Skocz do zawartości

COOLiBEERkowa Budowa :)

Recommended Posts

Napisano
Cytat

trzy opcje mi przychodzą:
1. Beti
2. Dzempel
3. Yeti ....

ale za cholere nie wiem na którą sie zdecydować.... icon_redface.gif
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Dobrze kombinujesz ale jesteś najdalej icon_smile.gif

Zabawa trwa do godziny 18 po tej godzinie koniec konkursu. Czekam na prawidłowe odpowiedzi o treści:

To bajorko należy do... icon_smile.gif

Wesołych Świąt Bracia i Siostry icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Dobrze kombinujesz ale jesteś najdalej icon_smile.gif

Zabawa trwa do godziny 18 po tej godzinie koniec konkursu. Czekam na prawidłowe odpowiedzi o treści:

To bajorko należy do... icon_smile.gif

Wesołych Świąt Bracia i Siostry icon_wink.gif

To bajorko należy do dżamla icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

to bajorko należy do ....hm hm czy aby na pewno dobrze kojarzę słabą pamięć przedca mam icon_rolleyes.gif ale nich tam należy do yeti. Bardzo lubię ten napój icon_biggrin.gif icon_redface.gif

WYgrałaś icon_razz.gif Gratuluje i zapraszam na piwko icon_biggrin.gif Ciesze się że wygrałaś icon_smile.gif
Napisano
Raczej w osobne numerki poproszę:
1. Ja jadę z najdroższą Yetową
2. a Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem icon_lol.gif

...a może się uda w jedno autko zapakować? icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Raczej w osobne numerki poproszę:
1. Ja jadę z najdroższą Yetową
2. a Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem icon_lol.gif

...a może się uda w jedno autko zapakować? icon_rolleyes.gif

pewnie ci się uda icon_smile.gif
Napisano
Cze Michał
Dobrze że wstawiłeś zdjęcia icon_wink.gif przez tę plątaninę rur, dojście do zaworów, wymiennika płytowego, a i "spłuczki" -musi być dojście
odpada pierwszy projekt, drugi też, mam w głowie trzeci- postaram się przelać go na kompa.
Napisano
choćby na noszach .... bede ....
no chyba , ze jakieś zaproszenia obowiązują....
to ja nie wiem ... bo nic gołąb nie przytargał ..... icon_lol.gif

1. Yeti1 z najdroższą Yetową
2. Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem icon_lol.gif
3. Daggulka

Napisano
witam
Mam pytanie odnośnie tych półokrągłych schodków - czym je wykończysz (-łeś) i jak? Mam ten sam problem. Jak Ci się sprawują te ciemne płytki na tarasie? To jest gres, czy terakota? Kiedy je kładłeś? Nagrzewały się bardzo latem? Ja mam taras od strony płd-zach. i taki kolor bardzo by mi pasował. Pzdr.
Napisano
Cytat

witam
Mam pytanie odnośnie tych półokrągłych schodków - czym je wykończysz (-łeś) i jak? Mam ten sam problem. Jak Ci się sprawują te ciemne płytki na tarasie? To jest gres, czy terakota? Kiedy je kładłeś? Nagrzewały się bardzo latem? Ja mam taras od strony płd-zach. i taki kolor bardzo by mi pasował. Pzdr.

Półokrągłe schodki wykończę płytkami ale jeszcze nie wiem jakimi icon_smile.gif Płytkarz już nad tym myśli icon_smile.gif

Płytki na tarasie mają około 2 i pół tygodnia i jak na razie nie ma problemów. To jest gres.
Napisano
eeeelllooo... ja się wstydzę... wprosiłabym się ze ślubnym icon_redface.gif (ale u nas to jeszcze nie wiadomo jak u niego z grafikiem w robocie)... to my małymi literkami (jeżeli można)
Napisano
Cytat

eeeelllooo... ja się wstydzę... wprosiłabym się ze ślubnym icon_redface.gif (ale u nas to jeszcze nie wiadomo jak u niego z grafikiem w robocie)... to my małymi literkami (jeżeli można)

Nie ma sprawy ja też dokładnie nie wiem czy z parkietami się nie przedłuży więc będę informował o jakiś poślizgach w pracach icon_smile.gif Zapraszam
Napisano
Cytat

to ja podniose liste na parapetówę ...

2. Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem icon_lol.gif
3. Daggulka
4. Ciril ze slubnym
5. Xavieer

A mnie ktoś wyrzucił z tej listy icon_eek.gif
Byłem nr ,,0" icon_lol.gif
Napisano
Cytat

A mnie ktoś wyrzucił z tej listy icon_eek.gif
Byłem nr ,,0" icon_lol.gif

0. Labas icon_wink.gif
2. Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem
3. Daggulka
4. Ciril ze slubnym
5. Xavieer
Napisano
Cytat

0. Labas icon_wink.gif
2. Marmoladel pewnie ze swoim Dżentempelem
3. Daggulka
4. Ciril ze slubnym
5. Xavieer

Nareszcie zostałem doceniony icon_lol.gif
Napisano
Cytat

marmoradel to beti czy Wojtuś ? bo nie łapie -ale na wszelki wypadek dowiozę obydwoje icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Ja też nie kumam o kogo chodzi więc tak czy siak i Ty dżampelku i Beata na pewno będziecie icon_smile.gif
Napisano
Miniony tydzień przedświąteczny był pełen roboty...

Cyklinowanie poddasza a od jutra zaczynają dół

Brak obrazka

Płytki na podłogę w kosmicznej łazience icon_smile.gif

Brak obrazka

Dziś poszły płytki na ścianę Kosmicznej Łazienki

Brak obrazka

oraz rozrysowanie umywalki i duże lustro icon_smile.gif

Brak obrazka
Napisano
Cytat

0. Labas
2. Aga i Wojtek
3. Daggulka
4. Ciril ze slubnym
5. Xavieer
6. Mandingo

nie może być mandingo na 6 pozycji !!!!! icon_evil.gif to pomsty woła icon_wink.gif icon_cool.gif
Napisano
Cytat

marmoradel to beti czy Wojtuś ? bo nie łapie -ale na wszelki wypadek dowiozę obydwoje icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

- Żaba, zrób wąskie usta i powiedz: dżem
- ...dż.... ...maaarmoooolaaada...
icon_biggrin.gif

...no jakoś tak mi się dżem z marmoladą skojarzył icon_redface.gif icon_wink.gif
...no i z Dżentelmenem miał przyjechać icon_biggrin.gif
Ale wszystkie inne opcje też dopuszczlne icon_wink.gif icon_lol.gif
Napisano
08.04.2010

1. Montaż drzwi

2. Płytki w kosmicznej łazience

3. Zakopanie beczki na deszczówkę 10.000L

4. Wykonanie opaski odwadniającej + odpływy deszczówki do beczki

Fotorelacja wieczorkiem icon_smile.gif
Napisano
Kolejne zdjęcia z dzisiejszych prac na budowie.

Miała być beczka...

Brak obrazka

a powstała studnia na deszczówkę

Brak obrazka

9 godzin pracy i wszystkie drzwi zostały pięknie obsadzone.

Brak obrazka

No i kosmiczna łazienka powoli jakoś wygląda.

Brak obrazka
Napisano
Cytat

sem ciekaw jak się sprawdzi ta beczka na deszczówkę
tylko nie zapomnij jej opróżniać

Z beczki zrezygnowaliśmy icon_sad.gif powstała studnia z kręgów. Teren jest tak podmokły że nie dało by się jej zakopać. A jak się sprawdzi ta beczka u sąsiada to napiszę icon_smile.gif ale 10.000 litrów jak do podlewania ogródka to wystarczająco icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Z beczki zrezygnowaliśmy icon_sad.gif powstała studnia z kręgów. Teren jest tak podmokły że nie dało by się jej zakopać. A jak się sprawdzi ta beczka u sąsiada to napiszę icon_smile.gif ale 10.000 litrów jak do podlewania ogródka to wystarczająco icon_smile.gif

z komercyjnego punktu widzenia bardziej mnie interesuje czy da radę odebrać nadmiar wody i tym samym
zapewni ci suchą piwnicę .
ile kręgów tam wkopałeś i jakie grunty po drodze a jaki na dnie ?
Napisano
Cytat

z komercyjnego punktu widzenia bardziej mnie interesuje czy da radę odebrać nadmiar wody i tym samym
zapewni ci suchą piwnicę .
ile kręgów tam wkopałeś i jakie grunty po drodze a jaki na dnie ?

Sprawa ma się tak nadmiar wody w beczce miał być rozprowadzony w głąb działki jak najdalej od domu. Beczka miała służyć tylko do zbierania wody z dachu. Opaska miała być kopana ale również nic z tego bo wykopali próbny wykop i wszystko woda zalewała. Więc zostaje tylko studzienka z pompą w piwnicy pod schodami. Dziś wykują i zamontują niewielką studzienkę w której będzie pompa.

5 kręgów jest wkopanych. Tak prawdę mówiąc to ziemi jest tam niewielka ilość 15 / 20 cm potem piasek i na dnie glina.

Napisano
Cytat

Sprawa ma się tak nadmiar wody w beczce miał być rozprowadzony w głąb działki jak najdalej od domu. Beczka miała służyć tylko do zbierania wody z dachu. Opaska miała być kopana ale również nic z tego bo wykopali próbny wykop i wszystko woda zalewała. Więc zostaje tylko studzienka z pompą w piwnicy pod schodami. Dziś wykują i zamontują niewielką studzienkę w której będzie pompa.

5 kręgów jest wkopanych. Tak prawdę mówiąc to ziemi jest tam niewielka ilość 15 / 20 cm potem piasek i na dnie glina.

no to zacznę bić pianę
taki wredny będę że ci powiem że masz ochotę na niekontrolowane przemieszczanie się gruntu pod ławami ( ruch wody) i z czasem czkawką ci się to odbije , wśród wielu złych rozwiązań to jest bardzo złe już lepiej nic nie robić.
no to ci nagadałem

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Utwórz nowe...