Shafranietz Napisano 28 czerwca 2021 Udostępnij #1 Napisano 28 czerwca 2021 Witam, mam problem z podłogą, Została dwa miesiące temu położona, podłoga 8mm SwissKrono na podkładzie 5mm, nie ma jeszcze listew przypodłogowych. problem polega na tym, że w poszczególnych przypadkowych miejscach na podłodze podczas chodzenia po niej panele "strzelają" jakby domykały się zamki ale nie chcę sugerować. Ekipa, która je kładła mówi, że nie wie o co chodzi. Załączam link z filmikiem https://drive.google.com/file/d/1IauVULjOEFA8s5Ul7jJk56Pem8f-RssU/view Link do komentarza
Budujemy Dom - podstawa domu Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij #2 Napisano 29 czerwca 2021 Czy panele uginają się na złączeniach? Może podłoże pod nimi jest nierówne? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij #3 Napisano 29 czerwca 2021 Zdarzają sie wady produkcyjne paneli i jeśli montaż został przeprowadzony prawidłowo na stabilnym podłożu, można produkt zareklamować. Link do komentarza
usiek Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij #4 Napisano 29 czerwca 2021 Tylko prawidłowy montaż to z folią paroizolacyjną albo na podkładzie "zintegrowanym" z taką folią.... Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij #5 Napisano 29 czerwca 2021 Ktoś nie podociągał, a może podłoże nie do końca równe. Co jest pod spodem? @usiek a ta folia paroizolacyjna ma zapobiegac trzaskaniu paneli? Link do komentarza
usiek Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij #6 Napisano 29 czerwca 2021 2 minuty temu, Budujemy Dom - budownictwo ogólne napisał: @usiek a ta folia paroizolacyjna ma zapobiegac trzaskaniu paneli? Nie wiem czemu ma ona zapobiec ale jest konieczna przy reklamacjach... Sami żeście tego mnie nauczyli jak przymierzałem się do montażu swoich paneli Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się