dobre i łatwe, dla pomysłowych nieograniczone możliwości modyfikacji farszu... Składniki dla 2 osób: - ziemniaki, 4 średnie - masło, 30-40gramow - ser żółty, 100gramow - sol pieprz, do smaku - cebulka zielona, łyżka - śmietana słodka, łyżka Opis przygotowania: 1. Ziemniaki dokładnie myjemy, następnie gotujemy je w koszulkach w osolonej wodzie przez ok 20 minut. Gdy wystygną przekrajamy ostrożnie wzdłuż i delikatnie łyżeczka wyciągamy wydrążyny uważając aby nie uszkodzić skorki. 2. Wydrążyny wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem dodajemy potarty żółty ser, masło, sól pieprz, śmietanę, zieloną cebulkę. 3. Tak gotowym farszem nadziewamy ziemniaki dociskamy widelcem aby farsz dobrze przywarł i na każdego ziemniaka kładziemy kawałek masła. 4. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika na ok 10-15 minut. Podajemy cieple. Jeżeli będziemy piec na grillu należy zawinąć w folie aluminiową.