el-instalator Napisano 18 maja 2009 Udostępnij #1 Napisano 18 maja 2009 Jakie możecie polecić słuchawki do muzyki, najlepiej wygłuszające dzwięki z zewnątrz? Link do komentarza
Jarek02 Napisano 19 maja 2009 Udostępnij #2 Napisano 19 maja 2009 Do słuchania muzyki polecam Beyerdynamic DT 231. W tej cenie (poniżej 200 zł) niczego lepszego raczej nie znajdziesz. Choć i tak o dobre słuchawki łatwiej niż o dobre głośniki Link do komentarza
el-instalator Napisano 20 maja 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 20 maja 2009 Dzięki. Co masz na myśli z tymi słuchawkami i głośnikami? Różnice w cenach czy parametrach dźwięku. Link do komentarza
Jarek02 Napisano 21 maja 2009 Udostępnij #4 Napisano 21 maja 2009 Przede wszystkim parametry dźwięku. Dużo łatwiej uzyskać tam szerokie pasmo przenoszenia, lepszą dynamikę i mniej zniekształceń. Przy głośnikach pierwotny sygnał trzeba bardzo wzmocnić, i tu kłania się jakość wzmacniacza. Przy znikomych mocach w słuchawkach łatwiej się z tym uporać. Oczywiście potem idzie cena - dobry wzmacniacz i głośniki to duży wydatek. Jak Cię to interesuje, to poszperam w domu, gdzieś mam wydrukowany z Internetu parę lat temu fajny tekst o głośnikach i słuchawkach. Link do komentarza
pariah Napisano 15 lipca 2009 Udostępnij #5 Napisano 15 lipca 2009 jezeli sluchawki zamiast glosnikow to koniecznie sennheisery model HD 215 HD215 na przyklad.daja czadu, ktorego zaden szum czy chalas z zewnatrz na pewno nie zaglusza Link do komentarza
el-instalator Napisano 16 lipca 2009 Autor Udostępnij #6 Napisano 16 lipca 2009 Tyle że mi nie chodzi o duża głośność i "dudniący" bas. Od wyciszenia hałasu z zewnątrz jest konstrukcja słuchawek Zależy mi za to na wierności odtwarzania - jak się słucha np. muzyki klasycznej, to słychać jaki ten "potężny dźwięk" potrafi być marny jakościowo. Link do komentarza
Ania Ry Napisano 29 lipca 2009 Udostępnij #7 Napisano 29 lipca 2009 Ja używam Kossów TD85, jest to doskonały sprzęt, dostępny w granicach 300 zł. Parametry zależą też od tego, gdzie chcesz słuchawek używać. "Wykonane z wysokiej jakości plastiku pokrytego miękką wykładziną okalającą głowę i uszy. Po założeniu słuchawki wygodnie leżą na głowie, za co możemy podziękować wielopunktowemu zakresowi regulacji. Muszla tworzy szczelną komorę, w której ucho odizolowane jest od pasożytniczych dźwięków otoczenia." Tak napisali w opisie na 3kropki - jak widać dobrze izolują. Mnie za bardzo nie mają co izolować, bo mieszkam na spokojnym osiedlu, gdzie czasem pies zaszczeka albo pociąg przejedzie. Ale tych odglosów nie słyszę. Aha no i bas mają miękki a soprany czyste. Nic nie dudni i nie ogłusza. Link do komentarza
pralinka Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 7 sierpnia 2009 El-instalator ja Ci polecę te oto słuchawki: www.electro.pl/produkt-SONY_Sluchawki_MDR_XD100-20919,51.html. Mój chłopak je dostał w prezencie i jest bardzo zadowolony. Są lekkie i idealne zarówno do słuchania muzy jak i oglądania filmów. Poza tym cena jak na taki sprzęt wydaje mi się, ze jest przystępna. Jeśli natomiast interesuję Cię sprzęt z wyższej półki to looknij sobie na te bezprzewodowe: www.electro.pl/produkt-SONY_Sluchawki_Sony_MDR_RF800RK_2B_NOTATNIK_magnetyczny_GRATIS-30547,54.html. Może i trochę więcej kosztują, ale to chyba wydatek w który warto zainwestować Co do firmy, to nie wiem jak Ty, ale ja jestem wierna sprawdzonym markom i Sony wydaje mi się dobrym wyborem. Link do komentarza
Marek_G Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij #9 Napisano 29 sierpnia 2009 Odnośnie słuchawek polecam firmę Creative, natomiast z wygłuszających dźwięk z zewnątrz niestety muszę ODRADZIĆ ep-630. Niestety bas, jak ktoś tutaj wcześniej stwierdził jest zbyt "dudniący", i słychać bardzo niskie częstotliwości nawet przy wyciszeniu ich w equalizerze. Link do komentarza
remkoo Napisano 29 sierpnia 2009 Udostępnij #10 Napisano 29 sierpnia 2009 Ogólnie to sennheiser to bardzo dobra firma. Praktycznie co by się nie wybrało to będzie się zadowolonym - no mmoże poza ceną... Link do komentarza
Adam123 Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 30 sierpnia 2009 Cytat Ogólnie to sennheiser to bardzo dobra firma. Praktycznie co by się nie wybrało to będzie się zadowolonym - no mmoże poza ceną... Rozwiń Dobrze odizolowujące dźwięki z zewnątrz to takie które zakrywają całe ucho i dobrze izolują, później tylko jakość i pasmo przenoszenia dźwięku. Ja polecam tak jak remkoo i inni sennheiser . wiadomo za co się płaci. Link do komentarza
pariah Napisano 15 września 2009 Udostępnij #12 Napisano 15 września 2009 Sennheisery to najpewniejszy wybór.Co prawda trzeba za zamknięte słuchawki ponieść koszt rzedu 200-300zł, ale jakość dźwięku będzie bezblędna i z pewnoscia usatysfakcjonuje cię słuchanie na nich muzyki klasycznej Rock progresywny brzmi niesamowicie, więc i z Bachem nie będzie problemów Link do komentarza
Marek_G Napisano 23 września 2009 Udostępnij #13 Napisano 23 września 2009 Cytat Sennheisery to najpewniejszy wybór.Co prawda trzeba za zamknięte słuchawki ponieść koszt rzedu 200-300zł, ale jakość dźwięku będzie bezblędna i z pewnoscia usatysfakcjonuje cię słuchanie na nich muzyki klasycznej Rock progresywny brzmi niesamowicie, więc i z Bachem nie będzie problemów Rozwiń Zgodzę się, Sennheisery to dobry wybór. Jednak wygoda takich słuchawek może pozostawiać wiele do życzenia, więc raczej nadają się tylko do domu. Ostatnio testowałem bardziej mobilne słuchawki kossa: http://www.hihawa.pl/produkty/Słuchawki/Ko...%20Pro-131.htmlMożna z pewnością polecić, dobrze dopasowują się do ucha, są wygodne i jakość dźwięku jest bardzo zadowalająca. Link do komentarza
kunga12 Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij #14 Napisano 18 grudnia 2009 Ja kupiłam słuchawki Tracera http://tracer.eu/Strona/Newsy/Wymieniamy_klawiatury1 Maja dobre basy, regulacje głośności, wspaniałą jakość odtwarzanego dźwięku i bardzo nowoczesny design. Nadadzą się do słuchania muzyki znakomicie, jak i do rozmowy czy gier. Polecam!!! Link do komentarza
dembi Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij #15 Napisano 27 stycznia 2010 Moim zdaniem dobre będą np Ultrasone. Znakomita marka, słuchawki świetne jakościowo, dobra jakość dźwięku. Jeżeli komuś zależy na dobrym sprzęcie, to jak najbardziej polecam właśnie te. Link do komentarza
Proton Napisano 9 lutego 2010 Udostępnij #16 Napisano 9 lutego 2010 Zgadzam się z poprzedniczką. Też mam słuchawki od Tracera (RETO TRS-750M). Mają na uszach szerokie poduszki, które świetnie wygłuszają hałasy z zewnątrz. Jakość dźwięku bardzo dobra. Mają też mikrofon, korzystam z nich nie tylko do słuchania muzyki, ale także do rozmów na skype. Polecam, za taką cenę to bardzo przyzwoity sprzęt. Link do komentarza
ifra Napisano 29 lipca 2010 Udostępnij #17 Napisano 29 lipca 2010 Cytat Zgadzam się z poprzedniczką. Też mam słuchawki od Tracera (RETO TRS-750M). Mają na uszach szerokie poduszki, które świetnie wygłuszają hałasy z zewnątrz. Jakość dźwięku bardzo dobra. Mają też mikrofon, korzystam z nich nie tylko do słuchania muzyki, ale także do rozmów na skype. Polecam, za taką cenę to bardzo przyzwoity sprzęt. Rozwiń Zaciekawiły mnie te słuchawki, tylko w sieci znalazłam, że kosztują ponad 40 złotych. Czy to faktyczna cena za którą można je kupić?I ile byście byli w stanie dać za "dobre" słuchawki - w jakich granicach?niedługo będę zmuszona zakupić sobie nowe słuchawki (najlepiej z mikrofonem), bo w moich dotychczasowych (zakupione za jedynie 30 zeta) słyszę strasznie przytłumiony dźwięk, przez co muszę robić głośniej.... ale ta wada pojawiła się dopiero jak zakupiłam sobie mocniejszą wieże... Link do komentarza
piripurita Napisano 11 maja 2011 Udostępnij #18 Napisano 11 maja 2011 Cytat Zaciekawiły mnie te słuchawki, tylko w sieci znalazłam, że kosztują ponad 40 złotych. Czy to faktyczna cena za którą można je kupić?I ile byście byli w stanie dać za "dobre" słuchawki - w jakich granicach?niedługo będę zmuszona zakupić sobie nowe słuchawki (najlepiej z mikrofonem), bo w moich dotychczasowych (zakupione za jedynie 30 zeta) słyszę strasznie przytłumiony dźwięk, przez co muszę robić głośniej.... ale ta wada pojawiła się dopiero jak zakupiłam sobie mocniejszą wieże... Rozwiń Hej!, dobre słuchawki z porządną jakością dźwięku, która wystarczy do "amatorskiego słuchania" faktycznie mieszczą się w przedziale cenowym od 70-200 zł. polecałbym sennheisery, AKG albo Denon, z tym że nie wiem czy te dwie ostatnie firmy robią też zestawy z mikrofonami. Mogę Ci jednak obiecać, że w momencie jak podłączysz słuchawki za 100 zł do wieży to usłyszysz dźwięki, których nie słyszałaś przy tańszych modelach Link do komentarza
jeanette_v Napisano 1 stycznia 2012 Udostępnij #19 Napisano 1 stycznia 2012 (edytowany) Ja przeszukałam prawie cały net, wszystkie opinie o Kossach, Sennkach i zakupiłam Audio Technica ATH 400. Rewelacyjne to mało powiedziane, słucham bez wzmacniaczy, z samego lapka a dźwięki kosmiczne... Edytowano 1 stycznia 2012 przez jeanette_v (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Andrewex - ogrodzenia architektura ogrodowa Napisano 3 stycznia 2012 Udostępnij #20 Napisano 3 stycznia 2012 Z tańszych - proponuję douszne pchełki są idealne na spacer, albo siłownie - Brainwavz Alpha, w cenie ok 70zł, lub SoundMagic PL11 (cena podobna). Natomiast stacjonarnie coś pokroju Sennheiser HD 205. Obecnie w większości przypadków wszystkie produkowane słuchawki, czy to douszne, czy nauszne, wygłuszają otoczenie. Najlepiej przejść się gdzieś do sklepu i odsłuchać na poszczególnych słuchawkach ulubionych utworów. Link do komentarza
Areq Napisano 20 marca 2013 Udostępnij #21 Napisano 20 marca 2013 139 zł to już cena w miarę. Generalnie jednak ilu użytkowników, tyle opinii. Link do komentarza
Alarmserwis Napisano 29 marca 2013 Udostępnij #22 Napisano 29 marca 2013 To fakt,ja np posiadam słuchawki Philipsa i są dobrej jakości,albo też inaczej: w zupełności starczają na moje potrzeby. To kwestia indywidualnych upodobań oraz budżetu jaki posiadamy an ten cel. Link do komentarza
Meble-Bogart Napisano 3 kwietnia 2013 Udostępnij #23 Napisano 3 kwietnia 2013 Ja jestem zwolennikiem słuchawek dousznych - moim zdaniem wygłuszają lepiej niż większość nausznych. Niektórzy nie lubią dźwięku piszczącej o tablice kredy, ja np nie cierpię "styropianowego szurania", a przyznam że często podobne dźwięki wydają słuchawki nauszne przy zakładaniu. Link do komentarza
polkiiii Napisano 27 kwietnia 2013 Udostępnij #24 Napisano 27 kwietnia 2013 Ja z kolei nie moge przekonać się do takich dousznych i polecam nakładane i większe słuchawki, które zwiększają komfort użytkowania. Ogólnie dobrze wziąć juz coś od 100 zł, ja np. mamRP DJ-600E-K, 102 dB model Panasonica[/url] (ogólnie warto jakąs lepszą firmę, może też być Sennheiser, albo Sony). Link do komentarza
lokers Napisano 4 kwietnia 2014 Udostępnij #25 Napisano 4 kwietnia 2014 Dobrymi słuchawkami są Sony DJ Headphones MDRV55BR. Kosztują niecałe 200zł na aukcjach internetowych, a jakość dźwięku jest znakomita. Zauważyłem, że sprzęt często zwraca uwagę przechodniów na ulicy, a raz zdarzyło mi się zostać zaczepionym i zapytanym o zakup. Myślę, że warto przeznaczyć trochę więcej pieniędzy, by w przyszłości cieszyć się z satysfakcjonującego produktu. Link do komentarza
Gonzorro Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #26 Napisano 30 kwietnia 2014 Cytat Do słuchania muzyki polecam Beyerdynamic DT 231. W tej cenie (poniżej 200 zł) niczego lepszego raczej nie znajdziesz. Choć i tak o dobre słuchawki łatwiej niż o dobre głośniki :( Rozwiń Może coś z firmy Sony? Oni mają teraz bardzo dobre nowe technologie Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 30 kwietnia 2014 Udostępnij #27 Napisano 30 kwietnia 2014 Co Ty nie powiesz?A kto dzisiaj nie stosuje nowych technologii? nawet Chińczycy je stosują A tak na marginesie to odpowiedziałeś na posta z przed pięciu lat!!!!!!!!!!!!!!! Link do komentarza
SolidnyElektryk Napisano 2 maja 2014 Udostępnij #28 Napisano 2 maja 2014 Polecam zapoznać się z produktami firmy SoundMagic. Posiadam słuchawki PL21 i szczerze polecam. Za taką cenę idealne ;) Z tego co się orientuje inne ich produkty też są ciekawe, zachęcam do przeczytania recenzji. Link do komentarza
pawel.wilewski Napisano 8 maja 2014 Udostępnij #29 Napisano 8 maja 2014 Ja z kolei polecam zapoznać się z Marką KOSS. Solidnie wykonane i bardzo dobra jakość dźwięku. Slucham głównie starego hard rocka i świetnie się sprawdzają. Link do komentarza
Ligeroo Napisano 8 maja 2014 Udostępnij #30 Napisano 8 maja 2014 Witam Wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o słuchawki to oczywiście wiele zależy od tego jaki budżet posiadamy na ten cel,ale jeśli powiedzmy do 200zl to warto pomyśleć o którymś z modeli AKG. Link do komentarza
goszka_hroszka Napisano 9 października 2014 Udostępnij #31 Napisano 9 października 2014 Creative albo Sennheiser, dokanałowe albo nauszne. Praktycznie każde tych firm są dobre Link do komentarza
ada-adam Napisano 12 marca 2015 Udostępnij #32 Napisano 12 marca 2015 Cytat Creative albo Sennheiser, dokanałowe albo nauszne. Praktycznie każde tych firm są dobre Rozwiń Też tak słyszałam, jednak najlepiej wybrać się do sklepu i odsłuchać samemu Link do komentarza
kuba1739 Napisano 7 maja 2015 Udostępnij #33 Napisano 7 maja 2015 Zaproponowałbym Sennheiser PX360, są wokół uszne, tłumią nieźle albo tańsze Shure SRH240 też dobre:) pozdrawiam Link do komentarza
lucyna_r Napisano 18 stycznia 2016 Udostępnij #34 Napisano 18 stycznia 2016 (edytowany) Raz miałam słuchawki wygłuszające chyba philipsa, faktycznie super jakość dźwięku i fajny sposób żeby odizolować się od całego świata , tylko trzeba pamietać, że to nie opcja dla okularników, bo przy noszeniu okularów po dwóch godzinach całe uszy są obolałe. Edytowano 18 stycznia 2016 przez lucyna_r (zobacz historię edycji) Link do komentarza
budokan1 Napisano 3 lutego 2016 Udostępnij #35 Napisano 3 lutego 2016 Ja mam dobre doświadczenia z Philipsem i Technicsem, choć jak zwykle drażliwa jest sprawa kabla. Musiałem wymieniać na nowy, bo stary przestał kontaktować. Link do komentarza
rustin Napisano 3 lutego 2016 Udostępnij #36 Napisano 3 lutego 2016 Poczytajcie na forach muzycznych o superluxach. Miałem i philipsy i technicsy a kosy ma do wykrywki. Do superluxów nie ma porównania . To moja opinia Link do komentarza
vanabene Napisano 1 kwietnia 2016 Udostępnij #37 Napisano 1 kwietnia 2016 Standardowo polecam Beatsy, ewentualnie jakieś Alpine.Z tańszych modeli to spróbuj wybrać coś ze sklepu Sony Link do komentarza
gajenek Napisano 12 czerwca 2016 Udostępnij #38 Napisano 12 czerwca 2016 A czy istnieją jakieś słuchawki z mikrofonem, który można odczepiać w codziennym użytkowaniu? Nie widzi mi się inwestować w dwie pary, a potrzebuję jedne na co dzień, a drugie do pracy (konferencje i rozmowy na skype). Poradzicie coś? Druga sprawa, to jak wygląda podłączenie. Wiem, że są takie na dwa minijacki i na jeden. Czy te na dwa można do laptopa podłączyć, przez rozdzielacz, czy nie bardzo? Link do komentarza
Jerzysz Napisano 11 lipca 2016 Udostępnij #39 Napisano 11 lipca 2016 Ja używam sennheisery hd 25. Są to DJ słuchawki, ale wytrzymują po kilkanaście lat, a wymieniasz kabel za 50 zł jeżeli o niego nie dbasz (wymiana jest bezproblemowa). AKG, Kossy, Marshalle to są marki godne polecenia. W przypadku beatsow to płacisz w dużej mierze za marką. Moim zdaniem technicznie nie są warte swojej ceny, ale jeżeli lubisz mieć fejm marką no to możesz je kupić. Link do komentarza
tadzik90 Napisano 28 lipca 2016 Udostępnij #40 Napisano 28 lipca 2016 Z Phillipsa są bardzo dobre:) Link do komentarza
afian Napisano 3 sierpnia 2016 Udostępnij #41 Napisano 3 sierpnia 2016 również uważam, że douszne z Philipsa są świetne Link do komentarza
Gwiazdka.p Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij #42 Napisano 21 listopada 2016 Ja używam Philipsa z tymi takimi koreczkami do uszu, bo mi w sklepie powiedzieli, że parametry ma identyczne jak Sony, a cena delikatnie niższa. Chwalę sobie. Link do komentarza
kajaaaa Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #43 Napisano 25 listopada 2016 Mój mąż ma do grania słuchawki firmy Sennheise, ale model nie wiem jaki dokładnie Link do komentarza
retrofood Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #44 Napisano 25 listopada 2016 Cytat Mój mąż ma do grania słuchawki firmy Sennheise, ale model nie wiem jaki dokładnie Rozwiń A on jest gitarzysta, skrzypek czy dyrygent? Link do komentarza
kajaaaa Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #45 Napisano 25 listopada 2016 Cytat A on jest gitarzysta, skrzypek czy dyrygent? Rozwiń Do grania na xboxie Link do komentarza
retrofood Napisano 25 listopada 2016 Udostępnij #46 Napisano 25 listopada 2016 Aaaa... to on jeszcze gimnazjalista, rozumiem. Link do komentarza
kajaaaa Napisano 29 listopada 2016 Udostępnij #47 Napisano 29 listopada 2016 Śmieszny jesteś. Link do komentarza
mirekmirek Napisano 5 grudnia 2016 Udostępnij #48 Napisano 5 grudnia 2016 philipsa są dobre Link do komentarza
tomekmorawski1987 Napisano 14 grudnia 2016 Udostępnij #49 Napisano 14 grudnia 2016 Cytat Jakie możecie polecić słuchawki do muzyki, najlepiej wygłuszające dzwięki z zewnątrz? Rozwiń Sony lub B.najlepsze słuchawki pod Słońcem Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się