Skocz do zawartości

Rusztowania

Gość greta

Recommended Posts

Napisano
Witam. Planuję odnowę domu z zewnątrz, czy nadaje się do tego rusztowanie warszawskie czy muszę zaopatrzyć się w normalne rusztowanie ?
Napisano
Nie wiem dlaczego tak się nazywają rusztowania, ale właśnie rusztownie warszawskie są normalnymi, najbardziej spotykanymi. Z drugiej strony kupowanie rusztowania byłoby dla mnie ostatecznością i wolałbym je wypożyczyć.
Napisano
Zależy na jak długi okres. Mimo wszystko rusztowania muszą są kosztowną inwestycją. Z warszawskich można budować słupki, potem na górze pomost będzie jedynym połączeniem między słupkami. Trudniej się po nich swobodnie poruszać.
Napisano
Cytat

Normalne rusztowanie .... czyli jakie ?

Pamiętam jeszcze jak normalne rusztowania - w czasie remontu budynków na lubelskim Starym Mieście i w jego okolicy były zbijane z żerdzi i desek icon_biggrin.gif
  • 3 miesiące temu...
Napisano
No i jednak zdecydowałam się wypożyczyć, wypożyczyłam od tej firmy gbg w krakowie i miałam spokój bo przywieźli, zamontowali, potem rozmontowali, do tego firma remontowa też się szybko uwinęła i mój domek wygląda teraz jak nowy.
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Cytat

No i jednak zdecydowałam się wypożyczyć, wypożyczyłam od tej firmy gbg w krakowie i miałam spokój bo przywieźli, zamontowali, potem rozmontowali, do tego firma remontowa też się szybko uwinęła i mój domek wygląda teraz jak nowy.

Ja tam zbudowałem sam. Kupiłem kraty pomostowe, spawarka i słupki. Wyszło o wiele taniej, a solidność do 10 metrów (na moje potrzeby), stanowczo wystarczy
Napisano
Cytat

Ja tam zbudowałem sam. Kupiłem kraty pomostowe, spawarka i słupki. Wyszło o wiele taniej, a solidność do 10 metrów (na moje potrzeby), stanowczo wystarczy

o wiele, tzn o ile? konkrety
m2 i cena
Napisano
Cytat

Ta... w razie poślizgniecia się kogoś na pomoście kierbud, albo inspektor nadzoru idzie siedzieć...
  • 1 rok temu...
Napisano
Cytat

Ta... w razie poślizgniecia się kogoś na pomoście kierbud, albo inspektor nadzoru idzie siedzieć...

Dlatego właśnie ktoś wymyślił antypoślizgowe kraty pomostowe, specjalnie do takich zastosowań.
Napisano
Cytat

Dlatego właśnie ktoś wymyślił antypoślizgowe kraty pomostowe, specjalnie do takich zastosowań.

Do własnoręcznie spawanego rusztowania ??? tylko dupa czarna z tego będzie jak PIP się zapyta o certyfikat na rusztowanie .
Napisano
Cytat

Dla własnych potrzeb icon_eek.gif PIP zalamka.jpg

Aaaaaaa , dla własnych potrzeb , dla własnych potrzeb to se ściany można z liny buungie robić icon_biggrin.gif i nawet wtedy PIP może skoczyć ......też
  • 2 miesiące temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...