jaki STYROPIAN NA POSADZKE
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Do ocieplania poddasza dotychczas używałem wełny "Isover piano", ale już mi się skończyła i muszę dokupić kilkanaście rolek. W popularnym sklepie budowlanym w moim mieście znalazłem podobne wełny tego producenta, choć nie takie same. Są to: Isover KT37 150 mm 4,2 m2 i Isover Uni-Mata 38 150 mm 6 m2 W opisie stoi że właściwości nie dużo się różnią: KT37 - lambda to 0.037 a opór cieplny R to 4.05m²K/W Uni-Mata - lambda 0.038 a opór cieplny R to 3.95m²K/W, inne właściwości oprócz wymiarów takie same lub podobne. Duża różnica natomiast jest w cenie za metr kw. i nie wiem z czego to wynika. Skoro to ten sam producent i materiał ten sam (wełna szklana), to dla czego produkt o delikatnie lepszych właściwościach (KT37) ma znacznie niższą cenę niż ten drugi (Uni-Mata), czy jest tu jakiś haczyk ? Może ktoś miał do czynienia z którymś z tych materiałów mógłby coś doradzić
-
Przez podczytywacz · Napisano
Pokaż jak grzejniki są zasilane w wodę, jakie przy nich zastosowano zawory... Ciepła woda użytkowa też z tego podgrzewacza? -
Nie ma takiej potrzeby. Brak zainteresowania tematem.
-
To może najbezpieczniej będzie zrobić spotkanie 4-5 października? Bedzie chłodno, potrzebujemy zatem ośrodka z salką/świetlicą, którą sobie zagarniemy Co myślisz? No bo zostaje jeszcze ostatni weekend września, ale wtedy Ciril nie pasuje - a i nie wiadomo, czy wrócicie już z bobiczkiem
-
Te terminy odpadają na 100% latamy na Winobranie we Wrześniu z Pawłem. Nic nie zamknął nawet jest gorzej przekaż dalej Najleosza odpowiedź
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się