Sposób na buczący grzejnik w bloku
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
W panele przede wszystkim. Wtedy można i grzać i chłodzić. A przy off-grid-zie (czyli bez podłączenia do sieci energetycznej) są najmniejsze straty własne instalacji.. Taką instalację full - wypas (z bateriami) można dzisiaj zrobić za 15 - 20 tysięcy PLN.
-
Tak, izolacja to podstawa, bo lato w naszym klimacie może różnie wyglądać, jeśli chodzi o temperaturę Chłodnia wtedy raczej niepotrzebna Dlatego optuję za zakupem dobrze zaizolowanego domku z kontenerów i ewentualnie wyposażeniem go w klimatyzację z funkcją grzania
-
Tak, ale przemysłowych raczej bardziej izolowanych niż te nie ma. Tam ma być utrzymana cały czas -18°C bez względu na to ile jest na zewnątrz. Oczywiście za utrzymanie odpowiada potężny agregat mrożniczy, ale mimo to izolacja to podstawa. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Wszystko nadal rozbija się o rodzaj i grubość izolacji
-
Ale jakby kupił taki na lody, w którym mają zwykle -18°C to taki raczej będzie wystarczająco zaizolowany. Sporo takich stoi gdzieś po polach, jest taka firma, przynajmniej była koło Skały koło Krakowa, widziałem tam pełno takich kontrahentów izotermicznych swego czasu. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się