ezs Napisano 16 sierpnia 2010 Udostępnij #151 Napisano 16 sierpnia 2010 (edytowany) Ciril, czytałam, ze się uszkodziłaś Radzę, zwiększyć czujność.U nas było tak samo, końcówka przed opuszczeniem mieszkania a dom niegotowy. Zap... przez 20 godzin + 4 snu. Skończylo się dla mnie skręconą nogą (wpadłam do wykopu z pełną taczką) i to tak paskudnie, że pół roku leczyłam, co prawda sama, przyznaję. Małż wsadził palec pod piłę, poleciała na szczęście tylko opuszka. Zmęczenie materiału, człowiek robi się nieuważny.... Wiem, że nie da się inaczej, ale trzeba o tym pamiętać. Edytowano 16 sierpnia 2010 przez ezs (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Ciril Napisano 17 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #152 Napisano 17 sierpnia 2010 Dzięki EZS...Od wczoraj przerwa - ślubny na gwoździa wlazł, a mi chirurg wyciął kawał mięcha na stopie - 3 szwy do zdjęcia za 2 tygodnie... W czwartek zdejmuję szew z dłoni...Chwilkę odpoczniemy... Link do komentarza
Moose Napisano 18 sierpnia 2010 Udostępnij #153 Napisano 18 sierpnia 2010 Ciril a cóż to za kataklizmy Was nawiedziły???Szybkiego powrotu do zdrowia Link do komentarza
dzempel Napisano 18 sierpnia 2010 Udostępnij #154 Napisano 18 sierpnia 2010 zdrowiejcie Link do komentarza
Ciril Napisano 23 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #155 Napisano 23 sierpnia 2010 Z postępów:- wylewki na parterze i poddaszu zrobione,- gniazdka w połowie obrobione- hydraulika pod wylewki w piwnicy zrobiona- zakupione drzwi zewnętrzne- zamówione drzwi wewnętrzne- podpisana umowa z energetykąStraty:- 1 brzydka blizna na dłoni- 3 szwy na stopie- 1 stopa przebita gwoździem (mesjasz jaki czu cuś? )- 1 złamana szpachelka- 1 połamane wiadroDo zrobienia:- parapety wewnętrzne- wylewki w piwnicy- szlichta kwarcowa- płytki w łazienkachZdjęcia będą jak zrobię Link do komentarza
dzempel Napisano 23 sierpnia 2010 Udostępnij #156 Napisano 23 sierpnia 2010 Ciril piękny macie ten domek Wiem co mówię bo widziałam w realu . Link do komentarza
Trzylwy Napisano 24 sierpnia 2010 Udostępnij #157 Napisano 24 sierpnia 2010 Byłem ostatnio w realu,- i nie widziałem ... Ale domek faktycznie ładny.I działka taka ... urozmaicona.I do mamusi blisko ... Link do komentarza
Ciril Napisano 24 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #158 Napisano 24 sierpnia 2010 Kotku "mamusia" żeby do mnie przyjść będzie musiała pokonać wysoki płot, ostrego psa, domofon i zamknięte na amen drzwi... Choć do tej pory mi się śmiać chce jaką miała śmieszną minę, gdy ją zrugałam po Twojej wizycie, że nie powiedziała, że się "łobce" ludzie po moich włościach kręcą Link do komentarza
dzempel Napisano 25 sierpnia 2010 Udostępnij #160 Napisano 25 sierpnia 2010 Serduszko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Link do komentarza
Ciril Napisano 14 września 2010 Autor Udostępnij #161 Napisano 14 września 2010 Dziękuję...Z postępów - zamówione parapety, zamówione drzwi wewnętrzne, zamówiona brama garażowa, zrobione wylewki w piwnicy, założony alarm (piszczący ohydnie głośno), założone klamki w oknach (choć one same jeszcze do regulacji)... Link do komentarza
Czapi Napisano 29 września 2010 Udostępnij #162 Napisano 29 września 2010 Zuch babka!!!Tak trzymać!!!Bardzo miło poczytać jak sobie pięknie radzcie!Powodzenia! Link do komentarza
sepoy Napisano 30 września 2010 Udostępnij #163 Napisano 30 września 2010 Przypadkiem wpadłem na tego bloga i też jestem pod wrażeniem. Optymizmu i zaradności można Wam pozazdrościć.Powodzenia i szybkiej przeprowadzki Link do komentarza
Ciril Napisano 4 października 2010 Autor Udostępnij #164 Napisano 4 października 2010 Z nowości: uruchomiony kocioł i podłogówka - grzeją jak skurczybyk (tzn. częściowo spięta kotłownia) do spięcia zostały obiegi grzejnikowe i pion poddasza i będzie hulało. A no i instalacja kominka do bufora... Niedługo nadejdzie wiekopomna cchwila co by jakiś kibelek powiesić i spłuczkę uruchomić, co by w zimnym tyłka nie przewietrzać...Schody wejściowe zalewane są dzisiaj - Ślubny dzisiaj sobie na tę okazję wolne wziął, co by się po pracy z robotą nie śpieszyć...Parapety i Brama miały być już 2 tygodnie temu... dzisiaj czekam na 10.00 i dzwonię ze swoim słynnym tonem oczekującym Link do komentarza
Moose Napisano 4 października 2010 Udostępnij #165 Napisano 4 października 2010 No to przynajmniej u Ciebie jakieś postępy są GRATULACJE!!! Link do komentarza
Ciril Napisano 4 października 2010 Autor Udostępnij #166 Napisano 4 października 2010 Dzwoniłam - montaż parapetów jutro. Brama ma być pod koniec przyszłego tygodnia.... tylko cholerka ile można tak z garażem na amen dechami zabitym wytrzymać??? Link do komentarza
sepoy Napisano 4 października 2010 Udostępnij #167 Napisano 4 października 2010 Ech, ile ja bym dal za taką bramę zabitą ... Od czwartku biorę urlop żeby wstawić jakieś drzwi wejściowe i garaż zabić dechami. Link do komentarza
elutek Napisano 4 października 2010 Udostępnij #168 Napisano 4 października 2010 Cytat tylko cholerka ile można tak z garażem na amen dechami zabitym wytrzymać??? Rozwiń 2 lata można - to wiem Ciril - a schody ładnie się zalały? Link do komentarza
elutek Napisano 4 października 2010 Udostępnij #169 Napisano 4 października 2010 edit: dubel Link do komentarza
india Napisano 4 października 2010 Udostępnij #170 Napisano 4 października 2010 Ciril przyjemnie tu u Ciebie. faknie to wszystko sie ogląda i czyta o Waszych postępach życzę szybkiej przeprowadzki Link do komentarza
Ciril Napisano 5 października 2010 Autor Udostępnij #171 Napisano 5 października 2010 Cytat 2 lata można - to wiem Ciril - a schody ładnie się zalały? Rozwiń Elutek Ślubny mówi, że się postarał... ja obejrzę dzisiaj po pracy... obiecuję, że będę dla niego łaskawa ....... oczywiście jeżeli nie odwalił jekiejś fuszery pod nieobecność żony india dziękuję sepoy zabicie bramy trwało chwilę - może z uwagi na ścianę 3w i deski powkładało się pomiędzy mury... Link do komentarza
Ciril Napisano 5 października 2010 Autor Udostępnij #172 Napisano 5 października 2010 http://www.porta.com.pl/pl/porta_nova,p1,m47,s0.html - takie mamy drzwi wewnętrzne, grupa 6 kolor orzech 3, szyba matowaDzisiaj nad ranem zawył alarm - na szczęście - okazało się, że to tylko kot wlazł do garażu przez malutką lukę w dechach. Jak zaczęło wyć to się ze stresu zaklinował i teściu musiał go wyciągać Wnioch - mój alarma działa jak szalony.... zajefajny ze mnie instalator. Link do komentarza
sepoy Napisano 7 października 2010 Udostępnij #173 Napisano 7 października 2010 Postresować się kotek musiał nie na żarty U mnie w mieszkaniu jak zawyje czasem alarm przy drzwiach (przypadkowo przez mniej wprawnego gościa włączony), to kot do końca dnia spod łóżka nie wyjdzie. Link do komentarza
Ciril Napisano 28 października 2010 Autor Udostępnij #174 Napisano 28 października 2010 Co z postępów???założone parapety wewnętrzne i zewnętrznezałożona brama garażowazrobiona szlichta kwarcowa na parterzezaprojektowana ółazienka i wc na parterze (płytki w trakcie walki)wybrane płytki na wiatrołap, korytarz kuchniewybrana podłoga do salonu, jadalni i sypialniDo zrobienia dzisiajprojekt kuchnigruntowanie sufitu w salonie Link do komentarza
Ciril Napisano 28 października 2010 Autor Udostępnij #175 Napisano 28 października 2010 Parapety:Mały koparkowy:Smarkaty na mamie - SOR naszego SPA:Na grzybach:Ostatni pobyt ze Smarkiem w SPA:Stały mieszkaniec naszego nowego domu: Link do komentarza
Ciril Napisano 29 października 2010 Autor Udostępnij #176 Napisano 29 października 2010 Fotki - porcja nr 2:Małżonek przy obrabianiu rurek od grzejnikówWysokiej klasy sprzęt HAJFI w naszej sypialni:Promyk słońca w sypialni:Schody autorstwa Ślubnego:Brama garażowa bokiem:Widok po rozplantowaniu ziemi:Szlichta kwarcowa w salonie:Parapety zewnętrzne: Link do komentarza
PeZet Napisano 29 października 2010 Udostępnij #177 Napisano 29 października 2010 Aż serce roście. Ciril, weź ty posadź ze dwa drzewa, bo was nie dogonią z cieniem. Teraz jest idealna pora roku na takie sprawy. Łopatka, spacer po okolicy... Link do komentarza
Trzylwy Napisano 29 października 2010 Udostępnij #178 Napisano 29 października 2010 Cytat Stały mieszkaniec naszego nowego domu: Rozwiń CO TO MA ... KUNA.... BYĆ???!!!Do odwołania obrażam się na Twój dziennik. Link do komentarza
PeZet Napisano 29 października 2010 Udostępnij #179 Napisano 29 października 2010 He, he, Trzylwy, one... te kuny ... są chyba w każdym domu, a z pewnością w tych kończonych. W skończonych nie wiem, nie skończyłem. Link do komentarza
Ciril Napisano 29 października 2010 Autor Udostępnij #180 Napisano 29 października 2010 Cytat CO TO MA ... KUNA.... BYĆ???!!!Do odwołania obrażam się na Twój dziennik. Rozwiń To na razie jedyny, który się odważył na razie na stałe zamieszkać... ale Kocie przed tym jak do mnie przyjedziesz, ten lokator dostanie eksmisje Co do zasedzenia drzew - sadzimy wczesną wiosną, bo zimę srogą zapowiadają i mogą nie przetrwać z ruszonym systemem korzeniowym (mam do przesadzenia 50 krzaków o wysokości 1,5 m)...Mnie osobiście łapki odpadają od gruntowania ścian nobimalem... nie ma większej katorgi niż malowanie na długim wałku ;( Link do komentarza
PeZet Napisano 29 października 2010 Udostępnij #181 Napisano 29 października 2010 Malowanie, oj, nie ma gorszej roboty na budowie. Niestety, mnie to dopiero czeka. Gdyby było to możliwe, budowę zacząłbym od malowania, miałbym z głowy. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 29 października 2010 Udostępnij #182 Napisano 29 października 2010 Cytat CO TO MA ... KUNA.... BYĆ???!!!Do odwołania obrażam się na Twój dziennik. Rozwiń Na moje oko to jest kleszcz, ale nad gustami sie nie dyskutuje. Ma co prawda za długie odnóża ale to może jest miss kleszcz Link do komentarza
india Napisano 29 października 2010 Udostępnij #183 Napisano 29 października 2010 Ciril duzo sie u Was dzieje. ładne parapety , z czego sa te na zewnatrz? bardzo "milusi" lokator Link do komentarza
tomkwas Napisano 29 października 2010 Udostępnij #184 Napisano 29 października 2010 Cytat bardzo "milusi" lokator Rozwiń łeeeeee Link do komentarza
Ciril Napisano 31 października 2010 Autor Udostępnij #185 Napisano 31 października 2010 O!!! Jaki kamuflaż!!! Z zaułków pamięci dane odzyskane... niezły skan musiał być Na zewnątrz są parapety stalowe laminowane... mam nadzieję, że troszkę wytrzymają... Link do komentarza
Trzylwy Napisano 1 listopada 2010 Udostępnij #186 Napisano 1 listopada 2010 Cytat O!!! Jaki kamuflaż!!! Z zaułków pamięci dane odzyskane... niezły skan musiał być Rozwiń Musiałem użyć odpowiedniego dopalacza .... Link do komentarza
Ciril Napisano 2 listopada 2010 Autor Udostępnij #187 Napisano 2 listopada 2010 Ale już się przyzwyczaiłam do kotów... Niech zostaną... Wolę Ciebie jako Kota niż jako Kwaśnego Link do komentarza
Trzylwy Napisano 2 listopada 2010 Udostępnij #188 Napisano 2 listopada 2010 Niechaj się stanie. Link do komentarza
Ciril Napisano 2 listopada 2010 Autor Udostępnij #189 Napisano 2 listopada 2010 Aj law ju Link do komentarza
Ciril Napisano 4 listopada 2010 Autor Udostępnij #191 Napisano 4 listopada 2010 Sufit w salonie pomalowany "na gotowo"... Link do komentarza
Moose Napisano 4 listopada 2010 Udostępnij #192 Napisano 4 listopada 2010 Ulka Ty pracoholiku!!! Link do komentarza
Ciril Napisano 5 listopada 2010 Autor Udostępnij #193 Napisano 5 listopada 2010 A co Nowa rzecz - wydech z kominka podpięty do komina Obrobione drzwi wejściowe i wejście do kuchni. Pozamiatana nasza sypialnia i jutro ją maluję na gotowo. Dzisiaj przeglądam katalogi z farbami, żeby wybrać odpowiednie kolory W poniedziałek jadę na magazyn odebrać płytki z Paradyża:)Dzisiaj kumpel kończy skręcać kotłownię (pion poddasza na zazie zostanie zamknięty na zaworach bez wody) i jutro odpalamy kominek Link do komentarza
Ciril Napisano 6 listopada 2010 Autor Udostępnij #194 Napisano 6 listopada 2010 Kominek podłączony na razie bez odbioru tzn. tylko z buforem - sprawdzamy szczelność i izolacyjność buforka... W poniedziałek podłączy obiegi podłogowe i grzejnikowe i będzie bomba. Sufit na gotowo w kuchni i jadalni W kominku ogirń pięknie płonie... i w ogóle jest boski Link do komentarza
Trzylwy Napisano 6 listopada 2010 Udostępnij #195 Napisano 6 listopada 2010 Już jesienna słota nie straszna. Link do komentarza
Ciril Napisano 8 listopada 2010 Autor Udostępnij #196 Napisano 8 listopada 2010 Tytuł posta:ZAPATRZENI Ślubny w kominek:Inwestorka w kominek:I przedmiot tej masowej miłości:Historyja tego kominka niezmiernie ciekawa jest...Zaczęło się w lutym tego roku. Zamawialiśmy cały zestaw grzewczy wraz z kominkiem z płaszczem wodnym marki Funke Aqua... Wszystko stało sobie wesoło na magazynie ponad pół roku, aż do dnia, w którym zadzwoniliśmy na magazyn, co by nam przywieźli te obydwa piece...Pan w słuchawce:- Eeee, aghhh, no, bo wie Pani... jest problem...- Słucham? - zawiało chłodem z mojej strony.- Dzisiaj rano, magazynier zostawił wózek widłowy załadowany grzejnikami i ten wózek wjechał w kominki i Pani kominek też został uszkodzony...- Kiedy Panowie są w stanie dostraczyć mi nowy kominek???- Eeee, ze 2 tygodnie gdzieś...Przywożą po półtora tygodnia kominek Heiz 20 KW, telefon do firmy:- Czemu ten kominek jest 20 KW??? Miał być 25?- Wie Pani ten kominek wyciągnie 25 KW...- Co mi Pan bredzi i kity wciska??? Myśli Pan, że ludzie czytać nie potrafią??? Jak wół na tabliczce znamionowej wpisane jest 5-20 KW... czyli na chłopski rozum 20 KW to jego moc maks, więc niech Pan nie kręci i zamienia ten kominek na 25 KW...I w ten sposób zostałam szczęśliwą właścicielką Cichewicza 25KW z płaszczem wodnym (jeszcze dzwonili i grzecznie pytali czy wolę Panoramę, czy normalny. Wybrałam normalny Ładny jest nie??? Link do komentarza
daggulka Napisano 8 listopada 2010 Udostępnij #197 Napisano 8 listopada 2010 ładny , ładny .... życzę coby grzał jak 30 .... Link do komentarza
Trzylwy Napisano 8 listopada 2010 Udostępnij #198 Napisano 8 listopada 2010 Noooo ... domowe ognisko ....Sliczne. Link do komentarza
coolibeer Napisano 10 listopada 2010 Udostępnij #199 Napisano 10 listopada 2010 Wkład jak najbardziej fajny ale czekam na efekt końcowy kominka bo w takim stanie w jakim teraz jest tuż to nie kominek Szalejecie na tej budowie Link do komentarza
Ciril Napisano 10 listopada 2010 Autor Udostępnij #200 Napisano 10 listopada 2010 Teraz nadejszła nasza pora na wykańczanie się w dosłownym tego słowa znaczeniu Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się