Kiedyś chciałem kupić dom na działce. Sprawdzałem mapy budowy obwodnicy i zaciekawiła mnie podwójna linia - okazało się że to ropociąg o którym pośrednik nic nie wspomniał, a szedł już na terenie działki 15m od domu!
Czesc, mam nadzieje, ze nawet jak taras juz bedzie, wszystkie drzwi zamontowane i firanki powieszone, to epilog nie nastapi, bo fajnie sie czyta Twoj dziennik.
Tej wiosny mam zamiar postawic na dzialce maly domek na zgloszenie, 35 m² (ale ja, to nie tymi recami), i Twoje zagospodarowanie wody szarej bardzo mi sie podoba. Na jakiej glebokosci masz zakopane te zbiorniki, i w jakiej odleglosci od domu ? U mnie same piachy, i tak sie zastanawiam, czy jeden by nie wystarczyl - a moze wcale ?
Chyba zaloze nowy watek, bo nie chce zasmiecac Twojego, a majstry maja zamiar wykopac dol na fundamenty, wylozyc folia, i zalac bezposrednio do gruntu. Nie jestem pewna, czy tak mozna, i troche mnie to niepokoi...
Zdecydowałam się położyć w łazience na podłodze płytki imitujące drewno, z kolekcji cersanit I love wood z salonu Bokaro i muszę przyznać, że super to wygląda, płytki są bardzo dobrej jakości, do łazienki idealnie pasują.
Technologia smart home jest niesamowita ! Jeszcze 20 czy 30 lat temu nie do pomyslenia bylo by sterowac telefonem czy tabletem wieloma czynnosciami w domu. Sam sie za glowe lapalem jak firmy przescigiwaly sie w nowych rozwiazaniach. Sam narazie mam kilka rzeczy bo monitoring, oswietlenie i gniazdka z lanberga ale wiem ze bede rozwijal te kwestie za jakis czas.
Inteligentne systemy sterowania ogrzewaniem podłogowym są już na tyle zaawansowane technologiczne, że poza ekonomicznym zarządzaniem pracą instalacji są samouczącym się rozwiązaniem, które zapewnia najwyższy komfort użytkowania. W ofercie fińskiego producenta znajduje się nowoczesna automatyka Smatrix Pulse, która dopasowuje się do przyzwyczajeń domowników i ich rytmu dnia. Zobacz, co jeszcze możesz zyskać, montując w domu inteligentny system sterowania od Uponor.
Pełna treść artykułu pod adresem: https://budujemydom.pl/instalacje/ogrzewanie-podlogowe-i-grzejniki/a/94295-kontrola-temperatury-w-twoim-domu-smatrix-pulse-od-uponor
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się