katarzyna10 Napisano 9 czerwca 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 czerwca 2010 czy ktoś z was może polecić naprawdę trwały zapach do łazienki? Ja osobiście próbowałam już różne, żelowe, elektryczne, inne... i tak naprawdę każdy z nich był wyczuwalny praktycznie tylko przez pierwsze dwa - trzy dni. Może udało wam się trafic na taki zapach, który naprawdę utrzymuje się w łazience trochę dłużej a przy tym nie jest tak intensywny, że aż boli od niego głowa? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #2 Napisano 12 czerwca 2010 Sama zawsze mam na półce odświeżacz do powietrza, kupuję pachnący ziołami papier toaletowy mola herbal sensitive i regularnie zmieniam pot pourri,ja uwielbiam waniliowe... Link do komentarza
2hd Napisano 23 czerwca 2010 Udostępnij #3 Napisano 23 czerwca 2010 (edytowany) Właściwie to nie wiem który zapach jest najbardziej trwały. Ja oprócz kostki toaletowej mam także odświeżacz do powietrza w sprayu,o zapachu wanilii. Edytowano 23 czerwca 2010 przez 2hd (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Gość stach Napisano 24 czerwca 2010 Udostępnij #4 Napisano 24 czerwca 2010 Naturalny, czystości Wyrzucam wszystkie zapachy, które czasami jeszcze próbuje wstawić żonka lub córka Pachną szampony, mydło, żele....Biorę cytrynowy żel na gąbeczkę, przemywam umywalkę, sedesik, spuszczam wodę i jest OK Link do komentarza
2hd Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #5 Napisano 15 lipca 2010 No z jednej strony racja,ale ile utrzyma się taki zapach? Góra kilka godzin,a ja chciałbym taki odświeżacz którego nie trzeba używać cały czas aby był świeży i łądny zapach w naszej łązience. Link do komentarza
margaretka2002 Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #6 Napisano 15 lipca 2010 Nie cierpie lazienkowych zapachow, a juz waniliowego zwlaszcza... Ladnie i wystarczajaco intensywnie pachnie mydlo z serii marokanskiej Yves Rocher - jest przy tym ozdobne. Jestem tez za pot pourri. Link do komentarza
martino200 Napisano 20 lipca 2010 Udostępnij #7 Napisano 20 lipca 2010 (edytowany) Popieram aromatyzowany papier. Niestety te bardzo trwa?e zapachy cz?sto s? do?? ostre i nieprzyjemne, dlatego niekt?rym ci?ko si? do nich przyzwyczai?. Edytowano 20 lipca 2010 przez martino200 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
etiaxa Napisano 20 lipca 2010 Udostępnij #8 Napisano 20 lipca 2010 Ja zawsze sobie wrzucam kostkę do spłuczki wtedy nie ma nieprzyjemnych zapachów z muszli a oprócz tego zapach utrzymują aromatyzowane świeczki ustawione na wannie Link do komentarza
katarzyna10 Napisano 21 lipca 2010 Autor Udostępnij #9 Napisano 21 lipca 2010 niestety do spłuczek zabudowanych nie ma możliwości wrzucenia kostki.... Link do komentarza
Stforek (Łukasz) Napisano 22 lipca 2010 Udostępnij #10 Napisano 22 lipca 2010 Cytat czy ktoś z was może polecić naprawdę trwały zapach do łazienki? Ja osobiście próbowałam już różne, żelowe, elektryczne, inne... i tak naprawdę każdy z nich był wyczuwalny praktycznie tylko przez pierwsze dwa - trzy dni. Może udało wam się trafic na taki zapach, który naprawdę utrzymuje się w łazience trochę dłużej a przy tym nie jest tak intensywny, że aż boli od niego głowa? Rozwiń Zapachy są dość trwałe problem z tym że człowiek się przyzwyczaja i jakby przestaje czuć (mimo że zapach jest tak samo intensywny dłużej niż dwa-trzy dni).Nie wiem jak to się sprawdzi w łazience ale w pokoju stosuję zapach wydzielany po wykryciu ruchu - to nie pozwala się przyzwyczaić tak szybko. Link do komentarza
balistka Napisano 14 sierpnia 2010 Udostępnij #11 Napisano 14 sierpnia 2010 najlepsze zapachy beda naturalne, oczywiscie mam na mysli np polozyc na oleczce owoce pigwy lub aromatyczne zioła, bo kwaity to raczej nie ;] Link do komentarza
omen Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #12 Napisano 19 sierpnia 2010 Nie przepadam za sztucznymi zapachami w pomieszczeniach. według mnie wystarczy po prostu wietrzyć pokoje . Jesli już naprawdę chce się mieć jakiś zapach w łazience to można przecież przekroić pomarańcza i powpychać w nia suszone goździki. Dzięki temu uzyskuje się w pełni naturalny, subtelny zapach Link do komentarza
Elżbieta Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #13 Napisano 19 sierpnia 2010 w łazience przede wszystkim powinna być sprawna wentylacja, wtedy będzie przyjemnie i żadne dodatkowe zapachy oprócz mydeł, szmponów, płynów i żeli do kąpieli nie będą potrzebne bo i tak skuteczna wentylacja z nimi sobie poradzi Link do komentarza
dzempel Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij #14 Napisano 19 sierpnia 2010 Ja używam odświeżacza który działa po wykryciu ruchu .Ustawiałam go tak w łazience że jak ktoś otwiera drzwi do łazienki on juz się uaktywnia i ma sie wrazenie ,że zawsze tam tak ładnie pachnie Link do komentarza
gry-darek Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #15 Napisano 23 sierpnia 2010 Domestos , ace . cif Te zapachy mi się kojarzą z czystością Link do komentarza
2hd Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #16 Napisano 23 sierpnia 2010 Sprawna wentylacja to podstawowa sprawa w naszej łązience,natomiast co do konkretnego zapachu to już kwestia gustu-kto jaki lubi. Link do komentarza
jeea Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #17 Napisano 23 sierpnia 2010 Cytat niestety do spłuczek zabudowanych nie ma możliwości wrzucenia kostki.... Rozwiń dziwne, ja mam takową Link do komentarza
2hd Napisano 14 września 2010 Udostępnij #18 Napisano 14 września 2010 jest taka możliwość,trzeba tylko rozbierać spłuczke i wkładać kostkę. Wg mnie to strata czasu. Link do komentarza
sepoy Napisano 15 września 2010 Udostępnij #19 Napisano 15 września 2010 Cytat niestety do spłuczek zabudowanych nie ma możliwości wrzucenia kostki.... Rozwiń Mi za to, po wrzuceniu kostki domestosa tak wyczyściło osady na uszczelkach wewnątrz spłuczki, że zaczęła ona przeciekać. Link do komentarza
olek89 Napisano 24 czerwca 2011 Udostępnij #20 Napisano 24 czerwca 2011 Ja wlewam zapach do spłuczki i jest ok.Do tego barwi wode.Ale jeszcze oprócz tego kupuje tez taki odświezacz w sprayu-ostatnio spodobał mi sie ambi pur lawendowy,on zdecydowanie najlepiej eliminuje nieprzyjemny zapach a później zastępuje go przyjemną wonią.I to najlepszy zestaw zapachowy. Link do komentarza
Eurolazienki Napisano 2 sierpnia 2011 Udostępnij #21 Napisano 2 sierpnia 2011 A co sądzicie o świecach zapachowych? Mam na myśli takie małe o różnych zapachach,które ustawia się w łazience,np na podłodze lub szafce. Bo moi znajomi stosują coś takiego i mówią że się sprawdza. Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #22 Napisano 11 sierpnia 2011 świece mają piękne zapachy ... rozmaite , naprawdę spory wybór ... stosuję w salonie , albo kadzidełka ... oczywiście oba działają kiedy są zapalone , ponadto stawiam tam gdzie wiem, że jest bezpiecznie ...mając na uwadze zwierzyniec który szalejąc mógłby potrącić i pożar murowany - jednak wolę kadzidełka ... i jest to fajny pomysł do łazienki - bezpieczniejszy niż świece ... Link do komentarza
r-32 Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #23 Napisano 11 sierpnia 2011 Cytat A co sądzicie o świecach zapachowych? Mam na myśli takie małe o różnych zapachach,które ustawia się w łazience,np na podłodze lub szafce. Bo moi znajomi stosują coś takiego i mówią że się sprawdza. Rozwiń ...moja żona takie odpala ...wszędzie gdzie się da ...z tarasem włącznie Zapachy wszelakie toto emituje wanilia , cynamon , las itd. Mam też takie , które świeczką bezzapachową podgrzewają naczynko z olejkiem eterycznym - moim zdaniem bardziej funkcjonalne. Link do komentarza
daggulka Napisano 11 sierpnia 2011 Udostępnij #24 Napisano 11 sierpnia 2011 ciekawe czy są takie kadzidełka tudzież świece które komary odpędzają? Link do komentarza
2hd Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #25 Napisano 25 sierpnia 2011 Na komary chyba nic nie pomoże... Ale przyznam,że zapach z takiej świeczki jest bardzo ładny,sam często praktykuje takie rozwiązanie. Link do komentarza
Buddom Napisano 25 sierpnia 2011 Udostępnij #26 Napisano 25 sierpnia 2011 Na komary to są takie płytki. Po 15-25 minutach komary padają.Co do zapachu to są takie fajne kadzidełka o różnych zapachach tylko do jest dobre w dużych pomieszczeniach bo w małych pokoikach jest za dużo tego i nie ma się to gdzie rozchodzić.Można jeszcze użyć te odświeżacze powietrza Brise czy jak to się pisze. Pięknie pachnie zapach herbaciany. Link do komentarza
Eurolazienki Napisano 30 sierpnia 2011 Udostępnij #27 Napisano 30 sierpnia 2011 A gdzie można kupić takie płytki? Bo pierwsze słyszę.. Ciekawe czy naprawdę skutkują. Możecie się wypowiedzieć na ten temat,może ktoś miał już z nimi styczność. Link do komentarza
szymekkrusz Napisano 10 stycznia 2017 Udostępnij #28 Napisano 10 stycznia 2017 pewnie chodzi o płytki do takich elektrycznych maszynek do kontaktu, do kupienia wraz z maszynką w każdym supermarkecie jeśli chodzi o zapachy to polecam wam spróbować czegoś żelowego produkcji Natural Fresh, u mnie aktualnie stoi Jello o zapachu cytryny, po prostu niewyobrażalne jest jak długo wydziela zapach taki odświeżacz A zapachy są bardzo naturalne, pewnie dla tego że nie są chemiczne Link do komentarza
ultramaryna Napisano 24 lutego 2017 Udostępnij #29 Napisano 24 lutego 2017 Niektóre są piękne, najgorsze to te duszące. Link do komentarza
SkyWalker Napisano 24 lutego 2017 Udostępnij #30 Napisano 24 lutego 2017 Nieprzyjemny zapach w łazience to najczęściej problem z wilgocią w pomieszczeniu. Jak nie masz odpowiedniej wentylacji to wszystko zaczyna stęchnąć i nie pachnie ładnie. Szczególnie wilgotne ręczniki. Może to być też jakiś nieprzyjemny zapach z rur. Trzeba regularnie wlewać tam kreta czy coś. Link do komentarza
stokrotka28 Napisano 24 lutego 2017 Udostępnij #31 Napisano 24 lutego 2017 ja palę czasami kadzidełka,najlepiej cytrusowe Link do komentarza
krystynastryjak Napisano 1 marca 2017 Udostępnij #32 Napisano 1 marca 2017 Zgadzam się, do łazienki cytrusowy zapach jest zdecydowanie najlepszy Link do komentarza
Zosia Nowak Napisano 23 maja 2017 Udostępnij #33 Napisano 23 maja 2017 Dnia 9.06.2010 o 11:31, katarzyna10 napisał: czy ktoś z was może polecić naprawdę trwały zapach do łazienki? Ja osobiście próbowałam już różne, żelowe, elektryczne, inne... i tak naprawdę każdy z nich był wyczuwalny praktycznie tylko przez pierwsze dwa - trzy dni. Może udało wam się trafic na taki zapach, który naprawdę utrzymuje się w łazience trochę dłużej a przy tym nie jest tak intensywny, że aż boli od niego głowa? Rozwiń mam odświeżacz z czujnikiem ruchu, polecam Link do komentarza
meter Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij #34 Napisano 27 listopada 2017 Pierdzielicie az uszy bola , wedlug mnie najlepsze sa nawilzacze powietrza ja mam taki na prad wlewam wode i dodaje jakis olejek zarabiscie pachnie , sasiadka ma taki na kaloryfel jak napali w centralnym i powiesi ten nawilzacz na kaloryfer u wleje np amol albo szyszke to tak intensywnie pachnie ze hoho i to jest najlepszy zapach do domu nawilzacz na prad lub kaloryfer Link do komentarza
WojtekPol Napisano 10 grudnia 2017 Udostępnij #35 Napisano 10 grudnia 2017 U nas na półce stoi po prostu odświeżacz taki sklepowy. Jak tylko jest potrzeba - wystarczy nacisnąć i roznosi sie zapach. Z innych nie korzystamy, próbowaliśmy ten elektryczny, co ma czujnik ruchu, ale za dużo go szło i zbyt intensywnie pachniał Link do komentarza
Armatura_cc Napisano 2 lipca 2018 Udostępnij #36 Napisano 2 lipca 2018 To przecież nic innego jak tylko kwestia gustu, akurat oprócz zapachu cytrusowego to równei ładnym okaże się morski, wiem z własnego doświadczenia Link do komentarza
luky87 Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij #37 Napisano 10 sierpnia 2018 Tak, zgadzam się z tym, że zapach wilgoci stwarza nieprzyjemny zapach w łazience i nie pomogą tu żadne sztuczne odświeżacze... przede wszystkim należy zacząć od osuszenia pomieszczenia, służą do tego urządzenia typu nagrzewnice powietrza, osuszacze itp. Link do komentarza
tomasz_zientara Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij #38 Napisano 14 sierpnia 2018 Ja kupuje zapach z biedronki Link do komentarza
retrofood Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij #39 Napisano 14 sierpnia 2018 Dnia 14.08.2018 o 12:07, tomasz_zientara napisał: Ja kupuje zapach z biedronki Rozwiń Biedronki śmierdzą okrutnie. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się