-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Trzeba by zmierzyć jej średnicę. Z temperaturą spoko, pralki biorą zimną wodę. Może tylko ciśnienie spadać, na przykład deszczownica nie będzie dobrze pracować. Czyli ściana odpada, jeśli to ściana nośna, A jeśli podłoga rozkuta cała, to parę metrów rury więcej to żaden koszt.
-
Hmm nie znam się zbytnio, tam jest rura pex, a mieszkanie w bloku 5 piętrowym Hmm podejrzewam że na pewno będzie kiedyś taki przypadek. NIe wiem co się wtedy stanie - czy temperatura może zmienić się na tyle, by kogoś poparzyło? Długa ściana to żelbet, podłoga na ten moment i tak jest już rozkuta
-
To zależy od średnicy rury wodnej do prysznica i ciśnienia w instalacji. Jak wielka jest szansa, że pralka będzie pracowała z prysznicem? I druga kwestia. Jaka gruba i z czego jest ta długa ściana? Może łatwiej puścić rurę ścianą nie posadzką?
-
Mam mieszkanie w stanie deweloperskim i chciałbym przenieść pralkę w łazience w inne miejsce. Zastanawiam się skąd wziąć wodę: a) pociągnąć w posadzce z oryginalnego przyłącza (zielona kreska) b) pociągnąć w posadzce z wody pod zestaw prysznicowy (czerwona kreska) W wersji b) mniej do ciągnięcia, ale zastanawiam się, czy nie będzie to wpływało na korzystanie z prysznica, np. przy jednoczesnym używaniu go i pralki. Doradzicie coś? Odpływ pod pralkę planowałem wykorzystać ten z prysznica, gdzie będzie liniowy
-
Przez Adam z Evolive · Napisano
Przydałoby się trochę odświeżyć temat. Podrzucam linki do przykładowych turbin, które montujemy: Przydomowa turbina wiatrowa pozioma 3kW Elektrownia wiatrowa 2kW, 230V Ze względu na obecność programu "Moja Elektrownia Wiatrowa" montaż turbin stał się jeszcze bardziej opłacalny. Niemniej wszystko zależy od warunków. W wielu lokalizacjach taka inwestycja po prostu się nie zwróci... Zainteresowanych audytem i indywidualną wyceną - zapraszamy do kontaktu.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się