Ocieplenie poddasza- kilka pytań
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
No i czeka mnie ciekawe zajęcie. Jest sobie betonowy chodniczek, wylany dawno, dawno temu, od domu do furtki. Zużył już się niemiłosiernie, niektóre kamyki z wierzchniej warstwy betonu natura wymyła, ale niedużo tych dziur. I teraz przychodzi czas na jego remont. Rozbijać nie chcę, bo i po co, pracować zbyt wiele nie lubię, ale gdybym dołożył jakąś cienką warstwę na wierzch, to byłoby super. Problem tylko w tym, że nie mam wiedzy o tym, co na świecie wymyślono do naprawy betonowych ścieżek i posadzek, aby dawać warstwę nie grubszą niż 2 - 3 cm i to się trzymało. Jest ktoś w kursie tematu? Dodam tylko, ze część tegoż jest pod dachem, ale zdecydowana większość na świeżym powietrzu, więc słońce ją praży, deszcze zlewają i wiatry suszą. A nawet śnieg i lód potrafią przyozdobić. Pomożecie? Pomóżcie!
-
Przez podczytywacz · Napisano
To "raczej zimne" wywiewy z oczyszczalni, w zimne dni będzie schładzać mokre powietrze z mieszkania - będzie kondensować się para wodna wewnątrz rur... Czy przewidział to monter? Jest miejsce, skąd skropliny będzie można usunąć? Może nie za wielkie ilości, ale długo stojące potrafią "pachnieć".. -
W zimnej części dachu powinny być zaizolowane głównie te, którymi będzie odprowadzane ciepłę powietrze. Z oczyszczalni będzię raczej zimne, zbliżone do temperatury na zewnątrz, więc jest szansa, że nic się nie wykropli. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Przez podczytywacz · Napisano
To się okaże "w praniu"... WENTYLACJA to nie tylko wyciąganie zużytego powietrza... Stąd moje
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się