Mirmoza Napisano 5 czerwca 2008 Udostępnij #101 Napisano 5 czerwca 2008 Cytat Co innego "zabawka" dla dzieci a co innego stawianie takich figurek na pierwszym planie przed wejściem do domu. Rozwiń Prawda. A one zwykle im większe tym brzydsze. Link do komentarza
Fabia Napisano 6 czerwca 2008 Udostępnij #102 Napisano 6 czerwca 2008 Cytat Odnośnie estetyki i rzeźby. Co obecnie dominuje w ogrodach? Do niedawna co drugi ogród miał gipsowego krasnala Rozwiń Od monotonni trawnika poprzez rabatki do gipsowych krasnali. Hmm... Ale krasnala z gipsu rzeźbą nie nazwę. Za nic. Link do komentarza
MODNA Napisano 6 czerwca 2008 Udostępnij #103 Napisano 6 czerwca 2008 Cytat A kto ich tam sprzedał? Rozwiń Sprzedawczyki jak zwykle.Krasnale są cwane i nawiewają z niemieckich ogrodów ale są wyłapywane i powtórnie sprzedawane.Ostatnio to takie lewki się rozmnożyły ,siedzą na słupach bram aż strach podejść. Link do komentarza
Wanda Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #104 Napisano 7 czerwca 2008 Cytat Sprzedawczyki jak zwykle.Krasnale są cwane i nawiewają z niemieckich ogrodów ale są wyłapywane i powtórnie sprzedawane.Ostatnio to takie lewki się rozmnożyły ,siedzą na słupach bram aż strach podejść. Rozwiń Ciesz się że nie sfinksy. Chimery , aniołki, pegazy.. wybór jest. Co jedno to bardziej piękne. Link do komentarza
Fabia Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #105 Napisano 7 czerwca 2008 Cytat Ciesz się że nie sfinksy. Chimery , aniołki, pegazy.. wybór jest. Co jedno to bardziej piękne. Rozwiń Znowu jakieś funeralne skojarzenia? Link do komentarza
Garda Napisano 8 czerwca 2008 Udostępnij #106 Napisano 8 czerwca 2008 Cytat Sprzedawczyki jak zwykle.Krasnale są cwane i nawiewają z niemieckich ogrodów ale są wyłapywane i powtórnie sprzedawane.Ostatnio to takie lewki się rozmnożyły ,siedzą na słupach bram aż strach podejść. Rozwiń Jakaś dziwna historia Link do komentarza
Wanda Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij #107 Napisano 10 czerwca 2008 Cytat Znowu jakieś funeralne skojarzenia? Rozwiń Nieprawda. Widziałam Sfinksa i pegaza (z papier mache). Sfinks był gipsowy - własnoręczna robota właścicieli domu. Robiony metodą drut, bandaż, gips. Link do komentarza
MODNA Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij #108 Napisano 10 czerwca 2008 Cytat Znowu jakieś funeralne skojarzenia? Rozwiń Aco to za skojarzenia?Czy to coś ma wspólnego z seksem? Link do komentarza
lara Napisano 11 czerwca 2008 Autor Udostępnij #109 Napisano 11 czerwca 2008 Straszna susza w naszym regionie . Codziennie podlewam moje roślinki żeby żyły. Dobrze że mam naturalny zbiornik wody bo inaczej opłaty by mnie zjadły . A co u was? Link do komentarza
hesia Napisano 11 czerwca 2008 Udostępnij #110 Napisano 11 czerwca 2008 Cytat Straszna susza w naszym regionie . Codziennie podlewam moje roślinki żeby żyły. Dobrze że mam naturalny zbiornik wody bo inaczej opłaty by mnie zjadły . A co u was? Rozwiń Cze.Bez przesady.U mnie 1000l wody chyba 1,3 czy 1,6zł kosztuje.W okresie suchym bez deszczu to max 40-50 zł na miesiąc.Studnia i pompa to po moim zejściu się zwróci.Pozdro Link do komentarza
Sowik Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #111 Napisano 13 czerwca 2008 Cytat Straszna susza w naszym regionie . Codziennie podlewam moje roślinki żeby żyły. Dobrze że mam naturalny zbiornik wody bo inaczej opłaty by mnie zjadły . A co u was? Rozwiń Na szczęście się ochładza. Chociaż długoterminowe prognozy wróżą nam upalne lato. Radziesteta by się przydał lub inny magik by deszcz zamówić. Link do komentarza
Fabia Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #112 Napisano 13 czerwca 2008 Cytat Aco to za skojarzenia?Czy to coś ma wspólnego z seksem? Rozwiń Jeśli jesteś nekrofilem być może. Link do komentarza
Fabia Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #113 Napisano 13 czerwca 2008 Cytat Straszna susza w naszym regionie . Codziennie podlewam moje roślinki żeby żyły. Dobrze że mam naturalny zbiornik wody bo inaczej opłaty by mnie zjadły . A co u was? Rozwiń Aaaaha! To ten staw od karpi jest naturalny? Link do komentarza
MODNA Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #114 Napisano 13 czerwca 2008 Cytat Jeśli jesteś nekrofilem być może. Rozwiń No i dalej nie wiem z czym to się je.O nekrofilkach to nie słyszałam. Link do komentarza
mela Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij #115 Napisano 13 czerwca 2008 Cytat No i dalej nie wiem z czym to się je.O nekrofilkach to nie słyszałam. Rozwiń Siemka.Funeralny-pogrzebowy,pogrzeb-funeral.Akcesoria pogrzebowe-akcesoria funeralne.Całuski Link do komentarza
Wanda Napisano 15 czerwca 2008 Udostępnij #116 Napisano 15 czerwca 2008 Cytat Siemka.Funeralny-pogrzebowy,pogrzeb-funeral.Akcesoria pogrzebowe-akcesoria funeralne.Całuski Rozwiń Ne mylić z futerałem. A wracając do tematu jeśli rzeczywiście "grozi" nam lato - jak to niektóre długoterminowe prognozy zapowiadają to niejedna roślina może zejść z suchoty. Zraszacze by się przydały. Link do komentarza
Fabia Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij #117 Napisano 18 czerwca 2008 Na raze się ochłodziło. I nawet jakieś deszcze zaczęły padać. Link do komentarza
hesia Napisano 19 czerwca 2008 Udostępnij #118 Napisano 19 czerwca 2008 Cytat Na raze się ochłodziło. I nawet jakieś deszcze zaczęły padać. Rozwiń Cze.U mnie tyle pada co kot napłakał.Leje z wodociągu ale tylko z samego rana bo póżniej ciśnienie spada . Link do komentarza
Garda Napisano 19 czerwca 2008 Udostępnij #119 Napisano 19 czerwca 2008 Cytat Cze.U mnie tyle pada co kot napłakał.Leje z wodociągu ale tylko z samego rana bo póżniej ciśnienie spada . Rozwiń Jakaś konsekwencja przynajmniej. Tutaj rano zimno po południu tropiki a w nocy deszcz. Link do komentarza
mela Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij #120 Napisano 20 czerwca 2008 Cytat Ne mylić z futerałem. A wracając do tematu jeśli rzeczywiście "grozi" nam lato - jak to niektóre długoterminowe prognozy zapowiadają to niejedna roślina może zejść z suchoty. Zraszacze by się przydały. Rozwiń Siemka.W zeszłym roku też przepowiadali upały i nic takiego nie było.Całuski Link do komentarza
Wanda Napisano 21 czerwca 2008 Udostępnij #121 Napisano 21 czerwca 2008 Cytat Siemka.W zeszłym roku też przepowiadali upały i nic takiego nie było.Całuski Rozwiń To może tym razem trafią. Link do komentarza
hesia Napisano 24 czerwca 2008 Udostępnij #122 Napisano 24 czerwca 2008 Cze.Mam taką obserwację,z braku czasu trawnik zarósł i poprosiłam awaryjnie pana z kosą spalinową aby podziałał i po przyjeżdzie z pracy zastałam trawnik przycięty na 0 ,myślałam że po trawniku.Teraz jest ok i na prawie 3 tygodnie był spokój z koszeniem.Dobra metoda na koszenie przed wyjazdem na urlop.Pozdro Link do komentarza
Syllwia Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij #123 Napisano 25 czerwca 2008 Cytat To może tym razem trafią. Rozwiń Lepiej nie. I rośliny i ludzie będą przegrani. Zeby cokolwiek urosło potrzebny jest deszcz. Już nas straszą 20% podwyżkami żywności na jesieni. Link do komentarza
MODNA Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij #124 Napisano 25 czerwca 2008 Cytat Cze.Mam taką obserwację,z braku czasu trawnik zarósł i poprosiłam awaryjnie pana z kosą spalinową aby podziałał i po przyjeżdzie z pracy zastałam trawnik przycięty na 0 ,myślałam że po trawniku.Teraz jest ok i na prawie 3 tygodnie był spokój z koszeniem.Dobra metoda na koszenie przed wyjazdem na urlop.Pozdro Rozwiń To nie zasługa kosy ,to samo się osiągnie kosiarką obniżoną na pierwszy możliwy wymiar. Link do komentarza
Wanda Napisano 25 czerwca 2008 Udostępnij #125 Napisano 25 czerwca 2008 Cytat Lepiej nie. I rośliny i ludzie będą przegrani. Zeby cokolwiek urosło potrzebny jest deszcz. Już nas straszą 20% podwyżkami żywności na jesieni. Rozwiń Niektórzy nie czekają do jesieni. Dziś widziałam w sklepie szynkę po 58 zł kilo. Czas zmienić zawód. Link do komentarza
Imbirek Napisano 26 czerwca 2008 Udostępnij #126 Napisano 26 czerwca 2008 Cytat Niektórzy nie czekają do jesieni. Dziś widziałam w sklepie szynkę po 58 zł kilo. Czas zmienić zawód. Rozwiń Na sprzedawcę w sklepie mięsnym? Jesteś spóźniona o 30 lat. Link do komentarza
Sowik Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij #127 Napisano 27 czerwca 2008 Cytat Na sprzedawcę nie, bo szynka po 58, a płaca i tak najniższa krajowa, na pewno na hodowcę świń . Rozwiń Ostatnio któraś telewizja wyemitowała reportarz podając informację o spadku produkcji wieprzowiny w Polsce. Jest to podobno nieopłacalne - ceny skupu żywca są bardzo niskie w porównianiu z paszą itp. Link do komentarza
hesia Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij #128 Napisano 27 czerwca 2008 Cytat Ostatnio któraś telewizja wyemitowała reportarz podając informację o spadku produkcji wieprzowiny w Polsce. Jest to podobno nieopłacalne - ceny skupu żywca są bardzo niskie w porównianiu z paszą itp. Rozwiń Cze.Takie utyskiwania to słyszę od lat i jakoś mięska nie brakuje.To samo z eksportem ,nie opłacalny -a co roku rośnie.Nic się nie opłaca a robią ,kraj altruistów? Pozdro Link do komentarza
FuMarta Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #129 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat Cze.Takie utyskiwania to słyszę od lat i jakoś mięska nie brakuje.To samo z eksportem ,nie opłacalny -a co roku rośnie.Nic się nie opłaca a robią ,kraj altruistów? Pozdro Rozwiń Mięska nie brakuje bo ludzie wyjechali. A z tych co zostali połowa to wegetarianie. Link do komentarza
MODNA Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #130 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat Mięska nie brakuje bo ludzie wyjechali. A z tych co zostali połowa to wegetarianie. Rozwiń Znaczy szczaw zdrożeje?A ja tak lubię szczawiową z ziemniaczkami. Link do komentarza
FuMarta Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #131 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat Znaczy szczaw zdrożeje?A ja tak lubię szczawiową z ziemniaczkami. Rozwiń Ziemniaczki też zdrożeją do kompletu. Link do komentarza
Joanna Z Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #132 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat Na sprzedawcę nie, bo szynka po 58, a płaca i tak najniższa krajowa, na pewno na hodowcę świń . Rozwiń W domu wg. projektu ogólnego miejsca dla świnek nie będzie. Link do komentarza
Agatamin Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #133 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat W domu wg. projektu ogólnego miejsca dla świnek nie będzie. Rozwiń Morskie sie mieszczą. Link do komentarza
Nieformalny Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #134 Napisano 30 czerwca 2008 Cytat Lepiej nie. I rośliny i ludzie będą przegrani. Zeby cokolwiek urosło potrzebny jest deszcz. Rozwiń Czy mi się tylko tak wydaje czy mamy ochłodzenie? Link do komentarza
MODNA Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij #135 Napisano 1 lipca 2008 Cytat Czy mi się tylko tak wydaje czy mamy ochłodzenie? Rozwiń U mnie bez zmian.Ciepło.Może zamknij okno? Link do komentarza
Sowik Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #136 Napisano 10 lipca 2008 Cytat Nic się nie opłaca a robią ,kraj altruistów? Pozdro Rozwiń To stara dobra szkoła PRL. Czyny społeczne pamiętasz? Link do komentarza
Sowik Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #137 Napisano 10 lipca 2008 Cytat Czy mi się tylko tak wydaje czy mamy ochłodzenie? Rozwiń Nie jestem mocny w polityce. Link do komentarza
domel Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #138 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Cze.Takie utyskiwania to słyszę od lat i jakoś mięska nie brakuje.To samo z eksportem ,nie opłacalny -a co roku rośnie.Nic się nie opłaca a robią ,kraj altruistów? Pozdro Rozwiń Kogo nie spytać to dokłada do interesu. Link do komentarza
Segarek Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #139 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Kogo nie spytać to dokłada do interesu. Rozwiń To już wiem dlaczego mamy inflację. Ale i tak coś mi się nie zgadza bo dolar tanieje. Link do komentarza
Fabia Napisano 13 lipca 2008 Udostępnij #140 Napisano 13 lipca 2008 Cytat Kogo nie spytać to dokłada do interesu. Rozwiń Bo się boi dokładać do rodziny:D Link do komentarza
domel Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #141 Napisano 17 lipca 2008 Cytat To już wiem dlaczego mamy inflację. Ale i tak coś mi się nie zgadza bo dolar tanieje. Rozwiń Tak trzymać.Złotówek dokładają,dolar i euro tanieją.Zaczynają to dostrzegać handlowcy i obniżają ceny towarów z importu.Zbójectwem było przeliczanie cen po kursie np 3.8 zł za euro!! Link do komentarza
Wanda Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #142 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Tak trzymać.Złotówek dokładają,dolar i euro tanieją.Zaczynają to dostrzegać handlowcy i obniżają ceny towarów z importu.Zbójectwem było przeliczanie cen po kursie np 3.8 zł za euro!! Rozwiń jak wejdziemy do strefy euro będziesz miała przelicznik 1:1. Link do komentarza
Bryskin Napisano 17 lipca 2008 Udostępnij #143 Napisano 17 lipca 2008 Cytat Tak trzymać.Złotówek dokładają,dolar i euro tanieją.Zaczynają to dostrzegać handlowcy i obniżają ceny towarów z importu.Zbójectwem było przeliczanie cen po kursie np 3.8 zł za euro!! Rozwiń Jak dokładają złotówek to ceny rosną. Link do komentarza
lara Napisano 21 lipca 2008 Autor Udostępnij #144 Napisano 21 lipca 2008 Cytat Jak dokładają złotówek to ceny rosną. Rozwiń Super czasy Kiedyś nawet rubel kosztował ileś zł, a teraz odwrotnie. Cierpią Ci co zarabiają w dolarach np marynarze. Link do komentarza
mela Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij #145 Napisano 21 lipca 2008 Cytat jak wejdziemy do strefy euro będziesz miała przelicznik 1:1. Rozwiń Siemka.Skąd ta smutna mina?Taki przelicznik jest lux.Srednia krajowa 1600 euro.Jestem za. Link do komentarza
mela Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij #146 Napisano 21 lipca 2008 Cytat Super czasy Kiedyś nawet rubel kosztował ileś zł, a teraz odwrotnie. Cierpią Ci co zarabiają w dolarach np marynarze. Rozwiń Siemka.Za to cieszą się wszyscy z kredytami w walutach typu dolar czy frank szwajcarski.Całuski Link do komentarza
lara Napisano 22 lipca 2008 Autor Udostępnij #147 Napisano 22 lipca 2008 Cytat Siemka.Za to cieszą się wszyscy z kredytami w walutach typu dolar czy frank szwajcarski.Całuski Rozwiń I bardzo dobrze Nam się też coś należy Link do komentarza
domel Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij #148 Napisano 22 lipca 2008 Cytat I bardzo dobrze Nam się też coś należy Rozwiń To kupa kasy zostaje w kieszeni. Ciekawe jak zadziała wejście do strefy euro? Link do komentarza
lara Napisano 22 lipca 2008 Autor Udostępnij #149 Napisano 22 lipca 2008 Cytat To kupa kasy zostaje w kieszeni. Ciekawe jak zadziała wejście do strefy euro? Rozwiń Tu może być nie wesoło Specjaliści już nad tym pracują. Link do komentarza
domel Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij #150 Napisano 22 lipca 2008 Cytat Tu może być nie wesoło Specjaliści już nad tym pracują. Rozwiń Przyda się jakiś słowak,oni to przerabiają na sobie Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się