Skocz do zawartości

Flaga państwowa

MODNA

Recommended Posts

Napisano
Cytat

Białoczerwona piłka w miejsce orzełka? Hmm.. Dość nowatorskie. icon_smile.gif

Mąż mówi że orzełek na fladze to bandera a piłka na fladze to atrybut kibica i nie takie flagi miał na myśli. icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Mąż mówi że orzełek na fladze to bandera a piłka na fladze to atrybut kibica i nie takie flagi miał na myśli. icon_sad.gif

Jakby nie patrzeć flota ma się lepiej niż nasze piłkarstwo.
Napisano
Cytat

np. Sport to w ogóle jest dziwna dziedzina. Moi przyjaciele z Chorwacji mowią że dobrą drużynę się buduje 10 lat i oni tyle właśnie trenowali do EURO. icon_eek.gif

Siemka.To się im zeszło,strasznych staruszków mają w drużynie ,do tego kraj po wojnie trzeba odbudować.Jestem pełna podziwu.Całuski icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Siemka.To się im zeszło,strasznych staruszków mają w drużynie ,do tego kraj po wojnie trzeba odbudować.Jestem pełna podziwu.Całuski icon_biggrin.gif

Mogli zacząć trenować 8-latków. Po 10 latach było jak znalazł. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Siemka.Sądząc po tym co zaprezentowały nasze orły to ta chwila jest bliska. Całuski icon_sad.gif

Znając naszą obecną formę nie byłbym zdziwiony gdzybyśmy przegrali i z nimi.
Napisano
Cytat

Cze.A co byś tam robił?Tam cięzko o robotę w twojej specjalizacji,jakoś o kanalizacji i kabinach prysznicowych , piecach co
nie słyszałam aby były masowo stosowane w jurtach. icon_biggrin.gif Pozdro

Właśnie dlatego że braki kolosalne dobry specjalista miałby co robić. A zdaje się że i w Stanach będze potrzebny fachowiec. Po ostatnich powodziach wszystkiego im brakuje. icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Dobry pomysł.Tyskie zrobiło sobie reklamę i przy okazji ruszyło ,,flagi na maszt"może faktycznie zawisną na balkonach najbliższego 11 listopada? icon_biggrin.gif

Flaga w połączeniu z piwem to kibic piłkarski. Święto narodowe tu nie pasuje icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Flaga w połączeniu z piwem to kibic piłkarski. Święto narodowe tu nie pasuje icon_sad.gif

Czy świeto narodowe musi być takie poważne,dlaczego nie z piwem i potańcówkami.Kiepsko że to listopad i pogoda ogranicza świętowanie.Bob icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Czy świeto narodowe musi być takie poważne,dlaczego nie z piwem i potańcówkami.Kiepsko że to listopad i pogoda ogranicza świętowanie.Bob icon_biggrin.gif

Wolisz 22 lipca? icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Właśnie dlatego że braki kolosalne dobry specjalista miałby co robić. A zdaje się że i w Stanach będze potrzebny fachowiec. Po ostatnich powodziach wszystkiego im brakuje. icon_sad.gif

Z tego co wiem to ten fachowiec za żadne skarby do USA się nie przeniesie . icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Nie rób wioski.To tak poprawia humor że nie wiadomo czy płakać ,czy się śmiać icon_sad.gif

Ja sie ubawiłem icon_smile.gif Zresztą patriotą nie jestem, ze sportu to czasem w NFS pograłem... icon_smile.gif
Napisano
Cytat

A zdaje się że i w Stanach będze potrzebny fachowiec. Po ostatnich powodziach wszystkiego im brakuje. icon_sad.gif

Hmm.. pierwsze słyszę żeby w Stanach czegoś brakowało.
Napisano
Cytat

Z tego co wiem to ten fachowiec za żadne skarby do USA się nie przeniesie . icon_biggrin.gif

Ja go nie wysyłam na emigrację icon_smile.gif Tylko proponuję że może pojechać pomóc potrzebującym i wrócić w chwale. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Ja go nie wysyłam na emigrację icon_smile.gif Tylko proponuję że może pojechać pomóc potrzebującym i wrócić w chwale. icon_biggrin.gif

Jeśli człowiek ma w sobie choć "trocha ze Slunzaka" to w romantyczne awantury wdawał sie nie będzie. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Jakby nie patrzeć flota ma się lepiej niż nasze piłkarstwo.

Jeśli masz na myśli prywatne jachty to faktycznie ma się świetnie.Mąż mówi że nasza flota wojenna ma się tak dobrze że za parę lat z honorem zlegnie na dnie ze starości. icon_sad.gif
Napisano
Cytat

Jeśli masz na myśli prywatne jachty to faktycznie ma się świetnie.Mąż mówi że nasza flota wojenna ma się tak dobrze że za parę lat z honorem zlegnie na dnie ze starości. icon_sad.gif

Mamy flotę jachtów? Chyba na Mazurach. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

A pamiętasz hit kolonii letnich w latach 70-tych "Morze nasze morze"? ".. na dnie z honorem lec" lub zledz (nam trudności z odmianą słowa zlegnie) było szczytem marzeń naszych marynarzy według tej piosenki.
Napisano
Cytat

Siemka.Widać tak się gozdek interesi piłką jak adamis.Całuski icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

A mówiono mi że media kłamią icon_biggrin.gif Cytuję za serwisem sportowym Onetu:

"Tak było w piątek wieczorem, kiedy reprezentacja Turcji rzutami karnymi wygrała 3:1 z Chorwacją (po dogrywce było 1:1) w ćwierćfinale ME. Spotkanie odbyło się w Wiedniu."
Napisano
Cytat

Mamy flotę jachtów? Chyba na Mazurach. icon_biggrin.gif

Mąż mówi że mamy i to taką że wiatru już brak bo wyłapują po drodze.Wystarczyło że zniesiono przygłupiaste ograniczenia w uprawnieniach. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

E.Wedel został komuś sprzedany a patent na ptasie mleczko ma teraz Milka. icon_sad.gif

Mąż mówi że jego ojciec mówi odnośnie Wedla,że kiedyś ,czyli przed II wojną światową,ta fabryka czekoladek należała do rodziny Wedla .Po znacjonalizowaniu czyli zrabowaniu przez komunę przechrzcili nazwę na 22lipca/data czczona przez wielbicieli KGB/. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Mąż mówi że jego ojciec mówi odnośnie Wedla,że kiedyś ,czyli przed II wojną światową,ta fabryka czekoladek należała do rodziny Wedla .Po znacjonalizowaniu czyli zrabowaniu przez komunę przechrzcili nazwę na 22lipca/data czczona przez wielbicieli KGB/. icon_biggrin.gif

Znamy, znamy.... icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Wolę 3maja,aby to święto wróciło parę pał po bani zaliczyłem a i parę gazówek się odrzuciło.Swięto wróciło ale paru gamoni zapomniało o zmianie nazw ulic .Bob icon_sad.gif

Zmiana nazw ulic leży w gestii samorządu ? icon_sad.gif
Napisano
Cytat

I tak podobno wszyscy mówili że to czekoladki z Wedla. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Trochę mnie nie było,ale widzę,że markę to już mam wyrobioną icon_cool.gif To się nazywa umiejętne budowanie wizerunku,co ?icon_wink.gif

Kto pierwszy rzuci hasło: "adamis na prezydenta"? icon_biggrin.gif
Napisano
Pewnie ten,kto mi źle życzy.(i całemu narodowi też)
Zresztą,elektryk już był,to..... icon_wink.gif icon_rolleyes.gif

A co do Turków i ich Słowiańskiego pochodzenia....,skoro Bułgarów wszyscy uważają za Słowian,to dlaczego i nie Turków.
Toż Bułgar Tureckiego pochodzenia jest a nie Słowiańskiego.
Napisano
Cytat

Tak było w piątek wieczorem, kiedy reprezentacja Turcji rzutami karnymi wygrała 3:1 z Chorwacją (po dogrywce było 1:1) w ćwierćfinale ME. Spotkanie odbyło się w Wiedniu."

Nie wiem nie oglądałam. Ale to już historia. icon_biggrin.gif
Napisano
Cytat

Pewnie ten,kto mi źle życzy.(i całemu narodowi też)
Zresztą,elektryk już był,to..... icon_wink.gif icon_rolleyes.gif

A co do Turków i ich Słowiańskiego pochodzenia....,skoro Bułgarów wszyscy uważają za Słowian,to dlaczego i nie Turków.
Toż Bułgar Tureckiego pochodzenia jest a nie Słowiańskiego.

Cze.Po Trakach do Bułgarii napłynęły plemiona słowiańskie.Turcy to ok 9% ludności .Bułgar nazwany Turkiem może stać się trochę mało miły.To że byliśmy pod zaborem rosyjskim nie uczyniło z nas ruskich a z Bułgarów rządy Turków nie uczyniły turczynów.Władzio Warneńczyk też przyłożył ręki i głowy niestety do prób powstrzymania wraz z Bułgarami naporu tureckiego.Pozdro. icon_biggrin.gif
Napisano
Entuzjastycznie popieram. Smutno się robi, jak się patrzy #Maja i w inne święta państwowe, gdy na co drugiej ulicy wisi jedna flaga. To wstyd w kraju, który tak często o tę flagę musiał walczyć. I jeszcze jedno - w prawie podobno jest zapis, że nie zawsze flaga może wisieć. Uważam, że jako Polak dumny z pochodzenia mam prawo powiesić flagę Na Zawsze!
Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Też chcę wiedzieć.Czy w którymś miejscu to pisałem?Skleroza MNIE DOPADŁA ? icon_biggrin.gif Jednak może to nie mnie? icon_biggrin.gif

To ja już zgłupłem na full. icon_sad.gif Chorwacja zremisowała z Turcja, tak? Ale przegrała 3:1 w rzutach karnych? Czy nie przegrała? Jesłi tak to jak mogłi bracia słowianie (czytaj: Chorwaci) dołożyć Turkom? icon_surprised.gif

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Hej ekipo! 👋 Mam pytanie do wszystkich, którzy spędzają czas w warsztacie: czy Wasze narzędzia też czasem "znikają" w skrzynkach i szafkach? 😅 Zastanawiam się, jakie macie sposoby na utrzymanie porządku i szybki dostęp do narzędzi. Czy korzystacie z organizerów, przegródek, a może sami coś projektujecie? Słyszałem, że niektórzy drukują własne uchwyty i organizery 3D – to naprawdę działa? Podzielcie się swoimi doświadczeniami i pomysłami – może razem znajdziemy sposób, żeby nasze warsztaty były bardziej zorganizowane i mniej frustrujące! 💡🛠️ Dzięki z góry za odpowiedzi!  
    • To wygląda na to, że nie jest to garaż wolnostojący, jak wyglądałoby z treści pierwszego postu, tylko związany z budynkiem mieszkalnym... Czy może nie? Może jakiś szkic, czy fotka...
    • Jeżeli ostatecznemu wypoziomowaniu ścian fundamentowych ma służyć tylko różnica w grubości pierwszej warstwie zaprawy to faktycznie różnica nie powinna być większa niż ok. 1 cm. Po prostu, jeżeli będzie większa to trudno będzie zrobić korektę tylko w tej warstwie. Ale w praktyce można nieco korygować także zmieniając grubość warstwy zaprawy w kolejnych warstwach bloczków. W efekcie dramatu nie będzie niezależnie od tego czy trzeba będzie skorygować różnicę 1 cm, czy np. 4 cm. Da się natomiast poprawić nawet znacznie większą różnicę. Tylko ostatecznie po co się męczyć? im dokładniej będą wykonane same ławy, tym łatwiej i szybciej będzie można na nich wymurować ściany fundamentowe.  Podobnie będzie ze wszystkimi innymi pracami na budowie. Dla przykładu, niedokładności w murowaniu ścian w części nadziemnej da się skorygować grubością tynku. Ale ostatecznie każda taka niedoróbka i niedokładność to jednak pewien kłopot. 
    • Z opisu wnioskuję, że prawdopodobnie odkopanie ścian fundamentowych nie spowoduje zagrożenia. Jednak z naciskiem właśnie na prawdopodobnie. Nie będąc na miejscu i nie znając szczegółów nie mogę tego powiedzieć z całkowitą pewnością. Dlatego pomimo wszystko bezpieczniej będzie odkopywać każdą ścianę stopniowo, jako 2 lub 3 odcinki.  Natomiast odkopywanie fundamentu od strony wewnętrznej (od garażu) nie ma sensu. Natomiast co do wieńca to skoro go nie zrobiono, to teraz już się go i tak nie doda. 
    • Dzień dobry,   Zastosowanie odpowiedniego podkładu pod blachę jest kluczowym elementem prawidłowego wykonania dachu, nawet w przypadku pełnego deskowania. Warstwa ta pełni rolę dodatkowego zabezpieczenia konstrukcji dachowej oraz samego pokrycia. Brak membrany lub folii pod blachą może prowadzić do poważnych konsekwencji dla całej konstrukcji dachu. Wilgoć, która dostaje się pod pokrycie blaszane, nie mając możliwości odprowadzenia, powoduje stopniowe zawilgocenie elementów drewnianych. Z czasem prowadzi to do degradacji drewna, rozwoju grzybów i pleśni, a w konsekwencji do osłabienia całej konstrukcji nośnej dachu.   Kondensacja pary wodnej, która tworzy się na spodniej stronie blachy, bez odpowiedniej warstwy rozdzielającej przyspiesza procesy korozyjne. Nawet najlepsze zabezpieczenia antykorozyjne blachy mogą nie wytrzymać stałego kontaktu z wilgocią gromadzącą się między pokryciem a deskowaniem. Ponadto, podkład dachowy zapewnia dodatkową ochronę przed przeciekami w miejscach łączeń arkuszy blachy lub w przypadku uszkodzeń mechanicznych pokrycia. Stanowi on swoistą warstwę awaryjną, która zabezpiecza konstrukcję dachu przed wodą w sytuacjach krytycznych.   Profesjonalne wykonanie dachu z zastosowaniem odpowiedniego podkładu zwiększa również izolacyjność termiczną całej konstrukcji i ogranicza hałas powodowany przez deszcz czy grad uderzający w blachę. Jest to istotne zwłaszcza w przypadku pomieszczeń użytkowych znajdujących się bezpośrednio pod dachem. Inwestycja w wysokiej jakości membranę dachową  to stosunkowo niewielki wydatek w porównaniu do kosztów naprawy szkód spowodowanych przez zawilgocenie konstrukcji czy wymianę skorodowanego pokrycia. Nawet w przypadku dachów o pełnym deskowaniu, warstwa ta stanowi niezbędne zabezpieczenie trwałości całej konstrukcji.   ____________________________ Łata okapowa wentylacyjna https://pruszynski.com.pl/produkt/akcesoria/typowe-obrobki-blacharskie/lata-okapowa-wentylacyjna/  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...