Kałuża Napisano 28 lutego 2008 #1 Napisano 28 lutego 2008 Okna poszczególnych pomieszczeń powinny wychodzić na różne strony swiata - na które ? Tak, żeby było najlepej?
igor28 Napisano 28 lutego 2008 #2 Napisano 28 lutego 2008 Cytat Okna poszczególnych pomieszczeń powinny wychodzić na różne strony swiata - na które ? Tak, żeby było najlepej? Moim zdaniem od strony północnej powinny być się znajdować– spiżarnia i pomieszczenia gospodarcze.
niki Napisano 28 lutego 2008 #3 Napisano 28 lutego 2008 Dla kuchni najlepszym rozwiązaniem są okna na północ lub wschód, gdyż w kuchni jest cieplej niż w innych pomieszczeniach i nie musi być ogrzewana przez słońce. Z kuchni powinna byc widoczna furtka i brama wjazdowa. I najlepiej aby było tez widać z kuchni miejsce zabaw dzieci - np. piaskownicę. No i wejscie do domu tez dobrze jest widzieć z kuchni.
Marcyśka Napisano 29 lutego 2008 #4 Napisano 29 lutego 2008 Pokój dzienny - okna na południe lub zachód (tak jak u mnie) - będzie wtedy dobrze doświetlony. Najlepiej aby okna wychodziły na dwie - trzy strony, wtedy mamy dobre doświetlenie, dobrą wentylację i ładne widoki .
zybert72 Napisano 29 lutego 2008 #5 Napisano 29 lutego 2008 Cytat Pokój dzienny - okna na południe lub zachód (tak jak u mnie) - będzie wtedy dobrze doświetlony. Najlepiej aby okna wychodziły na dwie - trzy strony, wtedy mamy dobre doświetlenie, dobrą wentylację i ładne widoki . Zdecydowanie się z tym zgadzam-obfitość światła dziennego dodaje wdzięku i przestronności.
chotomowianka Napisano 2 marca 2008 #6 Napisano 2 marca 2008 Ja potrzebuję dużo światła - mój salon musi być bardzo słoneczny.
Rija Napisano 16 marca 2008 #7 Napisano 16 marca 2008 Najlepiej aby wejscie ddo domu bylo od strony polnocnej lub wschodniej ( malo sloneczna strona) i z tej rowniez powinna byc kuchnia (by nie bylo w niej goraco). Sypialnia rodzicow rowniez powinna byc z tej strony, by strone zachodnia i poludniowa oddac na pokoje dla dzieci, ktore odrabiaja lekcje, ucza sie i spedzaja sporo czasu w swoich pokojach.Strona Zachodnia i Poludniowa sa idealne na salon i taras - zawsze naslonecznione...Pozdrawiam
patefon Napisano 17 marca 2008 #8 Napisano 17 marca 2008 Z ta kuchnią - to bardzo ważne - aby okna wychodziły na stronę mało słoneczną - bo w przeciwnym razie - latem będzie tam tak gorąco, że możemy zapomnieć o gotowaniu obiadków...
kotecek Napisano 20 marca 2008 #9 Napisano 20 marca 2008 Kuchnia, lazienka - polnoc. Salon - poludnie, poludniowy-zachod. I dobry pomysl z tymi pokojami dla dzieci - rzeczywscie potrzebuja duzo swiatla
lara Napisano 20 marca 2008 #10 Napisano 20 marca 2008 Cytat Kuchnia, lazienka - polnoc. Salon - poludnie, poludniowy-zachod. I dobry pomysl z tymi pokojami dla dzieci - rzeczywscie potrzebuja duzo swiatla Możemy sobie podyskutować ale często gęsto nie mamy takiego wyboru. Wszystko zalezy od usytułowania działki i projektu jaki wybierzemy.
adamis Napisano 20 marca 2008 #11 Napisano 20 marca 2008 A ja bym chciał tak;kuchnia-widok na furtkęsalon-gdziekolwiek,byle nie na sąsiadówsypialnia-północNo bo co mi po tym,że salon będę miał na południe,kiedy tam jest ściana sąsiedniego budynku albo coś innego ale niezbyt atrakcyjnego widokowo?Strony świata to przecież nie jedyne kryterium.
texas Napisano 21 marca 2008 #12 Napisano 21 marca 2008 oczywiście, że tak. najważniejszą rzeczą jest to aby nie mieć tarasu obok tarasu naszych sąsiadów - latem może to być bardzo uciązliwe dla obydwojga sąsiadów... gdy ropalamy grila, przychodzą goście itd.
Agatamin Napisano 21 marca 2008 #13 Napisano 21 marca 2008 Cytat Z ta kuchnią - to bardzo ważne - aby okna wychodziły na stronę mało słoneczną - bo w przeciwnym razie - latem będzie tam tak gorąco, że możemy zapomnieć o gotowaniu obiadków... Jak trzeba to trzeba , tylko nasłoneczniona kuchnia to wybór dla masochistów. Skoro można, a w projekcie takie zminany można wprowadzić lepiej uniknąć późniejszej męczarni.
chotomowianka Napisano 2 kwietnia 2008 #14 Napisano 2 kwietnia 2008 W mojej kuchni słońce jest tylko o godzinie 7 rano - więc później jest przyjemnie chłodno i gotowanie obiadów jest znośne - gotuję tam obiady, a nie siebie ...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się