zsniepokojony Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #1 Napisano 10 lipca 2016 Witam. Ostatnio podczas leśnej przeprawy omijałem coś takiego. Niestety prawdopodobnie o niego zahaczyłem i teraz nie daje mi to spokoju. Oczywiście po powrocie się umyłem, ale jako,że jestem dość mocnym fobikiem to nie daje mi to cały czas spokoju...mam wrazenie, ze moze jakoś rozprzestrzenilem te zarazki...i tu pytanie do Was, jak mocno szkodliwa jest ta choroba i czy moze zaszkodzić człowiekowi? Proszę o pomoc. Link do komentarza
joks Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #2 Napisano 10 lipca 2016 jeżeli masz spisany testament to wszystko jakoś się ułoży... 2 Link do komentarza
zsniepokojony Napisano 10 lipca 2016 Autor Udostępnij #3 Napisano 10 lipca 2016 Cytat jeżeli masz spisany testament to wszystko jakoś się ułoży... Poważnie pytam...nigdzie nie ma o ich szkodliwości. Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #5 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Poważnie pytam...nigdzie nie ma o ich szkodliwości. Widocznie nie jest szkodliwe. Jak nie ma w internecie, to takie coś nie istnieje. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #6 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Witam. Ostatnio podczas leśnej przeprawy omijałem coś takiego. Niestety prawdopodobnie o niego zahaczyłem i teraz nie daje mi to spokoju. Oczywiście po powrocie się umyłem, ale jako,że jestem dość mocnym fobikiem to nie daje mi to cały czas spokoju...mam wrazenie, ze moze jakoś rozprzestrzenilem te zarazki...i tu pytanie do Was, jak mocno szkodliwa jest ta choroba i czy moze zaszkodzić człowiekowi? Proszę o pomoc. Nie masz nic lepszego niż zamartwiać się czy przeżyjesz czy nie?Gdyby to było szkodliwe to połowa ludności by wyginęła.Rozpal grilla i ciesz się ostatnimi godzinami niedzieli. Link do komentarza
zsniepokojony Napisano 10 lipca 2016 Autor Udostępnij #7 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Widocznie nie jest szkodliwe. Jak nie ma w internecie, to takie coś nie istnieje. Nie jestem zżyty z ogrodnictwem, więc poszukuję informacji od forumowiczów.Szkodliwe samo w sobie jest, bo warzywa nie nadają się po tym do jedzenia... Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #8 Napisano 10 lipca 2016 Pokazałeś liście dębu a teraz piszesz o warzywach?A teraz mnie zaskoczyłeś, wcześniej pisałeś że nigdzie nie nic na temat jej szkodliwości a teraz już jest? Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #9 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Nie jestem zżyty z ogrodnictwem, więc poszukuję informacji od forumowiczów.Szkodliwe samo w sobie jest, bo warzywa nie nadają się po tym do jedzenia... A skąd wiesz? Może są bardziej kaloryczne? Link do komentarza
zsniepokojony Napisano 10 lipca 2016 Autor Udostępnij #10 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Pokazałeś liście dębu a teraz piszesz o warzywach?A teraz mnie zaskoczyłeś, wcześniej pisałeś że nigdzie nie nic na temat jej szkodliwości a teraz już jest? Po prostu nawiązuje, że skoro warzywa są wyrzucane, bo sie nie nadają to może i zwykły dotyk liści dębu przenosić te grzyby. Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #11 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Po prostu nawiązuje, że skoro warzywa są wyrzucane, bo sie nie nadają to może i zwykły dotyk liści dębu przenosić te grzyby. Nie jestem jakimś super znawcą ale z obserwacji wiem, że nie tylko rośliny czy warzywa atakuje ten grzyb bo także i zboża jak i kwiaty i nie słyszałem aby było to trujące czy szkodliwe dla ludzi i zwierząt. Link do komentarza
demo Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #12 Napisano 10 lipca 2016 (edytowany) Edytowano 10 lipca 2016 przez demo (zobacz historię edycji) Link do komentarza
retrofood Napisano 10 lipca 2016 Udostępnij #13 Napisano 10 lipca 2016 Cytat Po prostu nawiązuje, że skoro warzywa są wyrzucane, bo sie nie nadają to może i zwykły dotyk liści dębu przenosić te grzyby. A wiesz, że na tobie w tej chwili jest sto milionów zarodników grzybów? Na mnie zresztą też a na innych ludziach nawet więcej. Nie przejmuj się i jutro gotuj zupę grzybową. Link do komentarza
Buster Napisano 11 lipca 2016 Udostępnij #14 Napisano 11 lipca 2016 Cytat A wiesz, że na tobie w tej chwili jest sto milionów zarodników grzybów? Na mnie zresztą też a na innych ludziach nawet więcej. Nie przejmuj się i jutro gotuj zupę grzybową. Ponadto każdy człowiek nosi w/na sobie około 2 kg bakterii,ja nawet czasem więcej gdy się nie umyję.Oj "zaniepokojony",podobny jesteś do Daniela Ostrzeńskiego (Jerzy Kamas) z "Nocy i Dni" Link do komentarza
retrofood Napisano 11 lipca 2016 Udostępnij #15 Napisano 11 lipca 2016 Cytat Ponadto każdy człowiek nosi w/na sobie około 2 kg bakterii,ja nawet czasem więcej gdy się nie umyję.Oj "zaniepokojony",podobny jesteś do Daniela Ostrzeńskiego (Jerzy Kamas) z "Nocy i Dni" I około kilograma w jelitach. Link do komentarza
budobob Napisano 20 lipca 2016 Udostępnij #16 Napisano 20 lipca 2016 hah przezyjesz w zdrowiu, zapewniam CIę ;) Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 20 lipca 2016 Udostępnij #17 Napisano 20 lipca 2016 Jak się nie podda temuma nikłe szanse na przeżycie 2 Link do komentarza
Irene Napisano 25 września 2017 Udostępnij #18 Napisano 25 września 2017 Na hibiskusie w moim mieszkaniu pojawił się mączniak i niestety rozprzestrzenił się na inne rośliny. Koniec końców musiałam usunąć zarażone kwiaty i wyrzucić na śmietnik, ale domownicy wszyscy cali i zdrowi, także nie ma się czym martwić Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się