Skocz do zawartości

Odchudzanie

Recommended Posts

Napisano
Cytat

Cześć

Co tak słabo?

ja wczoraj 40 km icon_biggrin.gif

matko z córką.... icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif

ja właśnie zeżarłam loda , przyznaję się bez bicia - 170kcal .... icon_redface.gif
ale taki gorąc , że chyba mnie to nieco usprawiedliwia ... icon_lol.gif
Napisano
Cytat

Puki po mnie nie widać, i puki ja ptaszka nie widzę, to nie ma czym się chwalić icon_wink.gif

Yyyyy proponuje tego pTASZKA (przez male "p") umiejscowyc w innym miejscu i od razu bedzie efekt widoczny, ewentulania gnioazdko na innej galazce umoscic icon_biggrin.gif.

Nie spodziewalam sie ze ornitologia to tak zblizony temat do dietetyki, czlowiek mlody i glupi uczy sie cale zycie.

1. Czy kazdy na tym forum sie odchudza?
2. Dzieta cud....stnieje taka?
3. Niezawodna dieta?...zadna, trzeba sobie w bance poukladac
4. Jakas lista mi gdzies wpadla w oko, prosze mnie dopisac- niestety tez do tych odchudzajacych sie od lat.
5. najwiekszy spadek wagi, przez okres.......?Kto sie pochwali, w ramach czynnego trybu zycia nie chce mi sie czytac wczesniejszych wypowiedzi. UWAGA NAGRODA- Wielka slodka kremowka badz inne ciacho- dla podtrzymania silnej woli icon_twisted.gif
Napisano
Lista członków Klubu KzG (forget about the fat belly)

1. racer - board member, President KzG
2. Piczman - board member, starszy spec. ds operacyjnych (senior operating officer)
3. Etka
4. daggulka - public relations
5. dżempel - hostess
6. retro - Minister of Propaganda
7. elutek
8. dodi - goldmember
Napisano
Cytat

1. Czy kazdy na tym forum sie odchudza?
2. Dzieta cud....stnieje taka?
3. Niezawodna dieta?...zadna, trzeba sobie w bance poukladac

2.i 3. ISTNIEJE !
Jest tylko jedna, jedyna niezawodna dieta NZT - czyli Nie Zryj Tyle !

icon_smile.gif
Napisano
Cytat

2. Piczman - board member, starszy spec. ds operacyjnych (senior operating officer)
3. Etka
5. dżempel - hostess
7. elutek
8. dodi - goldmember

a gdzie mój tytuł? icon_rolleyes.gif straciłam go? za co? icon_rolleyes.gif
przecież motywuję, siebie również, zgubiłam już 5,5 kg icon_mrgreen.gif

a lody - uwielbiam, inne słodycze mogą nie istnieć, ale lody... mniam icon_biggrin.gif

Napisano
Hej.
Moją dietę znów szlag trafił- jako ofiara poparzenia słonecznego (tak, tak - głupich nie sieją, sami się rodzą icon_sad.gif ) dałam sobie dyspensę i wchłonęłam całe opakowanie lodóew. Dośc mam cierpień spowodowanych przez boląca skórę- dodatkowo katowac się nie będę. Zacznę znów jak skora zejdzie i wszystko się zagoi icon_smile.gif ale wtedy obiecuję publicznie (jak obiecam tylko sobie to znów się złamię ) że wezmę się ostro do roboty i wytrwam icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Hej.
Moją dietę znów szlag trafił- jako ofiara poparzenia słonecznego (tak, tak - głupich nie sieją, sami się rodzą icon_sad.gif ) dałam sobie dyspensę i wchłonęłam całe opakowanie lodóew. Dośc mam cierpień spowodowanych przez boląca skórę- dodatkowo katowac się nie będę. Zacznę znów jak skora zejdzie i wszystko się zagoi icon_smile.gif ale wtedy obiecuję publicznie (jak obiecam tylko sobie to znów się złamię ) że wezmę się ostro do roboty i wytrwam icon_smile.gif

agus - no nie rezygnuj icon_sad.gif w sumie nic aż tak bardzo złego się nie stało, naprawdę icon_smile.gif

ja któregoś dnia zjadłam pół opakowania lodów bakaliowych "Zielona Budka", coś mnie napadło, że musiałam icon_redface.gif
ale na drugi dzień wszystko przebiegało zgodnie z planem, nawet waga nie drgnęła w tę złą stronę icon_rolleyes.gif

nie poddawaj się, przecież chcesz schudnąć, prawda? ja trzymam kciuki icon_biggrin.gif
Napisano
Dzis jeszce sobie odpuszczę. Wystarczy mi, że nie moge ani sie położyc ani ściąśc normalnie. mam nadzieję, że zaraz dojdę do siebie i naprawde zacznę. Najgorsze jest to, że teraz o żadnych cwiczeniach nie ma mowy dopóki wszystko nie wróci do normy. Wobec tego powiczę chociaz palce śmigając po forum icon_smile.gif
Napisano
Agus gadanie, ja mam plecy jak raczek a lody sie je dla przyjemnosci. Co ma poparzenie na skorze do lodow no chyba ze je wchlaniasz przez skore. Jesli tak to kalorie sie nie licza i pochlaniaj do woli;D

RACER przepraszam co oznacza"goldmember" znowu o ornitologi?

A dieta NTZ- baaardzo mi sie podoba.

A co z moim konkursem? Bardzo prosze wszystkich wobec powyszego zapisanych na liste o chwalenie sie ileeee???

Moge zaczac; a wiec najwiecej schudlam ale przez rok jak jeszcze chodzilam do szkoly 16 kg. ale pozniej jakos polowe sie nadrobilo, pozniej znowu troche i pyza na polskich drozkach.Pozniej ciaza i kolejne 16kg.Az tu nagle cos mi walnelo i stwierdzilam ze moze juz pora zrzucic ciazowe ciuchy po roku i przez trzy miesiace 12 kg poszlo w dol. Przez kolejny rok waga stala w miesjscu i teraz znowu mysle ze jeszcze z 8kg i bede usatysfakcjonowana. I najwiejsze osiagniecie mieszcze sie w ciuchy sprzed ciazy i malo tego 3 lata temu bylo kipsko z tym dopieciem a teraz spodnie dziwnie lekko wisza.

Bez przesady mi sie podoba tak jak jest, a jak bedzie pare tych moich kochanych tak mocno przywiazanych moich przyjaciol kilogramow mniej to moze nie bede plakac;D
Napisano

3. Etka
5. dżempel - hostess
7. elutek - τεχνικές για να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει
8. dodi - goldmember

Napisano
Cytat

7. elutek - τεχνικές για να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει

icon_eek.gif

dobre, od samego czytania kilkanaście kalorii spaliłam icon_lol.gif
Napisano
Cytat

A co z moim konkursem? Bardzo prosze wszystkich wobec powyszego zapisanych na liste o chwalenie sie ileeee???

teraz mam dopiero 3,5 kilo w dół .... w miesiąc czasu ......
jak się odchudzałam po ciąży drugiej to w 4 miesiące schudłam 20 kilo ....
potem była budowa , stresy zajadane - przytyłam z powrotem .....
zaraz po wprowadzce wzięłam się do roboty i schudłam 12 kilo .... a teraz zostało mi jeno 6,5 .... do upragnionej wagi ... icon_biggrin.gif
Napisano
wnioski dieta : NZT plus budowa i kilogramy leca same w dol. Dobrze ze daleko do konca to moze i waga sama dojdzie. A wymazona to znaczy jaka. Milekarz kiedys wyliczyl moja minimalna wage na 57kg by orgaizm odpowiednio funkcjonowal ale to nimimum to jak anorektyczka. Niestety udalo sie tylko 62 ale to czlowiek byl piekny i mlody. I mysle ze przy wzroscie 176 to akurat, nawet by mi wystarczylo 65.

Takie podawanie wagi bez zwrostu nie ma sessu bo nie ma odniesienia.
Napisano
Cytat

Ja zawsze liczę ten współczynnik, i wagę mam ok tylko wychodzi że jestem za niski.

prrrrosze Cieeeee..... icon_lol.gif

dodi - mam 164cm wzrostu , chcę ważyć 60kg .... mniej mi nie trza .... teraz mam 66,5 kilo icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

ja mam 187cm i 97kg

normalnie mój ideał mężczyzny, no... kudłacza icon_mrgreen.gif

a tak na poważnie, waga to też nie jest najlepszy wskaźnik, gdzieś niedawno było zdjęcie Kołeckiego -
w życiu bym nie uwierzyła, że on aż tyle waży...
Napisano
Cytat

Swego czasu sporo podnosiłem żelastwa i tak zostało.

pierwsze skojarzenie: pracowałeś na złomowisku? icon_mrgreen.gif

a serio .... ruch jest dobry ..... dziś też pojeżdżę na rowerze ..... icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

a serio .... ruch jest dobry ..... dziś też pojeżdżę na rowerze ..... icon_biggrin.gif

też miałam w planie rower, ale właśnie burza szaleje nad Kaliszem... icon_neutral.gif
Napisano
patrzcie co znalazłam icon_biggrin.gif

Liczba spalonych kalorii w ciągu 1 godziny wysiłku fizycznego.

Wysiłek fizyczny (1 godzina) kcal

Aerobik 550 kcal
Aerobik w wodzie 580 kcal
Badminton 400 kcal
Bieg (km przez 3,40 min) 1200 kcal
Bieg (km przez 5 min) 1000 kcal
Callanetics 300 kcal
Ćwiczenia na siłownii 400 kcal
Czytanie 25 kcal
Czytanie głośno 150 kcal
Frisbee 210 kcal
Golf 250 kcal
Gotowanie 105 kcal
Gra na pianinie 15 min. 120 kcal
Gra w kręgle 300 kcal
Gra w piłkę nożną 650 kcal
Hatha-yoga 288 kcal
Intensywna gimnastyka 300 kcal
Jazda konna 650 kcal
Jazda na deskorolce 371 kcal
Jazda na nartach biegowych 574 kcal
Jazda na nartach wodnych 441 kcal
Jazda na nartach zjazdowych 511 kcal
Jazda na rolkach 400 kcal
Jazda na rowerze (10 km/h) 300 kcal
Jazda na rowerze (20 km/h) 600 kcal
Jogging 400 kcal
Kopanie, grabienie 500 kcal
Koszykówka 550 kcal
Lekka gimnastyka 210 kcal
Lekka praca biurowa 140 kcal
Leżenie, odpoczynek 77 kcal
Łowienie ryb 260 kcal
Malowanie mieszkania 400 kcal
Marszobieg 500 kcal
Mycie okien 240 kcal
Mycie podłogi 250 kcal
Namiętne pocałunki 150 kcal
Odkurzanie 150 kcal
Oglądanie TV 25 kcal
Piłowanie drewna 450 kcal
Ping-pong 280 kcal
Pisanie długopisem 90 kcal
Pisanie na maszynie 80 kcal
Pływanie 400 kcal
Poprawianie makijażu (5 min) 30 kcal
Praca b. ciężka, np. kopanie 700 kcal
Praca ekspedientki 280 kcal
Praca kamieniarska 400 kcal
Praca w ogródku 250 kcal
Pranie ręczne 150 kcal
Prasowanie 144 kcal
Prowadzenie samochodu 126 kcal
Robienie na drutach 55 kcal
Robienie zakupów 300 kcal
Roboty ciesielskie, prace metalurgiczne, malowanie przemysłowe 240 kcal
Schodzenie ze schodów 364 kcal
Ścieranie kurzy 240 kcal
Seks 200 kcal
Siatkówka 450 kcal
Siatkówka plażowa 588 kcal
Skakanie na skakance 574 kcal
Siedzenie spokojne 50 kcal
Słanie łóżek 200 kcal
Spacer spokojny 100 kcal
Spacer w umiarkowanym tempie 120 kcal
Spanie 62 kcal
Śpiewanie 122 kcal
Sprzątanie łazienki 240 kcal
Sprzątanie pokoju 180 kcal
Squash 497 kcal
Stanie na baczność 115 kcal
Stanie swobodne 100 kcal
Stretching 287 kcal
Szorowanie podłóg 426 kcal
Szybki marsz 6 km/h 150 kcal
Szycie na maszynie 135 kcal
Szycie ręczne 111 kcal
Taniec w dyskotece 500 kcal
Tenis 450 kcal
Trzepanie dywanów 260 kcal
Ubieranie się i rozbieranie 118 kcal
Układanie dokumentów 200 kcal
Wchodzenie na schody 1100 kcal
Wędkowanie 300 kcal
Wiosłowanie 500 kcal
Wiosłowanie na kajaku 450 kcal
Zamiatanie podłogi 100 kcal
Zmywanie 75 kcal
Zmywanie naczyń 144 kcal
Napisano
Cytat

właśnie mam za sobą 2 godziny pracy w ogródku , czyli 500 kcal spalone .... znaczy z roweru i seksu spokojnie mogę dziś zrezygnować .... icon_lol.gif

Rezygnację z roweru rozumiem icon_rolleyes.gif ale czemu męża każesz icon_lol.gif icon_cool.gif icon_redface.gif
Napisano
Cytat

Rezygnację z roweru rozumiem icon_rolleyes.gif ale czemu męża każesz icon_lol.gif icon_cool.gif icon_redface.gif

jak ja cierpię , kochana katusze odchudzeniowe , to mąż też musi za to jakoś zapłacić .... nie ma totamto .... jak wszyscy to wszyscy - babcia też .... icon_mrgreen.gif
Napisano
Cytat

Aerobik 550 kcal
Aerobik w wodzie 580 kcal
Badminton 400 kcal
Bieg (km przez 3,40 min) 1200 kcal
Bieg (km przez 5 min) 1000 kcal
Callanetics 300 kcal
Ćwiczenia na siłownii 400 kcal
Czytanie 25 kcal
Czytanie głośno 150 kcal
Frisbee 210 kcal
Golf 250 kcal
Gotowanie 105 kcal
Gra na pianinie 15 min. 120 kcal
Gra w kręgle 300 kcal
Gra w piłkę nożną 650 kcal
Hatha-yoga 288 kcal
Intensywna gimnastyka 300 kcal
Jazda konna 650 kcal
Jazda na deskorolce 371 kcal
Jazda na nartach biegowych 574 kcal
Jazda na nartach wodnych 441 kcal
Jazda na nartach zjazdowych 511 kcal
Jazda na rolkach 400 kcal
Jazda na rowerze (10 km/h) 300 kcal
Jazda na rowerze (20 km/h) 600 kcal
Jogging 400 kcal
Kopanie, grabienie 500 kcal
Koszykówka 550 kcal
Lekka gimnastyka 210 kcal
Lekka praca biurowa 140 kcal
Leżenie, odpoczynek 77 kcal
Łowienie ryb 260 kcal
Malowanie mieszkania 400 kcal
Marszobieg 500 kcal
Mycie okien 240 kcal
Mycie podłogi 250 kcal
Namiętne pocałunki 150 kcal
Odkurzanie 150 kcal
Oglądanie TV 25 kcal
Piłowanie drewna 450 kcal
Ping-pong 280 kcal
Pisanie długopisem 90 kcal
Pisanie na maszynie 80 kcal
Pływanie 400 kcal
Poprawianie makijażu (5 min) 30 kcal
Praca b. ciężka, np. kopanie 700 kcal
Praca ekspedientki 280 kcal
Praca kamieniarska 400 kcal
Praca w ogródku 250 kcal
Pranie ręczne 150 kcal
Prasowanie 144 kcal
Prowadzenie samochodu 126 kcal
Robienie na drutach 55 kcal
Robienie zakupów 300 kcal
Roboty ciesielskie, prace metalurgiczne, malowanie przemysłowe 240 kcal
Schodzenie ze schodów 364 kcal
Ścieranie kurzy 240 kcal
Seks 200 kcal
Siatkówka 450 kcal
Siatkówka plażowa 588 kcal
Skakanie na skakance 574 kcal
Siedzenie spokojne 50 kcal
Słanie łóżek 200 kcal
Spacer spokojny 100 kcal
Spacer w umiarkowanym tempie 120 kcal
Spanie 62 kcal
Śpiewanie 122 kcal
Sprzątanie łazienki 240 kcal
Sprzątanie pokoju 180 kcal
Squash 497 kcal
Stanie na baczność 115 kcal
Stanie swobodne 100 kcal
Stretching 287 kcal
Szorowanie podłóg 426 kcal
Szybki marsz 6 km/h 150 kcal
Szycie na maszynie 135 kcal
Szycie ręczne 111 kcal
Taniec w dyskotece 500 kcal
Tenis 450 kcal
Trzepanie dywanów 260 kcal
Ubieranie się i rozbieranie 118 kcal
Układanie dokumentów 200 kcal
Wchodzenie na schody 1100 kcal
Wędkowanie 300 kcal
Wiosłowanie 500 kcal
Wiosłowanie na kajaku 450 kcal
Zamiatanie podłogi 100 kcal
Zmywanie 75 kcal
Zmywanie naczyń 144 kcal

A skad te liczby, jak by tak bylo to moglabym zarzerac sie schabowymi na zmiane z mleczna czekolada, najbardzeij mi sie podoba pozycja nr: Leżenie odpoczynek 77kcal. Ciekawe czu mozna to podciagnac pod spanie ok 6 h. Zaraz wam podlicze ile powinna spalac kalori przy pracach wykonywanych codzirenne zakladajac ze zywimy sie dieta 2000kcal.
Napisano
wróciłam z zakupów icon_smile.gif
nową garderobę musiałam sobie sprawić, kilka sztuk - takich "przejściowych" jeszcze, mam nadzieję icon_mrgreen.gif

trzymacie się dzielnie, towarzysze i towarzyszki? icon_rolleyes.gif
Napisano
Przy tych zalozeniach spokojnie mozecie jest wszystko poniewaz pracowanie i spanie plus pare domowych obowiazkow spala nam ponad 2000 kalori takze moi drodzy OGŁASZAM KONIEC DIETY, schabowego i frytki poprosze jeszcze takieociekajace tluszczem plus jakas mala salatke z duza iloscia majonezu a na deser ciasto z kremem. Przeciez i tak spalicie jak bedziecie spali badz klepiac na forum to prawie jak lekke praca biurowa puls jeszcze czytanie pod nosem czyli kolejne 25 kcal wpada na minusik. MOj wynik spalanych kalori wyniosk ponad 2300 nie precawywujac sie i powinnam wygladac o tak ....Brak obrazka

Napisano
Racer nas opuścił, to teraz sama muszę się pilnować .... zjadłam dziś chyba z kilogram bobu .... jak sie dorwałam to ino roz ... 660 kcal ... icon_redface.gif ( i jeden jogurt , , jeden lód wodny oraz wypiłam desperadoska).... idę pospalać na stepperze .... icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

Pływanie 400 kcal

no, to 800 kcal spaliłam, woda wspaniała - super się pływało icon_biggrin.gif
Napisano
dziś pierwszy poważny dzień diety proteinowej. chhodzę zła i nabuzowana bo akurat mam ochotę na czereśnie i arbuza a nie moge przecież.
Trzymajcie kciuki, żebym chociaz do końca tygodnia wytrwała. Potem to już będzie z górki- mam nadzieje icon_smile.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Każda inwestycja budowlana czy instalacyjna, niezależnie od jej skali, powinna być prowadzona w sposób zgodny z prawem, zasadami sztuki budowlanej i dobrymi praktykami branżowymi. Jednym z absolutnie kluczowych elementów takiej realizacji jest rzetelna dokumentacja z prowadzonych prac.   W Raccoon 24 Home od początku naszej działalności przykładamy do tego ogromną wagę. Bo dla nas liczy się nie tylko to, co widoczne na zewnątrz, ale też pełna transparentność i pewność, że każda instalacja została wykonana zgodnie z projektem, normami i oczekiwaniami inwestora.   Co powinna zawierać dokumentacja robót instalacyjnych?   Podczas prowadzenia prac instalacyjnych — czy to przy ogrzewaniu, klimatyzacji, wentylacji czy instalacjach wodnych — dokumentacja powinna obejmować: Dziennik budowy lub robót — w przypadku instalacji realizowanych w ramach zgłoszenia lub pozwolenia na budowę. Protokóły z wykonanych prób szczelności — instalacji wodnych, gazowych, wentylacyjnych. Protokoły odbioru częściowego i końcowego — dla każdej wykonanej instalacji. Protokół uruchomienia instalacji — potwierdzający poprawną pracę systemów. Protokół pomiarów i testów eksploatacyjnych — np. wydajności wentylacji, ciśnienia w instalacji C.O., parametrów pracy klimatyzacji. Dokumentację powykonawczą — czyli aktualny rysunek/schemat instalacji z naniesionymi zmianami wykonawczymi.   Kartę gwarancyjną i instrukcję użytkowania urządzeń oraz instalacji. Brak tych dokumentów to nie tylko problem w przypadku awarii czy reklamacji, ale też ryzyko przy odbiorach technicznych i problematyczne rozliczenia z inwestorem czy deweloperem.     👉 Pobierz wzór protokołu odbioru robót instalacyjnych (PDF)   Dlaczego dokumentacja jest tak ważna dla Ciebie jako inwestora?   Masz pełen wgląd w zakres wykonanych prac i potwierdzenie, że wszystko odbyło się zgodnie ze sztuką.   Łatwiejsze serwisowanie i eksploatacja — protokoły i dokumentacja powykonawcza pomagają w późniejszych modernizacjach i naprawach. Bezpieczeństwo prawne i techniczne — w przypadku kontroli, odbiorów czy ewentualnych sporów. Możliwość dochodzenia gwarancji — na podstawie podpisanych protokołów i kart gwarancyjnych.   W Raccoon 24 Home masz to w standardzie W naszej firmie każda instalacja objęta jest kompletną dokumentacją powykonawczą i protokolarną. Niczego nie robimy na słowo. Po zakończeniu robót klient otrzymuje komplet dokumentów, w tym:   protokół odbioru końcowego protokół prób szczelności protokół uruchomienia instalacji dokumentację powykonawczą   Dzięki temu masz pewność, że każda instalacja została wykonana zgodnie z projektem i przepisami.   Do pobrania — wzór protokołu odbioru robót instalacyjnych Aby ułatwić inwestorom i wykonawcom właściwe prowadzenie dokumentacji, przygotowaliśmy dla Ciebie gotowy, uniwersalny blankiet protokołu odbioru robót instalacyjnych.       Możesz go wykorzystać przy każdej inwestycji — niezależnie, czy zlecasz nam instalację, czy współpracujesz z inną ekipą. To bezpłatne narzędzie, które pomoże Ci uporządkować dokumentację i zabezpieczyć swoje interesy.   Pamiętaj: instalacja to nie tylko urządzenia i rury w ścianie. To również dokumenty, które chronią Twój budżet i bezpieczeństwo budynku na lata.   W Raccoon 24 Home nie musisz o to prosić — u nas kompletna dokumentacja to standard, a nie dodatkowa opcja.         Michał Rzepczyński +48 698 000 441  office@raccoon24.pl                       e0bdea_5761a534884c4d0988db213df10adb7f.pdf.pdf
    • Dziś niemal każdy inwestor prywatny i biznesowy, planując budowę domu, halę czy modernizację budynku, zadaje sobie jedno pytanie: kiedy zacznie się zwrot z inwestycji w instalacje? Koszty energii rosną, a systemy ogrzewania, chłodzenia, wentylacji i zasilania to nie tylko kwestia komfortu, ale też realnego wpływu na domowy i firmowy budżet. Problem w tym, że większość firm wykonawczych, kiedy słyszy od klienta hasło „zwrot z inwestycji”, zaczyna dopytywać, kalkulować, wyceniać wersję „podstawową” i „wzmocnioną”, a często finalnie proponuje rozwiązania na styk — takie, które formalnie spełnią wymogi projektu, ale realnie nie zapewnią maksymalnych oszczędności i bezawaryjności przez długie lata.   W Raccoon 24 Home nie pytamy, czy chcesz mieć instalację zoptymalizowaną pod szybki zwrot inwestycji. My od razu robimy instalacje w wersji wzmocnionej. Zawsze. Bez wyjątków. Co to znaczy wzmocniona instalacja?   W praktyce oznacza to, że każdą instalację, jaką wykonujemy — czy to ogrzewanie podłogowe, centralę wentylacyjną, instalację wodną czy systemy zasilania odnawialnego — projektujemy i montujemy w taki sposób, by:   zwiększyć jej trwałość wydłużyć bezawaryjny okres działania zminimalizować straty energii przyspieszyć zwrot inwestycji dzięki oszczędnościom na eksploatacji     Jak to robimy? Na przykład:   W ogrzewaniu płaszczyznowym stosujemy więcej rur niż minimum technologiczne. Dzięki temu system szybciej nagrzewa pomieszczenia, pracuje przy niższych temperaturach zasilania, co zmniejsza zużycie energii i przedłuża żywotność źródła ciepła. Montujemy przewymiarowane emitery ciepła, czyli większe grzejniki lub pętle podłogówki, niż wynika to z obliczeń na styk. Efekt? Lepsza wydajność przy niższym koszcie eksploatacji. System grzeje krócej, rzadziej się załącza, a Ty oszczędzasz na rachunkach.     W instalacjach wodnych i kanalizacyjnych stosujemy większe średnice rur tam, gdzie to ma sens dla bezpieczeństwa i komfortu użytkowania. W wentylacji zawsze przewymiarowujemy kanały i stosujemy lepsze izolacje, co zmniejsza opory przepływu, poprawia wydajność i ogranicza koszty pracy rekuperatora. Po co to wszystko? Żeby Twoje rachunki równały się zero.   W Raccoon 24 Home nie traktujemy instalacji jako zbędnego kosztu, tylko jako realny składnik Twojego domowego lub firmowego bilansu energetycznego. Dzięki odpowiednio zaprojektowanym i wykonanym instalacjom możesz osiągnąć bilans niemal zerowy albo znacząco ograniczyć zapotrzebowanie na energię z sieci. Wielu wykonawców ogranicza się do minimum wymaganego w projekcie lub normach. My wiemy, że warto pójść dalej. Bo im bardziej wydajna i trwała instalacja, tym mniejsze jej koszty eksploatacji i większe oszczędności dla Ciebie.   Zwrot z inwestycji — jak go przyspieszyć?   Kluczem jest odpowiedni mix energetyczny, który nie tylko zapewni Ci niezależność, ale też pozwoli zredukować rachunki praktycznie do zera.   W naszej ofercie możesz połączyć:   pompę ciepła — jako główne źródło ciepła i chłodzenia fotowoltaikę — która zasili pompę ciepła, dom i magazyn energii przydomową elektrownię wiatrową — jako uzupełnienie bilansu w okresach niskiego nasłonecznienia   Taki zestaw pozwala na uzyskanie maksymalnego efektu energetycznego i finansowego. A dzięki temu, że instalacje wykonujemy w wersji przewymiarowanej i wzmocnionej, działają one stabilnie, bez awarii i z wyższą wydajnością przez wiele lat.       Dlaczego inne firmy tego nie robią? Bo liczą na krótkoterminowy zysk i klienta, który nie zadaje pytań. Większość wykonawców chce wykonać usługę możliwie najniższym kosztem własnym, z minimalną ilością materiału, by zwiększyć swoją marżę. My w Raccoon 24 Home patrzymy inaczej. Dla nas liczy się długofalowa relacja i rekomendacje zadowolonych klientów, a to można osiągnąć tylko dzięki jakości i uczciwemu podejściu.     Podsumowanie Jeśli chcesz mieć instalacje, które: działają stabilnie i bezawaryjnie są przewymiarowane, a nie robione „na styk” realnie przyspieszają zwrot z inwestycji pozwalają ograniczyć rachunki do zera to zapraszamy do Raccoon 24 Home.   U nas nie pytamy, czy chcesz mieć wzmocnioną instalację — bo każdą robimy w wersji premium już w standardzie. Tak pracują wykonawcy, którzy naprawdę rozumieją inwestycję w energię i komfort.   Chcesz sprawdzić, jak może wyglądać Twój domowy bilans energetyczny? Skontaktuj się z nami i poznaj propozycję systemu szytego pod Twoje potrzeby.   Usługi Raccoon 24 Home   Instalacje C.O. Instalacje centralnego ogrzewania (C.O.)   Ogrzewanie Ogrzewanie grzejnikowe Ogrzewanie podłogowe   Pompy ciepła Pompy ciepła dla Twojego domu   Kotły gazowe Kotły gazowe kondensacyjne   Klimatyzacja Klimatyzatory Split Klimatyzatory Multi-Split Systemy klimatyzacji VRF Klimakonwektory Przeglądy okresowe klimatyzacji Serwis klimatyzacji   Wentylacja Rekuperacja Wentylacja mechaniczna Kanały wentylacyjne — rodzaje Serwis wentylacji Wentylatory wyciągowe Systemy odciągowe dla hal i garaży   Sterowanie Sterowanie ciepłem   Cennik usług Cennik usług instalacyjnych   O firmie O nas   Kontakt Formularz i dane kontaktowe     Michał Rzepczyński +48 698 000 441  office@raccoon24.pl
    • W świecie usług budowlanych i instalacyjnych od lat funkcjonują dwa zupełnie różne podejścia do kwestii wycen i rozliczeń z klientami. Z jednej strony mamy wykonawców, którzy nie boją się jasno przedstawiać swoich stawek, otwarcie informują o kosztach poszczególnych usług i uczciwie tłumaczą, z czego wynikają konkretne ceny. Z drugiej — wciąż istnieją firmy, które wyceniają „na oko” przez telefon, a na końcowym etapie realizacji zaskakują klienta dodatkowymi pozycjami na fakturze lub tłumaczą nieuzgodnione wcześniej koszty jako „nieprzewidziane prace dodatkowe”. Ten podział doskonale zna każdy inwestor, deweloper, zarządca nieruchomości czy zwykły klient prywatny, który choć raz zlecał wykonanie instalacji wodnej, elektrycznej, wentylacyjnej czy gazowej. Dlatego w Raccoon 24 Home od samego początku postawiliśmy na pełną przejrzystość i uczciwe zasady współpracy z klientem.     Dlaczego przejrzystość cenowa w usługach instalacyjnych jest tak ważna?   W odróżnieniu od wielu branż, w których ceny można łatwo sprawdzić w cennikach online czy porównać na popularnych porównywarkach, w usługach instalacyjnych sytuacja jest dużo bardziej skomplikowana. Każda inwestycja ma swoją specyfikę, zakres prac często ustala się indywidualnie, a ceny mogą się różnić w zależności od rodzaju budynku, zastosowanych materiałów, stopnia skomplikowania instalacji czy lokalizacji inwestycji. To sprawia, że niektórzy wykonawcy wykorzystują tę niepewność na swoją korzyść. Podają orientacyjne stawki bez szczegółów, nie pokazują klientowi dokładnego kosztorysu, a podczas realizacji pojawiają się „niespodzianki”, które trudno później zweryfikować. Dlatego uważamy, że uczciwy wykonawca nie ma powodu, by ukrywać swoje ceny. Przeciwnie — powinien udostępniać je w przejrzysty i dostępny sposób, aby klient od samego początku wiedział, ile zapłaci za usługę i z czego wynika dana kwota.   Jak to wygląda w praktyce? Transparentny kalkulator usług instalacyjnych   Właśnie z myślą o klientach stworzyliśmy na stronie Raccoon 24 Home kalkulator usług instalacyjnych. To proste i wygodne narzędzie, które pozwala w kilka chwil sprawdzić orientacyjny koszt wykonania wybranej instalacji lub prac modernizacyjnych. Dzięki temu klient ma możliwość porównania cen różnych usług jeszcze przed kontaktem z naszym doradcą technicznym i może zaplanować swój budżet inwestycyjny bez obaw o późniejsze „niespodzianki”. W kalkulatorze jasno przedstawiamy, jakie elementy składają się na cenę usługi — od kosztów materiałów, przez robociznę, aż po ewentualne dodatkowe prace towarzyszące. Dzięki temu klient wie, za co płaci i może świadomie podjąć decyzję o wyborze konkretnej usługi czy zakresu prac.   Czym różni się uczciwy wykonawca od nieuczciwego?   Różnic jest wiele, ale najważniejsze to: Jasne i przejrzyste wyceny jeszcze przed rozpoczęciem prac. Brak ukrytych kosztów, które pojawiają się na końcowej fakturze. Szczegółowe kosztorysy przedstawiane klientowi do akceptacji. Przejrzyste warunki współpracy, które określają, co wchodzi w zakres usługi, a co wymaga dodatkowych ustaleń.   Stała komunikacja z klientem na każdym etapie realizacji inwestycji.   W Raccoon 24 Home klaklulator właśnie według takich zasad prowadzimy każdą realizację. Naszym celem jest nie tylko wykonanie instalacji na najwyższym poziomie technicznym, ale również zbudowanie zaufania i poczucia bezpieczeństwa u klienta.   Wiemy, że inwestorzy i klienci prywatni mają dość niejasnych wycen, niedomówień i kosztów, które nagle pojawiają się w trakcie realizacji zlecenia. Dlatego pokazujemy pełen kosztorys jeszcze przed podpisaniem umowy, informujemy o wszystkich możliwych dodatkowych opcjach i pozwalamy klientowi samodzielnie sprawdzić ceny w naszym kalkulatorze. Dlaczego inne firmy wciąż boją się udostępniać swoje ceny?   Bo często ich polityka cenowa opiera się na „polowaniu” na nieświadomego klienta. Bez przejrzystego cennika można manipulować wyceną w zależności od sytuacji, nastroju klienta, lokalizacji czy konkurencji w danym rejonie.   My w Raccoon 24 Home uważamy, że takie praktyki powinny zniknąć z rynku. Klient ma prawo wiedzieć, ile zapłaci, a wykonawca, który jest pewny jakości swoich usług i uczciwie kalkuluje koszty, nie ma żadnego powodu, by ukrywać stawki.     Podsumowanie   Jeśli szukasz wykonawcy instalacji budowlanych, który: gra w otwarte karty nie boi się pokazać cen swoich usług oferuje transparentny kosztorys pozwala Ci sprawdzić wycenę jeszcze przed pierwszym kontaktem   to zapraszamy do Raccoon 24 Home. Na naszej stronie znajdziesz transparentny kalkulator usług instalacyjnych, dzięki któremu możesz od razu oszacować koszt planowanych prac i sprawdzić, jak wygląda uczciwa wycena w tej branży.   Nie warto ryzykować współpracy z firmami, które unikają konkretów i nie potrafią jasno określić ceny. Wybieraj wykonawców, którzy szanują Twój czas, pieniądze i nerwy.  
    • Nie zastanawiałbym się nad tym ale już zdążyłem przygotować pole pod ten garaż z kostki brukowej i teraz musiałbym to wszystko robić na nowo.    Jakie byłyby koszty starania się o pozwolenie?
    • Tak Rury wodnej podłogówki prowadzi się w warstwie wylewki. Rury pozostałych instalacji (woda, kanalizacja), także kanały wentylacji mechanicznej układa się w warstwie styropianu. Grubość warstw styropianu można dobrać do średnicy rur - to a propos optymalnej grubości styropianu. To rozstrzygnie instalator. Dylatacje wykonują fachowcy od wylewki, powinny być też zaplanowane w projekcie ogrzewania. Zwykle i tak wykonuje się je w otworach drzwiowych.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...