coolibeer Napisano 1 lipca 2010 Autor Udostępnij #451 Napisano 1 lipca 2010 Płytki przy kominku położone Kolejna porcja trawy zasianaKostka pozamiatanaKabel od zasilania bramy i domofonu zamontowanyNo i Polsat Cyfrowy hula To na tyle by było z dzisiejszych robót Link do komentarza
vega1 Napisano 1 lipca 2010 Udostępnij #452 Napisano 1 lipca 2010 czyli jeden krok do końca Link do komentarza
coolibeer Napisano 1 lipca 2010 Autor Udostępnij #453 Napisano 1 lipca 2010 Cytat czyli jeden krok do końca No jeszcze duży krok. Ale jakoś teraz już widać koniec Jutro w pracy zgram fotki to może coś na tym pleju da się cyknąć na serwer.Zobaczymy Piwko i do spaniaCiao Link do komentarza
dzempel Napisano 1 lipca 2010 Udostępnij #454 Napisano 1 lipca 2010 Hej Misiu zapytam po babsku -ta super kuchnia to już na cymeś zamontowana ? Link do komentarza
coolibeer Napisano 1 lipca 2010 Autor Udostępnij #455 Napisano 1 lipca 2010 Cytat Hej Misiu zapytam po babsku -ta super kuchnia to już na cymeś zamontowana ? Płyta indukcyjna wczoraj zamontowana przez serwis żeby mieć gwarancję. Piekarnik też. Lodówka już hula. Padło na Sharpa Połowa szafek już zamontowana w tym okap. No gotować już można Link do komentarza
dzempel Napisano 1 lipca 2010 Udostępnij #456 Napisano 1 lipca 2010 słyszałam że lodówka nie ta co Ty chciałeś -ale też ładna :)Myślę że resztę szafek na dniach zamontujesz i będzie bosko Link do komentarza
coolibeer Napisano 2 lipca 2010 Autor Udostępnij #457 Napisano 2 lipca 2010 Cytat słyszałam że lodówka nie ta co Ty chciałeś -ale też ładna :)Myślę że resztę szafek na dniach zamontujesz i będzie bosko pepla już ci doniosła heheh No bez kostkarki i bez chłodziarki napojów ale ma możliwość szybkiego mrożenia kostek lodu. Jakoś przeżyć muszę Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 lipca 2010 Autor Udostępnij #458 Napisano 5 lipca 2010 W sobotę zamontowaliśmy listwy w 2 pokojach. Zakupiłem w Castoramie bezprzewodowy dzwonek oraz skrzynkę na listyDziś kręcenie listew i malowanie desek na podbitkę Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 lipca 2010 Autor Udostępnij #459 Napisano 5 lipca 2010 Dziś zamontowałem dzwonek do furtki, zlewozmywak w kuchni ojciec zamontowałszufelkę do centralnego beam'ai spaćkurde odzwyczaiłem się i nie ciągnie mnie do netaciao Link do komentarza
daggulka Napisano 5 lipca 2010 Udostępnij #460 Napisano 5 lipca 2010 Cytat kurde odzwyczaiłem się i nie ciągnie mnie do netaciao to jest bardzo zły objaw, Misiek ..... Ty leczyć się musisz czym prędzej .... Link do komentarza
dzempel Napisano 6 lipca 2010 Udostępnij #461 Napisano 6 lipca 2010 Cytat to jest bardzo zły objaw, Misiek ..... Ty leczyć się musisz czym prędzej .... Link do komentarza
coolibeer Napisano 8 lipca 2010 Autor Udostępnij #462 Napisano 8 lipca 2010 Zaległe zdjęcia GarderobaPołożone płytki przy kominku. (listwa wykończeniowa już kupiona) Kuchnia już prawie gotowaListwy podłogowe Link do komentarza
aniahubi Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij #463 Napisano 8 lipca 2010 Cześć Wpadłam pogratulować przeprowadzki i powiedzieć, że jestem zachwycona kominkiem Jest boooski Pozdrawiam Link do komentarza
coolibeer Napisano 8 lipca 2010 Autor Udostępnij #464 Napisano 8 lipca 2010 Cytat Cześć Wpadłam pogratulować przeprowadzki i powiedzieć, że jestem zachwycona kominkiem Jest boooski Pozdrawiam Dzięki dzięki teraz tylko jakiś kolor i hejaDziś już ruszyła podbitka też jest boska Link do komentarza
vega1 Napisano 8 lipca 2010 Udostępnij #465 Napisano 8 lipca 2010 pomimo że kuchni widać tylko urywek, muszę powiedzieć że jest piękna (wnoszę na podstawie szafki która wisi obok okapu). Bardzo w moim stylu Uchyl większego rąbka Link do komentarza
coolibeer Napisano 9 lipca 2010 Autor Udostępnij #466 Napisano 9 lipca 2010 Cytat pomimo że kuchni widać tylko urywek, muszę powiedzieć że jest piękna (wnoszę na podstawie szafki która wisi obok okapu). Bardzo w moim stylu Uchyl większego rąbka Kuchnia to Black Red White Wczoraj zamontowaliśmy 3 wiszące szafki 2 jeszcze koło lodówki nie przykryte blatami.Zrobię więcej zdjęć bo na razie wszystkie klamoty stoją nie rozpakowane Link do komentarza
coolibeer Napisano 11 lipca 2010 Autor Udostępnij #467 Napisano 11 lipca 2010 Daga dzięki za namalowanie dmuchawca... Jest super i wszystkim się podoba Dzięki DAGA Link do komentarza
PeZet Napisano 11 lipca 2010 Udostępnij #468 Napisano 11 lipca 2010 Fajnie masz, Cooliber. Kominek mi się bardzo podoba. No, bardzo. Link do komentarza
coolibeer Napisano 11 lipca 2010 Autor Udostępnij #469 Napisano 11 lipca 2010 Cytat Fajnie masz, Cooliber. Kominek mi się bardzo podoba. No, bardzo. To wymysł moich rodziców Ja w tym palców nie maczałem Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 lipca 2010 Autor Udostępnij #470 Napisano 12 lipca 2010 Wykonanie podbitki jak na razie 3 pełne dni pracy. Dziś ojciec wziął się od 4 rano aby zrobić coś zanim słońce będzie grzało.Zdjęcia z sobotniej sesji roboczej Oraz sobotnie malowanie dmuchawca przez daggulkę. Dzięki daga raz jeszcze za super malowidło Link do komentarza
Gość gawel Napisano 12 lipca 2010 Udostępnij #471 Napisano 12 lipca 2010 No Michał jestem w pozytywnym szoku!!! Dom sie robi very luxury. Dmuchawiec super kominek to już mówiłem ale highest półka. Widzę również, że ufundowałeś zarzewie przyszłych Twoich a obecnych moich problemów czyli drewnianą podbitke. To sie powinno nazywać drewniana dobitka, z doświadczenia Ci powiem że maluje sie to potem masakrycznie a niestety trzeba i nic się na to nie poradzi. Najgorsze jest to żeby nie zachlapać elewacji ale co tam jak mawiają "Labasowi" krajanie "jak sie nie przewrócisz to sie nie nauczysz" Link do komentarza
daggulka Napisano 12 lipca 2010 Udostępnij #472 Napisano 12 lipca 2010 dmuchawiec mi niestety nie wyszedł taki jak u mnie z wielu powodów z których najważniejszy taki, ze ściana była dużo niższa .... do tego nałożyły się inne przesłanki jak : stres z powodu problemów w podróży (znaczy roztrzęsiona byłam bo się mało nie zabiłam milusiem i córy przy okazji) , z powodu tej sytuacji miałam spore opóźnienie i z 5 godzin na malowanie zrobiły się 3 ... ale - jak będę w sierpniu to zajrzę do Miśka i poprawię tak , żeby było ok już całkiem .... znaczy domaluję mu jeszcze kilka gałązek coby był mniej łysy .... i przedłużę gdzieniegdzie promyczki ... i wtedy dopiero będzie ok .... Link do komentarza
coolibeer Napisano 12 lipca 2010 Autor Udostępnij #473 Napisano 12 lipca 2010 Cytat dmuchawiec mi niestety nie wyszedł taki jak u mnie z wielu powodów z których najważniejszy taki, ze ściana była dużo niższa .... do tego nałożyły się inne przesłanki jak : stres z powodu problemów w podróży (znaczy roztrzęsiona byłam bo się mało nie zabiłam milusiem i córy przy okazji) , z powodu tej sytuacji miałam spore opóźnienie i z 5 godzin na malowanie zrobiły się 3 ... ale - jak będę w sierpniu to zajrzę do Miśka i poprawię tak , żeby było ok już całkiem .... znaczy domaluję mu jeszcze kilka gałązek coby był mniej łysy .... i przedłużę gdzieniegdzie promyczki ... i wtedy dopiero będzie ok .... Spoko loko wtedy dużej posiedzisz bo ta sobota była na wariackich papierach Sama widziałaś jak wyglądały zakupy w Castoramie No ale wszystkim się malowidło podobało więc jest ok Link do komentarza
coolibeer Napisano 15 lipca 2010 Autor Udostępnij #474 Napisano 15 lipca 2010 Podbitka zrobiona w 90%. Od strony reprezentacyjnej domu zamontowałem 6 ledowych halogenków. Pralka kupiona. Pranie zrobione Po skończeniu podbitki bierzemy się za salon. Link do komentarza
Gość gawel Napisano 15 lipca 2010 Udostępnij #475 Napisano 15 lipca 2010 Cytat Podbitka zrobiona w 90%. Od strony reprezentacyjnej domu zamontowałem 6 ledowych halogenków. Pralka kupiona. Pranie zrobione Po skończeniu podbitki bierzemy się za salon. Fajnie ! Zdjęcie please Link do komentarza
coolibeer Napisano 15 lipca 2010 Autor Udostępnij #476 Napisano 15 lipca 2010 ok ok dziś porobię bo wczoraj ciężko było heheh nie mam stabilizatora w aparacie Link do komentarza
coolibeer Napisano 19 lipca 2010 Autor Udostępnij #477 Napisano 19 lipca 2010 Podbitka ukończona na reprezentacyjnej stronie budynku świeci już 6 ledów zamontowanych w podbitce. Będą jeszcze 4 zamiast halogenów dużych przed wejściem do domu. Okazało się że świecą tak mocno że nie ma co montować dużej puszki halogenowej tylko wywiercę dziury w podbitce i zamontuję małe halogeniki. Zdjęcia postaram się dziś zrobić bo przez to że weekend spędziłem w Czechach nie miałem jak. Link do komentarza
coolibeer Napisano 22 lipca 2010 Autor Udostępnij #478 Napisano 22 lipca 2010 Minulý víkend jsem byl schopen se s našimi sousedy, Češi. 3 dny výlet tak typické objazdówka. Pamětihodnosti a párty v jednom. Takže na místě se nic nestalo.Osvětlení je dokončeno prase salonek. Namontované svícnů a centrální osvětlení.Tato krátkou zprávu z turné fotografie Link do komentarza
coolibeer Napisano 30 lipca 2010 Autor Udostępnij #479 Napisano 30 lipca 2010 Tak się prezentują naklejki sprzedawane w Castoramie na ściany. Jeszcze kilka słoneczników i innych kwiatów nie zostało posadzonych Pokazuję te które trafiły na nasze ściany Link do komentarza
bobiczek Napisano 30 lipca 2010 Udostępnij #480 Napisano 30 lipca 2010 Cytat wciąż trzymaj fason jak tu - bo inaczej dostaniesz tzw "ocipilca"Inwestora pozycja - jak w filmie - "Najlepszy z najlepszych" -: Link do komentarza
coolibeer Napisano 30 lipca 2010 Autor Udostępnij #481 Napisano 30 lipca 2010 Trzymam trzymam codziennie wieczorem Link do komentarza
coolibeer Napisano 3 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #482 Napisano 3 sierpnia 2010 Oświetlenie w podbitce na zewnątrz. Led 2,5W oraz 1,5W. Link do komentarza
kalumet Napisano 3 sierpnia 2010 Udostępnij #483 Napisano 3 sierpnia 2010 coolibeer te ledy świecą się całą noc czy są podłączone do czujki ruchuna święta każdą zakleić taśmą w innym kolorze i nie trzeba wieszać lampek Link do komentarza
coolibeer Napisano 4 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #484 Napisano 4 sierpnia 2010 Cytat coolibeer te ledy świecą się całą noc czy są podłączone do czujki ruchuna święta każdą zakleić taśmą w innym kolorze i nie trzeba wieszać lampek Wczoraj doszło 6 kolejnych za chwilkę wrzucę zdjęcia. Kalumet Ledy świecą się tak od 20 jak szarówka się robi do kiedy je sobie wyłączę Nie świecą całą noc Nie są zamontowane na czujkę ruchu tylko włącznik przed domem i w domu. Lampek nie muszę zaklejać na Święta tylko wymieniam żarówkę na Led Color (czerowny niebieski zielony żółty) i mam kolorowo Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #485 Napisano 5 sierpnia 2010 módlcie się o deszczyk bo w Sobotę i Niedzielę czeka mnie kolejny koszmar KOSZMAR WIKENDOWY Link do komentarza
Piczman Napisano 5 sierpnia 2010 Udostępnij #486 Napisano 5 sierpnia 2010 Siema!Mam pytanie odnośnie oświetlenia w podbitce.Co kupiłeś, gdzie, za ile i jakie odstępy dawałeś bo właśnie się przymierzam u siebie Link do komentarza
coolibeer Napisano 5 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #487 Napisano 5 sierpnia 2010 Cytat Siema!Mam pytanie odnośnie oświetlenia w podbitce.Co kupiłeś, gdzie, za ile i jakie odstępy dawałeś bo właśnie się przymierzam u siebie w Castoramie są za 32 zł komplety po 3 sztuki oprawek halogenowych kolor złoty srebrny i coś tam jeszcze. Każdy halogenik posiada już zwykła żarówkę. Ja wymjieniałem wszystkie na LED color białyOdległość od ściany do halogeniku mam 40 cm z wąskiej strony nad tarasem i z boku domu a 70 cm nad wejsciami do domu. Link do komentarza
Piczman Napisano 5 sierpnia 2010 Udostępnij #488 Napisano 5 sierpnia 2010 Bardziej mi chodziło o odległości między światełkami !?I napisz czy to są oprawy wodoszczelne?Patrzę na allegro i różnica w cenie bardzo duża, zwykłe by nie były ? Link do komentarza
Piczman Napisano 5 sierpnia 2010 Udostępnij #489 Napisano 5 sierpnia 2010 Zastanawiam sie nad takimi http://allegro.pl/item1166605790_oprawa_ze...ive_toulon.htmlTylko cena nie zachęca Link do komentarza
coolibeer Napisano 6 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #490 Napisano 6 sierpnia 2010 Cytat Zastanawiam sie nad takimi http://allegro.pl/item1166605790_oprawa_ze...ive_toulon.htmlTylko cena nie zachęca To jest taka sama jak ja mam tylko kolorem się różni a ja płaciłem za 3 sztuki 32zł Piczman poco ci wodoszczelna? woda od dołu do góry chyba nie pada Nie wymyślaj bo ja przy ilości sztuk 18 które kupiłem policz po 30 zł żarówka led oraz po 35 za sztukę ile bym wydał za wszystko odległość od frontu to co 13 desek a z boku domu i od strony tarasu to 12 Link do komentarza
coolibeer Napisano 6 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #491 Napisano 6 sierpnia 2010 Może malutkie podsumowanie imprez które organizowałem i obsługiwałem w miesiącu LIPCU. Pochwalę się...Szanty królowały na III Jurajskim Festiwalu WodnymPod patronatem wójta Mariana Szczerbaka odbył się w Poraju trzeci Jurajski Festiwal Wodny. W czasie dwóch dni imprezy nie brakowało dobrej muzyki i atrakcji zarówno dla starszych, jak i dla najmłodszych uczestników zabawy. Na festiwal przybyło również wielu miłośników żeglarstwa. Pierwszy dzień wypełniała muzyka, drugi to regaty wodne.Na scenie zaprezentowała się Jurajska Kapela Biesiadna z Poraja, oraz miejscowe Koło Gospodyń Wiejskich „Malwy”. Dla dzieci była bajka „O rybaku i złotej rybce” w wykonaniu Studia Małych Form Teatralnych „ART-RE” z Krakowa. Nie zabrakło także konkursów: wędkowanie z koca i na najciekawszą postać morską. Imprezie towarzyszyły również pokazy strażackie. Niewątpliwie największą atrakcją był przemarsz orszaku Świtezianek, Elfów, Rusałek i Diabłów, pokaz tańca z ogniem w wykonaniu Grupy „Cabiria” z Wrocławia oraz magiczne puszczanie wianków na wodzie połączone z paradą jachtów. Jak przystało na imprezę żeglarką wieczorem królowały szanty w wykonaniu Jarosława Jury z Poraja, „oÌ taM” z Częstochowy i Krakena. Na zakończenie odbył się bal kapitański przy muzyce zespołu „Matrix” z Myszkowa. Drugiego dnia odbyły się Regaty Jurajskie w Klasie jachtów otwartopokładowych, Kabinowych, Micro i Optymist oraz wystawa sprzętu wodnego.Głównym organizatorem Jurajskiego Festiwalu Wodnego był Gminny Ośrodek Kultury w Poraju. (ek) Link do komentarza
katee Napisano 7 sierpnia 2010 Udostępnij #492 Napisano 7 sierpnia 2010 Super, super!Prześledziłam twoją historię i musze powiedzieć - szacun:) Piękny piec. I dmuchawiec. mazaika również i niech się nie czepiają. Mam tylko jedno pytanko - jak ci się sprawdza ten zbiornik na deszczówkę? Możesz mi o nim coś bliżej powiedzieć. Też bym chciała taki a ni ch... nie wiem jak się za to zabrać... Masz może jakiś schemat czy cóś... Link do komentarza
coolibeer Napisano 9 sierpnia 2010 Autor Udostępnij #493 Napisano 9 sierpnia 2010 Cytat Mam tylko jedno pytanko - jak ci się sprawdza ten zbiornik na deszczówkę? Zbiornik został sprzedany bo miałem problem z zakopaniem go na podmokłym terenie. Po wykopaniu próbnego dołka okazało się że jest dużo wody i postanowiliśmy zamienić zbiornik na studnie (4 kręgi). Wszystko działa tak:Woda zbierana jest z dachu 5 rurami które odprowadzają wodę do studni. Woda jest brana do podlewania ogródka i szklarni. Jak się studnia przepełni to zamontowaliśmy też rurę która odprowadzi nadmiar wody na ogród jak najdalej od domu. Rysunku nie będę rysował bo chyba nie ma sensu a z malowania orzeł nie jestem Jak coś pytaj a odpowiem. Link do komentarza
reni09 Napisano 20 października 2010 Udostępnij #494 Napisano 20 października 2010 Uff,skończyłam czytać a trochę tego było i .............mam niedosyt.Dom superaśny,bardzo mi się podoba i czekam na więcej. Link do komentarza
vega1 Napisano 20 października 2010 Udostępnij #495 Napisano 20 października 2010 też lubię tu zaglądać Link do komentarza
reni09 Napisano 25 października 2010 Udostępnij #496 Napisano 25 października 2010 Inwestor chyba śpi już snem zimowym albo zapracowany i nie ma czasu ukazać nam jeszcze kawałka swojego cudnego domku Link do komentarza
Gość gawel Napisano 25 października 2010 Udostępnij #497 Napisano 25 października 2010 Cytat Inwestor chyba śpi już snem zimowym albo zapracowany i nie ma czasu ukazać nam jeszcze kawałka swojego cudnego domku To już nie inwestor tylko użytkownik Link do komentarza
coolibeer Napisano 9 listopada 2010 Autor Udostępnij #498 Napisano 9 listopada 2010 Efekt Końcowy Barierki tylko na wiosnę i fajrant Link do komentarza
coolibeer Napisano 9 listopada 2010 Autor Udostępnij #499 Napisano 9 listopada 2010 reni i vega dla Was specjalnie zrobię uzupełnienie tego czego tu nie ma Link do komentarza
bobiczek Napisano 9 listopada 2010 Udostępnij #500 Napisano 9 listopada 2010 i nie fajrant, fajrant - tylko c to za 3 końcówki czarne z tynku jeszcze wyłażą - Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się