Pomocnik Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij #1 Napisano 10 grudnia 2019 Zatrudniłem hydraulika, który zamontuje w moim domu instalację grzewczą oraz wodną, ale mam obawy, czy zrobi to właściwie. Proponuje on poprowadzenie rur oraz odgałęzień do grzejników i zaworów pod wylewką podłogową. Instalacja ma być wykonana z rur miedzianych (ogrzewanie) i z rur polipropylenowych (ciepła i zimna woda). Obawiam się, że w razie awarii trzeba będzie zrywać podłogę. Czy taki sposób wykonania jest prawidłowy? Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie-podlogowe-i-grzejniki/porady/9166-czy-wlasciwe-jest-prowadzenie-rur-pod-wylewka-podlogowa Link do komentarza
Gość Rr Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij #2 Napisano 10 grudnia 2019 Witam. Mam do usuniecia i przygotowania pod hydraulika stara podloge deskowa na legarach. Chce to wszystko usunac i zrobic od podstaw. Co zastosowac,od czego zaczac po usunieciu starego podloza? Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo ogólne Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij #3 Napisano 10 grudnia 2019 Chcesz zrobić wylewkę, czy chcesz położyć od nowa podłogę na legarach? Link do komentarza
joks Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij #4 Napisano 10 grudnia 2019 33 minuty temu, Gość Rr napisał: Witam. Mam do usuniecia i przygotowania pod hydraulika stara podloge deskowa na legarach. Chce to wszystko usunac i zrobic od podstaw. Co zastosowac,od czego zaczac po usunieciu starego podloza? Usuń podłogę , wstaw zdjęcia , będziemy radzić i doradzac. Link do komentarza
Budujemy Dom - budownictwo i instalacje Napisano 10 grudnia 2019 Udostępnij #5 Napisano 10 grudnia 2019 Poczekać (po usunięciu podłogi) na ułożenie instalacji, a później zależnie od konstrukcji stropu - warstwa wyrównująca (np. keramzyt, styropian) i cementowy jastrych lub płyty gipsowo-włóknowe. Link do komentarza
Gość Rr Napisano 11 grudnia 2019 Udostępnij #6 Napisano 11 grudnia 2019 Witam. Raczej chcialbym nowa wylewke. Chociaz sam nie wiem co zastane pod deskami..w przyszlym tyg usune deski,badz zaraz po nowym roku,wstawie zdj i poradze sie Was fachowcow. Link do komentarza
Gość Rrr Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij #7 Napisano 18 grudnia 2019 Witam. Legary ok,deski tez. Czy nie lepiej usunac dwie deski pod hydraulika i nie zrywac calosci?? Mam deski,legary i beton pod spodem. Link do komentarza
Gość Kobieta- nie fachowiec Napisano 14 marca 2022 Udostępnij #8 Napisano 14 marca 2022 Na jakiej glebokosci - ile cm pod podłoga układa sie rury do instalacji grzewczej? Link do komentarza
retrofood Napisano 14 marca 2022 Udostępnij #9 Napisano 14 marca 2022 Wg mnie rur wcale nie układa się pod podłogą, lecz w podłodze. Link do komentarza
podczytywacz Napisano 14 marca 2022 Udostępnij #10 Napisano 14 marca 2022 3 godziny temu, Gość Kobieta- nie fachowiec napisał: rury do instalacji grzewczej Rury zasilające grzejniki, czy rury od ogrzewania podłogowego? Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się