Damian1982 Napisano 2 października 2024 Udostępnij #1 Napisano 2 października 2024 Co sądzicie o tej pracy mojim zdaniem nie jest ona ładnie wykonana ,acz kolwiek firma budowlana co wykonała pracę twierdzi że to jest wina dachówki dlatego tak to wygląda Link do komentarza
vlad1431 Napisano 3 października 2024 Udostępnij #2 Napisano 3 października 2024 Z tego co mi dekarz mówił, jak rozważałem ceramikę, że jak nie kupię drogiej dachówki, czyli 4 lata temu w granicach 80zł/m2 to tak będzie wyglądać, albo gorzej. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
retrofood Napisano 3 października 2024 Udostępnij #3 Napisano 3 października 2024 Ja układałem jeszcze dachówkę cementową, wyrabianą lokalnie na podwórkach. I okazywało się, że zawsze można wszystko spieprzyć, jak i poprawić. Na kiepskim łaceniu nie ułoży się ładnie nawet najlepszej dachówki i odwrotnie. korekcją na łatach można złagodzić wygląd kiepskiej dachówki, Albo jej segregowaniem, aby jakieś skrzywione nie kłaść na bardzo eksponowanych miejscach.. Ze zdjęć widać, że wykonawca segregacji nie robił i pewnie nawet nie wie, że należałoby. A ja wyglądają łaty, jaka jest dokładność ich mocowania, tego nie wiemy. Link do komentarza
vlad1431 Napisano 3 października 2024 Udostępnij #4 Napisano 3 października 2024 On bardziej mówił o powyginanych w czasie wypalania. W każdym razie jak z płytkami, im droższe, tym lepsza klasa, a łaty swoją drogą, choć mój był bardzo dokładny, ale skończyło się na tym, że trzeba byłoby dołożyć po jednej krokwi po obu stronach dachu, bo jak doszło 15cm styropianu, to by się prawie dach zlicował z elewacją, btw więźba już też nie nowa. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka Link do komentarza
animus Napisano 3 października 2024 Udostępnij #5 Napisano 3 października 2024 17 godzin temu, Damian1982 napisał: Co sądzicie o tej pracy mojim zdaniem nie jest ona ładnie wykonana ,acz kolwiek firma budowlana co wykonała pracę twierdzi że to jest wina dachówki dlatego tak to wygląda Dachówka kiepskiej jakości, III gatunek, ja bym ją reklamował, chyba że była przeceniona. Link do komentarza
retrofood Napisano 3 października 2024 Udostępnij #6 Napisano 3 października 2024 1 godzinę temu, vlad1431 napisał: W każdym razie jak z płytkami, im droższe, tym lepsza klasa, a łaty swoją drogą, Opisywałem kiedyś przykład z parkietem. Wszyscy w bloku mieliśmy ten sam, III klasa. Za to praktycznie darmo. Ja poświęciłem tydzień na segregację, bo klepki miały od 4,8 cm do 5,3 szerokości. A u kogo "fachowcy" kładli jak leci, to po kilku latach były szpary, że ołówek ginął. A u mnie szpar nie było. 21 minut temu, animus napisał: Dachówka kiepskiej jakości, III gatunek, ja bym ją reklamował, chyba że była przeceniona. Ale jeśli ktoś decyduje się na układanie takiej dachówki, to technologię trzeba do niej dobrać. To było robione bez głowy. 1 Link do komentarza
animus Napisano 3 października 2024 Udostępnij #7 Napisano 3 października 2024 4 godziny temu, retrofood napisał: Ale jeśli ktoś decyduje się na układanie takiej dachówki, to technologię trzeba do niej dobrać. To było robione bez głowy. Tu technologia nie pomoże, jedynie można odmówić wykonania. Link do komentarza
retrofood Napisano 4 października 2024 Udostępnij #8 Napisano 4 października 2024 5 godzin temu, animus napisał: Tu technologia nie pomoże, jedynie można odmówić wykonania. Otóż to. Inwestor powinien mieć jasność w temacie przed wykonaniem zadania. Co można złagodzić, a co nie. A my nie wiemy, czy taka rozmowa się odbyła. Ale raczej nie, bo na dachu jej nie widać. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 października 2024 Udostępnij #9 Napisano 4 października 2024 (edytowany) Teraz jest jedno wyjście... Skoro kupiło się pozagatunkową dachówkę i nie ma przecieków, to po prostu nie wpuszczać nikogo na ten dach... Z ulicy tych odstających rogów dachówek nie będzie widać... Edytowano 4 października 2024 przez podczytywacz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Damian1982 Napisano 4 października 2024 Autor Udostępnij #10 Napisano 4 października 2024 Dachówka jest brass turmalin a firma która kładła dach taką sobie zażyczyła Dachówka jest z brassa firma budowlana taką sobie zażyczyła Link do komentarza
podczytywacz Napisano 4 października 2024 Udostępnij #11 Napisano 4 października 2024 Ale sama kupowała? Masz na dachówkę swoją fakturę, czy firma taką sobie zażyczyła, na siebie zakupiła i powiedziała, że to pierwszy gatunek? I nie przebierała i układała "jak leci"? I rozliczyła razem z towarem? Link do komentarza
animus Napisano 5 października 2024 Udostępnij #12 Napisano 5 października 2024 23 godziny temu, Damian1982 napisał: Dachówka jest z brassa firma budowlana taką sobie zażyczyła W hurtowni kupiono tańszy niesort! Kto zarobił? 1. Sprzedawca zarobił na tej dachówce więcej, ukrywając gatunek. 2. Firma wykonująca usługę krycia z własnego materiału, mogła kupić tańszą dachówkę i oprócz robocizny zarobić jeszcze na materiale. 3. Inwestor szukał "dobrej ceny" dachówki. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się