Skocz do zawartości

Jesienna Konferencja Aktywu Forum BD - 25 wrzesień 2010

Recommended Posts

Cytat

wiem, wiem .... nie ma co pisać , licznik juz dziś był ...ale tak sie cholerka ciesze ze piątek już tuż tuż ... że aż tu z tej radości zaglądam co chwilę... icon_lol.gif

Rozwiń  

można coś napisać.. np. czy ktoś nie życzy sobie zdjęć? różnie z tym bywało...
ja się zastanawiam, czy nie przeżyć tych 3 dni jako ostatnie w moim życiu, a wtedy zdjęcia nie byłyby wskazane icon_cool.gif
  Cytat

Zdjęcia widziała i stwierdziła że jest zazdrosna.
Znaczy, niezłe z Was laski icon_cool.gif

Rozwiń  

Ooooo tom się uśmiała!! icon_smile.gif Śniadanie jem właśnie i się zakrztusiłam icon_smile.gif!!
No ja nie mooogę!!
Panowie!
Mam prośbę - uspokójcie Piczmankę, że nie rzucam się na Was z pazurami (bez z resztą teżicon_wink.gif) na zlotach i nic nie zagraża Piczmanowi z mojej strony.

PS1. A tak poza wszystkim - Piczman musiałby być eekhmmm...mocno niedowidzący icon_lol.gif, żeby chciał "zamienić" swoją Piczmankę na mnie icon_biggrin.gif. na szczęście nie jest, więc spoko.
PS2. Ja ciągle nie wiem czy pojadę!!

Cytat

Piczmanka doliczona...
Barę tyż już doliczyłam więc yjścia nie masz Piczman i z domu ją gwałtem porwać icon_smile.gif

Rozwiń  

Yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy... noooo.... ten tego.....
Szczerbata!
Ty mnie nie doliczaj do niczego - jak się okaże, że dam radę - przyjadę a kasiurkę komuś oddam. Ale na chwilę obecną nic nie obiecuję!! Choć bardzo bym chciała...
  Cytat

Panowie!
Mam prośbę - uspokójcie Piczmankę, że nie rzucam się na Was z pazurami (bez z resztą teżicon_wink.gif) na zlotach i nic nie zagraża Piczmanowi z mojej strony.

Rozwiń  

Jest wręcz przeciwnie. Broni się pazurami jak lwica przed próbą wyrwania (do tańca) – co mogę zaświadczyć, ale niestety bez dowodów, bo ślady jej pazurów już zniknęły. icon_cool.gif
I dla jasności – to nie od wyrywania, a wręcz odwrotnie. Traktowała mnie jak słup, w który wczepiała się przy próbach wyrwania ze strony innych. icon_confused.gif

Ps. Podzielam zdanie Piczmana i Piczmanki co do tych lasek. icon_mrgreen.gif
  Cytat

w końcu jak ludzie, a nie krowy

Rozwiń  

icon_smile.gif
Barbossa!
Poświadcz, że mi za cumę robiłeś w Ruścu!!

Cytat

a muszą być?
olać,

Rozwiń  

Ja co prawda nie wiem czy mam prawo się odzywać, ale same znajome gęby będą, więc po kiego dodawać Piczmanowi roboty?
Nooo, cheba, że na pamiątkę... Edytowano przez Baru (zobacz historię edycji)
  Cytat

Jak mi nie pomożecie to będzie np. takie coś brzydkie icon_razz.gif

Brak obrazka

Rozwiń  

no wiem i wszyscy wiedzą , że to coś zielone z zębiskami jest brzydkie ... nie trza przypominać.... icon_razz.gificon_mrgreen.gif

a w sprawie plakietek ...... znalazłam kilka obrazków które mogłyby posłużyć jako .... tło? lub element plakietki ....?
nie wiem czy się nadadzą w ogóle .... po prostu chciałam pomóc ... icon_redface.gificon_biggrin.gif

1190964305s1.jpg

Brak obrazka

piekny-jesienny-lisc.jpg

4207_jarzebina.jpg

Brak obrazka

ludzik.jpg

4023377900_c8729115aa.jpg

Brak obrazka

Brak obrazka

Cytat

a bylem raczej boją do której się uwiązałaś tako, jakoby sztorm miał przejść

Rozwiń  

Oooo tu masz rację! To jest bardzo dobre określenie zaistniałej wówczas sytuacji icon_smile.gif

Cytat

Słyszałem, że będziesz od piątku, to zagadamy jak się dopcham. icon_cool.gif
Pozdrawiam Was serdecznie i do zobaczenia w piątek.

Rozwiń  

Co Ty nie powiesz?! Od piątku? A skąd Ty to wiesz? Bo ja ciągle nie wiem czy dam rade pojechać icon_sad.gif.
Jeżeli przyjadę - to transportowo będę zależna od Piczmana.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Naturalny wygląd Podkreśla strukturę drewna – słoje i naturalne usłojenie stają się bardziej widoczne i wyraziste. Matowe lub satynowe wykończenie – wygląda bardziej naturalnie niż połysk lakieru. Oddychająca powierzchnia Drewno zachowuje zdolność do oddychania, co pomaga w regulacji wilgotności w pomieszczeniu. Mniejsze ryzyko wypaczeń przy zmianach temperatury i wilgotności. Łatwa konserwacja i naprawa Nie trzeba cyklinować całej podłogi przy uszkodzeniu – można punktowo odnowić fragment. Regularna konserwacja (np. środkiem do pielęgnacji olejowosków) wydłuża żywotność wykończenia. Przyjemność użytkowania Ciepłe i przyjemne w dotyku – idealne dla osób chodzących boso lub z małymi dziećmi. Mniej śliskie niż lakierowane podłogi. Ekologia i zdrowie Produkty olejowoskowe są często na bazie naturalnych olejów i wosków – bezpieczne dla zdrowia. Brak intensywnego zapachu chemii, przyjazne alergikom.   Osmo to jedna z najbardziej znanych marek oferujących wysokiej jakości olejowoski do podłóg drewnianych (i nie tylko). Produkty tej firmy są bardzo cenione zarówno przez profesjonalistów, jak i osoby samodzielnie wykańczające wnętrza.
    • Zgadza się, dlatego uważam że w skrajnych przypadkach, czyli pewnie dwie noce w roku lepiej dogrzać grzałką, niż przepłacać za większą pompę i martwić się o taktowanie. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Mam człowieka na miejscu. Będzie obserwował.
    • Dziś po południu test obciążeniowy z tego co mi tutaj alert pogodowy wysyła.  
    • To nie do końca tak. Po pierwsze T-CAP nie są jedynymi pompami na rynku, które utrzymują nominalną moc grzewczą w skrajnie niskich temperaturach (-20°C lub mniej). Ale inne o takiej charakterystyce są od nich wyraźnie droższe.  Po drugie, zdolność do utrzymywania mocy nominalnej w trudnych warunkach nie oznacza większej skłonności do taktowania. W praktyce jest wręcz odwrotnie. Taka pompa jest w stanie utrzymać moc nominalną w całym przewidywanym zakresie pracy (mniej więcej od -20 do +15°C). Ale równocześnie to i tak są pompy inwerterowe, czyli z możliwością automatycznego dostosowywania mocy do chwilowych potrzeb. Dla większości pomp powietrze/woda minimum to 30%. Czyli pompa nominalnie np. 9 KW jest w stanie działać w sposób ciągły już z mocą ok. 3 kW.  Natomiast w typowych pompach, których moc spada wraz ze spadkiem temperatury zewnętrznej, też mamy nominalnie np. 9 kW. Ale osiągane dopiero np. przy +7°C na zewnątrz. Natomiast przy -10°C taka pompa będzie miała np. 5-6 kW mocy. Właśnie wtedy będzie potrzebne użycie grzałek. Natomiast przy wysokiej temperaturze zewnętrznej i tak potrzebne będzie wykorzystanie funkcji inwertera. Ale co się stanie, jeżeli wiedząc o spadku mocy wraz z temperaturą zewnętrzną, zdecydujemy się na pompę nominalnie już nie 9 lecz 12 kW? Wtedy powyżej 0°C zakresu regulacji mocy może już zabraknąć.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...