funduszy nie starczy , no ale trzeba dom jak najszybciej opić co by dach na głowę nie spadł Link do komentarza
agatka119 Napisano 10 czerwca 2012 Udostępnij #172 Napisano 10 czerwca 2012 Cześć Tosia,fajnie, że już mieszkacie. Super urządzony domek.Mam pytanie, gdzie zamawiałaś kolumny wejściowe oraz gdzie zamawiałaś kominek bo wiem, że kiedyś podawałaś chyba stronę internetową a nie potrafię teraz znaleźć. Pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 13 czerwca 2012 Autor Udostępnij #173 Napisano 13 czerwca 2012 Kolumny zamawiałam w Bolesławcu - tylko tam znalazłam takie beczułkowate, a kominek na kratki.pl - kominek basia Link do komentarza
rob i anet Napisano 22 czerwca 2012 Udostępnij #174 Napisano 22 czerwca 2012 Pierwszy raz się udzielam na Twoim blogu, więc witam serdecznie. Gratuluję osiągnięcia celu .Baarczoo podoba mi się zlew i szafka w łazience, czy możesz napisać z jakiej firmy i ile takie cudo kosztuje?A może możesz pochwalić się też górną łazienką? Link do komentarza
ewamariusz Napisano 23 czerwca 2012 Udostępnij #175 Napisano 23 czerwca 2012 Witam. To i ja gratuluję, fajny macie domek. Pozdrawiam Link do komentarza
SRX Napisano 24 czerwca 2012 Udostępnij #176 Napisano 24 czerwca 2012 Serdecznie gratuluję przeprowadzki. Link do komentarza
tosia Napisano 27 czerwca 2012 Autor Udostępnij #177 Napisano 27 czerwca 2012 (edytowany) Cytat Pierwszy raz się udzielam na Twoim blogu, więc witam serdecznie. Gratuluję osiągnięcia celu .Baarczoo podoba mi się zlew i szafka w łazience, czy możesz napisać z jakiej firmy i ile takie cudo kosztuje?A może możesz pochwalić się też górną łazienką? Rozwiń zlew razem z szafka można kupić w Castoramie ( tam właśnie to cudo wypatrzyłam), minus taki, że firma robi szafkę tylko w białym kolorze, a mi zależało na czarnej więc sam zlew kupiłam na allegro ( w Castoramie nie było takiej możliwości - sprzedawane jako komplet), a szafkę zamówiłam u stolarza. Umywalka Elita Serenity 80. Za samą umywalkę zapłaciłam niecałe 400zł teraz dokładnie nie pamiętam.Z miłą chęcią bym się pochwaliła górną łazienka, ale jej nie mam więc się nie chwalę Cytat Witam. To i ja gratuluję, fajny macie domek. Pozdrawiam Rozwiń Cytat Serdecznie gratuluję przeprowadzki. Rozwiń dzięki wielkie Edytowano 27 czerwca 2012 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 27 czerwca 2012 Autor Udostępnij #178 Napisano 27 czerwca 2012 wiem, że EURO zbliża się ku końcowi, ale nie mogę się oprzeć pokusie aby pokazać największego kibica a raczej kibickę miało być tak pięknie... a wyszło jak zawsze Link do komentarza
tosia Napisano 13 lipca 2012 Autor Udostępnij #179 Napisano 13 lipca 2012 (edytowany) i znów wjechał ciężki sprzęt na naszą działkę aby wyrównać kolejny odcinek terenu teraz wystarczy zagrabić, posiać trawkę i następny kawałek ziemi będzie wyglądał pięknie z mojego przydomowego ogródka wkrótce zbiorę pierwsze plony udało się nam też zrobić połowę ogrodzenia z przodu działki i zaczęła się moja mozolna praca z układaniem polniaków aby i od strony drogi było ładnie a efekt wyszedł następująco a to kolejne dzieło mojego teścia "złotej rączki" Edytowano 13 lipca 2012 przez tosia (zobacz historię edycji) Link do komentarza
kachna_30 Napisano 17 lipca 2012 Udostępnij #180 Napisano 17 lipca 2012 Twój teść to chyba musi być ukochanym dziadkiem:)Działka widzę kilka razy większa od naszej!Pięknieje w oczach, wcześniej nie myslałam o wyglądzie od strony drogi a teraz reflektuję, iż to istotne by było ładnie kolejna rzezcz na liście Link do komentarza
kurka wodna Napisano 25 lipca 2012 Udostępnij #181 Napisano 25 lipca 2012 Witam i ja. Na początku gratuluję przeprowadzki Zaciekawiła mnie wasza budowa, bo u nas jest podobnie, też budujemy systemem gospodarczym i też mój mąż z teściem Dom wyszedł wam bardzo ładnie, o ogrodzie nie wspomnę Ja już robiłam podchody wiele razy żeby posadzić jakieś rośliny, ale u nas będą kopać kanalizację i na dodatek nie wiem z której strony, także i poryją nam działkę, a z nią zniszczyli by wszystko co bym zasadziła Ławeczka pod dębem super Link do komentarza
tosia Napisano 29 lipca 2012 Autor Udostępnij #182 Napisano 29 lipca 2012 Cieszę się, że Ci się podoba U nas sprawa była o tyle prosta, że droga przebiega kolo naszej działki tylko z jednej strony ( z drugiej jest działka prywatna) więc wiadomo było od razu gdzie będzie przebiegać kanalizacja. Pozwoliło nam to powolutku zagospodarowywać teren pod przyszły ogród. Powiem szczerze, że fajnie jak się wprowadzasz do domu i ogród masz wykończony, mam znajomych którzy pomimo, że już mieszkają w koło domu w dalszym ciągu mają "plac budowy". No ale nie każdy ma takie szczęście jak my. U nas jeszcze był inny aspekt dzięki któremu powstał najpierw ogród - kasa Za to co mieliśmy pociągnęliśmy mury do stropu, a na resztę musieliśmy poczekać aż dostaniemy kredyt. Dlatego też w między czasie robiliśmy powoli ogród. No i efekt jest taki jak na zdjęciach. Ławeczka to także projekt mojego teścia Link do komentarza
cocacola4 Napisano 22 sierpnia 2012 Udostępnij #183 Napisano 22 sierpnia 2012 Witam. Bardzo podoba mi się Wasz domek. My również będziemy budować Agatkę. obecnie wprowadzamy parę zmian w projekt. Chciałam się dowiedzieć jaką macie odległość od drzwi frontowych do bramki?? Zastanawiamy się czy 7 m wystarczy. Chciałam mieć większą przestrzeń na ogród "za domem". działki nie mamy dużej 8 ar. pozdrawiam Jola Link do komentarza
kiniamich Napisano 29 sierpnia 2012 Udostępnij #184 Napisano 29 sierpnia 2012 hejka, podpatruje Wasza Agatke i mam pytanko odnosnie plytek w lazience, jakiej firmy jest ta czarna (a moze grafit) mozajka? i czy reszta plytek jest biala ? Gratuluje i zazdroszcze etapu budowy Link do komentarza
tosia Napisano 4 września 2012 Autor Udostępnij #185 Napisano 4 września 2012 Cytat Witam. Bardzo podoba mi się Wasz domek. My również będziemy budować Agatkę. obecnie wprowadzamy parę zmian w projekt. Chciałam się dowiedzieć jaką macie odległość od drzwi frontowych do bramki?? Zastanawiamy się czy 7 m wystarczy. Chciałam mieć większą przestrzeń na ogród "za domem". działki nie mamy dużej 8 ar. pozdrawiam Jola Rozwiń witam,u nas odległość ta wynosi 10m, czy wystarczy 7m ciężko powiedzieć. Tak jak patrze u siebie to wydaje mi się że jest idealnie. Co prawda nie mam jeszcze zagospodarowanego przodu więc może jestem mało obiektywna ale wydaje mi się, że tak jest ok.pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 4 września 2012 Autor Udostępnij #186 Napisano 4 września 2012 Cytat hejka, podpatruje Wasza Agatke i mam pytanko odnosnie plytek w lazience, jakiej firmy jest ta czarna (a moze grafit) mozajka? i czy reszta plytek jest biala ? Gratuluje i zazdroszcze etapu budowy Rozwiń hejco do mozaiki to nie wiem jakiej jest firmy, kupiłam ją w castoramie. Jak mi jednej brakło i niestety w castoramie w całej polsce też nie było bo czekali na dostawę to znalazłam na allegro http://allegro.pl/dune-zucan-30x30-mozaika...2595897926.html z tym, że tam są małe kamyczki a moja ma duże. Płytka ma wymiar 30x30 a ja ją przecięłam na pół. Reszta płytek jest biała też kupiona w castoramie wymiar 60x30 no i do tego ciemna podłoga która jest porażką bo wszystko na niej widać, każdą kropelkę Link do komentarza
PeZet Napisano 4 września 2012 Udostępnij #187 Napisano 4 września 2012 Witaj, Tosiu, w mgnieniu oka dom wybudowaliście. Gratuluję, zazdroszczę i pozdrawiam. Link do komentarza
tosia Napisano 5 września 2012 Autor Udostępnij #188 Napisano 5 września 2012 hej,no może nie w mgnieniu oka, ale na liczbę robotników sztuk 2 chyba całkiem szybko nam poszło pozdrawiam Link do komentarza
goliaty Napisano 13 września 2012 Udostępnij #189 Napisano 13 września 2012 (edytowany) Cześć TOSIU bardzo piękne macie w swojej Agatce schody , mam pytanie z jakiego drewna są i ile kosztowały .Mogła byś udostępnić więcej zdjęć teraz jak już mieszkacie , i jak się komponują w całościz góry dziękuje Andrze Edytowano 13 września 2012 przez goliaty (zobacz historię edycji) Link do komentarza
tosia Napisano 21 września 2012 Autor Udostępnij #190 Napisano 21 września 2012 schody mamy dębowe, kosztowały nas 12 tyś. Schody są duże, więc trochę ciężko uchwycić je w całości i pokazać jak się komponują, ale postaram się jutro zrobić kilka zdjęć i wieczorem wrzucę.pozdrawiam Link do komentarza
Sorbek Napisano 24 września 2012 Udostępnij #191 Napisano 24 września 2012 Gratuluje przeprowadzki i mega mocno zazdraszczam super urządziliście Wasz domek Link do komentarza
BeaTom Napisano 26 września 2012 Udostępnij #192 Napisano 26 września 2012 Witaj Tosia, nie miałam jakoś okazji Ci wcześniej pogratulować, przeprowadzki do ukończonej już AGATKI! Więc GRATULUJE!!!!! ale już macie fajnie!!!!!!!!!!!!! Domek urządzony oczywiście bardzo ładnie gustownie, bardzo mi się podoba! Ładnie się urządziliście Może zamieścisz jeszcze jakieś zdjęcia np górnej łazienki! My mamy już dach, na dniach postaram się zamieścić w końcu moje pierwsze zdjęcia! Pozdrawiam Link do komentarza
BeaTom Napisano 27 września 2012 Udostępnij #193 Napisano 27 września 2012 Mam pytanie! Jakie macie wymiary okien dachowych! czy takie jak w projekcie 78/160 czy jednak wybraliście standard 78/140 Bardzo podobają mi się Wasze okna, widzę, że dają dużo światła!Dzięki za odp. Link do komentarza
tosia Napisano 27 września 2012 Autor Udostępnij #194 Napisano 27 września 2012 już Ci odpowiedziałam na forum Agatka HB Studio, ale napiszę jeszcze raz My mamy okna takie jak w projekcie 78*160 i nie są to żadne nietypowe okna. Pan który Ci to powiedział - ściemnia. Wejdź sobie na stronę Veluxa lub Fakro i zobaczysz, że to są zwykłe wymiarowe okna. Uważam, że są idealne, dają tyle światła ile powinny. Jedynie zwróć uwagę, aby klamka była na dole bo ja mam na górze i mam teraz problem z otwarciem okna (czyt. jestem z metra cięta )pozdrawiam Link do komentarza
BeaTom Napisano 27 września 2012 Udostępnij #195 Napisano 27 września 2012 Dzięki za odpowiedź.Niestety nie pocieszyłaś mnie, bo jak już pisałam mamy już kupione a dzisiaj to już i pewnie zamontowane 78/140. A Twoje okna bardzo mi się podobają! Sama nie wiem co podkusiło mojego męża że nie kupił okien jak w projekcie! Oj może być dym Pójdę dzisiaj na budowę i ocenie! Ale już wiem, że będę żałować!!!!!! od razu zrobię zdjęcia i jutro na pewno załączę !pozdrawiam Link do komentarza
BeaTom Napisano 4 października 2012 Udostępnij #196 Napisano 4 października 2012 Witaj, tym razem mam pytanie do Ciebie w okno łukowe w sypialni. Czy Twoje okno jest otwierane w całości czyli z tzw ruchomym słupkiem, czy po otwarciu całego w środku pozostaje słupek? Jedna firma która robiła nam wycenę powiedziała ze to okno nie może być z ruchomym słupkiem ponieważ jest łukowe! Z normalnym oknem nie ma problemów! Zrobiłam szczerze mówiąc wielkie oczy! Nie wyobrażam sobie mieć tam słupek! I nie chce mi się wierzyć, że nie idzie tego zrobić. mam tylko nadzieje, ze może ta jedna akurat firma tego nie robi!Jak wygląda sytuacja u Ciebie!Dzięki, pozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 8 października 2012 Autor Udostępnij #197 Napisano 8 października 2012 U nas okno łukowe jest z ruchomym słupkiem i nic mi nie wiadomo żeby był problem z jego wykonaniem, bynajmniej firma która robiła nam okna nie zgłaszała żadnych problemów. Link do komentarza
BeaTom Napisano 2 grudnia 2012 Udostępnij #198 Napisano 2 grudnia 2012 Witaj Tosia, jak tam się mieszka w agatce?? Mam prośbę do Ciebie, chodzi mi o górną łazienkę, jak już pisałam też na głównym forum agatki! Mam pewne problemy z rozmieszczeniem wszystkiego (wanna prysznic, zlew (może podwójny) toaleta i bidet) Pytam Ciebie bo masz fajne pomysły, poza tym tak ja my podnieśliście ściankę o jeden pustak, a to ma tutaj niemałe znaczenie., wiadomo!Czy masz też prysznic u góry. I czy mogę prosić Cie o ewentualne zdjęcia, jeśli macie już ją ukończoną. Z Góry dziękujęPozdrawiam Link do komentarza
tosia Napisano 10 grudnia 2012 Autor Udostępnij #199 Napisano 10 grudnia 2012 mieszka się suuuuuper , przyzwyczaiłam się już do metrażu, wyluzowałam ze sprzątaniem ( w końcu dom to nie muzeum) i jak gdzieś przeczytałam, że "tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy" wiec....co do łazienki to raczej nie pomogę bo w dalszym ciągu jej nie mam, co prawda wiem jak ma wyglądać ale z braku funduszy z realizacją muszę poczekać. Na pewno będą dwie umywalki, wc i wanna, prysznic mam na dole więc jeden nam wystarczy a poza tym nawet gdybym zmieniła zdanie to niestety nie mam na niego miejsca bo jedyna ściana na której mógłby być ma wejście do pralnio-suszarni wiec lipa. Jeżeli chodzi o styl to chciałabym płytki imitujące drewno połączone z płytkami w odcieniach szarości np. coś takiego Link do komentarza
kiniamich Napisano 7 stycznia 2013 Udostępnij #200 Napisano 7 stycznia 2013 jaki macie wymiar plytek na dole (salon, kuchnia, hol - bo chyba sa te same) ? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się